• 9.379.662 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Lyriq Bent en Scott Patterson

Releasedatum: 3 januari 2008

Plot Saw IV

"You think it is over... but the games have just begun."

Nu Jigsaw en zijn kompaan Amanda dood zijn, lijkt het spel afgelopen. Maar als een nieuw videobandje van Jigsaw opduikt, blijkt het spel nog lang niet aan zijn eind te zijn. Twee FBI-profilers proberen de hele puzzel op te lossen en speuren door Jigsaws overgebleven spullen. Maar als een SWAT-lid ontvoerd wordt en onderdeel van het spel blijkt krijgt hij negentig minuten om, behalve zijn eigen leven, het leven van een oude vriend te redden.

avatar van Jozz

Jozz

Ik heb deze film een tijd geleden gezien en vond 'm de minste tot nu toe. Ik denk dat ik 'm over een tijdje nog maar eens de kans geef...

Voor nu een 2,5

avatar van macrobody

macrobody

Ik snapte er geen bal van. Misschien omdat ik me alleen deel 1 nog kon herinneren en dat deze ook terug slaat op deel 2 en 3. Het bloed komt je in ieder geval nog steeds tegemoet en weer op de gebruikelijke wijze (ranzigheidsgraad hoog). Misschien nog eens de voorgaande delen bekijken...

avatar van Lenzo

Lenzo

Minste deel van de serie.

avatar van pumpking

pumpking

Mooi gezegd over die drugsverslaafde

They have to help theirselves...

Ik vind de woorden van Jigsaw net kloppend en waar. Natuurlijk in het extreem getrokken door te moorden, maar ik kan de Jigsawpuzzelsoep wel hebben.

avatar van killer13

killer13

zeer slecht vervolg, ware het niet voor de weer bloeddorstige martelscènes dan gaf ik em een nog lagere score. zeker weten het slechste deel uit de reeks

avatar van shrink

shrink

Vond hem zeker niet slechter dan de vorige delen. Als fan ben ik weer op mijn wenken bediend. Heerlijk !!

avatar van sabsabsab

sabsabsab

de slechtste saw film. de opening was nog wel geinig maar het einde was ook totaal niet verassent.

avatar van hangtangding

hangtangding

Dit deel vond ik niet erg indrukwekkend, alhoewel ik wel van Saw films blijf houden.

avatar van pierrrke

pierrrke

dit deel begint zeer sterk en blijft het boeien maar dan begint het allemaal als een kaartenhuis in mekaar te vallen met al die flashbacks vind dat soort dingen vreselijk en dan die voorspelbaarheid

elke saw-film eindigt met een niet al te gelukkig einde en meestal is bijna iedereen dood , zo gaat dat

maar slechter als 5 en 6 is ie niet

avatar van puckb96

puckb96

Ik heb Saw IV gezien! Joepie! De traps waren dit dit keer weer gaaf, maar het regisseurwerk van Darren Lynn Bousman suckt.

Dit keer waren er veel flashbacks in de film, zoals bij het ondervragen van Jill Ik vind het vijfde en zesde deel beter dan het vierde, omdat het regisseurwerk niet al te best is en je de film nog zes keer moet kijken om het einde te snappen. Het blijkt dus uiteindelijk dat Saw III en IV tegerlijkertijd afspelen.

Dus, SAW IV was goed, maar vergeleken met Saw III was die veel beter. Het einde is onvoorspelbaar, I liked it, maar het einde zelf vond ik ingewikkeld. Dat heb ik al gezegd.

Oke het acteerwerk in de film was redelijk. De paniekerige slachtoffertjes van Jigsaw continue. Ik heb ze allemaal op dvd special edition en ook gezien en deze vind ik toch wel de ingewikkelste Saw film in de franchise.

Dit was mijn film-review over Saw IV.

avatar van Elineloves

Elineloves

Weet je wat het is met dit soort films... Als je eenmaal de eerste delen hebt gezien, wil je automatisch ook de andere delen zien, vaak tegen beter weten in...

Saw IV begint hoopvol. Je krijgt een zeer goede blik op de autopsie van Jigsaw te zien, en ik denk dat dit menig kijker al misselijk wist te maken in de eerste minuten. Helaas verscheen al snel de ontiegelijke rotkop van Detective Hoffman in beeld. Die vent is perfect gecast, wat een onsympathieke, donkere en twisted uitstraling heeft die man zeg. Niks om in een donker steegje tegen te komen. Toch mist hij iets. Als je Jigsaw ziet, lopen de rillingen je over je rug en voel je je als kijker zelfs bijna angstig. Hoffman is eerder een overweight agentje met een iets te chagrijnig hoofd, maar hij weet geen echte angst in te boezemen.

Wel krijg je antwoorden op enkele vragen: Wat gebeurde er met Matthews die aan het einde van deel 2 achterbleef? Wat zijn de beweegredenen geweest voor Jigsaw? Waarom kiest hij telkens deze mensen uit?

In tegenstelling tot de vorige delen hebben de personages minder diepgang, en boeit het je weinig wat er met ze gaat gebeuren. Wel mooi om te zien is wanneer Rigg telkens moet kiezen of hij de slachtoffers zal redden of dat ze zichzelf moeten redden, die tweestrijd is duidelijk van zijn gezicht af te lezen.

Verder is het nog steeds een aaneenschakeling van gruwelijke, smerige scènes, krakende botten, bloederige taferelen en weerzinwekkende martelwerktuigen.

Het vierde deel blijft een ''leuk tussendoortje'' als je nieuwsgierig bent naar opheldering waarom deze man en zijn kompanen mensen aan deze vreselijke tests laten ondergaan. Toch zal het veel kijkers een worst wezen waarom hij dit allemaal gedaan heeft, het enige wat ze willen zien is veel bloed, gore en ingenieuze vallen. En dat krijgen ze te zien.

Ik hou dr van.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

De 4e alweer en het is niet goed of slecht.

Ik moet me alwéér gaan aansluiten bij Elineloves.

En voor mij wordt het ook weer wat minder, het mist weer wat diepgang.

3.5'

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Mooie film, onvoorspelbaar en goed geacteerd.

avatar van fluppebxl

fluppebxl

In tegenstelling tot bij de vorige vind ik het regisseerwerk hier lamlendig zwak: alles gebeurt veel te snel (tegen dat ik doorhad wie die Jill Tuck nu precies was, Jezus...) en de uitdieping van de personages is nihil. Het einde maakt echter -net als bij de drie vorige- heel veel goed.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

WOW! Dat is alles wat ik kan zeggen.

Een paar minuten voor het einde van de film zat ik boos naar het scherm te staren: Waar gaat dit in godsnaam over? En dan komt het einde die alles uitlegt en ik voelde me meteen stom dat ik het niet zag aankomen.

De serie van SAW blinkt uit in je op het verkeerde been zetten de hele film lang. Ik zag tot nu toe geen enkele einde aankomen, maar vroeg me steeds af wat er nu weer ging gebeuren.

Aan de mensen die het niet goed vonden, misschien moeten jullie een keer alle SAW afleveringen achter elkaar kijken, dan zullen jullie het beter begrijpen. Ik in ieder geval wel.

Vond dit zeker niet slechter dan voorgaande delen. Word steeds op mijn wenken bedient met deze film. Al mag de goor van mij achterwege gelaten worden.

Zeer goed verhaal, prachtig begin en einde, erg goed geacteerd en weer gruwelijke moordmethoden.

Mooi film!

avatar van bennyboy

bennyboy

deze was echt goed.
beter dan deel 3 in ieder geval.
saw 1 is nog steeds de beste maar deze had diepgang.
letterlijk bij de laatste paar seconde snapte ik het hele gedoe pas.
dat de ontleding aan het begin eigenlijk na de hele gebeurtenis was

avatar van sjano1244

sjano1244

de saw boeien me voor geen meter maar aangezien mijn broers het geweldig ging ik deze deel maar voor de gein kijken.

het geweld en die materialen die ze gebruiken zijn wel heftig maar daar blijft het bij. Niet bepaald een hoogstandje.

avatar van klapgeest

klapgeest

Tja, ik ben gewoon een echte liefhebber.

Goeie gore

Goed verhaal

alles klopt wederom

Binnenkort nr 7 in de bios !!

avatar van Butchers

Butchers

Dit vind ik toch wel een zeer goed Saw deel.

avatar van Muchacho

Muchacho

Dit vind ik het minste deel uit de serie (ja, zelfs minder dan Saw 5). De traps zuigen en het is eigenlijk gewoon hetzelfde als Saw 3 als het om de alternatieve plot gaat. Jammer

avatar van Emma'

Emma'

Erg goed gedaan. Aangezien Saw 7 binnenkort uitkomt, ben ik even voor de refreshing alle delen opnieuw aan het bekijken, en ik moet zeggen: het had veel en veel slechter gekund. Darren Lynn Bousman slaat de spijker weer op zijn kop; het einde was perfect. Het acteerwerk van Cecil was helaas wel dramatisch, maar opnieuw geniale, originele traps, opnieuw vallen alle stukjes op het allerlaatst in elkaar, en opnieuw was het acteerwerk van Tobin Bell perfect. Saw (1) blijft nog steeds favoriet bij mij, maar ook dit deel was weer 4* waard.

avatar van JustMike

JustMike

Lenzo schreef:

Minste deel van de serie.

Dan heb je deel 7 niet gezien.

avatar van Lenzo

Lenzo

JustMike schreef:

Dan heb je deel 7 niet gezien.

Nee die heb ik inderdaad nog niet gezien. (Ook redelijk oude comment toen ik die had geplaatst).

Het beest onder slechte films, ik kan geen enkel plus puntje bedenken. Ik vond deel 1 al matig en de rest is gewoon om te janken. Ik wacht wel af op Saw in space.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Gelijk na eerste deel van Mongol een heerlijke trailer van saw 4, eigenlijk wel zin om dit deel weer te kijken. Na terug te denken aan dit deel vond ik het ''idee'' wel heel erg vet om via traps een nieuwe leider te zoeken. Misschien plak ik deze er vanaaf nog achteraan

avatar van Wernertje

Wernertje

Ga hem straks kijken, ik heb alleen deel 1 en 2 gezien en vond deel 1 zeker leuk origineel en een verrassend eind hebben. Deel 2 vond ik ook wel redelijk en vermakelijk alleen wel een stukje minder. Inmiddels zijn er al 5 of 6 delen geloof ik en ben eigenlijk niet zo happig om de rest van de delen te zien omdat ik altijd bang ben zoals dat eigenlijk met alle films zo is die meer dan 2 opvolgers hebben dat het waardeloos slecht wordt. Maar deel 4 komt op tv dus verlies ik er niets aan als ik deze ga kijken tenslotte heb ik al voor de kabel betaald Ik verwacht er niet veel van maar misschien beleef ik toch een aardige avondje nachtje met deze film.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Achteraf toch de verkeerde film om mijn 1300e stem aan te geven. Had me er best een beetje op verheugd. Heb al zo lang geen Saw gezien en deel 3 moet ik nog steeds zien zelfs.
Gelukkig gaat Saw niet om de moeilijkheid, maar puur om het zo goor mogelijk in beeld brengen van allerlei zelf bedachte vallen.

Dit staat er bij filmgids.nl:

Plotliefhebbers moeten genoegen nemen met een reeks brute afslachtingen en een speurende rechercheur. De Saw-films staan op de plank bij het subgenre 'martelporno', wereldwijd neergesabeld door filmcritici, geliefd bij mannelijke tieners en twintigers.

Lol, nou ik ben geen twintiger meer, dus het kan kloppen dat ik er niet meer van kan genieten. Ik word er zelfs niet warm of koud van. De karakters die vermoord worden zijn dan ook 1 voor 1 niet zo bijzonder dat je met ze gaat meeleven of zo. De makers hadden de vrouw van Riggs er ook bij moeten betrekken. En eigenlijk had ze gewoon pijnlijk vermoord moeten worden. Dat soort eindes doen me altijd veel meer.

En ik weet dat niemand me zal geloven,maar ik wist dit keer vanaf het begin wie er achter zat. Ik hoopte dat ze dit keer origineler zouden zijn, maar nee hoor. Ik denk dat de opzet van Saw me begint te vervelen.
En dan al die delen die nog volgen pffffff. Moet er even niet aan denken. Over een jaartje maar weer eens 1 gaan kijken.

avatar van Rory Breaker

Rory Breaker

Aardig maar niet meer dan dat...

Allereerst wil ik even zeggen dat ik het erg ongeloofwaardig vind, dat mensen hier een 0,5* voor geven. De plottwist is gewoon leuk verzonnen en de kills zijn daarbij aardig. Ik weet gewoon bijna zeker, wanneer deze plottwist in een andere film zou zitten die niet de naam saw draagt, hij hoger beoordeeld zou worden. Het is gewoon onterecht om zo op deze film te 'bashen'. Beetje flauw maar ach, als jullie het nodig vinden dan moet dat maar.

De film zelf is wel aardig. Daarbij moet ik wel vermelden dat de acteerprestaties heel erg slecht zijn en dat de beginscene in de autopsiekamer van uitzonderlijk bedroevend niveau is. Omdat ik dit deel nog niet had gezien en het concept altijd 't zelfde is, vreesde ik voor 't ergste. Gelukkig word er toch nog een aardig spannend sfeertje gecreëerd, wat opzich de hele film vasthoudt. De kills zijn ook wel leuk bedacht, maar wat minder uitgewerkt, met name door niet zo goede special effects. De special effects waren trouwens echt bedroevend in de eerste scene. Wel leuk dat de oude personages weer terugkeren, zoals Eric Matthews en het hoertje, die je in deel 2 met haar handen in die glazen bak ziet. Einde is prima , met als hoogtepunt wanneer blijkt dat Saw 3 Saw 4 parallel door elkaar lopen.. Leuk gedaan.

Ondanks het goede einde en aardige kills, geef ik deze film 2*, omdat de film veel slechte scenes bevat en de acteerprestaties erg slecht zijn. De zogenaamde boodschap vind ik eigenlijk ook maar flauw

avatar van Persian_Sara

Persian_Sara

ik heb hem gister op tv gezien, en vond hem slecht! niet spannend, niet boeiend, niet verassend, niet shockerend, helemaal niks eigenlijk..toch maar 1,5* voor de moeite maar meer ook niet..vond de acteurs ook slecht trouwens (behalve jigsaw)

avatar van ILDIB

ILDIB

Pff wat te zeggen, beetje gehaast en herhaling van zetten, ook weinig nieuws en wat mij betreft een onduidelijke boel zo op 3/4.