• 9.198.666 stemmen

Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)

Actie / Avontuur | 131 minuten

Gesproken taal: Duits, Engels en Zweeds

Releasedatum: 30 juli 2015

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Mission: Impossible - Rogue Nation

"Desperate times. Desperate measures."

Het bijzonder efficiënte doch destructieve Impossible Mission Force (IMF) van Ethan Hunt wordt door de bureaucraten van Washington, waaronder het hoofd van de CIA, ontbonden. Maar Hunt stelt toch zijn team samen om een schimmige organisatie bekend als "The Syndicate" en diens ongrijpbare leider te pakken.

Ethan Hunt

William Brandt

Benji Dunn

Luther Stickell

Solomon Lane

Prime Minister of the United Kingdom

Janik 'Bone Doctor' Vinter

Scene in de opera is fantastisch, dit deel is samen met het eerste deel een van de beste.

avatar van Basto

Basto

Dit vijfde deel bevatte toch wat minder actie dan ik me herinnerde. Het is nog steeds best een enerverende film, maar haalt het op dat vlak niet bij deel 4 & 6. De operascene in het begin mag er ook wezen, al schreeuwt die echt om de regie van Woo. Dan was die echt classic geworden.

Maar goed prima film, maar geen topper in de reeks.

avatar van martijn011

martijn011

• 2027 berichten

Dit vijfde deel gaat verder waar het vorige deel stopte. Gelukkig is het IMF-team nog zo goed als compleet, al is Paula Patton van het toneel verdwenen. De grote kracht van het vorige deel was de chemie tussen dit team en met het intact laten en het wederom toevoegen van Ving Rhames zit het met de cast wel goed.

Het plot is ook sterk, ik denk tot nog toe het beste van alle MI-films. Vooral de rol van Rebecca Ferguson is nogal mysterieus en dat levert hier en daar best wel wat leuke plottwists op. Ook de rol van Sean Harris is erg sterk, van hem gaat echt dreiging uit.

De film kent weer een aantal geweldige scènes en stunts. Het camerawerk is fantastisch en visueel is het weer genieten geblazen. Tel daarbij op dat Cruise weer wat gevaarlijke capriolen uithaalt en dit blijft een uitstekende actiefilm die bijna alles goed doet.

4* stonden en blijven staan.

avatar van egelhunter

egelhunter

Alle Mission Impossible films opnieuw gekeken. Heb ze allemaal in de bios gezien.

Dit is ook een van mijn favoriete delen. Rebecca Furguson is een goede toevoeging.

Gave actiescenes zoals we gewend zijn in de serie. 4*

avatar van redfish71

redfish71

Ik weet nog dat ik deze voor het eerst zag en redelijk weggeblazen was door de onderlinge spanning tussen Ilsa en Ethan. Deze keer voelde ik het allemaal wat minder. Wel is het fijn om een sterke vrouwelijke rol te zien die niet ten koste hoeft te gaan van mannen om zichzelf te bewijzen al moet de Bone dokter het redelijk ontgelden en zou je meer verwachten met zo'n nickname. Onrealistich wel dat Ilsa het 3 keer verkloot en nog steeds met open armen terug ontvangen wordt door the bad guy.

Er wordt in dit deel veel gepraat omdat er nogal wat partijen zijn die iets willen. Hierdoor is het soms een beetje lastig te volgen wie nu voor wie werkt, wie zich aan de opdracht gaat houden of niet en wie nu wie zit te bespelen/manipularen/bedriegen. Bij eerste viewing geeft dit inderdaad wat spanning, maar nu voelde het vooral onnodig complex en kunstmatig. Hierdoor voelt de film ook een stuk langzamer dan het vorige deel. Zeker de scenes voor de senaat hadden wat mij betreft geschrapt kunnen worden en Ilsa die telkens op het matje moet komen vertraagt de boel ook meer.

IMF wordt opgedoekt, maar dit levert eigenlijk alleen nep spanning op. Er is nooit een moment dat de CIA een bedreiging vormt voor de mensen 'in the field', zelfs niet als ze permissie hebben om Hunt neer te schieten, want ze vinden hem toch niet! Wat mij betreft had die verhaallijn ook geschrapt kunnen worden. En gek genoeg weet het team alsnog de coolste gadgets/auto's etc te ritselen ondanks dat ze niet meer in de organisatie zitten. En Brandt mag dus gewoon zonder iets te melden de wereld over vliegen, terwijl de halve CIA Hunt zoekt? Beetje onrealistisch. Dus we merken hier ook niks van. Misschien was een verhaal waarbij Hunt Lane/Syndicate op het spoor komt maar geen bewijs weet te leveren leuker geweest om wat conflict op het werk te veroorzaken, waarbij hij toch verder gaat, en CIA hem meer op de hielen zit.

Bad guy komt slim over, maar wordt op het einde vrij makkelijk gevangen. Ik had ook graag nog een fysieke showdown gezien tussen de twee maar die kwam niet. Motivatie voor de bad guy is een grote som geld, om iets mee te doen, maar waarom wil hij dat? Niet echt duidelijk en hierdoor voelt hij niet echt als bedreiging, ondanks dat er meerdere aanslagen zijn geweest met blijkbaar ernstige gevolgen voor de mensen in die regio. Dit wordt echter alleen aangestipt in gesprekken en we zien dit nooit gebeuren behalve een kop uit een krant.

De actie is prima en realistischer dit keer. Superspannende scene onderwater en achtervolging daarna op de motor. De opera scene is een klassieker en mooi gedaan maar eigenlijk een beetje te lang.

Het einde voelde ook wat lang, veel gepraat, kunstmatig spanning dmv een bom op terras, en achteraf niet heel spannend.

Een dag later is weinig van de film blijven hangen, en heeft deze geen memorabele indruk achter gelaten.

redfish71 schreef:
Mooie recensie. Ik kan de meeste van je kritieken volmondig onderschrijven en heb er hieronder nog een paar. Naar aanleiding van het recente verschijnen van nummer 7 ben ik nog eens door alle M:I-films heen aan het gaan en hoewel ik ze allemaal al gezien had, was deze me het allerminst bijgebleven.

Eigenlijk is deze behoorlijk inwisselbaar met zijn onmiddellijke voorganger, maar die herinnerde ik me alsnog een stuk beter met name door de scenes in het Kremlin en Dubai. Hier is de opener met het vliegtuig samen met de opera-scene het memorabelst, maar ze kunnen niet echt tippen aan voorgenoemde. Het onderwatergedeelte vond ik dan weer heel ongeloofwaardig (Waarom zou iemand in vredesnaam zo'n constructie opzetten en hoezo kunnen Ethan en Ilsa daar vrolijk in gaan duiken zonder dat iemand het merkt? En waarom moet dat per se gelijktijdig met de aankomst van Benji gebeuren, waardoor die laatste enorm veel risico loopt dat alles net goed gaat?) en de finale van de film ontbeert het aan echte spanning. Je moet bovendien ver gaan in je suspension of disbelief om bepaalde zaken te slikken, zoals dat Solomon Lane op het einde na altijd op de achtergrond te blijven hoogstpersoonlijk en alleen(!) op Ethan komt jagen, om als een dommerik in de val te lopen.

Het idee van een 'Syndicate', een schaduw-organisatie die zelfs de veiligheidsdiensten van de grootmachten van de wereld te slim af is en overal zijn pionnen heeft, waardoor je eigenlijk niemand kunt vertrouwen, is goed voer voor dit soort films. Helaas lijkt het hier niet meer te zijn dan een troepje ex-spionnen dat niet echt veel macht of invloed heeft, laat staan een duidelijke agenda. Veel van de spanning en het mysterie gaat er zo snel vanaf.

Het plot berust, zelfs naar de normen van deze filmreeks, te veel op toevalligheden en ongeloofwaardigheden. Daarnaast blijven de grote stunts/actiescenes niet zo goed hangen als in de meeste andere delen. Begrijp me niet verkeerd, het is nog steeds een genietbare actiefilm en prima popcorn-entertainment voor 2 uur, maar het is jammer dat de scriptschrijvers niet meer hun best doen om een verhaal te schrijven waar je zo doorheen prikt als je er maar even actief over gaat nadenken.

avatar van FlorisV

FlorisV

De MI reeks valt het best samen te vatten met: leuke onzin. Alweer het 5e deel. Met de stunts en actie is weinig mis, die is mooi geschoten op meestal fraaie locaties, zoals een opera in Wenen of een heel lekker gefilmde motor achtervolging in Morokko. Het verhaal is een stuk beter dit keer ook, geen standaard ongeinspireerd red-de-wereld-van-plot-vehikel-X maar wat meer intrige en achtergrond. Let wel dit is voor MI standaarden dan, het is nog steeds vrij dom allemaal.

Het minst geloofwaardig is de diefstal met de onderwater stunt. En niet eens vanwege dat onderwater gedoe maar het gemak waarmee eventjes op afstand een reboot wordt gedaan van het systeem of waarmee Simon Pegg met wat gadgets alle sloten omzeilt...en het waarom van die reboot was niet eens duidelijk. Het niet kunnen gebruiken van zuurstoftanks door metaal detectie...ik denk waarom dan niet zuurstof anders opslaan dan in iets van metaal?

Rebecca Ferguson is goed. Jeremy Renner is weer van de partij maar nu gewoon leider zonder dat echt uit te stralen en qua actie krijgt hij niets te doen. Van Ving Rhames vraag je je toch af waarom hij zich nog laat lenen voor de reeks, zo schamel blijft zijn aandeel. Simon Pegg stond natuurlijk weer te springen, die zou voor een fooi nog meedoen.

De versleten cliche's van een rennende Cruise van opzij en sprongen van hoge gebouwen worden ons in ieder geval bespaard....

Wat mis ik in dit deel? Een knallende finale. Er is geen echt lekkere showdown op het einde. Verder niks eigenlijk maar ik heb er waarschijnlijk teveel achter elkaar bekeken. Wel zie ik dat de MI reeks de recente Bond films voorbijgestreefd hebben inmiddels, hoewel daar natuurlijk niet bijster veel voor nodig is gezien de abominabele staat van die reeks.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag dit 5e deel alweer bekeken op blu-ray, maar vond dit deel tot nu toe wel de minste van de 5 die ik heb gezien.

Slecht is hij niet, maar in dit deel meer gepraat en beetje een ingewikkeld verhaal ook.

Ook vond ik de actiescenes die hierin zaten minder spannend en spectaculair als de vorige delen.

Ik vond de beginscene met het vliegtuig goed, motorachtervolging en ook de scene vanaf dat hij duikt en onderwater gaat tot aan de lange achtervolging waren goed, ik miste wel een explosief einde.

Wel het deel met de minste actie dus en voelde niet de spanning zoals in de andere delen , de scene in de opera vond ik nou niet bepaald sterk of spannend.

Tot nu toe is dit mijn top 5:

1. Mission Impossible 2

2. Mission Impossible 3

3. Mission Impossible 1

4. Mission Impossible 4 (Ghost protocol)

5. Mission Impossible 5 (Rogue nation)

Op naar deel 6

avatar van cinemanukerke

cinemanukerke

Er ligt nog steeds sneeuw in De Vlaamse Ardennen. Ik weet wel, het is de bedoeling dat ik onder het blok van Mission Impossible Rogue Nation hierover een commentaar schrijf maar ik ben de film al grotendeels vergeten. Nochtans wist ik dat dit stond te gebeuren. Vorige week zag ik op een koude namiddag nog eens de film en ik dacht na afloop. Vlug, ik moet iets opschrijven, ik moet iets noteren over wat ik heb gezien. Ik voelde me een beetje Guy Pearce in Memento. Maar ik zat zonder die post'it’s. Dus nu een week later, veeleer een blank geheugen wat de film betreft. Gelukkig zijn de commentaren vrij representatief (graag gezien, operascene zeer goed, te weinig actie in vergelijking met andere MI, een te gemakkelijk einde) zodat ik daar weinig wil en kan aan toe voegen. Behalve dat er nog steeds sneeuw ligt in De Vlaamse Ardennen.

avatar van teigertje

teigertje

Deze film opnieuw gezien.

En deze vijfde film, is nog steeds een spannende en avontuurlijke film met veel aktie en verschillende spectaculaire scenes.

Met een uitstekende cast.

En Tom Cruise speelt ook hierin grandioos als de MI geheim agent Ethan Hunt die met zijn team de levensgevaarlijke master mind schurk Salamon Lane moet zien te grijpen, die de wereld in gevaar wil brengen.

Met zijn snode plannen.

Sean Harris die Salomon Lane speelt, doet dit wel voortreffelijk.

Blijft een hele goede film.

Van 4,5* naar 4* sterren.

avatar van wimaroca

wimaroca

Ook een uitstekende aktie film,iets minder spectaculair dan deel 6.

Ik ben ze nu aan het kijken op netflix deel 6 en dan deel 5,4,3 want ze gaan eraf.

beetje onlogisch maar de verhalen zijn ieder op zich.

londen, engelandspionoostenrijkeuropamoroccovillainvervolgmissionsamenzweringwenen, oostenrijkvienna operamission: impossiblemission impossible