• 9.378.596 stemmen

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Actie / Sciencefiction | 150 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 juni 2009

Plot Transformers: Revenge of the Fallen

"Revenge is coming."

De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.

Sam Witwicky

Major Lennox

USAF Chief Master Sergeant Epps

Ron Witwicky

• 19752 berichten

Wij "oudjes" stammen uit de tijd dat we de transformers tekenfilm altijd op tv keken.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Ja inderdaad en daar kan deze film echt niet aan tippen. de sfeer is gewoon niet meer transformers! En die veel te snelle amerikaanse actie vind ik persoonlijk om te

horizons

Tja, ik vond de ' 80 comics heel goed en de cartoons middelmatig. De nieuwe films vind ik tof.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Alles wat Transformers had wordt nog eens dunnetjes overgedaan. Dat verveelt nimmer, maar de vreselijke rol van "Sam's mom" doet dit vervolg in rating slenken.

avatar van smilereview

smilereview

deze film is net zo goed al de eerste, en ik moet binnekort weer deel 3 bekijken...

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Vervelende film zeg. Deel 1 had nog zijn charme vanwege het 'nieuwe'. Dit is deels een herhaling van deel 1, wat al jammer is, maar de invulling is voor de rest erg matig en zelfs bij tijd en wijle verschrikkelijk vervelend.

De moeder van Sam was echt enorm irritant. Totaal niet grappig.
Het liefdesgedoe tussen Sam en zijn vriendin voorts kwam me in het begin van de film al de neus uit. ''Waarom zeg je niet dat je van me houdt?'' ''Nee, jij moet het eerst zeggen''. ''Nee, jij''... echt hopeloos...
Dat gedoe met Optimus Prime was ook erg irritant. Het is van mijlen afstand al te zien aankomen dat die gozer weer tot leven wordt gewekt. En natuurlijk is Sam de grote held en geeft een andere robot zijn leven om Optimus te helpen. Brrr, misselijkmakend.
De actiescènes waren niet best. Erg verwarrend, slecht geschoten en ook nog eens in veel te grote getale aanwezig. Het leek af en toe wel een high tech oorlogsfilm.

Wat blijft er dan over? Een vleugje humor en een matig tot redelijk verhaal. Een en ander trekt voor mij de film naar 1,5*.

• 19752 berichten

Dark of the Moon zal je meer bevallen.

avatar van Keane1983

Keane1983

SFX zien er flitsend uit, hoewel ik toch steeds moet kijken hoe het zit als al dat blikken geweld voor mijn ogen voorbij schiet.

De transformers zien er mooi uit, maar tevens erg rommelig.

Het verhaal vond ik niet zo heel erg bijzonder, hier en daar wat vlagen die spannend waren maar om nog echt te zeggen dat ik onder de indruk was....nee.

Acteerwerk is prima, hoewel ik me aan sommige personages heb lopen ergeren. Neem bijvoorbeeld die moeder en de twee "stomme" transformers die koste wat het kost grappig willen zijn. En ja, uit de dozijnen grapjes die ze maken zitter er wel een paar tussen die je mondhoeken een beetje omhoog doen laten gaan.

Camera werk is bij de actie scenes erg rommelig en soms wat onoverzichtelijk, kortom zeker niet fijn kijken.

Al met al een mager/ niet bevredigend verhaal, mooie sfx, leuke soundtrack en score en redelijk acteerwerk brengen bij tot een 3,0*

avatar van misterdhdh

misterdhdh

vermakelijke film ,maar ook om maar één keer te zien, ben niet echt de grootste fan van transformers. wel even goed als deel 1. vind altijd de oorlogscenes het beste. de ongelijke strijd tussen de mensen (leger) en de robots. het verhaal vind ik niet echt leuk, soms wat rommelig. megan fox maakt veel goed. humor is echt wel triest in deze film, die 2 domme broersrobots moesten er niet in van mij

toch 3.5 al komt deze film zeker niet in mijn top 10, zelfs niet top 50

avatar van Eraser2

Eraser2

Ja hier kan ik niks mee. Het eerste deel vond ik nog wel een vermakelijke zit, maar met deze prent slaat Bay voor mij volledig de plank mis. Zoals RuudC al terecht opmerkte is deze film vooral gericht op pubers die houden van heel veel actie, ontploffingen en schone dames. Want meer dan dat kan ik niet maken van de film. Als die actie nou eens vet in beeld gebracht was, maar helaas. Het flitst zo snel voorbij dat ik er hoofdpijn van krijg als ik het probeer te volgen. Bovendien is het hele plot bedoeld om er maar zoveel mogelijk onzinnige confrontaties tussen de robots in te proppen. Daarom is het ook vreselijk dat het maar liefst 150 (!!) minuten door blijft gaan.

Het enige wat ik nog niet benoemd heb zijn de acteerprestaties, maar die zijn wel van zo'n abominabel niveau dat ik er niet al teveel woorden aan vuil wil maken. (Wat een irritante gast die LaBeouf, zo totaal NIET grappig )

avatar van Joek

Joek

Allemaal veel te snel en veel te veel.Uitgezet.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Absoluut topvermaak. Prachtige beelden, schitterende transformers. Beter dan deel 1 imho!!

avatar van scorsese

Matige film waarin de strijd tussen de robots op aarde opnieuw losbarst. Ondanks de avontuurlijke setting stelt het verhaal weinig voor (good vs evil). Aangezien je de film geen moment serieus kunt nemen, wordt het ook nergens spannend. Ook de humor is nogal aan de flauwe kant, wat op zich ook wel weer leuk kan zijn. Qua spektakel en special effects zit het opnieuw wel weer goed. Net geen 3.0 sterren.

avatar van slowdrive

slowdrive

De eerste was nog echt een topper, maar hier is alles ver achteruit gegaan. Maar maar het was nog redelijk om naar te kijken. Het blijft nog altijd Transformers en ik vond het einde nog redelijk spannend. Hier komen wel nieuwe, coole robotten in voor dat voor mij toch een beetje interessant maakte, maar hoe dan ook de eerste is pakken beter.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Puberfilmpje met slechte (want overduidelijke) Cgi. En ook nog super Amerikaans, bah.

avatar van hutchence

hutchence

Ik vind het toch wel een spectaculaire en spannende film. Al zou ik graag een transformers film old school willen zien met oa Shockwave, Dinobots, en de originele Megatron en Optimus Prime en Soundwave.....

riefenstahl schreef:

slechte (want overduidelijke) Cgi.

tja, dat heb je al snel met zo'n grote robtos die in voertuigen veranderen. Dat is vanzelfsprekend overduidelijk....

avatar van Film Pegasus

De effecten waren zeker niet slecht. Als je het al ergens zou gebruiken is het in een film als dit, tenzij je met blikken kostuums aan wil acteren. Cgi wordt regelmatig slecht gebruikt, maar hier is dat zeker niet het geval.

avatar van Flipman

Flipman

Nee, maar wat mij betreft is de CGI ook één van de weinige GOEIE dingen aan de film.

avatar van Dutch-J3ff

Dutch-J3ff

Erg toffe film, ontzettend mooie 3D animaties.

avatar van Timovie

Timovie

moviemafketel schreef:

En er mee speelden

avatar van shrink

shrink

Matige film. Haalt het totaal niet bij de MARVEL films. Deze film is geschikt voor 12-jarigen. Ook de twee mannelijke hoofdrollen vind ik helemaal niets. De special effects zijn wel leuk.

horizons

Marvel films zijn best overrated. Zeker niet slecht, maar niet zo goed als menigeen vind.

Naar mijn subjectieve mening dan.

Timovie schreef:

En er mee speelden

Kreeg Optimus Prime als eerste voor Sinterklaas en toen volgden er nog 50 transformers in de loop der jaren. Was echt leuk speelgoed idd. Ben benieuwd waar ik die dingen bewaard heb.

avatar van Dominootje

Dominootje

Waardige opvolger, film die van alles biedt! Tegen mijn verwachtingen in.

avatar van toetje1977

toetje1977

Hier had veel meer in gezeten, maar waarom die mislukte humor en irritante personages (die moeder verschrikkelijk, maar ook die tweeling-robot, die kleine decepticon en die oude piraat-achtige decepticon die over was gelopen...

Waarom wordt voor deze vreemde mix met 'humor' gekozen? Waarom niet de duistere kant op met dit verhaal, een beetje meer zoals de dark knight. Dit wordt zo luchtig gebracht dat de dreiging van de vernietiging van de aarde totaal geen kracht meer heeft. Die piraat, of Blackbird vond ik echt te Disney...

Zonde, hier had toch wel iets toffers mee gedaan kunnen worden, maar het blijft te kiddy. Film had minimaal een half uurtje korter gekund.

Op bepaalde momenten best vermakelijk, maar dit had zo veel beter kunnen zijn...

avatar van Black Math

Black Math

Van te voren verwacht dat deze film beter zou zijn dan de eerste, omdat hier geen tijd aan het introduceren van karakters besteed hoefde te worden. Misschien wordt er wel degelijk meer tijd aan actie besteedt, maar toch voelt het voor mij aan alsof er hier juist meer geblaat is. De humor is werkelijk niet te harden. Neukende honden , irritante ouders . Tot overmaat van ramp bedragen de Transformers zich hier nog meer dan in het eerste deel alsof ze uit een Pixar-film weggelopen zijn. Met name die twee bijfiguren die praten alsof ze uit de ghetto komen, maar die mini-robot kon er ook wat van (al vond ik het wel weer aardig dat hij kon transformeren tot radiografisch bestuurbare auto). In dit soort films werkt het voor mij toch stukken beter als de robots op z'n minst slimmer lijken te zijn dan de gemiddelde mens. En dan die opa-robot, het wordt echt een gimmick zo. Los van deze details is de hoofdlijn van het verhaal ook bijzonder drakerig, en dat is jammer want al deze dingen leiden toch af van de actie, waar het mij het meeste om gaat.

Na het zien van de eerste film had ik discussies met twee collega's, die Transformers-fanboys zijn en deze films dan ook behoorlijk blasfemisch vinden. Toen ik tegenwierp dat het toch vooral om de actie gaat, kreeg ik klachten over schokkerige camera's en transformaties die nauwelijks zichtbaar zijn. Ik moet zeggen dat ik dat in deze film dat niet terug kan vinden. Ik vind het er echt prima zichtbaar uitzien, en bovenal behoorlijk spectaculair.

De muziek is dan wel weer erg matig, dan weer dreinerig op dramatische momenten, dan weer bombastisch bij epische momenten. Over het vrouwvolk: ik moet zeggen dat ik Fox niet eens het meest sexy vond. Dat was die andere dame. Ik vind Fox sowieso niet heel erg bijzonder, maar ik moet toegeven dat ze, de hele tijd rennend door het beeld, verre van een onaangename verschijning is.

Wat me opviel bij de natuurkunde les was dat er E=MC^2 op het bord stond. Die hoofdletter C moet een kleine letter zijn, en eigenlijk geldt dat ook voor de M (al wordt er in sommige gevallen voor de massa toch een hoofdletter gebruikt). Klein detail, maar ik las ooit op internet dat in pornofilms de wis- en natuurkundige formules op borden vrijwel altijd foutloos zijn, dus dan is het jammer dat het hier niet goed kan. Het heeft geen invloed op mijn beoordeling, maar ik wilde het wel even noemen.

Na afloop kan ik concluderen dat mijn verwachtingen van te voren niet waargemaakt zijn. Sterker nog, de ergernis over alle overbodige en melige fluff was voor mijn gevoel juist groter dan bij het eerste deel. Daarom krijgt deze in vergelijking een halfje minder. 2*.

avatar van Film Pegasus

Het zal aan mij liggen, maar bij elke extra kijkbeurt bevalt deze film me alsmaar. Deel 1 overtuigde me al van de special effects en zonder verpinken 3 Oscarnominaties op z'n krediet. Michael Bay trok de kijker naar het scherm met overbluffende beelden. Het gevaar bestond dat de film in dit vervolg zou vervallen in een herhaling van hetzelfde. Hij doet dat goed, door vooral op de actie te mikken en niet zozeer in de humor, iets waar veel blockbusters de fout in gaan. Zoals ik al zei in mijn recensie van deel 1, zie je in veel blockbusters dat het mis plaatsen van humor de actie geen goed doet.

Meer autobots en meer decepticons, met enkele geweldige figuren ertussen. De gevechten zijn geweldig om te zien. Onder het moto mag het ietsje meer zijn, is Bay hier echt in vorm. De humor valt eigenlijk ook wel mee. Buiten de twee belachelijke hondjes... Kritiek op het acteerwerk is ook vergezocht, aangezien dat in deze film niet belangrijk is. Shia heeft al slechter gedaan en uiteindelijk moet Fox niet meer doen dan mooi zijn. Teveel scènes met dialoog en diepgang zouden deze film raar maar waar eerder slecht doen dan goed. Of het moest enorm overtuigend zijn natuurlijk, maar ik verwacht geen Pacino of zo in deze reeks.

Voor mij gerust een topscore, en net iets meer dan z'n voorganger. Maar ook weer niet de maximum. Daarvoor miste het de grootse verrassing en dat tikkeltje meer figuurlijke explosie. Veel mensen houden van The Hangover en Django Unchained (wat ik dan weer niet begrijp), Transformers is my guilty pleasure.

avatar van tattoobob

tattoobob

Heerlijk opvolger van het eerste....Top

avatar van ReplicaF

ReplicaF

Vergeleken met het meesterlijke eerste deel viel mij dit vervolg nogal ietsje tegen. Ik kan er niet precies de vinger op leggen maar ik vind dit toch de minste van de drie...