• 9.398.290 stemmen

Mission: Impossible III (2006)

Actie / Thriller | 126 minuten

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / China

Geregisseerd door: J.J. Abrams

Met onder meer: Tom Cruise, Ving Rhames en Philip Seymour Hoffman

Gesproken taal: Duits, Engels, Italiaans, Mandarijn, Tsjechisch en Kantonees

Releasedatum: 3 mei 2006

Plot Mission: Impossible III

"The mission begins 05:05:06."

Geheim agent Ethan Hunt wordt vastgehouden. Hij dreigt te worden neergeschoten voor de ogen van zijn vrouw. Het begin van een kat-en-muis-spel, waarbij Hunt alle special agents die hij vertrouwt, nodig heeft om zichzelf én zijn vrouw te redden.

Ethan Hunt

Benjamin 'Benji' Dunn

avatar van iGeO

iGeO

patrick17 schreef:

Een prima actie/thriller film met een goed spelende Tom Cruise!!Een redelijk goed verhaal had niet verwacht dat die ene gozer de spion was!!Ving Rhames ook is in een andere rol naar ze gangster-rol in Back In The Day en de overlever in Dawn Of The Dead.

3.5 *

For The Record...

Ving Rhames speelde in de vorige 2 delen ook al mee, hóór...

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

* DVD-review: link (2-Disc Collector's Edition)

Kenmerken/inhoud:

• Generation: Cruise

- slim double keepcase

- Chapters: 19

Samenvatting video-aspect:

"Although MI3 is a brand-new movie, the DVD’s 2.35:1 anamorphic widescreen video looks soft and blurry frequently. In some instances, this is intentional or unavoidable due to the use of ever-moving cameras. Still, much of the movie lacks detail. There also appears to be moiring effects."

avatar van Just relax!!

Just relax!!

Tom Cruise over the top acteur!

avatar van james_cameron

Een stuk beter dan deel 2, dat is zeker. Aktie en spanning genoeg, dynamisch in beeld gebracht door regisseur Abrams. Verhaal zakt in tegen het einde en Hoffman heeft niet veel te doen als bad guy, maar de reeks kan op deze manier nog wel even doorgaan.

Dennis Lammrs

Moet je deel 1 en 2 ook hebben gezien om deel 3 te snappen?

avatar van Macmanus

Macmanus

Best leuk nog.

Had al een bericht bedacht waar ik ging vertellen waarom Crank zoveel leuker is dan dit commerciële prul, maar "helaas" viel het allemaal heel erg mee.

Het begon nog hoopvol slecht maar vanaf het moment wanneer Ethan Hunt zijn maatje gaat redden begint de achtbaan en stopt vrijwel nooit. Het is nog iets te conventioneel om er een echte actie topper van te maken, maar ik heb me verder toch prima vermaakt. Leuke bad ass rol van Philip Seymour.

avatar van italian

italian

Dennis Lammrs schreef:

Moet je deel 1 en 2 ook hebben gezien om deel 3 te snappen?

Helemaal niet ! Deel 1 en 2 kan je ook afzonderlijk bekijken

Mooi zo!

Ga ik hem straks even huren bij mijn postorder dvdverhuurder! (plusDVD) Heb net Davinci Code en Break up aangevraagd , krijg ik morgen (17 okt.) dus binnen! Yeah!

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Ach, het kan ermee door. Het begin is om te huilen met de pet op, maar daarna werd het stukje bij beetje beter. Het verhaal is wel vrij cliché, maar het doet het dan wel goed. Verder irriteerde ik me aan het feit dat (vooral in het begin) er zeer veel close-ups waren van de hoofden, om de emoties te tonen. Beetje erg overdreven om de kijker erin te trekken.

Toch een redelijke thriller die zeker de moeite waard is om te kijken;

Dikke 3*

avatar van LEIDENAAR

LEIDENAAR

Vond het een goede film a la james bond alleen ontbraken de echte grote actie scenes vond ik. Behalve de scene op de brug(Wat ook niet super spectaculair is) zitten er niet egt grote actie scenes in.In deel 1 had je de trein en spannende inbraak,In deel 2 ook een inbraak en de scooter achtervolging en hier gaat die gebouw in,zie je niks,en springt die opeens uit het raam.. Simpel opgelost als ze geen ideeen meer hadden voor een inbraak.Maarre vermakelijke film voor een relax avondje..

avatar van markie1978

markie1978

LEIDENAAR schreef:

Deze film is natuurlijk beter dan James Bond film, hier zit een beter tempo in, een een geloofwaardiger verhaal.

James vind ik een beetje oudbollig worden, en de humor blijft ook het zelfde.

avatar van thunderball

thunderball

Deze film is natuurlijk helemaaaaal niet beter dan een James Bond film, eerder een Amerikaanse variant er op, die nooit zou bestaan zonder de JB franchise.

Ga je diep schamen,

avatar van LEIDENAAR

LEIDENAAR

Vond de humor juist ontbreken in deze film maar kan aan mij liggen...

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

volgens mij is hij heel goed.

ik ga hem zeker nog huren of kopen.

avatar van Reinbo

Warrige Tom Cruise commercial, slechte regie. Als film niet veel waard. Krappe 2* Al weet ik nauwelijks waarvoor.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Bij ons hier in de videotheek staan al 4 of 5 planken 'nog altijd' besteld voor deze film met stomme zwart/gele letters: Coming Soon.

Op deze manier kan ik hem ook nooit huren...:(

avatar van zandertjuh

zandertjuh

Vermakelijke film, af en toe wel voorspelbaar maar over het algemeen zit je de hele tijd op het puntje van je stoel.

Zeker een aanrader voor liefhebbers van dit genre!

*3.5

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

net gezien.

hij is best goed.

spannende actie en een knap verhaal.

hij heeft een super-cast.

ik geef hem 4.0

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ja wel een vermakkelijk filmpje.

Alles is erg over de top maar dat hoort erbij natuurlijk, verhaal was oke, vond het daarintegen niet echt spannend.

Cast deed het ook wel leuk, maar toch ook niet echt heel bijzonder.

Al met al lekker filmpje om tussendoor eens te kijken.

avatar van Banjo

Banjo

• 2046 berichten

ik krijg maar geen grip op deze film het gaat allemaal zo snel!!. Ik ga hem nog een keer zien.....

voorals nog 2 1/2 ster

en kom op nou! er moeten meer mensen zijn die er niet veel van snapen!

Dennis Lammrs

Leuk filmpje voor netzoals mij als je deel 1 en 2 niet gezien hebt lijkt 3 wel leuk, daarom de bijpassende 3*

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Mission Impossible III... Regio-2 (inkl. porto).

avatar van HtoJ

HtoJ

dit was zeker niet de beste van de drie, er ontbraken veel spannende momenten en vaak was het net iets over de top. Plot vond ik ook niet bijster spannend, mission impossible 1 blijft toch de beste van de 3. dit is gemiddelde vermakelijke film en na deze hoeft er wat mij betreft geen vierde te komen. volgens mij is deze franchise een beetje gedaan. Een echt! goede mission impossible film maken, lijkt bijna een mission impossible...... 2,5 ster

avatar van Stemmertje

Stemmertje

geen MUST, maar ik heb me met deze film ook niet verveeld. een lekkere aktiefilm, niet meer en niet minder!

avatar van tukkerstein

tukkerstein

markie1978 schreef:

James vind ik een beetje oudbollig worden, en de humor blijft ook het zelfde.

Nouja zeg, natuurlijk niet!

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Zeker de moeite waard, maar weinig memorabele momenten zoals de enige echte Mission Impossible 1.

Niet te veel intro, maar meteen wordt gekozen om de actie in te duiken. Vervolgens topactie met Cruise in z'n element.

avatar van Snitsel

Snitsel

Lekker filmpje...

Zoals alle voorgaande Missions zit de actie er lekker in en verveel je u geen moment.

Gewoon de moeite om te zien, niet twijfelen!

ps. zijn da nu gedachten of niet maar Tom Cruise lijkt hier jonger dan in andere films

Enjoy girls...

avatar van Snitsel

Snitsel

Wat een gelul hier in vergelijking met een James Bond film.

Er zijn uiteraard al 10 keer meer films uitgebracht invergelijking met de MI maar er zijn ook al genoeg acteurs geweest voor het Bonds rolletje.

Stay to the point...Its all about mission III

avatar van code9

code9

Na het nogal tegenvallende deel II en een aantal mindere kritieken vond ik Mission Impossible III een behoorlijke verrassing. De bij tijd en wijle zinderende aktiescenes denderen vrijwel non-stop over het scherm, waarbij het een groot pluspunt is dat er nauwelijks gebruik is gemaakt van ‘hippe’ camerabewegingen. Daar waar veel films met een dergelijk moordend tempo op die manier er als een intens vermoeiende videoclip uitzien, blijft M.I.III prima te kijken.

Tijd voor romantische verwikkelingen is er nauwelijks. Gelukkig, want in dat soort scenes is Tom Cruise in vrijwel iedere film –dus ook deze- soms tergend irritant. Nee, laat hem maar lekker Ethan Hunt blijven spelen, of tenminste vergelijkbare personages.

Met het Vaticaan en de Chinese stad Shanghai is gekozen voor een sterk constrasterende scenery, wat een paar keer mooie plaatjes oplevert. Goed punt is dat het stelen van de ‘konijnenpoot’ uit een zwaar beveiligde wolkenkrabber niet is gefilmd. Dat had nl. een kopie van een scene uit deel II opgeleverd. Verder zit er vrijwel geen humor in de film en dat bleek opvallend genoeg positief uit te pakken voor de geloofwaardigheid (voor zover daar sprake van kan zijn in dit soort films) van het verhaal.

Jammer genoeg lijkt Cruise een patent te hebben op films met een slecht einde. Gelukkig heb je er met M.I.III dan al 1 uur en 3 kwartier heerlijke aktie en spanning op zitten zodat je de laatste 10 minuten, welliswaar tenenkrommend, nog nét kunt uitzitten. Maar bah! Z’n ontvoerde vrouw, van niets wetend, normaal gesproken al zwaar getraumatiseerd, ontpopt zich ineens als topschutter en schiet 2 getrainde secret agents neer. Vervolgens reanimeert ze Cruise (wat eerder in de film gerechtvaardigd wordt door haar als verpleegster neer te zetten) die dood lijkt maar vervolgens niet eens een halve seconde nodig heeft om bij te komen. Daarna flaneren ze gezellig langs een Shanghais kanaaltje, keuvelend alsof er niets gebeurd is. En dan dat afschuwelijke ‘Ik vertrouw je’ als reactie op haar mans onthulling dat ie geheim agent is. Gatverdamme... kan het nog kwijleriger? Dat ie vervolgens in de VS weer terug is bij z’n happy team, in een ouwejongens-krentenbroodsfeer een baan in het Witte Huis afslaat maakt niet eens meer uit want m’n kotsteiltje was toen toch al vol.

Dat de aard van de ‘konijnenpoot’ niet onthuld wordt vind ik daarentegen wel weer een sterke knipoog naar de film als geheel. Het kan natuurlijk ook een opening zijn naar het welhaast onvermijdelijke deel 4...

De door sommigen gemaakte vergelijking met James Bond schoot ook door mij heen tijdens het bekijken van deze film. Maar dan wel dat ik M.I.III oneindig veel leuker vind dan de zo vreselijk uitgekauwde 007 films.

M.I.III: flitsende aktiefilm, één van de beste sinds jaren, maar wel een halve punt aftrek voor het drakerige einde.

avatar van nairobi

nairobi

Wow, verpletterend goed.

4,5 * is voor dit genre misschien iets te hoog, doet andere film te kort. Maar mi3 is echt goed.