• 9.379.612 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Lyriq Bent en Scott Patterson

Releasedatum: 3 januari 2008

Plot Saw IV

"You think it is over... but the games have just begun."

Nu Jigsaw en zijn kompaan Amanda dood zijn, lijkt het spel afgelopen. Maar als een nieuw videobandje van Jigsaw opduikt, blijkt het spel nog lang niet aan zijn eind te zijn. Twee FBI-profilers proberen de hele puzzel op te lossen en speuren door Jigsaws overgebleven spullen. Maar als een SWAT-lid ontvoerd wordt en onderdeel van het spel blijkt krijgt hij negentig minuten om, behalve zijn eigen leven, het leven van een oude vriend te redden.

avatar van film_kaza

film_kaza

Erg slechte film. Saw is heel overgewaardeerd.

Het gaat over een paar brute moorden met veel bloed, maar nergens is het spannend of grappig. De regels van de film slaan nergens op. Ik had er geen fijn gevoel bij.

Jigsaw is een erg irritant figuur. Ik heb liever een moordenaar die geen reden heeft dan dit oude ventje.

Roos. schreef:

nee, gewoon naamgenoten hmm, als de eerste minder op martelingen is gericht ga ik die misschien maar eens kijken. Want dat vond ik het minste van deze film, die martelingen.

Tuurlijk bevat de 1e film wel een paar martelingen(alleen niet zo erg als de vervolgen), dus je moet wel weten waar je aan begint. Alleen bevat die film iets wat de vele vervolgen niet hebben, een goede dosis spanning in een claustrofobische ruimte, waar de film zich toch in een groot gedeelte afspeelt, meer zeg ik niet

avatar van mike&jos

mike&jos

Saw 4 , een ongelofelijke waardeloze film. Alle saw films ot deel 3 vond ik goed maar 4 , echt een waardeloze film .

avatar van Roos-_-

Roos-_-

Nou ik ga hem een x proberen saw 1,, ik hoop dat daar wel een verhaal in zit..

avatar van Respekked

Respekked

Zeer slecht vervolg van een behoorlijk sterke reeks. Wat mij betreft veel te veel nadruk op het hoe Jigsaw geworden is wat hij geworden is. Daarnaast vond ik de boobytraps lang niet zo leuk en inventief als in de vorige delen, op die ijsblokken na wat dan weer wel gaaf was. Ook niet echt spannend, in tegenstelling tot deel III (wat ik het sterkste deel vind).

avatar van stoffel75

stoffel75

Net gezien dat ik de vijfde in de reeks 3 sterren heb gegeven; dan moet ik deze dus 3 en een half gegeven, want vond hem toch nog iets minder saai. Er zitten wel een paar leuke stukjes in. Eigenlijk vond ik enkel nummer drie de moeite waard. Moet dringend 1 en 2 nog eens een kans geven want indertijd begreep ik alle goeie commentaren niet. Ik vind Jigsaw overigens wel een toffe kerel, hij bedoelt het allemaal nog niet zo slecht, maar zijn methodes zijn gewoon een tikje extreem.

avatar van Twannetjuh

Twannetjuh

Net gezien en film viel me nogal tegen, de traps waren wel lache om te zien maar het verhaal was minder, wat in de vorige 3 delen wel goed was. Toch 3 sterren.

***

avatar van bild

bild

Een iets minder deel maar kan er best mee door. De sfeer, muziek, verfilming en spanning is iets verminderd ten opzichte van het vorige deel. Het verhaal is ook iets minder maar als horrorliefhebber blijft zo'n prent natuurlijk altijd boeien.

avatar van lamalord

lamalord

Heb 1,2,3 al gezien, ik ga hem nu kijken!

Ik vond hem goed maar niet zo goed als 1, 2 en 3
Deze vond ik wat meer voorspelbaar dan de anderen. Zeker wanneer je al wist dat die agent er zo wie zo iets met de jigsaw te maken had.
Wel alweer een mooi en goed einde zoals ze allemaal!
Saw V is voor morgen!

avatar van rep_robert

Je weet dat er ook nog cijfers tussen de 0,5 en de 5 zitten?

avatar van Fryce

Fryce

Ik hou wel van de SAW films, lekker sadistisch en voldoende bloed. Kan er echt even lekker voor gaan zitten. Deze bevatte misschien net even iets te veel verhaal en te weinig gore scenes, maar leuk.

avatar van Roos-_-

Roos-_-

rep_robert schreef:

Ik heb m geprobeerd en ik moet zeggen dat deze stukken beter was dan 4 nog steeds niet echt mijn film maar ik vond hem toch wel vermakelijk

avatar van rep_robert

Mooi zo Zo moeilijk is het ook niet om beter te zijn dan deel 4 haha.

avatar van Film Pegasus

Het vet is wat van de soep, al merk je hier wel dat Saw een reeks kan worden als Halloween of Friday the 13the die voor de liefhebbers kan blijven duren als de bekende elementen aanwezig zijn. Acteerwerk en verhaal is zelfs niet meer aanwezig, zodat de film enkel nog overleeft op datgene waarvoor iedereen kijkt: de opdrachten. Die zijn gelukkig wel aanwezig zodat de film leuk was om te zien, al is dit wel een minder deel en mist het net dat ietsje meer dat in de vorige films wel aanwezig was.

avatar van Justice4All

Justice4All

Wat een saaie productie, ik moest uit zien te vogelen wie, wat, hoe, en wanneer etc. gedaan heeft. Ik begon bijna zelfs hoofdpijn te krijgen. ::)

In ieder geval 2** omdat ik altijd benieuwd naar de "veelbelovend" einde.

avatar van jordandejong

jordandejong

ze hadden gewoon bij de derde moeten stoppen, deze film is het resultaat als je er toch te lang mee door gaat SLECHT dus.

avatar van seanpuffy

seanpuffy

ze hadden inderdaad moeten stoppen na de 3de want dit is echt ondermaats. ik ga nu wel de 5de is zien omdat ik eigenlijk wel benieuwd ben ernaar want ik geloof stilletjes nog in een goede film. maar als het zo naar beneden gaat zal het niet goed komen.

2.5 **

avatar van J-fan

J-fan

Ik heb deel 1 gezien en nu dus deel 4.

Ik hoorde van iedereen dat ie vele malen slechter was, maar ik vind dit eigenlijk wel meevallen.

Misschien voor degene die alleen maar veel rare afslachtigen willen zien wat saaier, maar van mij hadden er niet meer moorden in gehoeven

Ik vond het 'verleden' van Jigsaw wel interresant.

avatar van bollepeer

bollepeer

Justice4All schreef:

In ieder geval 2** omdat ik altijd benieuwd naar de "veelbelovend" einde.

dat is juist het mooie eraan, bij deze films moet je tenminste een beetje nadenken.

avatar van canciser

canciser

Vergelijkbaar met saw 3 behalve dat deze toch iets knapper was, wel jammer dat de moorden iets minder grof waren als in de volgende delen. 3*

avatar van maxo922

maxo922

Het verhaal gaat door.

Eerlijk gezegd vind ik dit meer een soort sub-aflevering van de serie dan een vervolging. Er is niets mis mee, er wordt veel uitgelegd en dat is fijn. Maar het verhaal werd in het midden toch erg gecompliceerd. Wel vond ik het leuk om Jigsaw van een andere kant te zien. In plaats van een gruwelijke moordmachine, nu ook een mens met gevoelens. De kills zijn zoals hiervoor gezegd wat minder dan in vorige delen. Dat neemt niet weg dat er veel spanning en nog genoeg gruwel inzit voor een redelijk goede Saw film. * 3,0

avatar van moviechick-99

moviechick-99

echt een goede fillm kan niet wachten tot de 6 de foilm uitkomt

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Roos-_- schreef:

En dus geef je hem 1 ster?

Dat is omgerekend het cijfer 2 !?!

Vreemd ... erg Vreemd!!!

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Wat is Saw toch een vreselijke flut reeks.

Dit deel van Saw wordt als de goorste beschouwd van alle Saw films. Films die ook als erg goor werden beschouwd; zoals Cannibal Holocaust, Evil Dead etc. zat tenminste nog wel wat achter. Nu heb je het over een ordinaire martel film die gewoon slecht en dom is. Onbegrijpelijk deze hoge score hier. 0,5 voor dit over gewaardeerde bagger product.

avatar van mnrk

mnrk

Deel 4 in de reeks was wat minder dan deel 3.

Wel is er weer genoeg gruwel en bloed te zien en natuurlijk weer de perfecte stem van Jigsaw.

Wel knap is dat ze elke keer weer originele boobytraps verzinnen.

We gaan weer verder met Saw V.

avatar van Onweersvlieg

Onweersvlieg

hoe kan 't dat deze in de bios draait, hij is uit 2007?

Saw 6 draait in de bios

avatar van superhero

superhero

komop man , jigsaw is dood

KAP MET DIE FILMS

vond het wel een geweldige reeks filmen , alleen die 3de was een beetje minder

avatar van Keane1983

Keane1983

Ik ga toch echt steeds lager met mijn punten. Voor mij is dit echt het slechte deel van heel de reeks.
Voor mij kwam hij erg onoverzichtelijk over met al zijn flashbacks...niet tof!!!!
Volgens mij probeerde ze zich meer te houden aan een verhaal maar is dit niet echt gelukt. Ik bleef met toch wel wat vragen achter.
Deel 1 is nog echt wel het beste deel op alle vlakken.
Deel 2 en 3 moesten het zeker wat meer van de gore hebben terwijl het daadwerkelijk verhaal wat meer op de achergrond kabbelt.
In dit deel is het verhaal dusdanig aanwezig dat ik me meer hierop aan het focusen was dan naar de kills te kijken!!!
Hoewel, toen ik de film nog eens heb herbekeken de kills zeer zeker niet vond tegenvallen.
Wat het grootste struikelblok is van deze film...de makers willen ons zoveel duidelijk maken en zoveel dingen bij elkaar laten komen...of juist op een dwaalspoor zetten, dat het gewoon een chaotische boel wordt en daardoor onoverzichtelijk en niet leuk meer.
Wel moet ik zeggen dat een aantal dingen mij wel meer duidelijk zijn geworden alleen wil ik wel nog weten wat stond er nou in de brief de Amanda kreeg te lezen???.
Leuk was het om te zien dat the jigsaw een hele andere kant heeft.

Van mij een 3.0

avatar van Phantasm

Phantasm

Dit deel viel me nogal mee, omdat er nog aardig wat gore scenes inzitten, alleen over het geheel wel wat chaotisch.