menu

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

Alternatieve titel: Mission Impossible 4

mijn stem
3,39 (2073)
2073 stemmen

Verenigde Staten / Verenigde Arabische Emiraten / Tsjechië
Actie / Avontuur
133 minuten

geregisseerd door Brad Bird
met Tom Cruise, Simon Pegg en Jeremy Renner

Geheim agent Ethan Hunt en zijn teamleden worden opgeroepen door de president om terecht te staan voor een fatale explosie die is ontstaan in het Kremlin gebouw in Moskou, waar zij bezig waren met een topgeheime missie. Hunt is vastberaden om zijn onschuld te bewijzen en die van zijn team, echter moet hij op de vlucht gaan voor de Amerikaanse en Russische autoriteiten om dat te kunnen doen. Terwijl hij opgejaagd wordt door een ambitieuze agent (Renner) die Hunt zelf heeft opgeleid, moet hij niet alleen zijn onschuld zien te bewijzen, maar ook een nucleaire oorlog zien te voorkomen tussen de twee landen.

zoeken in:
avatar van Captain Pervert
3,5
Beste deel uit de reeks tot nu toe.

Mission: Impossible - Ghost Protocol doet het tamme deel 1, het irritante en vervelende deel 2 en het matig/aardige deel 3 snel vergeten. Dat komt met name door de weergaloze scènes in Dubai. Ik weet niet of het komt doordat ik net had gegeten, of dat ik het keek op een 65" plasma... Of dat de scènes op de Burj Khalifa gewoon ijzingwekkend goed zijn. Toegegeven, ik heb zelf een beetje hoogtevrees.

Het verhaal heeft weinig om het lijf maar ik vond dat verrassend genoeg niet erg storend. Minpunt is wel, wederom, dat ook dit deel geen aansprekende badguy heeft. Ik zie de badguys altijd graag met wat meer flair, maar deze kleurloze zak aardappels vond ik maar niks. Het IMF team was dan ook meer bezig met hun eigen geklungel en verwoede pogingen hem indirect te dwarsbomen, dan een rechtstreekse face-off met de badguy. Als die dan toch komt, wordt het wel op een mooie en originele plek uitgevochten.

Daarbij valt wel op dat in actiefilms de held hordes afgetrainde henchmen altijd snel en soepel kapotslaat, maar ineens veel moeite heeft met een zestigjarige papzak, simpelweg omdat dat het de eindbaas is. Maar goed - het blijft een film.

Een kleine verrassing was de rol van Josh Holloway, die 1 van mijn favoriete personages uit Lost speelde. Helaas kwam hij niet zoveel in de film voor. Simon Pegg heeft een iets grotere rol en zorgt voor wat kwinkslagen maar is gelukkig niet continu geforceerd grappig. Zijn rol is toch nog ingetogen genoeg om niet alle aandacht op te eisen. Zijn beste stukje is in Moskou als hij - terecht - aan Hunt vraagt waarom hij dacht dat zijn domme plannetje zou werken. Dit neemt eigenlijk het hele actiefilmgenre op de hak. Paula Patton kende ik niet maar ze is nogal inwisselbaar. Jeremy Renner, wiens carrière in een enorme stroomversnelling zit, had een wat simpele rol maar maakte er het beste van.

Kijkt lekker weg, goede actie. En HEERLIJKE productplacement voor BMW (inclusief toffe elektrische conceptcar). Maar vooral dat witte exemplaar op het laatst. Volvo, eat your heart out - veiligste auto my ass. Complimenten voor de mannen uit München.

3,5 sterren

avatar van Captain Pervert
3,5
Ik kijk net The Making Of... Tom Cruise deed dat stuntwerk in Dubai dus zelf! WTF
Petje af voor die man!

Jeremy Renner: "I'm more afraid of heights when I'm on the 2nd or 3rd floor, because I'm like: I can break my leg or something. But when you're that high in the air, like a plane, I'll be able to make some calls on the way down. Hey man I'll be dead in a few minutes, but, what're you doing?"

avatar van panax
4,0
het gedeelte in Dubai op die wolkenkrabber was top
maar verder kon de film me niet genoeg boeien
heb hem ook niet helemaal gezien
concept misschien uitgemolken ??

avatar van Phantasm
2,5
Dit vond ik het slechtste deel van allemaal, tegenvaller.

avatar van Thorongil
2,5
Begin van de film vond ik goed met al die coole gadgets zoals dat scherm waarmee ze ongezien de gang mee doorkruisen, of die aktetas die de papieren kopiërde. Ook de actie in Dubai was dik in orde. Maar eenmaal in India begon het me te vervelen.
Maar zeker geen slechte film, gewoon niet echt mijn ding.

avatar van Left4Dead
2,5
De casting is voor mij zeker niet optimaal. Brenner voor misplaatste klungel, Pegg voor de flauwe en erg simpele humor en Patton voor de looks. Alle drie personages zijn mislukt in mijn ogen dus moet de Cruise control er weer op voor personage Hunt om de prent te redden.

Het verhaal met haar personage is uitgemolken en dus is het een behoorlijke opgave om twee uur geconcentreerd te blijven. Bij deze herziening is dat weer wat mij het meeste opvalt. Ook al zitten er mooie actiescenes in de film, echt spannend wil het niet worden.

De film heeft een soort en met voortkabbelend karakter, net als Thorongil hierboven beschreef wil de verveling graag toeslaan. Daarom een half punt eraf, 3** wordt 2.5**.

avatar van Daniël44
4,0
Tot nu toe echt het beste deel. Geweldige film. Heel spannend, boordevol actie en Simon Pegg maakt het ook nog grappig. Schitterende film!

3,0
Onlangs zag ik Mission Impossible III en is het verwonderlijk dat ook hier het verhaaltje amper iets betekent tov de vele actievolle spektakelscènes.
Tom Cruise zit in forme en eigenlijk pet af voor het vele stuntwerk, de beeldvorming en het tempo waarmee alles op de kijker wordt losgelaten.

avatar van de grunt
2,5
Brad Bird heeft het veilig gehouden en vol op vertier ingezet.
Camera-technisch heel aardig en er zit een lekkere vaart in de film
Maar waar I in uitblonk: sfeer en spionage, is IV een stervehikel geworden met een overdaad aan actie.

Jammer dat deze editie ook volledig draait om Cruise.
Voor interessante bijrollen is er, in tegenstelling tot III, weinig ruimte.
Jeremy Renner blijf ik een wat overschat acteur vinden (die 2 oscarnominaties zijn mij een raadsel; wanneer is Steve Buscemi of Sam Rockwell aan de beurt?)

Neem een voorbeeld aan Nolan zou ik willen zeggen, die altijd goed weet te doseren tussen actie en intelligentie. In bijv. Inception of de Batman's

2.5

avatar van ILDIB
3,0
actie dikke plus. verhaal mega min. Kolder de bolder. Hunt is van staal met een laagje stuiterbal. De humor is matig en de rol van brandt vliegt alle kanten op. Gelukkig gaat t redelijk rap.

avatar van Redlop
3,5
Zeer aangenaam. Beter dan deel 2 en 3. Genoten van de originele elementen zoals de zandstorm en de garagelift. Simon Pegg vind ik ook miscast, past niet naast Cruise. Jammer dat Cruise zelf niet vervangen wordt. Maar goed. 3,5*

avatar van elandenburg
4,0
Wat een waanzinnig goeie actiefilm dit.

avatar van horizons
4,0
Nette, vlotte actiefilm. Mist het venijn in het verhaal van deel drie op de beste in de reeks te zijn.

avatar van IH88
4,0
Heerlijke actiefilm met waanzinnige en orginele actiescenes. Cruise zit geweldig in zijn rol en kan nog wel 1 of 2 MI films mee. Minpunt zijn de niet zo sterk geschreven bijpersonages. Gelukkig is Rhames weer helemaal terug in deel 5!

avatar van Glennekeeeee
5,0
Onlangs herbekeken en verhoogd van een 4,5 naar een 5. Gewoon de beste uit de reeks al kan deel 3 wel bijna op gelijke voet staan. Deze film is gewoon af. Van de openingsequentie tot de finale... elke actiescène heeft vernuft, adembenemende beelden en spanning. het middenstuk in Dubai is wel heerlijk en brengt de film naar een hoger niveau maar ook de finale is top. niet de groteske van in dubai maar net meer pienter en heerlijk entertainend met de bewegende platformen. De badguy vond ik overtuigend genoeg al draait het in deze vooral om het team zelf en dat team is perfect gebalanceerd. er is plaats voor een komische nooit maar de talenten van de cast worden toch ook wel gebruikt in deze nagenoeg perfecte blockbuster

MI4 is een heerlijke blockbuster die in een heerlijke vaart door alle actie gaat. van kleine pientere actie tot grote bombastische visueel adembenemende actie samengesmolten met een topcast en een meer dan degelijk verhaal.

avatar van des1
1,5
Onzin on steroids. Hangt samen van de ene onzinnige premisse na de andere. Spanning zit 'm in de geloofwaardigheid van een verhaal, niet in de vele stunts waarvan je al weet dat circus acrobaat Hunt zich er uit redt. Alleen al omdat er nog wel een deel 6 en 7 zullen aankomen. Geldt eigenlijk voor alle afleveringen. Ben daarom ook verre van een fan van de serie. Anderhalf tot twee ster.

avatar van Kondoro0614
4,0
Mission: Impossible - Ghost Protocol

Ik heb deze week mijn Mission Impossible week gehad voor de nieuwe film Mission: Impossible - Rogue Nation (2015). Hierbij ben ik een paar belangrijke dingen tegen gekomen die mij door de serie heen bleven irriteren. De grootste irritatie voor mij was dan toch echt dat je er maar niet van uit moest gaan dat een personage ook echt die de personage was die hij eigenlijk hoorde te zijn. Hiermee bedoel ik: alles en iedereen heeft zo'n verdomde masker op. Deze fout zag ik beginnen bij deel twee waar het te vaak werd gebruikt. In deel drie was het al geminderd en hier komt het toch wel weer terug . Voor de rest heb ik eigenlijk weinig te zeuren over deze film.

Mission: Impossible - Ghost Protocol is toch weer een deel bordenvol actie, spanning en fantastische settings waar ik toch heerlijk van genoten heb. De grapjes van Simon Pegg blijf ik maar waarderen, welke film dan ook en dat is zó lekker. Het verhaal sprak me goed aan en het concept vond ik erg leuk. Al om al, prima genoten van deel vier en kom maar op met deel vijf, ik ben er klaar voor en ben helemaal op dreef!

4.0*

avatar van martijn011
3,5
Een van de betere MI-films. Gisteren herzien met het oog op het volgende deel en om weer een beetje in het sfeertje te geraken.
De film kent een aantal scènes die tijden op je netvlies gebrand blijven staan. Ik denk dan vooral aan de scènes in het Kremlin en in Dubai. Ook na herziening blijven ze sterk.

De cast is een stuk opgeknapt. Simon Pegg en Jeremy Renner zijn welkome aanvullingen op de cast. Tom Cruise blijft natuurlijk fenomenaal in deze reeks.
Ik ben heel benieuwd wat deel 5 gaat brengen. We zullen zien of het dit deel kan evenaren of zelfs overtreffen.
3.5 blijven staan

avatar van Thomas83
3,5
Een stuk amusanter dan zijn voorgangers. Na de leuke opener in de Hongaarse gevangenis is de film even wat rommelig, maar als het eenmaal loopt is het verrassend leuk allemaal. Prettige sfeertje en aangenaam tempo. Het doet allemaal wat denken aan betere tijden voor dit genre. Veel en heel behoorlijke actie (en zowaar eens overzichtelijk gebracht) en ook alle vaste ingrediënten, voor de reeks en dit soort films in het algemeen. De technische snufjes zijn royaal aanwezig en soms erg leuk. Af en toe zitten er wat leuke vondsten in de film, maar allemaal net niet genoeg om de film tot het beste van zijn genre te kunnen rekenen. Op een of andere manier is de actie groots en tof, maar nooit écht memorabel. De CGI is een enkele keer echt lelijk maar over het algemeen zijn de effecten wel goed verzorgd. Hoogtepunt is het gedeelte in Dubai, met name door het spektakel op de Burj Khalifa. Al is het trucje in het Kremlin ook erg leuk.

Het valse sentiment had wel geloosd kunnen worden. Dat hele gedoe rondom Ethans vrouw is nogal overbodig en past niet echt bij de rest van de film. Wel een vooruitgang is dat alles wat minder serieus is. Er zit nu eens wat humor en dat werkt wel prima. Het wordt zowaar nooit tenenkrommend flauw en maakt het vooral wat luchtiger allemaal. Het  red-de-wereld-verhaaltje is zulke lekker typische genre-onzin. Leuk dat Rhames nog een cameo heeft op het einde. Cruise doet het weer naar behoren. Een echte plus is dat deze film voor de verandering eens niet als een pure onemanshow van hem voelt, ook al is er maar beperkt aandacht aan de andere teamleden geschonken. Het is nog altijd meer dan in die andere films, en net genoeg. De bad guy is wel echt saai en komt nauwelijks in beeld. De sponsors dan weer des te meer. 3.5*.

3,5
Beter dan de voorgangers omdat Cruise minder nadrukkelijk in beeld is en omdat er meer humor in zit.

ipman-99
"Mission accomplished!" ... " !!!

Genoten van dit 4-de deel (Heropfrissing) !!! Emoji!!! 'Mission Impossible 4' is een fantastische
over the top Actiefilm met opnieuw Tom Cruise in bloedvorm als Ethan Hunt.
Sensationele actie en vette stunts kleuren dit 4-de deel uit deze prachtige franchise.
De cast mag er naast Tom Cruise weer geweldig zijn met namen zoals o.a Simon Pegg,
Paula Patton, Léa Seydoux en Jeremy Renner.
De scènes in Dubai zijn er om nooit te vergieten, echt weergaloos qua visueel en camera-
werk. Het popcorn blockbuster gevoel is hier heel hard aanwezig omdat de actie
werkelijk van het scherm spat. De snufjes zijn ook weer van de partij net zoals
het eigen stunt werk van Tom Cruise !

avatar van IH88
4,0
Mission: Impossible 4 – Ghost Protocol

Heerlijke actiefilm met waanzinnige en originele actiescènes. De Mission Impossible franchise gaat steeds meer van spionage naar actie, maar als het er zo gelikt uitziet heb ik daar geen problemen mee. Cruise zit weer geweldig in zijn rol van Ethan Hunt en wordt ondersteund door goede acteurs als Pegg, Patton en Renner. De groepsdynamiek is leuk om naar te kijken. Jammer dat Rhames er niet bij is.

Het verhaal is ondergeschikt aan de actie en wordt vooral gebruikt om van het ene gedeelte naar het andere te gaan zodat er weer een actiescene tegenaan gegooid kan worden. Het Kremlin, een wolkenkrabber in Dubai etc. Alles wordt uit de kast gehaald om van groot naar groter en grootst te gaan. Het IMF ligt onder vuur en er moet een nucleaire oorlog voorkomen worden. Dat is alles wat je hoeft te weten om te kunnen genieten van Hunt, actie, waanzinnige stunts, lekkere vechtscènes en zelfs een zandstorm.

Complimenten voor Tom Cruise dat hij er nog zo fit uitziet en bijna al zijn stunts zelf doet. Op naar deel 5…En waarschijnlijk 6,7 etc.

avatar van Richard_Voorhees
3,5
Dat ik hier nog niet op gestemd had. Indertijd in de bioscoop gezien en later nog eens herbekeken op blu-ray.
Met name door de erg sterke actie en de originele locaties als Dubai en het Kremlin een film die naar mijn mening de originele evenaart. De vaste cast doet het weer goed en je merkt dat ze gewoon goed op elkaar ingespeeld zijn.
Sterk.

3,0
TMP
Degelijke actiefilm, deze vierde Mission Impossible. Het plot is niet denderend, maar de actie compenseert dat wel, evenals de zeer aardige locaties. Het acteerwerk is in orde. De bad guy komt helaas niet helemaal goed uit de verf.

avatar van joolstein
3,5
Top film deze vierde!! Zo hoort een actie film naar mening te zijn! Spanning ten top! De eerste film was tam en had vooral aan het eind alst van slechte special effects. Deel 2 was gewoon irritant en dom, deel 3 ging de goede richting uit maar was vooral standaard/matig. En eindelijk naar het oefenen met die drie films komt deze heerlijke prent! Alles zit erin goede actie op zijn tijd een goede grap achtervolgingen met gave auto`s Misschien dat het dan toch nog wat word met MI? Aangezien vijf er ook mag wezen!

MaartenTuinstra
Opnieuw genoeg vermaak.

Het ambitieuze plot boeit redelijk, maar de film moet het vooral hebben van mooie locaties en spectaculaire stunts. De cast speelt degelijk, maar helaas is de badguy niet lang zo goed als Hoffman in het vorige deel. Knap dat ook dit vierde deel weer geslaagd is. Op naar het vijfde deel!

3.5*

4,0
weer een geweldig vervolg.dit deel was spannend van begin tot het eind.heb zeker weer genoten van de film.ook leuke rollen er bij van jeremy renner en simon pegg.en op momenten ook grappig.daar hou ik wel van.van een grapje tussen door.

avatar van panax
4,0
net voor de 2e keer gezien
maar voor nu een andere mening
best wel een goeie deze dus!!
was de vorige keer zeker niet in de stemming
maar best goed deze ghost protocol !!

avatar van danuz
2,0
Location location location. Ghost Protocol blijft het deel uit de reeks met de meest pakkende locaties en is als film met gemak beter dan zijn drie voorgangers. Maar, nu ik hem zo onderhand voor de vierde keer zie wordt hij wel wat minder scherp. De humor - belichaamd door Simon Pegg - is wat lafjes, maar het maakt wel dat MI de wat luchtigere tegenhanger van James Bond is. Ook dit deel blijft een aaneenschakeling van net-niet-dood momentjes, vol cliché karakters en typische main stories. Maar toch heb ik hier wel een klein zwak voor.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:03 uur

geplaatst: vandaag om 03:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.