• 9.379.405 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Lyriq Bent en Scott Patterson

Releasedatum: 3 januari 2008

Plot Saw IV

"You think it is over... but the games have just begun."

Nu Jigsaw en zijn kompaan Amanda dood zijn, lijkt het spel afgelopen. Maar als een nieuw videobandje van Jigsaw opduikt, blijkt het spel nog lang niet aan zijn eind te zijn. Twee FBI-profilers proberen de hele puzzel op te lossen en speuren door Jigsaws overgebleven spullen. Maar als een SWAT-lid ontvoerd wordt en onderdeel van het spel blijkt krijgt hij negentig minuten om, behalve zijn eigen leven, het leven van een oude vriend te redden.

avatar van cambal

cambal

Darren Lynn Bousman heeft horror tot kunst verheven , van begin tot einde erg goede film .

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Toch wel weer een lekkere zieke film deze saw. Zit weer aardig goed in elkaar. Wel de minste van de 4. Het wordt wel een beetje cliche om hier ook weer 12 delen van te maken net als hellraiser, jason, freddy etc etc. Het wordt anders te veel uitgemolken en komt er weinig vernieuwends in terug.

avatar van film88888

film88888

Voila de jacht is open voor een hele Saw reeks te maken als je het einde ziet. Net zoals de Friday The 13th films.

De Saw films vind ik allemaal in hun geheel heel boeiend, en deze was ook heel boeiend, en zat weer kanp in elkaar het plot, en al de rest.

De cast vond ik wel redelijk fijn acteren, en de spanning was weer heerlijk. Eng zijn de Saw films helemaal niet naar mijn mening, maar wel zoals hier boven nog iemand zei veel meer gore, en vond ik wel leuk om naar te kijken want deze had ook verschrikelijk veel gore, en vooral in het begin vond ik het gore zeer leuk om naar te kijken.

Maar ik vind wel nu ik de film helemaal heb bekeken, en het einde dan vond ik beetje van ok nu mogen ze stoppen, want als ze zo gaan beginnen kunnen ze er blijven maken, want iedereen treed gewoon in de voetstappen van Kramer.

Toch een 4,0 mooie sterren voor dit knap 4de deel!!

avatar van horrorjp

horrorjp

Lekker deel weer veel gore en een goed verhaal natuurlijk. Je ziet niet vaak dat 4 delen achter elkaar nog zo goed zijn. Op naar deel 5 dan maar ik ben iig benieuwd

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Er komt een deel 5 zo staat op imdb

avatar van apolicum

apolicum

ik snap hier heel veel mensen toch niet hoor...

Bij elke vervolgfilm van Saw gaan ze meer en meer zagen dat het te veel uitgemolken wordt en dat er écht geen volgend deel meer moet komen... Toch gaan ze blijkbaar elk volgend deel weer zien?

Als het u niet meer boeit en je wil absoluut geen deel 5, ga hem dan niet kijken!

avatar van Jurgenn!

Jurgenn!

%%%%%% schreef:

Er komt een deel 5 zo staat op imdb

zelfs een deel 6 is te verwachten!!

vond dit deel wel het moeilijkste om te volgen!

en net als de andere Saw movies, is het einde weer heel goed!

avatar van noa1

noa1

ik dacht dat het weer het zelfde was als alle andere saw delen, maar deze neemt een leuke wending in het verhaal!

avatar van damian damian

damian damian

super film

avatar van moonbaby0

moonbaby0

ok ik heb hem 2 keer gezien en ik snapte het einde.

Weer een onverwacht einde zoals altijd en als ze nu zouden stoppen met de films zou dat pas een schande zijn vind ik persoonlijk. maar ik vind elk deel boeiend maar deel 1 blijft nog altijd het beste 3.5*

avatar van sSjorsz

sSjorsz

Omdat het verhaal misschien wat ingewikkelder lijkt dan deel 3 vinden veel mensen dit deel meteen beter(terwijl misschien de 1/3 nog geeneens alles snapt) Maar deze film is echt zo uitgemolken, zo ver gezocht ze hadden het bij een deel 3 moeten laten(ookal was dat deel ookal niet al te best) Het idee van Saw was super, deel 2 was echt een super gevolg, maar een deel 4, deel 5? Ze moeten echt stoppen nu!

avatar van Colombo

Colombo

Ook zonder Jigsaw blijft deze reeks geweldig!

avatar van Tarkus

Tarkus

Met elk deel wordt deze serie gruwelijker en gewelddadiger.

Ik geeft één raad: kijk niet naar deze prent wanneer je net hebt gegeten, want gevoelige zielen zullen gegarandeerd hun maalttijd weer langs dezelfde weg zien verdwijnen.

Al vanaf de eerste minuten is dit weer een spektakel van liters bloed, in de eerste minuten zelfs niet eens door een moord, (neen ik verklap niet wat dan wel...), en later door de verschillende valstrikken die deze serie zo typeert.

Dit vierde deel vond ik weer net even goed als het eerste en ook het scenario heeft meer te beiden, er zit een duidelijke verhaallijn in deze keer.

Zoals velen al wellicht weten staat er al een 5de (en ook 6de deel) op stapel. Bij deel 3 dacht ik dat ze er maar met mochten stoppen, maar gezien het goede scenario van dit deel ben ik toch reeds benieuwd naar deel 5.

We zijn dus zeker nog niet verlost van Jigsaw en zijn volgelingen....

Maar nogmaals: niet voor gevoelige zielen dit !!!

avatar van Ellis85

Ellis85

hihi best goed de martelscenes vond ik toch weer erg lekker haha 3*

avatar van GuyOverboard

GuyOverboard

Ik vond de martelscenes inderdaad goed. Jammer dat ze nu weer een nieuw 'hulpje' moesten hebben, een beetje te ingewikkeld. Ze hadden of Amanda of Jigsaw gewoon moeten laten blijven en niet allebei dood laten gaan aan het eind van III

avatar van Poes

Poes

Vond IV beter dan deel II en III.

Wederom een leuk Jigsaw filmpje!

avatar van joeythebest

joeythebest

Ik vond deze film een beetje flauw. Ten opzicht van de andere saw films is deze toch de slechtste. Ik vind het niet echt een aanrader. Enkel de groffe marteltechnieken zijn leuk om te zien en zijn goed gevonden.

avatar van cambal

cambal

Vind deze beter dan de vorige drie, op naar deel V ,VI en VII , kan voorlopig nooit meer mis gaan !

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Bangelijke film, alleen op het einde een beetje te overdreven.

avatar van Ramie

Ramie

Ook dit is weer een geweldige film! Al zal er nooit een Saw-film zijn die het 1e deel kan overtreffen; het blijft leuk!

Het einde is weer zeer verrassend; al begreep ik niet alles... maar dat kan ook aan mij liggen. Waarschijnlijk moet ik hem dan nog een keer kijken.

avatar van Boeikens

Boeikens

Prachtig!

Op gebied van verhaal en spanning is deel 1 uiteraard onovertroffen en als we naar de gore kijken is deel 3 weer de beste. Dit deel vindt ik sterk aanleunen bij het vorige deel.

Het is aangeraden om de vorige delen te herzien alvorens deel 4 te bekijken anders wordt het hier en daar misschien wat moeilijk om te volgen (veel flashbacks). De spanning is alom en ook de gore valt best mee.

Het is een prachtige reeks waarbij ook de vervolgdelen toch een mooi niveau blijven aanhouden en dit kan men van de meeste reeksen niet zeggen.

Verdiende 4*

avatar van Mierelier

Mierelier

Blijft een lekkere film.. van mij mag er nog wel een deel komen

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Als je de andere delen had gezien werd de lol steeds minder

avatar van maarten_d

maarten_d

Ik vind de 4de film de beste, je krijgt hier te zien waarom hij eigelijk zo is geworden... Ik vind de eerste ook zeer goed. Deze reeks heeft zijn dipje gehad met 2 en 3. Hopelijk brengt de 5de terug vernieuwing...

avatar van matjuhhh

matjuhhh

Super film! Na de delen 1,2 en 3 blijft deze serie me nog steeds boeien. Er zat heel veel actie in en het ging maar door qua spannende scènes.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Goede film, maar niet de beste.

Vette spelletjes, blijven altijd leuk. Marteltechnieken zijn ook geniaal.

Leuk verhaal, hoewel ik het eind iets minder vond in vergelijking met de voorgaande films.

Flashback van het verleden van jigsaw was ook leuk. Leuk hoe hij expirimenteerd met zijn eerste slachtoffer, en hoe hij zo alles opbouwt.

Kortom vette saw film en op naar de volgende.

avatar van darkjaap

darkjaap

alleen het verhaal wordt steeds moeilijker te volgen merk ik wel dat had ik ook al met deel 2 hoe kan die jongen ineens in die kluis zitten als hij ook al in het huis zat ??

maargoed dat was ff off-topic voor de rest toch weer echt wat je van saw gewend bent al die martelingen etc

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Dit bericht bevat spoilers over deel 2!

darkjaap schreef:
( hoe kan die jongen ineens in die kluis zitten als hij ook al in het huis zat ??

Als je goed had opgelet, had je gezien, dat die agenten naar een opname aan het kijken waren en niet naar het huis in real time. Vandaar dat Jigsaw ook zo zeker wist, dat als ze niet ingrepen er niets met die jongen zou gebeuren. Was niet zo heel ingewikkeld, toch?

avatar van darkjaap

darkjaap

o ok

dan ligt het dus toch aan mij btw sorry van de spoilers !! beetje domme vraag mischien maar hoe kun je aangeven dat het een spoiler is ??

avatar van Musicer

Musicer

Bij deze is het honderd procent zeker: deze films draaien puur rond sensatie en goorheid en daar slaagt dit vierde deel dan ook zeer goed in: vanaf de beginscène, in de hotelkamer, de kleuterklas, etc...

Wat me het meeste irriteert, is de overgangen tussen verschillende scènes: het is verschrikkelijk vervelend om de beelden zo in elkaar zien over te gaan. In de hotelkamer, die flitsen van foto's, na één keer hebben we ze wel gezien.

Tot nu toe verdroeg ik de Saw-reeks wel goed, maar dit is het eerste deel waarbij ik echt wel kan zeggen dat het misselijkmakend ziek is. Het verhaal wordt ook wel vergezocht, voor zover het dat nog niet was.

Maar het is relatief goed vermaak, dus voordeel van de twijfel: 2,5*