• 9.379.408 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Lyriq Bent en Scott Patterson

Releasedatum: 3 januari 2008

Plot Saw IV

"You think it is over... but the games have just begun."

Nu Jigsaw en zijn kompaan Amanda dood zijn, lijkt het spel afgelopen. Maar als een nieuw videobandje van Jigsaw opduikt, blijkt het spel nog lang niet aan zijn eind te zijn. Twee FBI-profilers proberen de hele puzzel op te lossen en speuren door Jigsaws overgebleven spullen. Maar als een SWAT-lid ontvoerd wordt en onderdeel van het spel blijkt krijgt hij negentig minuten om, behalve zijn eigen leven, het leven van een oude vriend te redden.

avatar van Hertog_Johan

Hertog_Johan

Helaas is het einde nog niet in zicht..... Begint lekker ééntonig te worden.... Martelen....dood....Martelen....dood.... Lekker voorspelbaar.

avatar van willemfilm

willemfilm

Wederom geen evenaring van Saw (1). Net als 2 en 3 mindere spanning. Wel weer orginele vondsten. Je moet wel een erge zieke geest hebben om dergelijke "spellen" te verzinnen. De eerste film zal ook nooit kunnen worden overtroffen omdat de verassing weg is. Hoe luguber ook.

avatar van Wonderbra

Wonderbra

joeythebest schreef:

Ten opzicht van de andere saw films is deze toch de slechtste. Enkel de grove martel technieken zijn leuk om te zien en zijn goed gevonden.

indeed

avatar van Zinema

Gemiddelde horror en duidelijk het minste deel tot nog toe, ookal wordt Wahlberg er aan de haren nog bijgesleept. Ook ontaard het verhaal bij vlagen in onduidelijke rommeligheid. Uiteraard de meest smerige tot op heden maar dit handelsmerk lijkt zo langzamerhand de serie haar eigen das te doen omdoen.

avatar van tn2543

tn2543

Ik vind dat die Darren Lynn Bousman nu wel mag ophouden met het uitbrengen van de zoveelste SAW serie. Ik vond dit 4e deel niet slecht, maar de verassing is totaal weg. Het o zo geniale 1e deel wordt door deze 3 navolgende series alleen maar bestempeld als de beste SAW film. Helaas komt er ook een 5e aan zag ik op IMDB. De verassing is wellicht weg, maar ik ga hem wel kijken!

avatar van guylopez93

guylopez93

minste film van de saw reeks

deze is wel echt het goorste van alle saw films

maar er zit amper verhaal in maar toch is ie spannend

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Pfff, hoeveel SAW-delen moeten er nog komen? De één nog walgelijker dan de ander, het éne martelwerktuig nog zieker dan het andere. Hoe verzin je het echt? Op zich heeft elk deel wel weer iets nieuws, maar het bijzondere/verrassende is er nu wel af. Wat resteert is enkel de walgelijkheid. Dit weerhoudt me er overigens niet van om het volgende deel te gaan bekijken. Ik ben altijd wel weer benieuwd hoever de grens bij elk deel gelegd wordt voor wat betreft de luguberheid (steeds verder dus).

Die poster is ook weer 'apart' te noemen: drag-queen met varkenskop op futuristische rollator.............?

2.5 sterren

avatar van thomas_

thomas_

Een vijfde film hoeft van mij zeker niet meer. Deze was soms toch ook wel erg goor. Maar een ding snap ik niet , en hoop dat iemand mij dit kan uitleggen. Op het eind wordt de agent met het lichaam van jigsaw opgesloten terwijl hij het bandje heeft afgespeeld terwijl op de lijkentafel lag. Hoe is dit mogelijk. Of stel ik nu een domme vraag( al is mij altijd geleerd dat die niet bestaan) Ik snap wel dat aan het eind van de film duidelijk wordt dat deel 3 en 4 gelijk lopen.

avatar van jellecomicgek72

jellecomicgek72

ik heb alleen de eerste gezien die heb ik in de kast staan en die vindt ik super!!! maar deze??? en de rest?? ik weet het niet kan iemand nou effe vertellen welke nou het beste is????

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

deel 1 2 en 3 zijn gewoon goed dit deel heb ik nog niet gezien, en het beste!! mag je toch lekker zelf bepalen!

avatar van jellecomicgek72

jellecomicgek72

doe nou maar nie zo stoer combi!!!

Nee, doe es niet zo stoer combi. .

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

moviefanatic schreef:

2.5 sterren

het schijnt dat er 7 delen uit moeten gaan komen tenminste dat zegt reggiseur darren lynn bousman maarja hij gaat niet deel 5 regiseren dus wie weet blijft het bij deel 6 want die is ook al officieel aangekondigt...

avatar van tn2543

tn2543

jellecomicgek72 schreef:

Deel 1 is gewoon het beste. De laatkomers zijn gewoon aanhangsels van het geniale eerste deel.

avatar van martinovitch

martinovitch

Ooh komen er dan nog minstens 2 delen oke dat wordt een beetje overdreven. Ze gaan deze serie gewoon uitmelken volgens mij. En natuurlijk verdienen ze er ook nog pakken geld mee maar ja de films blijven tot nu toe allemaal goed dus we moeten niet klagen. Het is alleen te hopen dat ze voor de volgende delen een klein beetje aan de verhalen veranderen.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Deel 1,2,3 waren acceptabel. Maar dit deel ?!! hou op zeg!

Echt zonde! het was gewoon domweg saai. weinig vermaak, geen leuke "traps" Als bij 2 en 3. En helemaal geen intro of wat dan ook.

Had hier veel meer van verwacht.

avatar van Ruben1994

Ruben1994

als je harde martelingen wil zien is deze echt perfect..

vind het verhaal in 1 nog steeds veruit het best maar

vind de martelingen hier wel cooler...

darkjaap

het verhaal kon je wel vergelijken met deel 3 behalve dat die martelingen hier wel stoerder waren maar deel 3 vind ik samen met 1 toch het best (H)

ik heb saw 1 en 2 gezien saw 3 niet,dus ik kan niet echt volledig gaan vergelijken. het is zo dat er inderdaad gemarteld en gedood wordt, maar ik denk dat iedereen dat ondertussen van de saw trilogie verwacht. naast al dat martelen en doden heb je ook nog het onvoorspelbare, wie is het brein of wie dacht je dat het was. goede thriller, maar zeker geen film om net voor je eten te bekijken(spreek uit ervaring, het is nu 18.00 en ik moet het eerste uur toch nog geen eten hebben.) verder kan ik hem wel aan iedereen aanraden.

avatar van NLbart

NLbart

leuk ook spannend of ze die spelletjes zulle hale of niet

darkjaap

inderdaad daarom is hij een ster waard

GinolaEHV

Ben ik nu de enige die niet alles wat in de film speelt, snapt?

Er wordt op sommige sites beweerd dat Saw 4 tegelijk loopt met Saw 3, en dat de autopsie dus het einde is... Klopt dat?

En hoezo is Hoffman ineens de bad guy? Is hij net als Amanda ook een 'leerling' van Jigsaw?

Kan iemand mij even dit deel helder uitleggen? (Gelieve niet te verwijzen naar een website, maar proberen in eigen woorden uit te leggen...)

avatar van Scarecrow

Scarecrow

GinolaEHV schreef:
Ben ik nu de enige die niet alles wat in de film speelt, snapt?

Ik zal het even proberen te beantwoorden hier:

Eerst over het tijdsverloop:
Saw IV loopt inderdaad gelijk met deel III. Dit 'samenvallen' van de films in hetzelfde tijdvak was een soort twist van de film, vandaar dat de makers ervoor kozen, om je tijdelijk op het verkeerde been te zetten, het einde van deel IV (de autopsie van Jigsaw, die in deel III en dus tijdens de vierde film - zie het einde waarin agent Strahm de kamer van Jigsaw en Amanda binnengaat - doodgaat) als het begin van deel IV te laten zien. Gedurdende de vierde film was Jigsaw dus eigenlijk nog niet dood (pas op het einde) maar ze laten zien wat er zich tegelijkertijd met Jeffs opdracht (uit deel III) afspeelde.
Deel III en IV vallen dus samen, laten hetzelfde tijdvak zien, en het einde van deel IV (de autopsie) hebben ze dus als begin van de vierde film gezet om verwarring te zaaien (en de twist niet weg te geven).

Dan Hoffman. Wat zijn verhaal precies is, weten we eigenlijk nog niet zeker. Wat we wel weten is dat Hoffman, voor het eerst te zien in Saw III, inderdaad Jigsaw helpt, net als Amanda. Dit wordt vooral duidelijk aan het einde van deel IV, waarin we Hoffman zien opstaan uit zijn schijnbare 'gevangenschap' en dat aan Rigg laat weten dat hij heeft gefaald voor zijn test, waarna hij ook Strahm opsluit in hetzelfde gebouw. (Eerdere hints zijn er ook, bijvoorbeeld het varkensmasker van Jigsaw dat achter hem hangt, of de knuffel die hij in deel IV waarschijnlijk naar het meisje (Corbett) uit deel III brengt). Wat zijn motieven precies zijn weten we nog niet: anders dan Amanda weten we bijvorobeeld niet of hij een soort 'opleiding' heeft gedaan bij Jigsaw, of dat hij ook wel of niet een test gehaald heeft om in dienst te mogen treden. Ik denk dat we hier meer te weten over komen in Saw V. Want anders dan bij Amanda lijkt Hoffman zich niet volledig en uit vrije wil te hebben aangesloten bij Jigsaw, niet met het enthousiasme van Amanda tenminste. Hij helpt hen zeker, maar waarom is niet heel duidelijk, en noch Hoffman noch Jigsaw lijken er (in mijn ogen) heel blij mee te zijn: dit blijkt ook uit het feit dat Jigsaw Hoffman (blijbaar, gezien het bandje dat afspeelt op het einde van deel IV) nog wil 'testen', terwijl Hoffman dacht dat hij 'zomaar wegt kon komen' .
Maar dit krijgen we nog wel te weten. Hoffman helpt in ieder geval Jigsaw om nog onduidelijke motieven, maar om nou te beweren dat hij net als Amanda een echte 'leerling' was lijkt me te ver gaan.

Hoop dat dit heeft geholpen? Het is een lange lap geworden maar volgens mij moet het zo duidelijk zijn

GinolaEHV

Ok, dat heeft wel enigszins geholpen. Dank je.

Dan mijn waardering: toch tot nu toe de minste van de 4. Alhoewel de twist op het einde erg verrassend en sterk is, is het gehele verhaal gedurende de film toch minder goed dan in de eerste drie delen.

De nadruk ligt in dit deel niet op de sterkte van het verhaal, maar vooral op de schokkende beelden. Dat lukt ook zeker wel (vooral de smerige beginscène is indrukwekkend), maar ik zie liever een goed in elkaar stekend verhaal dan schokkende beelden.

Deel 1 kreeg 5*, deel 2 kreeg 4,5* en deel 3 4*... in dat patroon geef ik vooralsnog dit deel 3,5*. Maar omdat ik nog niet alles begrijp (echter nu wel meer), zal ik deze film binnenkort nogmaals bekijken en opnieuw beoordelen.

3,5* dus.

avatar van bollepeer

bollepeer

het was een mooie film, maar deel 1,2 en 3 waren beter, ik heb zeker zin om de volgende film te zien, en vooral het einde. ik ben benieuwd! het begint alleen wel een beetje eentonig te worden, dat is jammer.

avatar van pychy

pychy

Super-film !

avatar van 2Beren

2Beren

Wat een hoop fans toch voor deze perverse serie promotie-films?!

Liefhebbers van dit soort produkties zijn doorgaans uitermate geschikt, en derhalve vaak zonder veel moeite te recruteren, om 'de vijand' in detentie in speciaal daartoe uitgeruste folterkampen te 'ondervragen'. Niet voordringen, iedereen komt aan de beurt!

It's beyond me....

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

2Beren schreef:

Stel je niet zo aan.

2Beren schreef:

Wat een hoop fans toch voor deze perverse serie promotie-films?!

It's beyond me....

Zelden zo'n stupide reactie gezien.