[Rec] (2007)
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot [Rec]
"Experience fear."
Een jonge tv-journaliste en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een appartementengebouw vast lijkt te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, begint langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.
Ángela Vidal
Guillem
Hysterical Mother
Young Police Officer
magnifique
Saaie langdradige film zonder spanning...
Het is maar goed dat er heel veel overdreven hysterisch geschreeuwd werd in deze film anders was ik in slaap gevallen.
thriller97
Ontzettende spannende film.
Het staat ook daarom op mijn nummer 1. Hou altijd wel van een groep mensen die opgesloten zitten met kwade dingen in het huis. En dat meisje op het eind was toch wel eng, nietwaar?
smoke4life
Ik heb altijd het voorgevoel dat ik de film niks ga vinden door de manier van filmen , maar blijkt dan toch altijd weer verrast te worden ( behalve bij Cloverfield dan
bagger ) ,en dit vond ik toch wel de beste film in deze manier van filmen !
swenbos
Ik had hoge verwachtingen maar ik vond hem geen meesterwerk. De film is veel te chaotisch, hysterisch ,voorspelbaar en een simpel verhaal. Goede schrikmomenten hier en daar, het acteerwerk was redelijk, fantastisch decor. Helaas net niet genoeg om de film te redden.
maxroelofs
Zo wat een dijk van een film dit!
Gisteravond was ik in de videotheek en kreeg ik ineens zin in een goede horrorfilm. Ik kon me deze nog herinneren dus hem ik hem samen met the ring gehuurd.
De film begint redelijk langdradig, al waren het maar 10 minuten het leek voor mij wel een half uur. Als ze eenmaal het huis in gaan begint het. Er heerst een heel beklemmende sfeer. Het stuk dat die vrouw op ze af stormt en die agent in z'n nek bijt is wel een beetje vreemd. Ik vroeg me af of dit nou goede horror was of dat het een teleustelling alla dawn of the dead zou worden. Het tegendeel bleek waar, de film begint redelijk ''grappig'' en is nauwelijks serieus te nemen. Later wordt de film een heel stuk enger. Het einde met dat meisje door de nachtcamera was echt huiveringwekkend. Het haalt de hele film omhoog, het is lang geleden dat ik bij een horrorfilm (ik ben ondertussen wel wat gewent) zo ontzettend benauwd er van werd.
Een vergelijking die natuurlijk wel erg voor de hand licht maar daarom niet de moeite waard om te bespreken is die van the blair witch project. Waar the blair witch project eng is door de geluidseffecten en het hele sfeertje is deze eng door de beklemmende sfeer dat je opgesloten zit in een huis. Ik vond het camerawerk hier een stuk beter dan in the blair witch. Ze deden veel meer moeite om het er uit te laten zien als een echt programma. De camera die op de grond lag de aankondigingetjes tussendoor. Het grootste verschil tussen deze 2 zit hem denk ik (buiten het verhaal om) in het vele bloed dat je te zien krijgt. Waar je bij de blair witch haast niks zag druipt het bloed bijna je tv uit. De zombies zagen er echt goed uit. Het zijn denk ik wel de beste die ik in lange tijd heb gezien en kwamen op mij over als echt goede horror zombies zoals ze horen te zijn. Het stukje op de trap dat ze omlaag kijken en alles zombies omhoog en dan achter ze aan gaan rennen was echt ontzettend creepy.
Het grootste nadeel van deze film is toch wel de speelduur, er staat dat hij 85 minuten duurt wat al niet erg lang is voor een film. Bij mij werd de aftiteling echter al ingezet toen hij nog maar op 1 uur en 10 minuten stond. Erg jammer dat ze hem zo kort hebben gemaakt.
Het einde vond ik wel een beetje te verwachten, Dat meisje was natuurlijk gruwelijk eng alleen ik had het wel mooi gevonden als alleen de cameraman het overleefde ofzo. Dit is een tè cliché einde voor mij.
Kortom een film die mijn verwachtingen meer dan waar heeft gemaakt. Hij krijgt dus ook zijn welverdiende:
bjerik76
Sterke film.
Ik denk dat het voor veel mensen hysterish over komt.
Dit ligt ook aan de spaanse taal.
Als je Amerikaans hysterish gedrag ziet kan je nog een beetje verstaan wat er gegild word, en spaanstalig gegil komt dan veel meer over als gekrijs en dat is even wennen.
Ondanks de zoveelste handycam film is deze toch goed te doen.
herder
Soms heb je even genoeg van de zoveelste Amerikaanse remakes of Amerikaanse slashermovies, dus gaan we op zoek naar niet Amerikaanse horror movies. En zo was ik dan ook bij deze film beland.
Vind het ook gelijk een van de boeiendste horror movies van afgelopen jaartjes. Leuke aanpak in dit genre. Verder wordt er beter geacteerd dan normaal en is het verhaal ook wel redelijk en interessant tot het einde.
Eindelijk eens een geslaagde handycam film. Past ook wel bij de sfeer in verband met donkere gangen.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Gisteren op Blu-ray gekocht - eindelijk - en meteen maar voor de vierde keer gezien. Nog altijd een pareltje van het zuiverste water waar ik ontzettend blij van word, een gevoel dat werd versterkt door de uitstekende making-of op de schijf. Af en toe wat hysterisch, maar dat doet niets af aan het feit dat dit een van de allerengste films is die ik ken. Nog altijd een dikke 5*.
*kuch* sadist
Maar je hebt wel gelijk verder!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Wat heeft dat met sadisme te maken? Ik word blij van de manier waarop dit gemaakt is.... zo knap, zo eng, zo goed....
maxroelofs
Als je het zo verwoord kan ik je begrijpen alleen ik kan niet echt zeggen dat ik blij word van deze film.
Ik dacht dat je bedoelde dat je blij werd van alle vermoorde mensen.
wwelover
Redelijke film, maar ik had wel iets meer verwacht van deze film. Het concept is wel aardig maar het is wel heel erg voorspelbaar allemaal. De film moet het hebben van enkele scenes, het acteerwerk (wat me heel erg meeviel) en sommige schrikmomenten. Ik ben wel helemaal klaar met de handcam films, tenzij ze het goed doen want hier was het ook niet echt erg logisch gefilmd.
Net aan 3*
jordandejong
Normaalgesproken ben ik geen fan van handcam films maar zo nu en dan (ook in Rec) werkt het erg goed.
REC is een uitstekende horrorfilm, met een weergaloze beklemmende sfeer, goed acteerwerk en heel veel goede schrikmomenten.
Jammer dat sommige stukjes wat saai/langdradig waren.
movie-edje
Het onschuldge paniek dat er heerst te zijn in dat apartement-complex.
loopt uit als een hel!
een super spannend , en vermakelijke film!
Het spaanse taaltje was ik vrij snel aan gewend!
coendpl
Persoonlijk vind ik dit de beste horrorfilm die ik heb gezien! 4,5*
Angelo2
Vermakelijke horror met een paar leuke schrikmomenten. Toch vond ik deel 2 beter. Deze film was me iets te chaotisch en van het camerawerk was soms te schokkerig en daardoor lastig te volgen. Het geschreeuw van de hoofdrolspeelster was wel echt heel storrend en een smetje op de film. Verder wel een creapy sfeertje en aardig acteerwerk.
Layla!
Heb het een keertje opgezet en dat spaanse gebrabbel kwam me mijn strot uit.. Maar ik lees al die lovende recensies hier dat ik het maar nog een keertje ga proberen.
Let you know if im scared.
Mrs.Congeniality
Redelijke film, leuk dat die dmv zo'n camcorder gefilmt is, vind dat zelf altijd erg leuk om te kijken. Toch was de film niet heel spannend, ondanks dat er het tweede deel wel veel gebeurd. Ik heb 1 schrikmoment gehad in de film en dat was bijna op het laatst. Toch ben ik wel benieuwd naar deel 2
Virix
Ik vond de opbouw redelijk sterk. Ik houd echt van horror maar afgezien van de schrikmomenten vond ik het niet echt 'eng'. Overigens heb ik me prima vermaakt, soms geergerd aan dat supersnelle Spaans! Het einde vind ik dan wel weer koning! Mijn schrikmoment was: toen Pablo de zolder ging filmen en op het laatst die meid tevoorschijn kwam!
Mrs.Congeniality
Dat was inderdaad ook hetgene waarvan ik schrok. Je wist dat het daar zou gebeuren maar toch schrik je
Gevalletje
Ik vond dit eindelijk weer eens een horror die mogelijk waar zou kunnen zijn. Het is niet alleen goor maar er zit ook verhaal in, en door de manier van filmen word je echt helemaal mee getrokken.
ILDIB
4 a 5 geweldige schrikmomenten. En de rest is vooral zombieachtig gedoe. Behoorlijk uitgevoerd, maar natuurlijk jatwerk aan alle kanten. Blair witch voorop. Maar zeker aangenaam.
N23
Aangezien ik persoonlijk ook erg fan van het zombiegerne en het 'mocumantaire' filmen. Kon deze film bij mij niets verkeerd doen.
En deze film deed bij mij dan ook niets verkeerd. Ken nu toch niet meer slapen dus deel 2 ga ik ook maar gelijk bekijken.
Whunter
Langdradig is een lang woord, maar de film neigt er wel naar vernoemd te worden.
Het beste is om alle lichten uit te doen en je volledig op de film te storten.
Bekijk eventueel deel 2 er gelijk achteraan en je bent een tevreden mens wachtend op deel 3.
Los van deel 2 vind ik deze film minder dan wanneer ie gekoppeld aan deel 2 zou zijn.
Kort samengevat: Als deel 1 en deel 2 één film zou zijn van 3 uur, zou het een geweldige film zijn geweest van 5 sterren.
maxroelofs
En dan was deze zeker niet langdradig geweest?
WatchHigh
Ik vond het bij eerste ziening niet zo'n leuke film, er gebeurt vrij weinig, een hoop gebler en geschreeuw om koppijn en een epeleptische aanval van te krijgen vervolgens gebeurt er komende 3 kwartier eigenlijk niks meer om vervolgens een soort van Left 4 Dead invasie te krijgen, daarbij het belangrijkste was het ook niet echt eng. Heb hem maar tegen het eind aan uitgezet ik had iets anders verwacht van de film ik had hoge verwachting maar eindstand is het een film die ik met een camera in me eigen huis eigenlijk ook nog kan maken, best langdradige film gebeurt heel de tijd niks
Ps. sorry mijn harde beoordeling maar dit is puur een mening geen troll ik gun iedereen zijn eigen smaak van films (ik snap dat het maar net is hoe jij het beleeft en mee maakt) dit is niet om af te kraken ik vond het aan de ene kant wel een beetje een spannende film maar t is een film en moet wel vermakelijk blijven als ze het wat anders en wat sneller in mekaar gemonteerd hadden had het nog wat kunnen worden maar niet te langdradig maken toch
WatchHigh
Volgens mij mag hier iedereen zijn kritiek geven, en dit was mijn mening over de film, geen positieve dus maar een negatieve, dat kan, dit maakt mij geen troll maar jou wel een fanboy van een film, ik vond het gewoon niet zo'n goede film, ik heb me 45 minuten van de film verveelt en geergert aan de chaotische en hysterische mensen en voelde het aan als een cheape B-film vooral ook het stukje als de 2 mensen op die tafel liggen zo voorspelbaar wat er gaat gebeuren, dat die mensen hun aanvallen kwam gewoon lachwekkend en zeer niet realistisch over etc
geen troll gewoon mijn mening voor mensen die hier een recensie willen lezen daar is dit toch voor?
Karl van H.
Prima dat je je mening hebt, joh, maar het is nergens voor nodig de mensen die deze film wél leuk vonden af te gaan zitten zeiken. Dus ja, je bent wel een troll.

[REC] 4: Apocalipsis
2014

[REC]³: Génesis
2012

[Rec]²
2009

De beste moderne Spaanstalige horrorfilms

Angstaanjagende horrorfilms uit vijf verschillende landen

Mahanagar

When the Wind Blows
Animatie / Drama, 1986

À l'Intérieur
Horror / Thriller, 2007
terreurobsessiecamcorderreligion and supernaturalbitecinematographerattempt to escapelodgerlive-reportage zombiegevonden beeldenvirusfirefighterpov