• 9.380.004 stemmen

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Actie / Sciencefiction | 150 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 juni 2009

Plot Transformers: Revenge of the Fallen

"Revenge is coming."

De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.

Sam Witwicky

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Mudflap en Skids?

avatar van 606

Spits schrijft ook slechte recensie.

Ga toch kijken ben benieuwd

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Ga maandag die film eindelijk zien, ik zie dat de film keihard wordt afgekraakt maar als ik de sterren hierboven bezie (3,80) dan denk ik,uhm???

Anyway, verwacht er niet veel van. Shia LaBeouf is een goeie opkomende acteur die weliswaar jamais de niveau gaat halen van DeNiro of Pacino in hun hoogdagen en Megan Fox kun je echo roepen in haar kop (lees: no-brains). Vind het mega irritant, zo een lekker wijf (wat er zo lekker is moet je mij ook zeggen,ze is knap maar om WAUW te zeggen dan ook weer niet) in een film zo nodig erin stoppen. Standard Procedure Anyone?

In ieder geval, verwacht hetzelfde als deeltje 1 maar dan Bombastischer en grootser dan deel 1

avatar van rep_robert

Je gaat in ieder geval met de goede verwachting de bios in.

Het is gewoon hetzelfde, maar dan langer en meer!

Inclusief humor, actie, Megan Fox...

M.Goodkat schreef:

Wat dat betreft is de score op IMDb realistischer (7.0). Nog veel te hoog naar mijn mening maar het feit dat hij daar niet gelijk in de Top 250 is belandt, zegt een heleboel (aangezien dat met praktisch elke grote film automatisch gebeurt).

avatar van Nomak

Nomak

M.Goodkat schreef:

Die acteurs mogen ook niet de standaard zijn. Zelfs als hij dat niveau niet haalt, dan kan hij nog steeds een geweldige acteur worden.

Shia LaBeouf staat op zijn leeftijd trouwens verder dan De Niro en Pacino op die leeftijd. Al wil dat natuurlijk ook weinig zeggen.

avatar van Don MN

Don MN

Ik denk toch dat LaBeouf voornamelijk in kaskrakers blijft spelen, maar ik kan het ook fout hebben.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Omg wat een draak van een film. Transformers 1 kon mij nog bekoren, enkel door de revolutionaire FX, en niet van het peuterachtig verhaal.

Maar Transformers 2 is er echt over. Franse escorgots worden vergelijken met ganzepoep? Waar halen ze het lef zo'n bullshit te verkopen? De ophemeling van het Amerikaanse leger kwam mij ook de strot uit, de oneindig durende actiesequenties zonder enige dialoog waarbij een aap zelfs uit de cine zou lopen. Dan de bijdrage van het Jordaanse leger: Here come the Jordans, waarbij er simpelweg 2 helicoptertjes door een decepticon uit de hemel worden geplukt? Schandalig gewoon. Het plot rammelt ook langs alle kanten, de stoere praat van Optimus Prime in het begin en einde van de film was zo beschamend dat ik mijn emmer popcorn over mijn hoofd wou zetten.

Enige toch wel positieve puntjes zijn de rol van John Turturro, de verschijning van de 2 mooie dames, maar helaas kan deze film daar niet alleen op teren.

Alstublieft geen Transformers 3. Of hopelijk misschien wel, zodat de wereld eindelijk es vergaat en geen Transformers 4 komt.

Afbreken deze handel.

avatar van mandy7

mandy7

Mag ik trouwens concluderen dat omdat megan fox weet dat ze niet lelijk is, automatisch ook dom is?

Ik denkt dat het wel meevalt. Ze weet gewoon waar haar kracht ligt.

Mooi zijn en rennen voor robots.

Er zijn mensen die het niet zouden kunnen hoor

avatar van JacoBaco

JacoBaco

mandy7 schreef:

Ze weet gewoon waar haar kracht ligt.

Mooi zijn en rennen voor robots.

Weet zij dat of weet vooral Michael Bay dat?

Awake78

Nou in 'Whore' (2008) speelde ze anders een zeer interessant personage waarin ze niet wegrent voor getransformeerde auto's.....ze kan het dus wel!

M.Goodkat schreef:

Laat je niet afschrikken door het geblaat van een viertal mensen hier. Mr.white, zuzuu, pastichio en flipman schrijven hier alles vol met negatieve berichten. Twee ervan hebben de film niet eens gezien. Het lijkt maar zo. Het algemene cijfer zegt genoeg om hem te gaan kijken en zelf te oordelen.

paul83 schreef:

En ik zou je ook niet laten afschrikken door de snoeiharde recensies van verscheidene kranten en film-websites, want dat zijn ook allemaal zuurpruimen die 'out of touch' zijn. Of niet natuurlijk...

avatar van deTuinman

deTuinman

ik verwacht van een recencist een kritische blik

als andere mensen dit niet verwachten, zegt dit genoeg over zichzelf

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Awake78 schreef:

Dus jij hebt die film al gezien blijkbaar?

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Ik kan je ook wel vertellen zonder het 2e deel te hebben gezien dat haar personage niet veel verandert is.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

wyatt earp schreef:

Dat is ook de bedoeling.

Een compleet ander character in een sequel klopt niet.

jacobine_rodijk schreef:

Dus jij hebt die film al gezien blijkbaar?

Dat heb ik nooit gezegd.....

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Awake78 schreef:

Dat heb ik nooit gezegd.....

Jij zegt dat ze in die film een totaal andere, interessant personage speelt. Ik kan geen enkele detail vinden over haar rol in die film behalve dat zij een personage genaamd 'Lost' speelt. Dus ik ga ervan uit dat jij hem dus al gezien hebt, gezien jij meer weet erover.

Awake78

Ja maar dan hoef ik hem nog niet gezien te hebben, toch?

avatar van The Oceanic Six

Nomak schreef:

Ik vind hem ook een groot talent. Misschien wel de beste acteur van zijn generatie. Ik zie een grote toekomst voor Shia LaBeouf.

Haha grapjas. Dit is een grapje toch?

Hij speelt soms best aardig maar hij heeft niet eens noemenswaardige rol van echt niveau nog op zijn naam staan. Of noem je zijn bijdragen bij Indiana Jones 4 en Eagle Eye hoogstaand? Het is aardig tot behoorlijk maar meer niet.

Mr_White schreef:

Ik begin behoorlijk moe van je te worden.

Ga jij maar lekker meehuilen met de wolven in het bos.

avatar van jpbosch

jpbosch

Geweldig spektakel met nóg meer vechtscenes (ja, het kan). Het verhaal kon mij niet echt boeien, maar who cares.

De humor was af en toe erg komisch, maar je wil deze zien om de brute actiescènes en die zitten erin!

avatar van SilentF0rce

SilentF0rce

Ben vanmorgen naar de film geweest en ben het eigenlijk met heel veel mensen niet eens, want deze film is zeker het kijken waard !

Ik vind Transformers: Revenge of the Fallen gewoon een hele vette film. Lekker veel actie, goede nieuwe robots (vind die tweeling juist wel vet) en geweldige specialeffects.

Het verhaal was wel goed voor deze film. Ik wil ook helemaal geen Transformers film met een diepgaand en ingewikkeld verhaal. Zou ook niet weten in welke vorm ze het zouden moeten maken dan.

Ook vond ik de grappen die gemaakt werden in tegenstelling tot een paar andere wel leuk.

Enige wat nu misschien wat minder was, is dat het een minder overweldigend gevoel geeft, omdat het grootste deel van de actie niet midden in een drukke stad afspeelt.

Ik vind het dus zeker een goed vervolg op deeltje 1. Ben dan ook blij dat er (hoogst waarschijnlijk) een 3e deel komt.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Tsjah film met een, bagger verhaal, bagger acteer prestaties en verder achterlijke cliches denk ik zomaar. Je moet deze willen zien voor de special effects. Of ik dat nog ga doen? Nog even over nadenken. De eerste was ook niet al te bijzonder.

paul83 schreef:

Ik begin behoorlijk moe van je te worden.

Ga jij maar lekker meehuilen met de wolven in het bos.

Ik ben niet degene die constant een kritieke mening van de film gaat lopen af kraken zonder fatsoenlijke argumenten ("Kijk de film dan niet", "wat verwachtte je dan?").

avatar van DiDa

DiDa

Tja, ik heb de film vanmiddag gezien en ik kan niet anders zeggen dan dat ik het geen beste film vond. Ik hou van actiefilms en van de eerste Transformers, maar dit is gewoon niet goed.

De film loopt niet lekker. Dat komt door de veel te lange speelduur. Verder zitten er zulke domme en irritante scenes in waarvan je denkt "waar zit ik in godsnaam naar te kijken". De humor is zo flauw en er heerst een sfeer in de film die ook de robots flauw maakt. De dialogen zijn zo nietszeggend en saai dat de film al gauw gaat vervelen.

De actie ziet er weer super uit! Maar dat maakt nog geen goede film. Jammer, ik had het zo gehoopt en gewild maar deze film is niet meer waard dan 2 sterren.

Mr_White schreef:

Kritieke meningen.........Daag

avatar van horrorfreak7

horrorfreak7

Ajax&Litmanen1 schreef:

Haha grapjas. Dit is een grapje toch?

Hmm, Ik vind Shia wel een hele leuke acteur, en hij kan ook wel tot de top van zijn generatie behoren, al zegt dat denk ik meer wat over zijn generatie.

avatar van Nomak

Nomak

The Oceanic Six schreef:

Ik ben bloedserieus.

Kom anders maar met een paar leeftijdsgenoten die jij beter vindt dan Shia.