• 9.380.120 stemmen

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Actie / Sciencefiction | 150 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 juni 2009

Plot Transformers: Revenge of the Fallen

"Revenge is coming."

De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.

Sam Witwicky

USAF Chief Master Sergeant Epps

Ron Witwicky

avatar van Don MN

Don MN

Ik vind Paul Dano, Daniel Radcliffe en Elijah Wood wel acteurs met potentie.

avatar van The Oceanic Six

In zijn leeftijdsgroep zit sowieso weinig talentvols dus ik kan weinig vergelijken. Vind SlB tot nu toe alleen niet erg imponerend. Redelijk tot aardig maar meer nog niet.

avatar van Don MN

Don MN

Ik kan wel erg met hem lachen, in Transformers en Indy 4 heb ik ook niks te klagen over hem, in dat soort films past hij wel.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Hij staat juist hoog in mijn top van acteurs die ik niet kan uit staan!

Overigens doet hij ook nog eens altijd dezelfde rol, behalve dan in Indy, maar dat was dan ook een ongelooflijke miscast.

Ik heb ook niet veel met Shia maar volgens Hollywood zelf (De Spielbergs, Academy etc.) is hij al jaren HET grote talent.

Wat een bullshit!

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

kos schreef:

Alleen Spielberg denkt dat hoor, maar hij is toevallig één van de machtigste personen in Hollywood dus dat verklaart een boel.

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

Spielberg is anders wel iemand die vaak met dezelfde acteurs werkt en hij heeft duidelijk zijn favorieten, Tom Cruise is er het grootste voorbeeld van en dat geldt voor wel meer regisseurs, Scorcese en DiCaprio, Tim Burton en Johnny Depp, maar dat wil nog niet betekenen dat je een goede acteur bent, maar iemand ziet duidelijk wat in hen.

En ja, Shia is nog jong en idd, op het eerste gezicht niet veel bijzonders, maar als je maar in genoeg succesvolle films zit, dan word je vanzelf weer gevraagd. En hij heeft nu toch al in 4 grote films gespeelt, die ook nog eens een blockbuster waren, op Disturbia na, die 't toch ook heel goed heeft gedaan, vooral op dvd, maar zelfs in de bios was het een onverwacht succes. We gaan vast nog wel meer van hem zien en ik ben dan ook benieuwd hoe hij het zal doen in een film dat niet van de aktie afhangt, maar van serieus acteren en daar zet ik dan toch een paar vraagtekens achter.

Maar ik vond Transformers een hele leuke aktie/sci-fi en hoop dat dit vervolg dan ook net zo goed is als zijn voorganger.

avatar van etherman

etherman

ik geef 3.5 sterren voor de CGI want de rest viel mij toch echt tegen.Ik vind dat er teveel grappen in zitten die ik geen tweede keer wil horen.Ik moet wel zeggen dat de CGI de hele film beheerst.Voor het verhaal zou ik dan toch maar een andere film opzoeken maar voor aktie liefhebbers zit je wel goed..

avatar van Flipman

Flipman

paul83 schreef:

Laat je niet afschrikken door het geblaat van een viertal mensen hier. Mr.white, zuzuu, pastichio en flipman schrijven hier alles vol met negatieve berichten. Twee ervan hebben de film niet eens gezien. Het lijkt maar zo. Het algemene cijfer zegt genoeg om hem te gaan kijken en zelf te oordelen.

Laat je echter wel afschrikken door een kleuter die de meningen van anderen, die het leuk vinden om discussies aan te gaan, afkraakt.

Ik heb er geen probleem mee dat je het niet met me eens bent, Paul. Maar hou 't dan netjes. Zeg gewoon: 'Flipman, ik vind je stuk eerlijk gezegd nogal kinderachtig en overdreven, bovendien vind ik dat je nogal hoog van de toren blaast.' In plaats daarvan schiet je meteen in de aanval en verziek je de sfeer. Lees de reacties van 'dat viertal mensen' dan gewoon NIET! Dan vind ik het nog niet eens erg dat je anderen erop wijst dat er vier gebruikers zijn wiens meningen nogal negatief zijn en niet stroken met de jouwe en ze aanraadt om gewoon naar de film te gaan. Ik raad het namelijk niemand op deze site af, waarom zou ik? Alleen omdat ík niet in de film vond wat ik zocht? Anderen vinden datgene misschien wel, ik wens ze dan ook veel plezier en ben blij voor ze als hun zoektocht slaagt.

Kortom, ik heb geen problemen met hetgeen je zegt, alleen met de toon die je daarbij gebruikt. Da's echt niet nodig.

avatar van The One Ring

The One Ring

kos schreef:

Ik heb de Academy zelfs nog niet een kleine vermelding zien maken van Shia. Waar haal je dat vandaan?

Het verbaast me toch wel dat Spielberg zo enthousiast is. Het is wel een geinige acteur, maar ik zie hem absoluut niet uitgroeien tot een grote speler. Hij mist een krachtige uitstraling en lijkt alleen maar geschikt voor komische, oprechte, maar wat slappe jochies. Likeable losers, maar dan nog wat lichter.

Ik weet overigens nog steeds niet hoe je zijn achternaam moet uitspreken.

avatar van Flipman

Flipman

Zo:

Wikipedia schreef:

pronounced /ˈʃaɪə ləˈbʌf/ "SHY-uh luh-BUFF"

avatar van Sjoerd111

Sjoerd111

Waarom zo'n hoog gemiddelde?

AddictedToMovies

Tja... Men vindt het leuk om naar autootjes te kijken die elkaar kapot maken met veel herrie erbij.

LucretiaBorg schreef:

Is het niet eerder Scorsese/De Niro?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

LucretiaBorg schreef:

Kijk anders deze eens, dan weet je het.

avatar van kevinvd

kevinvd

Superfilm !!

avatar van yacoub

yacoub

wat heeft iedereen toch met " Te lange actiescenes" van mij mocht het nog een uur doorgaan! supermooie gevechten tussen robots, met ongelooflijke special effects! Het verhaal? zit er prima in en goed te volgen, oke het is geen oscar winnende film maar wat boeit het! dit is een actiefim met humor. En elke keer als optimus praat dan krijg ik de kriebels, wat een stem heeft hij!!!

Geweldige film!!!!!!!

wordt mijn eerste aankoop op Bluray!! ookal kosten ze 30.-

avatar van maxwevalli

maxwevalli

GRUWELIJK meer kan ik niet zeggen..!

avatar van Montorsi

Montorsi

paul83 schreef:

Ik begin behoorlijk moe van je te worden.

Ga jij maar lekker meehuilen met de wolven in het bos.

Dat je niet moe van jezelf wordt

Je reageert nooit op gefundeerde kritiek, en als je beweert dat iemand een domme opmerking plaatst ben je ook weer met de noorderzon vertrokken als daar een tegenreactie op komt. Tja.

avatar van Montorsi

Montorsi

kos schreef:

Ik kan me buiten Transformers 1 geen film met hem heugen, maar hij is daar volledig inwisselbaar, dus automatisch matig.

avatar van paul83

paul83

AddictedToMovies schreef:

Is het niet eerder Scorsese/De Niro?

Nee, Dicaprio heeft volgens mij al 5 films met Scorcese gemaakt.

avatar van john constantine

john constantine

Tsjah waar moet ik beginnen.. Het is zeker een heerlijk top vermaak!

De film was wel een heel stuk minder dan het eerste deel! ZIe hier waarom

De minpunten:

De film deed veel te lang, ze hadden er minstens 20 minuten uit moeten knippen!

Er zat geen spanning in de film, alleen het eerste half uur.. wat de eerste film vet maakte was toch wel de spanning die goed hoog bleef, In dit deel was het allemaal veel te langdradig!

De gevechten... de een was wel een stuk beter dan het andere gevecht.. Maar konden allemaal niet tippen aan het eerste deel!

De actie scenes waren heel slecht verdeelt over de hele film!

en dan sommige scenes wat onzin erin pleuren.

Geen Glen Whitmann!

De laatste 10 minuten.. was te veel Hollywood achtig.. dat maakte de film helemaal naar beneden!

Het eindgevecht was veel minder Intens dan in het 1ste deel.. In een stad is het gewoon veel vetter met burgers om je heen dan in een woestijn!

Plus punten:

De special FX en geluid was fantastisch!

Opzicht nog wel een aardig verhaal.. beter dan dat ik had verwacht!

Actiescene in het begin in Shiang-Hai Was de beste actiescene in de hele film.. lekker duister enzo, hij had van mij wat langer gemogen! Jammer dat we dat niet in de hele film te zien kregen op dat niveau!

Wat meer taalgebruik en doden!

Soms leuke Humor met name de ouders van Sam en Agent Simmons, die helaas wat laat in de film pas komt! Leuke One-liners hoewel het wel vaak over sex ging!

De Babes.. Smoking Hot!!

Enzo....

Wat ik dus niet kan begrijpen, is dat Steven Spielberg heeft gezegd.. Dat dit zijn beste film ooit is die hij heeft geproduceerd. Dan is het Niveau van Spielberg wel erg gedaald, in mijn ogen

Wat de eerste ook goed maakte.. is dat het gewoon nergens saai werd. BIj dit deel had ik het gevoel van ja nu komt het, maar dan komt het niet!

Kortom een Aardige zomer film! Als hij op Blue ray uitkomt ga ik hem nog maar eens goed bekijken.. wie weet verander ik wel van gedachten!

krijgt van mij een 3,5 Omdat ik me best wel heb vermaak.. Ondanks de lang speelduur!!

avatar van Elminius

Elminius

Heerlijk dit. Transformers 1 nam zichzelf nog zeer serieus en daar slaagde ze ook goed in.
Maar dit 2de deel slaat in mijn ogen toch een vrij andere richting in.

De gevechten zijn nog steeds geniaal afgebeeld, de CGI was flawless en enorm in detail.
Maar het verhaal zelf slaat echt op niks meer. Begrijp me niet verkeerd, ik blijf de film echt heerlijk vinden, een beetje zoals Shoot 'em Up.

Humoristische scènes die op niks slaan, hilarische one liners, sublieme John Turturro, ik heb me zelden zo goed vermaakt tijdens een film.
Met de scène waarin Turturro onder het "scrotum" van die machine staat heb ik de rest van de film plat gelegen.

Brute machines, een smoking hete Megan Fox, actie om de actie, doorspekt met humor. Wat moet een film nog meer hebben dan?

avatar van Quaest

Quaest

GEWELDIGE SPECIALE EFFECTEN!!!!

Dit is gewoon veel beter dan 1.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

paul83 schreef:

Nee, Dicaprio heeft volgens mij al 5 films met Scorcese gemaakt.

De Niro:

DiCaprio:

Gangs Of New York

The Aviator

The Departed

Shutter Island (die dit jaar uit komt)

De Niro heeft nog een voorsprong, al is de vraag nog maar hoe lang Scorsese blijft samenwerken met DiCaprio.

Overigens herkent Spielberg volgens mij vooral zichzelf in LaBeouf. Het is geen mysterie dat Spielberg altijd affiniteit heeft gehad voor acteurs die hem aan hemzelf doen denken (Richard Dreyfuss is een bekend voorbeeld).

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Mr_White schreef:

Spielberg en D.J Caruso vinden dat zo.

Alle films waar Shia aan meedeed is Spielberg Executive Producer of Producer bijna.

Maar anyway, zo slecht is LaBeouf nu ook alweer niet, misschien moet hem nog rijpen zoals Marky Mark (Mark Wahlberg) dat in het begin een ongelofelijke schijtacteur ook was.

Trouwens, na een tijd gaat LaBeouf niet zozeer meer richting Blockbusters maar achter alternatieve films die hem meer liggen (als hij een oscar wilt hebben)

avatar van Sasja

Sasja

als iemand deze film nog een keer gaat kijken: kijk uit naar R2D2!

Source: TheForce by: James Thoo

Did you guys see R2D2 in STAR TREK earlier this year? Well he was there.

Apparently now you can find him in TRANSFORMERS: REVENGE OF THE FALLEN too. TheForce.net reports:

There's an R2-D2 flying around in there somewhere," revealed Scott Farrar, the film's visual-effects supervisor, who also worked on the "Star Wars" episodes "Return of the Jedi" and "The Phantom Menace." "There's a little bit of space junk thrown in there; see if you can find it. It's a scene in the desert." Interestingly enough, George Lucas' charismatic droid also had a blink-and-you'll-miss-it cameo in "Star Trek," which shares the same writing team as "Transformers." Is it a coincidence? "Perhaps," screenwriter Alex Kurtzman grinned mischievously. "Perhaps not."'

Did any of you guys notice it? I didn't. And I'm usually so sharp. I wonder what might have been distracting me. So weird.

Bron: R2D2 in Transformers 2 - joblo.com

avatar van paul83

paul83

Het gaat om de acteurs van de afgelopen jaren denk ik.

Lijkt me ook logisch dat een acteur als Shai films kan verkopen en dus wordt gecast. Hij is "in" blijkbaar. Een movieseller net als Will Smith.

Om nog even terug te komen op Steven Spielberg en het feit dat hij best een betere schrijver had kunnen vragen. Instellar komt eraan en de screenplay is van Nolan. Bij deze films (Transformers) hoef je niet altijd een topper te vragen. Hij zal de keuze wel goed overwogen hebben lijkt me gezien zijn enorme ervaring.

AddictedToMovies

Op IMDb is het gemiddelde eindelijk niet meer zo heel hoog...