• 9.384.794 stemmen

Geregisseerd door: David Hackl

Met onder meer: Tobin Bell, Costas Mandylor en Scott Patterson

Releasedatum: 8 januari 2009

Plot Saw V

"You won't believe how it ends."

Na de dood van seriemoordenaar Jigsaw zet forensisch detective Hoffman zijn werk voort. FBI-agent Strahm, die ternauwernood een test van Jigsaw heeft overleeft, ruikt onraad en duikt in het verleden van Hoffman. Ondertussen leren vijf op het oog willekeurige vreemdelingen van Jigsaw een gruwelijke les over samenwerken.

avatar van knightfightx

knightfightx

Greeneyelady1 schreef:

Hahahahaha!!!

die wannabe heeft de film niet eens gezien.

van mij krijgt die simpelweg 5 sterren, hij wasd gewoon goed, en je blijft geboeid kijken.

Saw 6 komt op 23 oct 2009 uit, ik kan niet wachten!

avatar van Steven Taylor

Steven Taylor

Mij verveeld het niet. Op naar deel 10!!!

dutchtuga

Een flinke verbetering op het vorige deel. Iets wat ik vantevoren niet had durven dromen. De Saw formule leek me compleet uitgemolken en hoewel plotgewijs alweer het onderste uit de kan wordt gehaald, verrastte dit deel mij op het gebied van grofheid en gore. De traps waren niet zozeer inventief maar wel een kapstok voor een flinke portie gore en viezigheid. Die openingssequentie is toch wel de smerigste uit de reeks denk ik. Gaat de Saw reeks op deze manier verder zou ik er niet eens bezwaar hebben tegen een zesde deel. Hackl heeft mij het vertrouwen terug gegeven in een reeks die ik al voor dood had aangezien. Proficiat.

Dikke 3*

avatar van bollepeer

bollepeer

Bounty schreef:

Gasten,

Kom op zeg.. hou toch is op met dat gehuil van: " Jemig, het is niet meer leuk dat de Saw films blijven komen". Nou daar heb ik 1 antwoord op.. Hou je klep en kijk die films dan niet meer.. Zo simpel is het toch? Of vinden diegene die dat vinden de films toch wel leuk?

Zit gewoon niet te huilen dat het zover loopt.. wees blij het zijn gewoon leuke films..

En ja we weten nu wel dat het een keer af moet lopen volgens jullie.. dus zeur daar in iedergeval niet meer over..

Op naar deel 6! (vanmiddag 5 kijken)

super gesproken!!! helemaal mee eens!!

avatar van Max en Joep

Max en Joep

ik vond het vanaf deel 1 al niet zo veel soeps........

avatar van joe black

joe black

rommelig, ongeinspireerd, gewoon niet goed meer. STOP ERMEE!

1,5

avatar van Justinx

Justinx

Ik zal het meteen opbiechten: Dit is mijn eerste Saw. Meteen ook mijn laatste?

De film opent al gruwelijk. De lugubere spelletjes van Mr. Jigsaw zetten weer de toon en veel bloed en ingewanden vliegen in de lucht. Scene eindigt. De volgende moord staat al weer op het schema, ditmaal de moord die we op de filmposter staat afgebeeld. Einde scene twee. Twee moorden, waarvan een overigens kan ontsnappen, in niet langer dan een klein kwartier. Gaat deze film er nu om hoe bloederig je een aantal moorden in beeld kunt brengen of zit er wel degelijk een soort van verhaal in? Bijna op het punt deze gore uit te zetten, ontpopt zich toch nog, in termen van horror, een aardig verhaal. De beweegredenen van Jigsaw komen tegen het einde aan redelijk duidelijk boven tafel en Saw V lijkt daarmee toch mijn vooroordelen weg te nemen. Niet alleen maar ranzigheid en gore, maar ook nog een redelijk verhaal. Vooral het einde mag zich toch wel redelijk geniaal noemen.

Mijn maag bleef wel met een weeïg gevoel achter - weer een nieuwe impact die ik ontdekt heb bij het kijken van een film. Het zal dan ook niet erg waarschijnlijk zijn dat ik de volgende of voorgaande Saw delen er nog eens bij zal pakken. Als je één Saw film hebt gezien, dan heb je de andere ook wel gezien.

Justinx schreef:

Ik zal het meteen opbiechten: Dit is mijn eerste Saw V.

avatar van Justinx

Justinx

kos schreef:

joe black schreef:

rommelig, ongeinspireerd, gewoon niet goed meer. STOP ERMEE!

1,5

Je bent niet verplicht te kijken. bekijk de reactie van Bounty eens op de vorige pagina!

mensen..

ze kijken deze film toch om te kijken wat ze er van vinden ?

vind jij dat mensen alleen mogen stemmen als ze zeker weten dat ze hoger dan 3,5 * ofso gaan geven ?

avatar van wingstone

wingstone

Alleen geschikt voor mensen die meer pijn willen zien, want dat krijg je te zien. Ik vind de serie na deel 2 al niet goed meer. Ook al weet deel V mij weer meer te bekoren dan deel IV. Ik blijf het waarschijnlijk toch wel kijken, en ze blijven waarschijnlijk ook wel komen die films!

avatar van Miss Sway

Miss Sway

darkjaap schreef:
maar een marteling snap ik niet die van strahm.
hij heeft een bak op zijn kop die gevult wordt met water maar dan steekt hij een pen ofso in zn keel.. maar dan zou je toch zeggen dat hij doodbloed? kan iemand dit uitleggen ? alvast bedankt.

Nee -> Als je een hol buisje in je luchtpijp 'ramt' dan bloed dat niet want dit is gemaakt van kraakbeen. Moet je wel in het midden een gat slaan en niet via de zijkant waar de hoofdaders en slagaders lopen

avatar van Peppy666

Peppy666

Rommelig.

Kon me niet echt bekoren.

avatar van wim-film

wim-film

Het is wel lachen met deze films, bijna iedereen zeurt over die films maar iedereen kijkt die onzin. De makers van die films verdienen er miljoenen mee slim gedaan.

avatar van marissaheinrich

marissaheinrich

Erg goede film, heb hem weer met handen voor me ogen gekeken.

Ik heb alle delen gezien en in deze film wordt er veel duidelijk.

Origineel qua "moorden" is het niet echt, maar het is wel "leuk" om naar te kijken.

Het eind vond ik echt goed, redelijk onverwacht.

Voor de mensen die meerdere SAW films hebben gezien is deze film echt een must!

avatar van *kelly*

*kelly*

Ik ben een superfan van de SAW-films, maar que spanning en SAW-gehalte ben ik ietwat teleurgesteld.

Knappe acteerprestaties dat wel en uiteraard nog enkele gruwelijke scènes maar daar bleef het toch bij.

Wel een goed verhaal.

-------->3,5*

avatar van Ruben1994

Ruben1994

ga binnekort met vrienden een ''saw-marathon'' houden, ff alle films achter elkaar kijken... 5 nog neit gezien, als enige, ben benieuwd

k hou wel van de saw films, heb se allemaal op dvd

darkjaap schreef:

mensen..

ze kijken deze film toch om te kijken wat ze er van vinden ?

lol nee. dit standaard gezwaffel hoeft ook niet lijkt me. je weet wat je er van kan verwachten het is immers deel 5. dus ja dan heb je al snel meer van het zelfde. net zoals bij Friday the 13th. en als ze deze zo slecht vonden dan weten ze toch ook wat ze van deel 6 kunnen verwachten? dan hoeven ze daar ook niet weer te zeggen dat het uitmelkerij is en dat Saw films zo slecht zijn. je bent immers niet verplicht om te kijken.

darkjaap

zo kun je net zogoed bij elke romantische komedie zeggen dat het cliche is en alleen maar dezelfde verhaallijnen hebben

Arabyus

dat kan je idd ook. dan ben je alsnog niet verplicht om te kijken nietwaar xD.

avatar van Balkski

Balkski

De grootste teleurstelling is Julie Benz in een Saw film. Is ze zo goed in Dexter, zie je haar hier zichzelf vernachelen

avatar van Erwin39

Erwin39

Potdomme, ik moet nog lang wachten...7 April pas te huur. Maar goed,ik kijk er met spanning naar uit! Echt kei goeie films die Saw's

darkjaap

7 april ? valt me nog wel mee dat hij zo snel in de winkel ligt aangezien hij ergens in january in de bios was

Halcyon

Saw, een reeks met twee gezichten. Het verhaal gaat er zienderogen op achteruit, maar in de plaats krijgen we steeds meer gruwelijke boobytraps te zien. Al vond ik Saw V een stapje terug tegenover de vorige twee delen. De beste scène uit de hele film is de openingsscène. Ze zet de toon, zoals het moet, maar helaas wordt dat niet afgemaakt door de rest van de film. De Saw-reeks kent wat mij betreft zo ongeveer de zwakste storrytelling ooit in een horrorfilm. Verwarrend gebracht met veel vage personages en onduidelijke flashbacks. Bovendien heb je het na het eerste deel wel gehad, waardoor het je allemaal geen moer meer kan schelen. Oninteressant is de juiste term om de inhoud van deze films te omschrijven. Erger nog, het begint zelfs danig te irriteren waardoor je ongeduldig zit te wachten op de zoveelste boobytrap. En zoals gezegd zijn die dus vrij matig in dit deel. Zeker als je het vergelijkt met deel III en IV. Beetje vreemd, aangezien het de production designer uit de vorige films is die hier de touwtjes in handen neemt. Ik had op z'n minst wat meer smeerlapperij verwacht.

Het blijft een reeks met hoogte- en dieptepunten. Of ze er nu nog eentje bijmaken of tien, ik zal ze sowieso allemaal zien uit nieuwsgierigheid naar de nieuwe foltertuigen en het bloedvergieten. Maar voor het verhaal doe ik het al lang niet meer, wat dat betreft ben ik afgehaakt na het origineel.

dutchtuga

Ik vond Saw V qua goregehalte toch een stuk geslaagder te noemen dan elk voorgaand deel. Ik heb gesmuld bij de scène met de handen bv. Opvallend dat je de film op dat gebied matig vond.

Halcyon

Ik moet eigenlijk toegeven dat ik van de vorige films niet zo heel veel meer weet, behalve flarden van enkele individuele folterscènes. Ik herinner me wel dat ik destijds op het vlak van gore meer verrast was dan nu, maar misschien heeft dat meer met gewenning te maken dan met de folterscènes op zich.

Wel is het zo dat ik me voor de eerste keer zwaar heb zitten ergeren aan het verhaal. Doorgaans stond ik versteld van hoe ze dit verhaal in de Saw-reeks in leven hielden (met al die twists, en toch leek alles te kloppen), maar Saw V vond ik er op dat vlak toch echt teveel aan. Het is allemaal begonnen met die twee flikken die zo hard op elkaar lijken. Ik heb het gewoon opgegeven op een bepaald punt.

Edit: Maar die openingsscène, die kon tellen!

dutchtuga

Het is idd wat de Saw-formule vermoeiend maakt. Elk deel voelt geforceerd en verzonnen aan op verhaaltechnisch gebied. Ze zijn er eenmaal mee begonnen en lijken er niet mee te kunnen stoppen. Waarom niet een doorsnee slasher-film hiervan maken? Jigsaw die de smaak van het moorden eigenlijk wel te pakken krijgt. Weing verhaal en veel gore. Zou mijn inziens zeker kunnen slagen.

Halcyon

Heb ik ook al gedacht. Het zou in elk geval een pak minder vermoeiend of nodeloos ingewikkeld zijn. Plus het zou de kern van de Saw-reeks beter tot uiting laten komen.

avatar van Ramie

Ramie

Nr5 van de Saw-reeks alweer; en ik moet zeggen: ik heb mij weer prima vermaakt!

Een aantal dingen zijn mij volgens mij nog niet helemaal duidelijk maar ik weet zeker dat ik ze ooit allemaal nog een keer ga bekijken (voor het totaal plaatje!).

Voor de negatieve kijkers:

-Jullie hebben gelijk! Saw 1 was, in mijn ogen, een van de beste films ooit! De vervolg films zijn inderdaad 'uitmelken'. Geld zal een grote rol spelen.

Als jullie hier niet aan mee willen werken; kijk dan gewoon niet meer... Toch blijft iedereen kijken; ook de 'negatievelingen'. Iedereen wil weten hoe het verder gaat en iedereen wil zien hoe geniaal de 'traps' weer zijn. En dat zijn ze! Ook weer in het 5e deel.

-Gezeur van 'er zit een verhaal in, het moet simpel slashen zijn' vind ik belachelijk. Saw (vooral deel 1) staat, voor mij, voor een 'goed verhaal'! Zonder verhaal wordt het gewoon een 13-in-een-dozijn horror-filmpje!

1 ding: volgens mij ben ik de enige die dit ontzettend storend vind (!).

Ook in deel 4 was dit het geval:

Ik vind Costas Mandylor (Hoffman) en Scott Patterson (Strahm) ontzettend veel op elkaar lijken!! Ik kan ze af en toe amper uit elkaar houden.... Net een tweeling! Echt heel storend. Maar iedereen zal me nu wel uitlachen want ik heb dit commentaar niet eerder gezien; haha!

Conclusie:

net 4*

De traps zijn weer goed en het verhaal is weer aardig. De volgende delen ga ik zeker weer bekijken.