• 9.377.055 stemmen

Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)

Actie / Avontuur | 131 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Mission: Impossible 5

Geregisseerd door: Christopher McQuarrie

Met onder meer: Tom Cruise, Simon Pegg en Rebecca Ferguson

Gesproken taal: Duits, Engels en Zweeds

Releasedatum: 30 juli 2015

Plot Mission: Impossible - Rogue Nation

"Desperate times. Desperate measures."

Het bijzonder efficiënte doch destructieve Impossible Mission Force (IMF) van Ethan Hunt wordt door de bureaucraten van Washington, waaronder het hoofd van de CIA, ontbonden. Maar Hunt stelt toch zijn team samen om een schimmige organisatie bekend als "The Syndicate" en diens ongrijpbare leider te pakken.

Ethan Hunt

Prime Minister of the United Kingdom

Janik 'Bone Doctor' Vinter

avatar van Shinobi

Shinobi

"This may very well be our last mission."

Wat een heerlijke reeks blijft dit toch en niet in de laatste plaats vanwege de baanbrekende stunts die Tom Cruise weer voor zijn rekening neemt.

Qua verhaal is dit een direct vervolg op deel vier waarin je kennismaakt met The Syndicate; een soort van anti-IMF die op slinkse wijze de wereldheerschappij probeert te veroveren. Echt veel informatie over deze organisatie wordt er verder niet prijsgegeven en dat is maar beter ook, want het plot is duidelijk ondergeschikt, ondanks dat het nog vrij onderhoudend blijft.

Het is te merken dat men teruggrijpt naar de oudere delen door een combinatie van klassieke spionage te herintroduceren en tegelijkertijd losgaat met knallende actie. Daarbij mag de komische noot - wederom afkomstig in de vorm van Simon Pegg - zeker niet ontbreken. Het zorgt voor een aangenaam geheel dat gedurende de speelduur nooit verveelt, al had de bad guy dreigender mogen overkomen.

Maar de grootste blikvanger is de geweldige actie. Deze is dermate goed gedoseerd dat je als kijker op het puntje van je stoel blijft zitten. Vanaf het begin word je gelijk verwend met de kenmerkende vliegtuigstunt uit de trailers en het houdt gewoon niet op. 'Rogue Nation' is gevuld met halsbrekende capriolen waarin Cruise als een waaghals mag schitteren. Christopher McQuarrie weet deze actiescènes erg strak in beeld te brengen, waardoor je niets mist.

Al met al een geslaagd vervolg om van te smullen. Cruise mag van mij nog wel even blijven doorgaan met deze fantastische reeks. Overigens kan ik de speciale aftel sequentie in IMAX afgestemd op de huisstijl van 'Mission: Impossible' wel waarderen.

4,0 Sterren.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Erg leuk! Gisteren om 23:00 nog even meegepakt bij Pathe. Ik moet eerlijk bekennen dat ik enorm heb genoten van deel 1 en dat ik de laatste deel niet heb gezien. Wel kan ik zeggen dat ie veel beter is dan deel 3 (die ik echt ontzettend slecht vond) en dat deze film op een hoog niveau zit. Er zit veel actie, avontuur, mooie beelden, prachtige actiescènes en goede acteurs in. Natuurlijk zijn sommige dingen een beetje onrealistisch, maar dat hoort er een beetje bij.

In tegenstelling tot andere MI films, heeft deze MI, dankzij Simon Pegg, ook nog eens grappige momenten. Met een speelduur van 131 minuten is dat een leuke extra.

PS: ik zie dat Simon Pegg ook in deel 4 zit

avatar van DVD-T

DVD-T

Na het geweldige Ghost Protocol toch wel een behoorlijke stap terug.

Toch weer een grote blockbuster die de verwachtingen totaal niet waar kon maken. Hetzelfde overkwam Jurassic World en Terminator Genisys ook al. In vergelijking tot Bird's 4e in de franchise stelt dit deel behoorlijk teleur. Er zitten aardige scenes en actie in, maar kan zich qua opzet niet meten met de superieure acie die plaatsvond aan het Burj hotel.

McQuarrie had een moeilijke taak om na het goed ontvangen GP een andere visie op Mission: Impossible te geven. Hij was mede verantwoordelijk voor het script. En daar is meteen al waar de film faalt. De balans is en een echt sterk en solide plot is erg ver te zoeken.

De film opent erg sterk met een geweldige scene. Briljante zet wel om de vliegtuigscene meteen aan het begin te zetten . Daarmee hebben we dan een van de beste momenten uit de film ook al gehad. Wat volgt is een erg lange expositie film met, buiten het team om, bestaat uit erg oninteressante personages, een belachelijk plot, ellenlange scenes die nergens over gaan en de meest on-charismatische en minst dreigende bad-guy uit de recente film geschiedenins. "The Syndicate" zou de ultieme tegenpool van de IMF moeten vormen, maar bestaat vooral uit een zoutzak van een hoofd en een heel stel henchmen die zo uit een Bond film weg te zijn gelopen. Nu moet ik zeggen dat ik de hele film een beetje dat gevoel kreeg. Het voelde erg James Bond aan.

Zoals gezegd verslikt McQuarrie in zijn eigen en mede geschreven door Drew Pearces's script. Zeker tegen het einde in de derde acte gaat het behoorlijk de mist in met de verplichte nummertjes die nog even gevolgd moeten worden en een op dit punt onnodige verhaal ontwikkelingen.

Maar er zijn ook zeker goede elementen te vinden. Zeker het eerste gedeelte is erg solide. Een opera scene die een Hitchcock feel wil weergeven, en daarin ook zeker geslaagd is. De Impossible opgave is ook weer erg leuk waarin Hunt een tijdje mag zwemmen en de Marocco achtervolging is er eentje die de boeken in gaat als een van de meest snelle achtervolging ooit. Misschien nog wel beter dan de veel geadverteerde scene met het vliegtuig die ook al erg goed was. Het eerste gedeelte zorg er voor dat de film toch nog enigszins gered wordt. Ook het terug brengen van iets meer spionage is een goede keuze geweest.

Cruise gaat nog even door op de Jack Reacher manier, en het is vooral Pegg die dan de show steelt. Renner en Rhames komen helaas wat te laat aan bod en wordt er te weinig gebruik gemaakt van hun talenten. Baldwin, een leuke toevoeging, als hij echt wat toe te voegen had. Naast Pegg is het ook Rebecca Ferguson die het erg goed doet. Solide acteerwerk van haar.

Een stuk serieuzer, misschien iets te serieus, in toon dan de 4e toevoeging aan de reeks. De verwachtingen waren hierna te hoog gespannen. Maar hier mist vooral die fun die trouwens ook in de drie delen daarvoor te vinden was en de comic releaf was toch wel erg karig aanwezig. McQuarrie van The Way of the Gun en Jack Reacher is hierin nergens terug te vinden. Gemiste kans.

avatar van The Oceanic Six

- Let me guess. Presumed dead?
- Well tonight, I just made it official.

Hele fijne zomerblockbuster die eigenlijk alles goed doet. De Mission Impossible reeks is eigenlijk de enige reeks die kan concurreren met de Bond films, omdat er in deze MI films ook zichtbaar veel budget zit, er een charismatische en fysiek indrukwekkende hoofdpersoon is, er relativerende humor aanwezig is en het gewoon prima in elkaar steekt. Deze vijfde film heeft me weer een avondje laten genieten, net als de meeste voorgangers in de reeks.

Tom Cruise is iemand die nogal wat reacties op weet te roepen. De meesten vinden hem een uitstekende acteur en in het dagelijkse leven misschien een wat rare snuiter met zijn Scientology sekte. Op die manier kijk ik ook tegen hem aan. Gelukkig kunnen we hem op Moviemeter gewoon lekker beoordelen als acteur en dan is hij gewoon 1 van de belangrijkere acteurs in Hollywood. Knap dat iemand al 20 tot 30 jaar aan de top staat en dat goed goed te presteren ook blijft. Hij heeft in Rogue Nation heel wat stunts eigenhandig uitgevoerd en daar heb ik echt respect voor. Het maakt de film ook meteen overtuigend, zeker ook omdat het camerawerk erg goed is. De actie is erg flitsend in beeld gebracht.

Rogue Nation is een prima mix van actie, avontuur en humor. Een echt goed verhaal zit er niet in, maar dat hoeft ook niet door het enorme tempo dat de film aan blijft houden om zoveel mogelijk indrukwekkende actiescènes te laten zien op diverse locaties. Van Wenen tot Marokko tot Londen, het blijven constante prachtige beelden. Scenes als met het vliegtuig, de Weense opera, de duik in het water, de motorachtervolging in Marokko of de confrontaties in Londen zijn allemaal uitermate boeiend en met gevoel van timing en spanning gecreëerd. Gelukkig is het allemaal niet te serieus dankzij Ving Rhames en vooral Simon Pegg die luchtige humor bezitten en de film soms de kans geven wat te ontspannen. Tel daarbij nog de mooie dames en een acceptabele bad guy en je weet dat het qua cast prima zit.

Als ik minpunten moet noemen dan is dat toch wel het verhaal, dat echt alleen dient als kapstok van de actiemomenten. Daardoor duurt de film richting het einde wel te lang met een speelduur van 2 uur, omdat de echt spectaculaire dingen vooral in het begin en het middenstuk zitten. Maar dit zijn details.

Misschien wel de beste van deze reeks.

avatar van rfickel

rfickel

Gisteren gezien in bios Scheveningen. Topfilm! Beste film uit de serie! Veel vaart, veel actie, goed verhaal en kijkt heerlijk weg ondanks lengte van de film. Een van de beste films van 2015 dusver...!!!

avatar van Lansiertje

Lansiertje

Volledig mijn ding deze MI ROGUE NATION. Spannend (en grappig, met dank aan Simon Pegg) tot het laatste shot, bij momenten wordt je bijna letterlijk meegenomen achter op de motor samen met Ethan Hunt, heerlijk stuntwerk en prachtig in beeld gebracht. Het is natuurlijk over de top, maar van een special agent mag je wel iets meer verwachten dan van Jan met de pet.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanmiddag in Antwerpen gaan zien.

Erg vermakelijke en adrenaline opwekkende film, wellicht zelfs het beste vervolg van de reeks, alhoewel ik het origineel uit 1996 nog altijd het beste op de oude Tv-serie vind lijken.

Film heeft een aantal erg goede actiescènes met als hoogte punt de autoachtervolging, die vervolgens door gaat als een nog meer opwindende motorachtervolging. Dit hoort toch wel tot het beste wat ik op dit gebied heb gezien.

Cruise is -ondanks dat hij al een paar jaar geleden 50 jaar is geworden- nog steeds top fit en de jaren lijken eigenlijk ook nog niet heel veel invloed op hem te hebben gehad. Wellicht dus dat er nog een volgend deel in zit.

Simon Pegg is altijd wel grappig met zijn droge opmerkingen en heeft inmiddels, sinds dat hij voor het eerst mee ging doen in het derde deel, een vaste plaats in het MI team.

Rebecca Ferguson voldeed als spionne annex concurrente van Cruise, maar echt geweldig mooi of sexy (wat ik regelmatig over haar hoor) vond ik haar niet. Geef mij maar Paula Patton uit de vorige film.

Sean Harris als de main villian was vooral erg weird, vooral zijn zachte stem was redelijk irritatieopwekkend, maar was op zich wel goed en vrij origineel.

De rest van de cast vond ik minder: Renner blijf ik een boerenpummel vinden met hoegenaamd geen charisma (een soort derderangs Daniel Craig), Ving Rhames aanwezigheid was vrij overbodig, want had nauwelijks wat te doen.

De score was ook weer met lekker veel Lalo Schifrins M.I. theme en ook regelmatig korte flarden van The Plot theme, dus wellicht een aanschaf op cd waard.

Kortom: erg goed deel uit deze serie en zeker een aanrader als zomeractieblockbuster.

Laat ik eens royaal zijn: een acht, ofwel vier sterren.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Echt origineel kan je het niet noemen; ergens aan het eind als de bom net niet afgaat heb je alle clichés wel kunnen afstrepen, maar och wat geeft, want deze film is goed beschouwd vooral een dikke vijf kwartier pure fun en vervolgens nog drie kwartier een wat mindere herhaling van zetten.

Want dat is de film. Eéntje die vol gas begint en eigenlijk een uur lang zo doorgaat, met mooie locaties, een heerlijke scène in de opera waar de bombastische dramatiek van Puccini goed wordt gebruikt, een meer dan fantastisch achtervolging per motor - zelden liet men een beter gevoel van snelheid tot je komen- en een aantal originele punten: Cruise aan een vliegtuig, Cruise in een onderwaterkluis. Eigenlijk is dit geen doorlopende film maar een reeks van set pieces achterelkaar gemonteerd. Die actie overigens is over het algemeen ook prima gefilmd (soms iets te veel close up) en weet ook heerlijk te knallen. Dat het vooral het oude fijne stuntwerk is met weinig cgi helpt mee in dat gevoel.

Maar goed, in de laatste drie kwartier (die nog prima te kijken zijn) zakt het tempo en zijn alle beste momenten wel geweest. De actie dan is een zoveelste schietscène die nooit meer dat gevoel van het eerste deel weet te geven. Het is allemaal niet slecht, maar voelt wat duf aan na die sprankelende eerdere scènes. Ook een twist of twee te veel helpt hieraan mee, dat je het wel gelooft. Cruise verder speelt prima, Pegg is vooral het eerste uur vervelend en Alec Baldwin is als altijd een imposante verschijning. 3,5*.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

film reviews in 100 woorden: Mission Impossible - Rogue Nation (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

Rogue Nation is een waardige bijdrage aan de Mission Impossible-serie en bevat de beste elementen uit vorige films: de opwindende actiescènes, een interessant team met hier en daar een vleugje humor en natuurlijk de “onmogelijke missies”, toch valt deze serie nooit in herhaling en voelt ook dit gedeelte fris en verrassend aan. Tom Cruise was uiteraard wederom fantastisch, maar ook Simon Pegg en Rebecca Ferguson deden het niet onaardig. Ondanks het enorm hoge tempo was deze film best lang, toch voelt geen enkele specifieke scene langdradig of overbodig aan. MI5 is een goed onderhouden zomerblockbuster met alles erop en eraan.

avatar van filmkul

filmkul

Heerlijk vijfde deel. Vanaf minuut 1 dendert de film over het scherm in een razend tempo. Al bij de openingsscene zit je met je adem ingehouden te kijken. Het verhaal is best aardig. Zeker aan het begin wordt gedachte aardig op de proef gesteld. Het camerawerk is prima wat zich met name laat blijken bij de motor achtervolging. Cruise en zijn maten zetten prima rollen neer. Ferguson is een aangename verrassing, Harris een prima smeerlap.Toppertje. 4.0/4.5

avatar van JacoBaco

JacoBaco

De Mission: Impossible films doen mij altijd een beetje denken aan The Fast and the Furious films. Mission: Impossible begon als een leuke actiefilm, maar deel 2 was een soort slechte The A-team film en ook The Fast and the Furious 2 was een flinke stap terug. Maar tegenwoordig zijn beide franchise uit een diep dal geklommen en zijn het gewoon kwaliteit films in alle opzichten. Maar sinds de laatste F&F en deze laatste M:I ben ik er ook wel weer een beetje aan gewend merk ik. Vond het wel weer fijne films hoor, maar ben iets minder enthousiast dan voorheen.

Mission: Impossible 5 is een goed verzorgde actiefilm met alles erop en eraan. Toch leek het soms alsof ze een klein verhaaltje hadden wat genoeg zou zijn voor een losse aflevering van een serie van 45 min en hier 125 min van moesten maken. Maar gelukkig had iemand in zijn bureaula nog wat actiescènes op een papiertje staan, dus die konden ze wel heel goed gebruiken. Uiteindelijk hebben ze deze actiescènes beter uitgewerkt dan het verhaal zelf. Al vind ik ze niet allemaal even goed geslaagd. In dat theater dacht ik op een gegeven moment wel van schiet alsjeblieft op!

Maar om een lang verhaal kort te maken. Als je de vorige M:I goed vindt, dan komt het met deze ook wel goed. Ik vind deze dan wel ietsje minder dan deel 4, maar daarnaast weet ik ook zeker dat als er over een paar jaar weer een nieuwe komt en die gaat er ook echt wel komen, dan ga ik er wederom weer lekker voor zitten!

avatar van ValAktaion

ValAktaion

Overrated hier en elders. The Guardian schreef onlangs over de productie van Hollywood blockbusters. Bestaande succesformules worden verder uitgemolken door CEO's, een x aantal actiescenes zijn op voorhand uitgedacht en scriptschrijvers krijgen de ondankbare taak deze aan elkaar brijen.

Het resultaat is zo'n film als MI 5: een scene waarin Tom Cruise zo nodig aan een vliegtuig moet hangen, kaal van enige context; een achtervolging op motoren; de zoveelste sluipschuttersmoord-in-de-opera die de filmgeschiedenis rijk is ; en de gebruikelijke heist-variant waarin Tom het summum van de onwaarschijnlijk ingenieuze kluizen mag kraken - en dit alles bijeen gehouden door een in elkaar geflanst plot, net voldoende om te verklaren waarom Tom van London naar Wenen naar Casablanca en weer terug vliegt.

Niets nieuws, niets memorabels, niets bevredigends. Een van de zwakste delen in de serie.

avatar van wwelover

wwelover

Popcornvermaak zoals je mag verwachten van deze reeks en Tom Cruise. Het verhaal is okay, maar niet bijster spannend of boeiend. Maar de actiescenes zijn heerlijk. Natuurlijk hebben we de vliegtuigscene ondertussen al 100x voorbij zien komen dankzij de promo tour en trailer, maar desalniettemin veel respect voor Cruise.

Tom Cruise gaat deze keer achter "THE SYNDICATE" aan. De film duurt 2h 19 min, ik heb hem afgelopen zaterdag in de bioscoop gezien. Ik kan niet zeggen dat ik me niet vermaakt heb, maar ik heb ook niet op het puntje van mijn stoel gezeten de hele tijd.

Ik vond het eerlijk gezegd allemaal een beetje voorspelbaar. Waar ik me gruwelijk over heb lopen ergeren is solomon lane, de schurk waar het in dit verhaal allemaal om draait. Toen ik hem voor het eerst zag stelde ik me hem gelijk voor in een strak leren broekje en een roze blouse.. Nee, die leek echt helemaal NIET op een schurk.

De mensen uit Casablanca (waar een van de actiescenes op is genomen) kregen van de filmmaatschappij allemaal 50 euro om binnen te blijven zodat ze niet in de weg liepen. Ik vond het merkwaardig dat ik tijdens de achtervolgingsscene maar 1 marokaan in de straten heb gezien terwijl Casablanca de grootste stad van Marokko is.

Geef Mission Impossible : Rogue Nation een 7, niet meer niet minder. Veel te voorspelbaar allemaal.

avatar van DonJefferson

DonJefferson

Gisteravond naar Mission: Impossible - Rogue Nation geweest. Ethan Hunt staat weer voor een ''onmogelijke opdracht'' en voert deze zoals gewoonlijk uit. Het verhaal is niet origineel, maar wel vermakelijk genoeg zoals ik dat gewend ben van Mission Impossible.

Tom Cruise speelt zijn rol prima en ook Simon Pegg vult de film lekker aan met zijn grappige anekdotes door de film. Rebecca Ferguson speelt ook een sterke rol evenals Sean Harris. Niks op aan te merken!

De visuele effecten zijn dik in orde, hoewel ik me wel verbaasde over de vrijwel lege straten in Casablanca, zoals ''filmrecensent'' hierboven al aangaf. In sommige scenes zag je de originele bevolking daadwerkelijk al leunend tegen de muur de acteurs hun werk doen. Minpuntje!

De muziek vult lekker aan, meer niet.

Mission: Impossible - Rogue Nation krijgt daarom van mij 3,5 sterren.

avatar van El ralpho

El ralpho

Leuk geprobeerd

Toegegeven; er zijn kosten noch moeite gespaard om Rogue Nation een ware publiekstrekker te laten worden. Op sommige momenten komt dit er ook uit, en dan met name in een zeer vermakelijke actie scené die zich pakweg in het middenstuk afspeelt. Echter ervoer ik Rogue Nation hoofdzakelijk als vervelend, wat kwam omdat ik mij regelmatig zat te vervelen.

Dit komt omdat het verhaal simpelweg saai te noemen valt, en ook omdat het IMF team gewoon niet leuk is. Simon Pegg was in het vorige deel al niet grappig, Renner heb ik nooit een interessante acteur gevonden en de rol van Rhames is te minimaal om er echt een oordeel over te kunnen vellen. Verder hielp het voor mij ook niet bepaald mee dat ik Rebecca Ferguson echt bar weinig aan vond, terwijl dit toch de eye candy van dit desbetreffende deel zou moeten voorstellen. De film duurt daarnaast gewoon ook veel te lang en had van mij met gemak wel 45 minuten ingekort mogen worden. Wellicht had er dan ook wat meer vaart in het verhaal gezeten.

Wat knap blijft is hoe goed Cruise nog steeds in vorm is (je kunt van hem zeggen wat je wilt, maar indrukwekkend blijft het zeker voor iemand die toch al boven de 50 is) maar het verbaasd mij zelf eigenlijk dat hij met deze huidige vorm zoals hij nu is tevreden kan zijn. Vast wel als je naar de overwegend positieve reacties kijkt, maar ikzelf kon er niet zoveel mee. De Mission: Impossible reeks wordt voor mij dan ook per deel minder aantrekkelijk. Het derde deel vond ik zeer sterk, het voorgaande deel vond ik al wat minder (maar echter nog steeds sterk!), terwijl Rogue Nation voor mij betreft best wel eens het eindstation zou kunnen zijn. De reeks begint nu een beetje eentonig aan te voelen, en de samenstelling zoals deze is met het huidige team, en het saai ingebrachte verhaal om de actie scene's aan elkaar te rijgen zijn hopelijk geen elementen die in het te verwachten volgende deel (wat in 2016 al uitkomt) een rol zullen spelen. Maar ik ben er echter bang voor. Al helemaal als ik terug denk aan de laatste scené. Nee, van mij had het IMF ontbonden mogen blijven en het vervolg mag dan ook weer een stuk sterker worden, wil ik nog geïnteresseerd blijven.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Hier en daar wel een leuke scène maar in zijn totaliteit vond ik het een vrij droge samenstelling van badguys en helden waarbij de CIA natuurlijk weer een aandeel in de zaak heeft. Jeremy Renner heb ik trouwens nooit gemogen; hij laat altijd een soort betweterige uitstraling achter. Het was redelijk spectaculair hoe die databank onder water binnen gedrongen moest worden en ik vond het enigszins verassend dat Tom Cruise alsnog verdrinkt tijdens het openen van dat luik. Verder is het ook allemaal keurig verzorgd en is er genoeg overtuiging maar al het heen - en weer geslinger met geheime boodschappen en veelvuldige wendingen begonnen me de neus uit te hangen. Ik zie liever gewoon straight forward actie zoals in Mad Max: Fury Road of The Equalizer.

avatar van IH88

IH88

Mission: Impossible 5 – Rogue Nation

De Mission Impossible reeks is alweer aan zijn vijfde deel toe en Ethan Hunt is duidelijk nog niet aan zijn pensioen toe. Hij vliegt, vecht, rijdt en zwemt weer alsof het geen energie kost en Tom Cruise ziet er ook na zijn vijftigste nog ongelooflijk fit uit. Respect voor de man.

Ethan Hunt heeft zijn vaste groep weer tot zijn beschikking. Simon Pegg is er weer bij als de grappige computernerd Benji Dunn en de vlakke, ietwat saaie (in ieder geval in deze film) Jeremy Renner kruipt andermaal in de rol van William Brandt. Gelukkig is mijn man Ving Rhames er ook weer bij als Luther Stickell. Nieuw is de prachtige Rebecca Ferguson als de mysterieuze, sterke Ilsa Faust en Alec Baldwin als Alan Hunley. Hunley is het hoofd van de CIA en wil het IMF ontbinden. De bad guy is dit keer Sean Harris als Solomon Lane. Harris speelt goed alleen is hij soms wat moeilijk verstaanbaar. Lane is leider van een schimmige organisatie genaamd “the Syndicate”. Een organisatie die samengesteld is uit ex-agenten en die uiteraard de wereld weer in hel en verdoemenis wil storten. Maar het verhaal is natuurlijk ondergeschikt aan de verpletterende actiescènes en exotische locaties. Ethan Hunt hangt aan een opstijgend vliegtuig, moet onder water een moeilijke missie voltooien met beperkte zuurstof en zet een achtervolging in per motor op een aantal bad guys. Just another day at the office voor onze superspion. Londen, Wenen, Casablanca worden aangedaan en het ziet er allemaal prachtig uit.

Mission Impossible is een adrenalinestoot. Een lekkere zomerblockbuster met alle ingrediënten die je kunt verwachten. De Mission Impossible reeks is nog springlevend en wordt alleen maar beter. Hopelijk kunnen ze dit niveau volhouden. Kom maar op met deel 6.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Cruise en co. weten de verwachtingen wel weer aardig waar te maken.

Deze keer krijgen de heren het zwaar te voortduren, aangezien de CIA hun organisatie wil oprollen.

Daarnaast heeft Hunt aan Cyndicate-leider Solomon Lane deze keer wel een aardige gelijke gevonden. Al weten we natuurlijk allemaal hoe het uiteindelijk af zal lopen.

Mission Impossible kunnen we inmiddels met het oog op de snelle actie en het gebruik van electronica bijna omschrijven als het Amerikaanse antwoord op de James Bond-films. De actie is eigenlijk ook het voornaamste om naar te kijken, want echt origineel kunnen we deze prent natuurlijk niet noemen. Vooral niet doordat deze MI het "actiefilm plot" op behoorlijk nauwgezette wijze volgt. Van "de held die de dag red" (Hunt), tot de knappe vrouw in het midden die verliefd op hem word.

Laatstgenoemde word op degelijke wijze gespeeld door de van oorsprong Zweedse Rebecca Ferguson (haar moeder is Brits voor zij die zich afvragen hoe ze dan aan deze rol heeft kunnen komen).

Verder vind ik Sean Harris wel een geschikte "bad guy". De man wist me vooral een kriebelig gevoel te geven door zijn rol in The Borgias, maar ik kende hem ook nog van Prometheus. Het is vooral zijn stemgeluid die hem een overtuigende slechterik maakt en ik verwacht dan ook dat we in de toekomst hem nog wel vaker in dergelijke rollen voorbij gaan zien komen.

Soms ietwat voorspelbaar, maar dat kan ook bijna niet anders daar dit inmiddels alweer de vijfde film uit de reeks is. Een vermakelijke zit voor de liefhebbers van de reeks/het genre.

avatar van TMP

TMP

Een prima actiefilm! Goede actiescènes en een zeer behoorlijk plot. De vaart zit er goed in, waardoor de film geen moment verveelt. Ook het acteerwerk is in orde. Cruise overtuigt als Ethan Hunt en Simon Pegg zorgt hier en daar voor een komische noot. Ik heb alleen de eerste Mission Impossible-film gezien, maar dat is voor het goed kunnen volgen van dit vijfde deel in ieder geval geen probleem.

avatar van james_cameron

Solide vijfde deel van de altijd leuke spionage-reeks, met dit keer een overzichtelijk en vrij eenvoudig plot. Er is veel ruimte gereserveerd voor de komische capriolen van Benji (Simon Pegg), maar gelukkig wordt de boel niet al te melig en is er genoeg aktie en spektakel om het gebeuren stevig op de rails te houden. De film bereikt halverwege een hoogtepunt, met een ijzingwekkende scene in een onderwater-kluis (weer eens wat nieuws) en een meesterlijk in beeld gebrachte achtervolgingsscene per motor. Daarna kabbelt de film rustig door naar een enigszins futloos einde. Maar goed, tegen die tijd hebben meneer Cruise en consorten zich opnieuw dubbel en dwars bewezen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Prima actiefilm met een lekker hoog tempo, kleurrijke personages en actie die eindelijk eens op een goede manier in beeld wordt gebracht. Geen shots van amper 1 seconde, vastgelegd door een voortdurend schuddende cameraman, maar overzichtelijk geschoten. Zelfs de vele achtervolgingen bleven interessant, terwijl dat meestal slaapverwekkende sequenties zijn. Verder goede dynamiek tussen de hoofdrolspelers. De vrouwelijke rol is - zoals wel vaker in dit soort films - niet al te boeiend en vooral de bad guy was nogal een kleurloos en suf figuur. Verder bevat Mission: Impossible 5 precies wat je van een film als dit kan verwachten; achtervolgingen, gekibbel, trucjes en een hoop ladende computerschermen.

3,5 sterren.

avatar van SimonV

SimonV

Na een deel van MI te hebben overgeslagen, toch maar weer eens gekeken. Viel niet tegen. Tom Cruise geeft zichzelf nog wel de spectaculairste acties terwijl de film om een team draait. Humor zorgt voor een goede glimlach. Verhaal had iets minder vergezocht mogen zijn, maar pas goed bij Mission Impossible.

avatar van Collins

Collins

Opnieuw een fantastische rollercoaster rit volgens het bekende stramien. Veel actie met een vleugje humor. Het smaakt heerlijk.

Het plot is dit keer gemakkelijker te volgen dan in de vorige films. De personages worden vrij eendimensionaal neergezet. Het onderscheid tussen goed en slecht is duidelijk. De twists en dubbele agenda's in het verhaal zijn niet heel ingewikkeld.

Motivering en beweegreden doen er trouwens niet echt toe. Het gaat natuurlijk om de spectaculaire actie in weergaloze decors. De actie is van hoog niveau. De gekozen settings zijn prachtig en fantasievol.

Topvermaak. Heerlijk onderuit en kijken maar!

avatar van Kondoro

Kondoro

Mission: Impossible - Rogue Nation

Een goed begin om november in te gaan en gelijk maar Mission: Impossible - Rogue Nation aangezet. Heb mijn Halloween maand achter de rug en daardoor heb ik mezelf weer toegestaan om de actie films etc. gewoon er weer bij te kijken. Ik heb de hele Mission Impossible reeks laatst gekeken en wou echt donders graag ook Mission: Impossible - Rogue Nation zien en daar is het dus gister van gekomen en ik heb me echt prima vermaakt met de film. Toen de film begon kreeg je gelijk de vliegtuig scene in je smoel gesmeten en daarbij was de motor scene het vetst!

Het verhaal van Mission Impossible 5 was wel wat slapjes, niet saai om te volgen nee, daar verre van maar het was soms een beetje te simpel. Helaas geeft dat niet want het verhaal vermengt zich met geinig scenes, zoals bij de motor achtervolging, waardoor het verhaal wel te volgen blijft en doorspoel neigingen ver weg te zoeken zijn. Het spektakel bevind zich goed in de film met heldhaftige scenes en daarbij goede actie scenes die je er ook goed bij mee helpen. Simon Pegg speelde een super rol en hij heeft Mission Impossible ook goed geholpen om het leuk te maken, uiteraard samen met Tom Cruise en de rest van de cast. Zo is dit een prima film in de MI reeks en mag er nog maar zo eentje gemaakt worden.. Ik zit er klaar voor!!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Wederom aardig maar dit lijkt weer meer op James Bond dan op de M.I. serie. Is dit nog in de geest van de Mission Impossible reeks? En zo kun je er nog tien maken. De stunts waren van een superieur niveau : vooral de toestanden in dat militair complex, in de opera en de moto-achtervolging waren fantastisch, en de film moet het dan vooral hebben van dit soort scènes. Rebecca Ferguson als dubbelagente vond ik een goede rol en godzijdank, geen romantische verwikkelingen tussen Hunt en haar. Harris als de schurk heeft al bij al weinig om handen en de finale voelde lauw aan. Beetje makkelijk om hem er op die manier in te laten trappen . Geen M.I. grand cru, maar je blijft waar voor je geld krijgen.

Mja. Het begint wel erg veel op een surrogaat Bond te lijken.

Maar als ik hem dan even vergelijk met Spectre; alles wat deze dan mist aan sfeer maakt het wel goed in actie die bij Bond veel minder is.

Maar beide niet helemaal geslaagd.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vermakelijke film met een paar fantastische scenes. Inderdaad, MI begint wat op Bond te lijken, maar vond 't erg geinig. De opening, de onderwater scene en de achtervolging in Marokko zijn bijzonder fraai. Leuke bijrollen voor Rhames en Pegg, in een verhaaltechnisch verder weinig bijzonder geheel. Dikke voldoende.

avatar van david bohm

david bohm

Onderhoudende actiefilm met een wat dun verhaaltje dat zich afspeelt op fraaie locaties die mooi in beeld zijn gebracht.De leukste vondst vind ik het stemgeluid van de schurk.

avatar van Theunissen

Ondanks dat de vaart in het verhaal wederom enorm hoog is en er ook veel gebeurt, vond ik dit 5e deel uit de Mission Impossible reeks een stuk minder dan zijn voorganger "Mission Impossible 4", welke ik tot nu toe ook het beste deel uit de reeks vond.

Het verhaal omtrent het "syndicaat" wist opzicht wel te boeien en vooral ook te vermaken, maar qua uitvoering vond ik het allemaal wat tegenvallen. Zo is de actie eigenlijk niet echt spectaculair op de korte transportvliegtuig opening (daar begint de film ook gelijk mee) en de letterlijke adembenemende onderwater scene in de waterstof koeler in de krachtcentrale in Marokko na en vond ik de cast ook povertjes en dan doel ik eigenlijk op de randfiguren in het verhaal zoals Sean Harris (in de rol van Solomon Lane, die de leider is van het "syndicaat" en de slechterik speelt in het verhaal) en Rebecca Ferguson (in de rol van Ilsa Faust die zowel werkt voor het "syndicaat" als ook voor het Impossible Mission Force team, ook wel afgekort IMF). Sean Harris vond ik qua gestalte niet echt geschikt voor de rol van slechterik (hij zag er min of meer uit als Simon Pegg) en hij had ook nog eens een vreselijke stem. Mede daarom vond ik zijn rol ook bepaald niet overtuigend. Rebecca Ferguson deed dat laatste opzicht wel, maar haar vond ik niet een echte schoonheid (ze is zeker best mooi) om een hele film naar te kijken en ze was misschien ook wat saai. Ze stond wel haar spreekwoordelijke mannetje en haar rol had wel iets weg van de rol van Famke Janssen in de James Bond film "GoldenEye (1995)". Met James Bond films hebben de Mission Impossible films sowieso veel raakvlakken.

Omdat de vaart wel enorm hoog is en er veel gebeurt (lees actie) kijkt deze film zich wel lekker weg. Ondanks dat de actie eigenlijk best standaard (ook al eens min of meer gedaan in vorige Mission Impossible films) is, werd deze wel fraai inbeeld gebracht (o.a. de motor scene) en was deze geregeld ook best spannend. Helaas wel niet op het einde, welke ik ook wat vond tegenvallen. Ook zit er in dit deel weer de nodige humor, die grotendeels lekker flauw en droog is (o.a. met de 4x4 jeep in Marokko waarin Jeremy Renner en Ving Rhames zitten. Het einde van die scene was wel zeer voorspelbaar). Visueel zag het er ook weer allemaal aardig uit met o.a. de gekozen locaties en decors (met name het operatheater) in Oostenrijk en Marokko. Qua vrouwelijke aanwezigheid/schoonheid moet je het in deze film helaas alleen maar doen met Rebecca Ferguson, want de zeer fraaie Hermione Corfield is alleen maar eventjes te zien in de scene in de platenwinkel. Ik had dan liever de rol verdeling andersom gezien, want een hele film kijken naar Hermione Corfield is bepaald geen straf en eigenlijk alleen maar een pluspunt.

Hoofdrolspeler Tom Cruise speelt de rol van Ethan Hunt wederom goed en overtuigend en het blijft verbazingwekkend om te zien dat hij er nog steeds zo jong en fit uitziet. Ik zie hem ook nog steeds graag spelen in films. Ook de overige Impossible Mission Force team leden spelen hun rollen weer goed en leuk zoals Simon Pegg (in de rol van Benji Dunn) die natuurlijk weer voor de nodige humor zorgt. Hij heeft ook best een groot aandeel in dit verhaal t.o.v. Jeremy Renner (in de rol van William Brandt) en Ving Rhames (in de rol van Luther Stickell).

Dit is zeker weer een aardige Mission Impossible film die van de eerste tot de laatste minuut (duurt circa twee uren) weet te vermaken, maar qua uitvoering is het allemaal niet echt bijzonder en helaas is het ook minder spectaculair. Wat dat betreft is het eigenlijk meer een dertien in een dozijn Mission Impossible film geworden.