• 9.378.992 stemmen

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Actie / Sciencefiction | 150 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 juni 2009

Plot Transformers: Revenge of the Fallen

"Revenge is coming."

De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.

Sam Witwicky

Ron Witwicky

avatar van soom

soom

Naomi Watts schreef:

Wat heeft Whiteley met Revenge of the Fallen van doen?

Eigenlijk niets, maar ik vond Megan Fox wel ietsje beter dan Rosie in Dark of the Moon, en edit: Ik vond Dark of the Moon het beste, maar dat is niet dankzij Rosie. Nu ik het teruglees, merk ik dat ik eigenijk bedoelde dat ik Dark of the Moon dus het beste deel vond, al heeft Rosie daar niet echt iets mee van doen (hoewel ze nog wel een beetje leuk was...)

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik snap het, ik dacht misschien hoor tdeze review bij Dark of the Moon te staan. Just checking .

avatar van soom

soom

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Een pak minder als de eerste Transformers film maar de actie blijft goed. Visueel is alles meer dan prima en ik hou wel van al die bombastische scenes. Ik vond de balans in dit tweede deel wat minder goed. Teveel saaie stukjes achter elkaar. Dat stuk in het bos vond ik wel mooi en het eindgevecht is ook goed. Het verhaal is niets speciaals en je kan een hoop cliche's verwachten. Maar ik heb me wel vermaakt.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Prima vervolg en natuurlijk hoef ik dit bij een Bay-film niet meer te zeggen: het geld stroomt er weer tegenaan met alle schade en effecten. In Transformers: Revenge of the Fallen gaat alles ook weer lekker aan puin en krijgen we weer een paar fraaie robots voorgeschoteld. En ook nog heerlijke locaties en futuristische snuffjes. Eigenlijk verschild dit niet echt veel met deel 1 maar het is wel weer typisch Bay-vermaak. Shia Labeouf is ook weer lekker op dreef met zijn autobot en moet daarmee opnieuw de wereld weer mee redden. Wat weer een aaneenschakeling is van heel veel explosies en gevechten. Ook zit er weer genoeg humor in en Mikaela is ook weer ubergeil. .

Nee, weer prima deel 2.

avatar van Horrordude

Horrordude

Zeer vermakelijk, kan deze film zo vaak kijken als ik maar wil zonder dat deze gaat vervelen. Mooie actiescenes die prachtig in beeld gebracht zijn.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Behoorlijk slecht.

Viel me nog slechter tegen dan deel 1. Verwachtingen waren vooral veel (cgi)-spektakel maar zelfs dat viel tegen. Zeer warrige actiescènes als je het mij vraagt.

En dan heb je nog het verhaal. Kijk, voor een goed verhaal kijk ik deze film natuurlijk niet. Er hoeft in dit soort films wat mij betreft eigenlijk zo weinig mogelijk verhaal in te zitten, gewoon knallen. Maar allemachtig wat voor kunstgrepen en zijsprongen hier allemaal uit de kast worden gehaald, geen touw aan vast te knopen.

Godzijdank liep Megan Fox weer lekker mooi te wezen, maakt het geheel toch ietwat dragelijker. Voor de rest snel vergeten.

Een geweldige film naar mijn mening.

Ik heb alle delen tot nu toe gezien, en ik vindt dit deel tot nu toe het beste deel

avatar van Angelo2

Angelo2

Rollercoaster van actiemomenten. Was echt genieten geblazen. Das ook puur de reden dat hij 4 sterren krijgt. Ziet er allemaal subliem uit. Die 2 kleine hiphop robots waren echter zeer storend! Vraag me af hoeveel transformerfans dit nou echt leuk vinden. Ook weer in dit deel veel geforceerde slechte grappen.

avatar van erik1677

erik1677

Deel 1 vond ik wel gaaf, maar dit 2e deel vond ik maar weinig aan eigenlijk.

Behalve de actiescenes maar een mooie warboel.

avatar van Freddy K

Freddy K

Na het, voor mij, verrassende deel 1 had ik toch wel een hoge verwachting van dit deel.

Het viel eigenlijk best wel mee, was niet slecht maar ook niet goed.

Precies zoals dit soort films horen te zijn een combinatie van actie, robots en special effects.

Gewoon pure entertainment!

avatar van TVFreak

TVFreak

Prachtige FX vooral in Blu-Ray op een groot scherm.

Een 10 voor grafisch kunstwerk

Verhaal is niet zo sterk maar daar kijk je dit soort aktie films niet voor

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Positief verbaast over deze film. Natuurlijk wel weer extreem Amerikaans opgezet, maar de Transformers zijn echt cool gemaakt! Ik spaarde vroeger Transformers en kreeg Optimus Prime met sinterklaas. Volgende dag helemaal in elkaar geknutseld en tada het werd opeens een truck. Erg nostalgisch om je tekenfilm-held zo echt in beeld voorbij te zien komen. Ook de overige autobots zoals Bumblebee en de maffe tweeling en aan de andere kant de slechte decepticons zijn vet gemaakt. Ook leuk was het stukje van de decepticon die helemaal bestaat uit bouwmachines. Die had ik namelijk ook allemaal

Maar goed, genoeg over mijn kindertijd. Ik heb echt heel erg genoten van de special effects en de goede muziek. Ook Fox is niet verkeerd om rond te zien huppelen. Zowel zij als LaBeouf kunnen niet geweldig acteren en dan heb ik het vooral over echte emoties tonen. Dat is lachwekkend slecht. Het belangrijkste in dit soort films blijft echter actie, actie en nog eens actie en wat dit betreft wordt je gelukkig overmatig op je wenken bediend. Er zit bijna geen saai of rustig stukje in en zo hoort een actiefilm te zijn. Prima popcorn-vermaak!

avatar van RuudC

RuudC

Na tien minuten vol overdreven actie, dramatische gezinsproblemen, wippende honden en huilende transformers en zogenaamd hippe robots, was ik de film eigenlijk al beu. De makers hebben zich op een doelgroep gericht en dat zijn pubers die nog geen enkele vorm van smaak hebben ontwikkeld. De Shanghai scene moet vernietigend zijn geweest voor je oren in de bioscoop. In ieder geval vormt het een aardig contrast doordat de kijker vervolgens overspoeld wordt met alle verschrikkelijke highschool clichés van 2009. Dat het nog erger kan bewijzen de reclamespotjes van oh oh cherso die de film iedere twintig minuten onderbreken.

Niet dat ik vroeger zo’n groot fan van de tekenfilmserie was, maar na al die jaren is het makkelijk roepen dat het beter is dan de films. Niets meer dan terecht overigens. Naar mijn idee hebben sommige Transformers al helemaal niets meer met de serie te maken. Ik ga geen voorbeelden noemen, want je hoeft er geen genie voor te zijn om ze eruit te pikken. Wat er verder in de film gebeurt is grotendeels voorspelbaar. Ik moet Michael Bay nageven dat de effecten er goed uitzien, maar voor iemand die verantwoordelijk is voor een gave film als The Rock, ben ik uitermate teleurgesteld. Ergens moet ik hem gelijk stellen dat het soms maar gewoon beter is om makkelijk te cashen door een dertien-in-een-dozijnplotje vol te stoppen met special effects. De grand finale met bijbehorende cliffhanger heb ik geeneens meer afgewacht. Had ik al gezegd dat de film afgrijselijk is?

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Hetzelfde laken en pak als het eerste deel.

Ook in het tweede deel weer Transformers in allerlei soorten en maten die mekaar frontaal te lijf gaan. Bay heeft weer een slap verhaaltje verzonnen met allerlei twisten om het maar zo geloofwaardig mogelijk te maken.

Eerlijk gezegd stoorde me het naarmate de film vorderde steeds minder, want ik zat na een drie kwartier toch aan een behoorlijk lage score te denken.

Het vermaakt dus toch wel weer. LaBeouf vind ik nog wel aardig, Fox een stuk minder. Vooral haar acteerwerk laat nogal te wensen over. Ik snap ook wel dat haar taak is er vooral sexy uit te zien, maar om elke zin met een verleidelijke blik op te dreunen gaat me iets te ver.

Vond deze niet minder of beter dan het eerste deel dus ook hier drie sterren. Op naar het volgende en laatste deel!

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

martijn011 schreef:

Hetzelfde laken en pak !

Maar geen echt pak natuurlijk he?

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

avatar van sjano1244

sjano1244

Hoe durf ik deze film geen stem te geven.

Hoe dan ook, heb hem toentertijd in de bios gekeken en het geeft een tof festijn.

Toffe gevechten, goeie humor (heb echt gelachen in deze deel) en vermakelijke sfeer.

4,5 sterren

horizons

De film een half punt omhoog.

Waarom?

Afgelopen zaterdag & zondag de actie scenes bekeken en die zijn toch wel heel erg stoer. De CGI is en blijft verbluffend en het is een aanfluiting dat de TF reeks nog geen oscar voor de special effects gekregen.

Het verhaal, ach, bij nader inzien nog steeds beter dan 98% vd tekenfilms.

avatar van den_hannes

den_hannes

1 woord : Geweldig!

avatar van Arbil

Arbil

Heeft Megan Fox zelf afgezegd voor het derde deel?

Arbil schreef:

Heeft Megan Fox zelf afgezegd voor het derde deel?

Ze noemde Michael Bay : 'Hitler' vanwege zijn 'dril' regisseren. Hoewel Bay er niet zoveel in zag vond Spielberg als producer dit niet te tolereren en sommeerde Bay om Megan Fox de laan uit te sturen.

In het begin was Megan Fox dus gewoon gecast, zijn zelfs set foto's met haar.

avatar van cularis

cularis

Spielberg is een idote!!!

Deze film is een heel pak slechter dan de voorganger.

en de belachelijke kinderhumor en de 2 gay twin mini robotjes haalde het niveau naar beneden.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Oh ja, die 2 kut chevroletjes

avatar van stem100

stem100

Wat een bagger is dit.

Vervelend om te kijken. is gewoon niet uit te zitten.

Na 15 minuten was ik er al klaar mee.

Gaap gaap

horizons

Na 15 minuten? lol, is het beste vd film, haha.

Nee, eerlijk, halve ster is veels te weinig. Spoel even door en kijk de 'forest battle'. Puur voor de cgi & prime.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

als je 15 minuten bekijkt moet je geen stem uitbrengen.

avatar van Flipman

Flipman

horizons schreef:

Ik heb me op dat moment echt stierlijk zitten vervelen.

avatar van Banjo

Banjo

• 2036 berichten

Volgens mij stemt vooral de jonge generatie hoog op deze film!

Net zoals in deel 1 blinkt deze ook weer uit in overdreven, rommelig, snelle amerikaanse actie..

1 1/2 ster!

Banjo schreef:

Volgens mij stemt vooral de jonge generatie hoog op deze film!

1 1/2 ster!

Onwaar.

Ben 30+.

Veel Transformer fans vinden deze film toch leuk.

Deel 1 is wel beter dan 2 (en 3).