• 9.377.017 stemmen

Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)

Actie / Avontuur | 131 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Mission: Impossible 5

Geregisseerd door: Christopher McQuarrie

Met onder meer: Tom Cruise, Simon Pegg en Rebecca Ferguson

Gesproken taal: Duits, Engels en Zweeds

Releasedatum: 30 juli 2015

Plot Mission: Impossible - Rogue Nation

"Desperate times. Desperate measures."

Het bijzonder efficiënte doch destructieve Impossible Mission Force (IMF) van Ethan Hunt wordt door de bureaucraten van Washington, waaronder het hoofd van de CIA, ontbonden. Maar Hunt stelt toch zijn team samen om een schimmige organisatie bekend als "The Syndicate" en diens ongrijpbare leider te pakken.

Ethan Hunt

William Brandt

Benji Dunn

Luther Stickell

Solomon Lane

Prime Minister of the United Kingdom

Janik 'Bone Doctor' Vinter

Geen inhoudelijke reactie? 'Tony UncleJohnny het is te vroeg om dat te zeggen?'. Of 'je zou wel eens gelijk kunnen hebben, dat zien we deze zomer'?

'Idem dito' vind ik eerlijk gezegd meer een reactie op een drie woorden bericht als 'saaie schijt film' (dat eigenlijk natuurlijk in twee woorden geschreven had moeten worden), waarin een mening niet wordt onderbouwd.

avatar van DiDa

DiDa

Eerste reviews zijn echt heel goed. Ik heb er zin in!

avatar van Dree

Dree

Het lijkt me echt een top film. Nog heel even wachten dan.

avatar van JulieV1995

JulieV1995

Nog een goede NL review!

Sommige franchisen blijven blijkbaar goed.

avatar van Confusie

Confusie

Ga deze vanavond zien en best zin in. Deze films vind ik toch altijd wel behoorlijk vermakelijk. Zo'n cool momentje met de bekende theme die begint te loeien, daar kan ik wel van genieten.

Paar keer de trailer in de bios voorbij zien komen waarbij het vliegtuig segment natuurlijk de aandacht trekt. Ben benieuwd of deze film ook nog een paar andere verrassingen in petto heeft.

Vast wel.

avatar van Basto

Basto

• 11952 berichten

Toffe actie, vlot verhaal. Zakt op het eind iets in. Prima aflevering.

Leuk, ben eerste stem

avatar van John Milton

John Milton

IMDb | Tom Cruise Is Already Working on Another Mission: Impossible - m.imdb.com

Mag van mij. Tot nu toe elk deel nog erg vermakelijk gevonden (al vond ik 2 niet zo geweldig). Kom maar op.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Certified fresh, 92 procent. Jawadde, ik was wel geen fan van mission impossible, en de rest niet gezien, maar als deze echt zo goed blijkt te zijn, wil ik de gehele franchise wel een (nieuwe) kans geven in augustus.

Maar of deze het bij het rechte eind hebben is een andere vraag. Southpaw is rotten op rottentomatoes.

avatar van loneranger

loneranger

Een film die lekker wegkijkt met prima actie, sensationele stunts en een goed acterende cast. De relativerende humor wordt weer verzorgd door Simon Pegg in zijn rol van Benji Dunn en de bevallige schoonheid wordt gespeeld door Rebecca Ferguson die wel degelijk haar mannetje staat. Wat mij wel opvalt is dat de film wat leentjebuur speelt bij Bond en Bourne. De schurk Lane had trouwens wel wat meer uitstraling kunnen gebruiken. Er gaat weinig dreiging van hem uit. Desalniettemin heel aardig kijkvoer.

avatar van Confusie

Confusie

Vond 'm erg goed maar ben ook weer niet uit m'n stoel geblazen. Zo op de helft van de film kreeg ik toch meer en meer het gevoel dat daarvoor net dat beetje extra ontbreekt.

Sowieso een bekende formule natuurlijk, waar deze film voor staat. En vaak vind ik dat toch wel erg vermakelijk. Als ik het vergelijk met bijvoorbeeld een Skyfall vond ik die toch beduidend beter. De villain hier is aardig maar het is geen smullen elke keer als hij zijn screen time pakt, zoals dat bij Bardem wel het geval was. Zoals dat bij Waltz straks ook ongetwijfeld weer het geval zal zijn.

Zeer goed verzorgde en lekker gestileerde actie film maar op bepaalde toch niet meer dan redelijk standaard, voor mijn gevoel. Oerdegelijk zullen we maar zeggen.

avatar van rkdev

rkdev

Net terug uit de bios en wat een heerlijke film was het weer. Ik ben een erge liefhebber van de reeks en vond dit een erg sterk deel. Het verhaal was goed en spannend en de actiescenes waren weer om te smullen. Het hele IMF team zit er weer lekker in, al vind ik Ving Rhames eigenlijk niet meer in het geheel passen. De rol van Rebecca Ferguson (mooie uitstraling) vond ik erg geslaagd. De villain had misschien niet veel uitstraling, maar vond hem met name door zijn manier van praten toch wel wat sinister.

Ik vond ook het camerawerk met name in de actiescenes erg gaaf, met af en toe van die handheld/go pro actige shots er tussendoor. Je lijkt midden in de actie te zitten.

loneranger schreef:
Wat mij wel opvalt is dat de film wat leentjebuur speelt bij Bond en Bourne.
Dat komt natuurlijk ook mede doordat het een zelfde type film is. Maar in deze film zat wel een hele duidelijke knipoog naar Bond met de scene dat Ilsa uit het water komt.

avatar van Rvdz

Rvdz

TornadoEF5 schreef:

Ghost Protocol heeft 93% op RT dacht ik, dus het is in ieder geval niet de eerste keer dat de franchise goede reviews krijgt.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Rvdz schreef:

dacht dat het meer uitzonderlijk was. Goed, zal de MI-franchise nog een kans geven in augustus.

avatar van Basto

Basto

• 11952 berichten

TornadoEF5 schreef:

Deze heeft natuurlijk wel een andere regisseur dan de rest. McQuarrie maakte ook ooit de zeer stijlvolle aktiefilm Way of the gun. Ook hier is de aktie en pacing erg sterk en beter dan in de andere afleveringen. Vind zelf deel 2 en 3 nog steeds niet veel.

avatar van svenmen1988

svenmen1988

Deze film was een bezoekje aan de bioscoop niet waard. Jammer.

avatar van doncorleone

doncorleone

loneranger schreef:

Een film die lekker wegkijkt met prima actie, sensationele stunts....... Desalniettemin heel aardig kijkvoer.

Je beseft het niet, maar voor mij maak je met deze woorden anti-reclame gemaakt voor deze film.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

TornadoEF5 schreef:

Correlatie tussen de twee ontbreekt even.

avatar van geminy

geminy

Was weer een heerlijk deel. Top aktiefilm.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

bijna altijd goed.

om alvast in de stemming te komen?

Honest Trailers - Mission: Impossible - YouTube

avatar van bart007bond

bart007bond

Zeer vermakelijk. Vond de 1e saai. 2e matig. Maar ze worden steeds beter. Dit deel was weer lekker over the top. Zo mogen er nog wel een paar komen. Leuker dan 1 tot 3. 4 en 5 gelijkwaardig qua kijkplezier. Geen seconde verveeld. Nu nog de nieuwe 007.

avatar van Lucknopfler

Lucknopfler

Prima actiefilm waarbij de actiescènes boeien en niet het verhaal of plot, zoals altijd in de MI reeks. Vooraf werd de grote rol en de humor van Pegg genoemd. De grote rol heeft hij inderdaad maar ik heb geen enkele keer moeten lachen tijdens de film. De pogingen tot humor kwamen op mij wat gemaakt en standaard over.
Ik deel de mening dat film wat aan de lange kant is. Na de spectaculaire motorscene gebeurt er niet niet veel spannends meer, jammer! De film eindigt daardoor niet met een knaller maar met een anti-climax, daar was meer uit te halen naar mijn idee.
Kortom, je krijgt wat je verwacht: over de top actie en een film die lekker wegkijkt.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Heerlijke actie knaller. Tom Cruise als vanouds. De film had wat meer humor dankzij een grotere rol van Simon Pegg. Verder de onmogelijke stunts en je hebt een prima film.

avatar van Shinobi

Shinobi

"This may very well be our last mission."

Wat een heerlijke reeks blijft dit toch en niet in de laatste plaats vanwege de baanbrekende stunts die Tom Cruise weer voor zijn rekening neemt.

Qua verhaal is dit een direct vervolg op deel vier waarin je kennismaakt met The Syndicate; een soort van anti-IMF die op slinkse wijze de wereldheerschappij probeert te veroveren. Echt veel informatie over deze organisatie wordt er verder niet prijsgegeven en dat is maar beter ook, want het plot is duidelijk ondergeschikt, ondanks dat het nog vrij onderhoudend blijft.

Het is te merken dat men teruggrijpt naar de oudere delen door een combinatie van klassieke spionage te herintroduceren en tegelijkertijd losgaat met knallende actie. Daarbij mag de komische noot - wederom afkomstig in de vorm van Simon Pegg - zeker niet ontbreken. Het zorgt voor een aangenaam geheel dat gedurende de speelduur nooit verveelt, al had de bad guy dreigender mogen overkomen.

Maar de grootste blikvanger is de geweldige actie. Deze is dermate goed gedoseerd dat je als kijker op het puntje van je stoel blijft zitten. Vanaf het begin word je gelijk verwend met de kenmerkende vliegtuigstunt uit de trailers en het houdt gewoon niet op. 'Rogue Nation' is gevuld met halsbrekende capriolen waarin Cruise als een waaghals mag schitteren. Christopher McQuarrie weet deze actiescènes erg strak in beeld te brengen, waardoor je niets mist.

Al met al een geslaagd vervolg om van te smullen. Cruise mag van mij nog wel even blijven doorgaan met deze fantastische reeks. Overigens kan ik de speciale aftel sequentie in IMAX afgestemd op de huisstijl van 'Mission: Impossible' wel waarderen.

4,0 Sterren.

avatar van egelhunter

egelhunter

Leuke film. Beetje weer hetzelfde als het vorige deel. Voor mij blijft deel 3 de beste.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Erg leuk! Gisteren om 23:00 nog even meegepakt bij Pathe. Ik moet eerlijk bekennen dat ik enorm heb genoten van deel 1 en dat ik de laatste deel niet heb gezien. Wel kan ik zeggen dat ie veel beter is dan deel 3 (die ik echt ontzettend slecht vond) en dat deze film op een hoog niveau zit. Er zit veel actie, avontuur, mooie beelden, prachtige actiescènes en goede acteurs in. Natuurlijk zijn sommige dingen een beetje onrealistisch, maar dat hoort er een beetje bij.

In tegenstelling tot andere MI films, heeft deze MI, dankzij Simon Pegg, ook nog eens grappige momenten. Met een speelduur van 131 minuten is dat een leuke extra.

PS: ik zie dat Simon Pegg ook in deel 4 zit

avatar van DVD-T

DVD-T

Na het geweldige Ghost Protocol toch wel een behoorlijke stap terug.

Toch weer een grote blockbuster die de verwachtingen totaal niet waar kon maken. Hetzelfde overkwam Jurassic World en Terminator Genisys ook al. In vergelijking tot Bird's 4e in de franchise stelt dit deel behoorlijk teleur. Er zitten aardige scenes en actie in, maar kan zich qua opzet niet meten met de superieure acie die plaatsvond aan het Burj hotel.

McQuarrie had een moeilijke taak om na het goed ontvangen GP een andere visie op Mission: Impossible te geven. Hij was mede verantwoordelijk voor het script. En daar is meteen al waar de film faalt. De balans is en een echt sterk en solide plot is erg ver te zoeken.

De film opent erg sterk met een geweldige scene. Briljante zet wel om de vliegtuigscene meteen aan het begin te zetten . Daarmee hebben we dan een van de beste momenten uit de film ook al gehad. Wat volgt is een erg lange expositie film met, buiten het team om, bestaat uit erg oninteressante personages, een belachelijk plot, ellenlange scenes die nergens over gaan en de meest on-charismatische en minst dreigende bad-guy uit de recente film geschiedenins. "The Syndicate" zou de ultieme tegenpool van de IMF moeten vormen, maar bestaat vooral uit een zoutzak van een hoofd en een heel stel henchmen die zo uit een Bond film weg te zijn gelopen. Nu moet ik zeggen dat ik de hele film een beetje dat gevoel kreeg. Het voelde erg James Bond aan.

Zoals gezegd verslikt McQuarrie in zijn eigen en mede geschreven door Drew Pearces's script. Zeker tegen het einde in de derde acte gaat het behoorlijk de mist in met de verplichte nummertjes die nog even gevolgd moeten worden en een op dit punt onnodige verhaal ontwikkelingen.

Maar er zijn ook zeker goede elementen te vinden. Zeker het eerste gedeelte is erg solide. Een opera scene die een Hitchcock feel wil weergeven, en daarin ook zeker geslaagd is. De Impossible opgave is ook weer erg leuk waarin Hunt een tijdje mag zwemmen en de Marocco achtervolging is er eentje die de boeken in gaat als een van de meest snelle achtervolging ooit. Misschien nog wel beter dan de veel geadverteerde scene met het vliegtuig die ook al erg goed was. Het eerste gedeelte zorg er voor dat de film toch nog enigszins gered wordt. Ook het terug brengen van iets meer spionage is een goede keuze geweest.

Cruise gaat nog even door op de Jack Reacher manier, en het is vooral Pegg die dan de show steelt. Renner en Rhames komen helaas wat te laat aan bod en wordt er te weinig gebruik gemaakt van hun talenten. Baldwin, een leuke toevoeging, als hij echt wat toe te voegen had. Naast Pegg is het ook Rebecca Ferguson die het erg goed doet. Solide acteerwerk van haar.

Een stuk serieuzer, misschien iets te serieus, in toon dan de 4e toevoeging aan de reeks. De verwachtingen waren hierna te hoog gespannen. Maar hier mist vooral die fun die trouwens ook in de drie delen daarvoor te vinden was en de comic releaf was toch wel erg karig aanwezig. McQuarrie van The Way of the Gun en Jack Reacher is hierin nergens terug te vinden. Gemiste kans.

avatar van LauraCharlotte

LauraCharlotte

goede film met voldoende over de top actie-scene's! Wat humor en een redelijk verhaal. Eigenlijk precies wat je verwacht en wilt zien als je naar deze film gaat! Zeer vermakelijk in ieder geval

avatar van The Oceanic Six

- Let me guess. Presumed dead?
- Well tonight, I just made it official.

Hele fijne zomerblockbuster die eigenlijk alles goed doet. De Mission Impossible reeks is eigenlijk de enige reeks die kan concurreren met de Bond films, omdat er in deze MI films ook zichtbaar veel budget zit, er een charismatische en fysiek indrukwekkende hoofdpersoon is, er relativerende humor aanwezig is en het gewoon prima in elkaar steekt. Deze vijfde film heeft me weer een avondje laten genieten, net als de meeste voorgangers in de reeks.

Tom Cruise is iemand die nogal wat reacties op weet te roepen. De meesten vinden hem een uitstekende acteur en in het dagelijkse leven misschien een wat rare snuiter met zijn Scientology sekte. Op die manier kijk ik ook tegen hem aan. Gelukkig kunnen we hem op Moviemeter gewoon lekker beoordelen als acteur en dan is hij gewoon 1 van de belangrijkere acteurs in Hollywood. Knap dat iemand al 20 tot 30 jaar aan de top staat en dat goed goed te presteren ook blijft. Hij heeft in Rogue Nation heel wat stunts eigenhandig uitgevoerd en daar heb ik echt respect voor. Het maakt de film ook meteen overtuigend, zeker ook omdat het camerawerk erg goed is. De actie is erg flitsend in beeld gebracht.

Rogue Nation is een prima mix van actie, avontuur en humor. Een echt goed verhaal zit er niet in, maar dat hoeft ook niet door het enorme tempo dat de film aan blijft houden om zoveel mogelijk indrukwekkende actiescènes te laten zien op diverse locaties. Van Wenen tot Marokko tot Londen, het blijven constante prachtige beelden. Scenes als met het vliegtuig, de Weense opera, de duik in het water, de motorachtervolging in Marokko of de confrontaties in Londen zijn allemaal uitermate boeiend en met gevoel van timing en spanning gecreëerd. Gelukkig is het allemaal niet te serieus dankzij Ving Rhames en vooral Simon Pegg die luchtige humor bezitten en de film soms de kans geven wat te ontspannen. Tel daarbij nog de mooie dames en een acceptabele bad guy en je weet dat het qua cast prima zit.

Als ik minpunten moet noemen dan is dat toch wel het verhaal, dat echt alleen dient als kapstok van de actiemomenten. Daardoor duurt de film richting het einde wel te lang met een speelduur van 2 uur, omdat de echt spectaculaire dingen vooral in het begin en het middenstuk zitten. Maar dit zijn details.

Misschien wel de beste van deze reeks.

avatar van andrehoek

andrehoek

Ik wil ook zo'n sleutel-app...