• 9.379.410 stemmen

Sen to Chihiro no Kamikakushi (2001)

Animatie / Fantasy | 125 minuten

Gesproken taal: Japans

Releasedatum: 24 april 2003

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Sen to Chihiro no Kamikakushi

"On the other side of the tunnel was a mysterious town."

Tijdens de verhuizing van haar familie naar een buitenwijk wandelt Chihiro, een 10-jarig meisje, een wereld binnen die geregeerd wordt door heksen en monsters, waar mensen veranderd worden in dieren. Chihiro moet in een groot badhuis werken om te overleven. Zal het haar lukken om terug te keren naar haar eigen wereld?

Chihiro Ogino / Sen (stemrol)

Haku (stemrol)

Yubaba / Zeniba (stemrol)

Akio Ogino (stemrol)

Kaonashi (stemrol)

Rin (stemrol)

avatar van Ramon K

Ramon K

Maar dan is die animatie weer zooo lelijk

In vergelijking met wat...?! Bambi? Ghost in the Shell 2? Ik krijg eerder de indruk dat je iets tegen animatie an sich hebt ipv specifiek tegen de animatie in deze Miyazaki.

Finding Nemo geeft hij 4* ... zal wel meer van Disney en Pixar houden dan.

Ramon K schreef:

In vergelijking met wat...?!

In vergelijking met zo'n beetje alle andere animatiefilms die ik heb gezien. Dit ziet er werkelijk niet uit.

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Dat mag je gerust met argumenten onderbouwen hoor, er zitten hier genoeg mensen op een goed antwoord te wachten.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Hhaa, ja, in vergelijking met alle computerwerkjes (FN niet meegerekent) steekt deze animatie er met kop en schouders bovenuit.

otherfool

De gezichten, de monsters, de omgeving, alles vind ik er lelijk uitzien, dat is toch helder? Hoe kun je dat nu verder beargumenteren?

avatar van Phoenix

Phoenix

Dan betreft het meer de tekenstijl dan de animatie an sich denk ik.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

En uiteindelijk is het een kwestie van smaak.

otherfool

Het verschil tussen animatie en tekenstijl is mij onbekend, en idd is het (uiteraard) een kwestie van smaak.

Het verschil is heel simpel. De tekenstijl is de visuele stil waarin het getekend wordt. De visuele kenmerken. Die kan je gewoon vanop één niet bewegend prentje afleiden.

Animatie is de manier waarop er beweging wordt gebracht in de prentjes. Vooral hoe vloeiend en hoe realistisch alles is zijn twee belangrijke criteria.

otherfool

Goed (en dank voor de uitleg), dan is het de tekenstijl die ik lelijk vind...

avatar van Riddick

Riddick

Ik zou wel willen weten waarom mensen meer van het de Japanse tekenfilms/stijl houd.. dan de westernse.. Niet dat ik het niet vet vind.. Ben zelf een Dragonball Z/ Final Fantasy fan ( geweest ).. maar Finding Nemo, Madagascar of Bambi ofzo vind ik ook zeer vet ..

Het is alsof alles wat uit die hoek goed is .. de Asian Movies..

avatar van Safri

Safri

Nou, dat vind ik al lang niet meer. Vaak worden Aziatische films flink gehyped, maar stelt het bar weinig voor en is het soms zelfs strontvervelend. (B.v. Tale of two sisters).

Spirited away is echter een absolute topper. Prachtig gemaakt, uitermate sfeervol en wat ongekend fantasierijk. Alice D in het wonderlijke landje van Miyazaki..

Riddick schreef:

Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar meer aandacht voor sfeer en stijl. Belichting, camerawerk, kleuren. Ook veel meer detail. Daartegenover staat minder vloeiende animatie, maar dat vind ik alles behalve storend.

Inhoudelijk is het ook allemaal heel wat diverser. Hollywood kent de 2D humor en 3D humor, en daar houdt het jammer genoeg al bij op. Europese animatie is gelukkig ook aan het opkomen.

avatar van fabbyke

fabbyke

Spirited Away is mijn eerste anime film en hij is me zeer goed bevallen. Het einde was alleen ietsje te snel vond ik. Het enige wat ik niet goed begrijp is dat wezen zonder gezicht, wie is hij of waarom is hij er?

avatar van saya

saya

bijzonder goede film, heb er van genoten, het verhaal, de taal, de beelden, de muziek, voor mij een juweeltje!

alles klopte met elkaar en vooral de sfeer sprak mij heel erg aan.

elke keer als ik de film weer zag ontdekte ik weer nieuwe dingen en lagen in het verhaal.

toen ik de film voor het eerst zag was ik verrukt, maar ik vond de personages behoorlijk koel overkomen, en elke keer dat ik de film opnieuw zag werden de karakters rijker voor mij.

en voor een anime vind ik dat érg knap!

avatar van starbright boy

Wat een prachtig liedje op de aftiteling. Maar dat was niet het enige wat ik mooi vond, ik heb ook weer van mijn vierde animé bijzonder genoten. Een mooi, rijk fantasievol verhaal met prachtige muziek. Vaak erg komisch en vol kleurrijke personages.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Mooie animatie hoor!

Verhaal weer heel leuk, en erg leuke personages.

De sfeer is ook goed aanwezig, en er gebeurt heel veel.

Het is wel een film die je vaak moet zien zodat je je nog beter in de personages kan inleven, en dat je nog meer dingen ziet.

Was tweede anime voor mij, maar geef mij er maar meer, vind het ontzettend leuk!

Gister Howl's Moving Castle gezien, maar die vond ik iets leuker, verhaal sprak me meer aan.

Maar deze kan ook nog leuker worden als ik hem nog een keer heb gezien.

voor nu 4,5 *

avatar van kiriyama

kiriyama

Geweldige (animatie) film met een prachtig verhaal, het wist me ook echt te raken, iets wat niet vaak voorkomt. De muziek was ook erg geweldig. Zeker 1 van m'n lieveling's films, dus ik raadt iedereen aan deze film snel te gaan kijken, ook als je niet van animatie houdt.

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Prachtig sprookje, wat in menig kinderboek niet zou misstaan.

De personages zijn goed uitgewerkt en de film zit puik in elkaar.

Toch ondanks dit alles viel hij me een beetje tegen.

Misschien omdat ik weinig referentie materiaal heb qua anime/manga. (heb slechts een handjevol andere anime/manga gezien ) Vergelijk ik dit met fist of the north star, dan is hij voor mij lang niet zo vermakelijk, en vergelijk ik hem met grave of the fireflies dan vind ik het verhaal stukken minder.

Toch 3 * omdat het hoe dan ook een boeiende film blijft.

avatar van Miyamoto

Miyamoto

Prachtige film, alhoewel je op het einde gegarandeerd de draad kwijtraakt

avatar van Taru_22

Taru_22

Tweede anime film die ik bekijk, mijn eerste was grave of the fireflies. Ik was erg onder de indruk van grave of the fireflies, en met deze film is het niet anders! Het is natuurlijk wel een heel ander soort verhaal... Spirited Away is een sprookje, maar wat voor één! De personages, de kleuren, de omgevingen, de tekenstijl, de muziek, ... allemaal top!!! Ik las hier dat er mensen deze animatiestijl lelijk vinden!? Ik vind het prachtig gemaakt. Ik heb het al gezegd in mijn comment over grave of the fireflies, maar deze tekenstijl heeft een ziel, iets wat de westerse tekenfilm volgens mij toch wat minder heeft. Ik heb hem nu 1 keer gezien en ik wil hem direct opnieuw bekijken, omdat ik zoals Miyamoto de draad een beetje kwijtraakte op het einde en omdat er volgens mij zoveel is in deze anime die je niet ziet/doorhebt na 1x kijken... Echt een film om meerdere keren te bekijken denk ik.

Ik geef hem een 5. Is de eerste 5 die ik geef op deze site.

Na het zien van deze anime en grave of the fireflies ben ik echt wel hungry for more.

avatar van kiriyama

kiriyama

Taru_22

Helemaal mee eens. Samen met fireflies de mooiste anime ooit gemaakt.

avatar van PeterNL

PeterNL

kiriyama schreef:

Taru_22

Helemaal mee eens. Samen met fireflies de mooiste anime ooit gemaakt.

Na Ghost In The Shell!

avatar van Prudh

Prudh

Wilde na het binnen halen van deze film heel eventjes het begin bekijken... eventjes kijken wat voor vlees ik in de kuip had...

Bleken dat even lekkere speklapjes te zijn! Malse biefstuk en ander zulks! Dat "eventjes" werd de volle twee uur en heb elke seconde genoten van het sprookje. Fraaie beelden, ondersteund door fraaie muziek. Dan mag er tussen het begin en eind een redelijk onsamenhanged verhaal zitten; de vreemde, grappige en bizarre personages blijven boeien.

Dit kunstwerkje verdient 4,5*

avatar van MrVengeance

MrVengeance

Gewoon een prachtige Anime.

avatar van morreke

morreke

Taru_22 schreef:

Ik geef hem een 5. Is de eerste 5 die ik geef op deze site.

ik heb 3 films een 5 gegeven, spirited away is er ook 1 van. Morgen nog maar eens herbekijken.

avatar van Riddick

Riddick

Onderhond schreef:

Je hebt gelijk.. Ik heb de laatste tijd veel Anime gekeken.. En het oogt naar perfectie..

avatar van Prudh

Prudh

Het oogt niet alleen dergelijk, maar het luistert idem dito. Prachtige muziek om de sfeervolle beelden mee te ondersteunen..

avatar van prospero

prospero

Eigenlijk ben ik helemaal geen anime liefhebber, maar deze film is daar zeker een uitzondering op. Prachtig getekend, subliem verhaal. De vreemde, maar innemende figuren zijn onvergeetlijk. En er zit nog humor in ook.

Ik kan niet zo goed beschrijven waarom ik zo onder de indruk was, dat probleem heb ik wel vaker.. "Tis een gevoel, dat kun je niet uitleggen"

Dit is voor mij een instant-classic, met stip op nr 2 in mijn persoonlijke top 10.

Een 5* !