• 9.370.279 stemmen

Mission: Impossible III (2006)

Actie / Thriller | 126 minuten

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / China

Geregisseerd door: J.J. Abrams

Met onder meer: Tom Cruise, Ving Rhames en Philip Seymour Hoffman

Gesproken taal: Duits, Engels, Italiaans, Mandarijn, Tsjechisch en Kantonees

Releasedatum: 3 mei 2006

Plot Mission: Impossible III

"The mission begins 05:05:06."

Geheim agent Ethan Hunt wordt vastgehouden. Hij dreigt te worden neergeschoten voor de ogen van zijn vrouw. Het begin van een kat-en-muis-spel, waarbij Hunt alle special agents die hij vertrouwt, nodig heeft om zichzelf én zijn vrouw te redden.

Ethan Hunt

Luther Stickell

John Musgrave

Lindsey Farris

Zhen Lei

Benjamin 'Benji' Dunn

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik vind hem ook de beste van de reeks... maar moet 'm nog eens bekijken vooraleer een oordeel te vellen.

avatar van rayman

rayman

Veruit de beste van de 4 Mission impossible's

avatar van scorsese

Goeie film waarin Ethan Hunt opnieuw een missie aanvaardt. Het plot maakt ditmaal gebruik van een MacGuffin genaamd de konijnenpoot. Ook richt dit deel zich wat meer op het persoonlijke leven van Ethan Hunt. De actie ziet er zeker goed uit, maar toch net wat minder memorabel dan de vorige twee delen. Hier staat tegenover dat Philip Seymour Hoffman de beste bad-guy is in de reeks in een onverwachte, maar goeie castingkeuze.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Ijzersterke film. Helemaal in vergelijking met de voorgaande.

avatar van frans123

frans123

actie is not my cup of tea....maar toch deze film geprobeerd. na een uur gestopt. onzinnig en oninteressant verhaal. hoefde het einde niet te weten (loopt toch goed af vermoed ik) compliment voor de actie en camerawerk.maar deze film is niet aan mij besteed.

avatar van slowdrive

slowdrive

Deze deel vond ik nog redelijk goed.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

De ene (niet zo bijzondere) actiescene na de andere, geen tijd om te ademen, geen rust. Ook opvallend het compleet gebrek aan humor. Af en toe wat relativering maakt dit soort films toch een stuk leuker. Philip Seymour Hoffman zet een goede bad-guy neer, maar krijgt veels te weinig screentijd. Aan het einde lopen de twee dan ook nog even euforisch en verliefd weg, alsof we ook maar één seconde met ze meegeleefd hebben

avatar van BobdH

BobdH

Vond Philip Seymour Hoffman er eigenlijk maar wat ongeïnteresseerd bij lopen...

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Ik dacht dat bij zijn rol hoorde

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

BobdH schreef:

Vond Philip Seymour Hoffman er eigenlijk maar wat ongeïnteresseerd bij lopen...

Dat vond ik juist het sterke aan zijn rol. Hij loopt er onverschillig en zeer rustig bij, maar komt oh zo sterk over. Zeer lastig om te spelen ook, maar bij Hoffman zit je dan aan het goede adres.

Minste van de eerste drie.

JJ Abrams is gewoon niet zo'n goede regisseur. Probeert er wel eens blits actiefilmpje van te maken, maar qua regie verprutst hij een hoop. Camerawerk is om te huilen, editing stijlloos. Waar een Woo in deel 2 in ieder geval nog een mooie opening uit z'n hoed wist te toveren, gaat het hier al vanaf het begin fout.

Sowieso niet makkelijk om een film te beginnen met een scene die halverwege de film zit, hier werkt het voor geen meter. De actiescene die daarop volgt is uitermate flauw. Erg slecht begin van de film. Betert daarna wel een beetje, met de opdracht in het Vaticaan (hoogtepunt van de film). Korte opleving, daarna zakt alles weer als een pudding in elkaar.

Dat Cruise niet goed speelt had ik wel verwacht, Hoffman is pijnlijker in z'n rol hier. Erg slechte bad guy. Verder ook wat miscasts als Pegg, Russell (wtf?) en Meyers die helemaal niet uit de verf komen. Het hele gedoe met Monaghan is ook om te huilen trouwens, wie verzint het zulke melige onzin in een film als deze te proppen?

Rest enkel het vierde deel nog, geen hoge verwachtingen van maar hopelijk wel beter dan deze wat frullige poging tot een leuke actiefilm.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Onderhond schreef:

Volgens mij hebben ze daar puur voor gekozen omdat ze bang waren dat het publiek het relatief rustige begin (party bij de familie Hunt thuis) niet zou trekken. Maar het werkt inderdaad niet echt, heb gewoon het idee dat ze een willekeurige spannende scène hebben gepakt. Bovendien is de spanning voor een groot deel weg op het moment zelf midden in de film.

avatar van Insignificance

Insignificance

Redelijk vermakelijke onzin. Veel meer zit er waarschijnlijk ook niet in. Daarvoor spreken Ethan Hunt, het IMF en de maskertjes (tijd om die eens te schrappen) simpelweg te weinig aan. Veel minder wordt het ook niet, al wisselt het leuke ideetjes met slechte af. Meest weke onderdeel is het vriendinnetje. Abrams probeert dat nog enigszins grimmig te verpakken, maar je prikt er natuurlijk met speels gemak doorheen. Bovendien laat het de film te vaak op zoete stroop lopen.

Hoffman is een geweldig acteur, maar als bad guy in dit soort nonsens een verspilling van talent. De film komt het beste tot z'n recht wanneer het op diverse continenten schakelt naar z'n operaties en actie. Niet hoogwaardig, daar is Abrams te licht voor, maar dat met die windmolens en de basejump heeft toch wel iets. Sowieso is het uitstapje naar Shanghai, los van de plot, wel aardig. Verder verzuipt het vuurwerk ook niet in al te plastische CGI. Het kan er al met al mee door.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2099 stemmen

I'm gonna die unless you kill me.

Een verbetering ten opzichte van het saaie eerste deel en het onzinnige tweede deel. Goede actie, prima intrige, spannende scènes en een overtuigende badguy. Een paar aardige verwijzingen naar eerdere delen (Hunt die weer aan een draadje hangt bij het Vaticaan). De maskers, die in deel 1 al voorkwamen maar in deel 2 echt vervelend werden, komen helaas weer terug, maar dit keer wat minder irritant aanwezig. Ook zien we eindelijk hoe die dingen gemaakt worden. Maar het verhaal leunt er dit keer niet op (bij deel 2 was dit wel zo).

Voordeel van de twijfel.

avatar van m441ke123

m441ke123

Actie & geweld a volonté, zorgt op den duur wel voor verveling...

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Nogmaals gezien en tot de conclusie gekomen dat dit de leukste is van de vier. Hoffman zit ook lekker in z'n rol. Lekkere actie. Verhaal blijft dunnetjes maar dat mag bij deze serie.

avatar van NYSe

NYSe

Drie sterren, volledig door Hoffman binnengehaald.

avatar van Marino96

Marino96

• 2099 stemmen

leuke film, maar niet meer dan dat. Er zit genoeg actie in om de zaterdagavond door te komen.

Omdat het niet meer is dan leuk geef ik het 3.0 sterren.

avatar van erik1677

erik1677

was nooit zo onder de indruk van de vorige delen, maar vind dit wel een uitstekende film.

avatar van The Oceanic Six

NYSe schreef:

Drie sterren, volledig door Hoffman binnengehaald.

Wrang om dit nu te lezen, zo na zijn dood....

Was inderdaad een prima rol van Hoffman.

avatar van Rodger

Rodger

Ja.. Prima film, vol actie, drama en spanning

Het blijven mooie films om te zien.. 3

3.5**

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van MRDammann

MRDammann

Een film die al op voorhand niet kon mislukken. Met Philip Seymour Hoffman die een geweldige bad-guy speelt. Hij speelt zo'n naar personage en dat doet hij zo goed dat het bijna eng is. Fantastische prestatie!

Geregisseerd door J.J. Abrams, die al veel goede projecten op zijn naam heeft en gaat krijgen. Hele goeie regisseur. Met zulke namen kon deze film bijna niet mislukken. Dat gebeurde gelukkig ook niet. Het verhaal is goed, de actie is weer erg goed verzorgd. De spanning is erg goed opgebouwd, kortom een leuk avondje entertainment.

avatar van Daniël44

Daniël44

Goede actie/thriller film met als hoofdrol een goed spelende Tom Cruise. Ook Philip Seymour Hoffman speelde erg goed. Toch vond ik deze M:I minder goed dan de andere. Maar nog steeds een geslaagde film.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ten opzichte van de voorgangers meer van hetzelfde, zij het dat Philip Seymour Hoffman als de gewetenloze slechterik wel wat extra's toevoegt. Toch moet ook nu de film het vooral hebben van het machogedoe en de buitenissige acties. Zo’n scène als die bij de wolkenkrabbers van Shanghai is eigenlijk te bizar voor woorden. Gaandeweg begint de "Mission: Impossible"-serie steeds meer op een videogame te lijken. Niet bepaald mijn ding.

avatar van Movsin

Movsin

Van alle filmtitels is deze van de "Mission Impossible"- reeks toch veruit het best gekozen want met dergelijke aaneenschakeling van ongelooflijke stunts, acties en technologisch onvoorstelbare snufjes is het toch niet mogelijk dat er één ziel is die dit allemaal, al was het maar voor een fractie, voor mogelijk acht.

Wedden dat Tom Cruise staat te jammeren als hij morgen een zweertje of een kleine snee aan zijn pink heeft....en misschien slaat hij wel op de dijen van plezier als hij zich zelf ziet zweven, vliegen en nog veel meer.

Maar goed, ge moet het nog allemaal in beeld kunnen brengen en laten we daar maar een stevige verdienste aan toekennen.

Het verhaaltje, volledig ten dienste van de actiescènes, op zichzelf stelt weinig voor en was van de eerste beelden reeds te voorspellen.

avatar van woeler82

woeler82

Ik ben een fan van actie filmen en deze hoort er ook erbij.

Het heet niet voor niets Mission Impossible , oke , misschien zijn de stunts over de top, maar een mens wilt bedrogen worden bij de films.

De film doet me veel denken aan de serie " Mission Impossible ", die weliswaar nou niet meer aan de wensen van het publiek voldoet vandaag, maar toch was die leuk.

avatar van Thomas83

Thomas83

Na Mission Impossible III was het me wel duidelijk dat de Misson Impossible-films helemaal nergens voor staan. Weliswaar is dit de eerste film waarin ze Ethan Hunt wat achtergrond mee willen geven, over het algemeen kun je zeggen dat Cruise zijn personage een lege huls is en de filmreeks als geheel ook. Je hebt Cruise en Rhames als de terugkerende acteurs, er is het bekende van de tv-serie overgenomen deuntje, elke film heeft een actiescène waarin Cruise aan een touwtje hangt en dat is het dan wel.

Dat men nu eindelijk eens wat in het personage Ethan Hunt investeert wil niet zeggen dat het altijd ook werkt, de toon is te vaak toch wat onoprecht en sentimenteel, maar je moet dat in elk geval proberen als je een memorabele terugkerende rol wilt creëren. Cruise acteert hier overigens veruit het beste, zo maakt de heel aardige openingsscène gelijk al duidelijk. En belangrijker nog is dat de bad guy nu met Hoffman eindelijk eens door een echt goede acteur gespeeld mag worden. Al had het personage wel wat meer scènes en aandacht mogen krijgen.

Een groot minpunt aan de film is dat het er allemaal niet bepaald mooi uitziet. Af en toe oogt alles wat te groen, en de actie wordt met vervelend schuddende camera's in beeld gebracht, is nooit overzichtelijk en bevat voor het eerst in de reeks ook lelijke CGI. Er is ook geen scène die er echt bovenuit steekt en zal blijven hangen bij me, zoals de eerste twee films nog wel hebben. Het beste vond ik eigenlijk nog de relatief rustige inbraak in het Vaticaan.

Uiteindelijk doet de film teveel aan als een liefdeloos gemaakt product. Ergens halverwege wordt het allemaal best genietbaar door het vaak aangename tempo, maar het is allemaal net wat te druk en snel om echt te kunnen beklijven. De melige verkleedpartijtjes met "twists" zijn goddank wel geloosd. Je ziet nu het masker ter plekke met een 3D-printer (niet het enige leuke snufje in de film) gemaakt worden, en dat is al een stuk leuker. Er zijn nog wel altijd voorspelbare twists, die haast plichtmatig aanvoelen, maar het komt in elk geval al wat minder knullig over dan dat gedoe met de maskers steeds. De allerlaatste scène vond ik wel erg zoet ineens voor een film als deze. 2.5*.

avatar van frolunda

frolunda

Weer een actie vehikel voor Tom Cruise dat deze keer (niet voor het eerst trouwens) aan elkaar hangt van vaagheden en onwaarschijnlijkheden maar wel lekker wegkijkt en daardoor een hoge amusementswaarde heeft.Het acteren is eigenlijk net als het verhaal vrij matig maar gelukkig bevat Mission impossible III de geweldige Vaticaan stad scene,en die tilt het geheel toch nog naar een ruime voldoende.

avatar van Kondoro

Kondoro

Mission: Impossible III

Na het zien van de eerste twee delen vond ik deze toch wel weer in de buurt komen met deel 1. Toen ze er weer een masker pakte dacht ik "oh, oh. We gaan hetzelfde liedje weer krijgen bij deel 2" maar, dat was gelukkig niet het geval. Toch vond ik dit deel niet echt specifiek beter dan deel één dus over mijn cijfer ben ik nu al wel uit.

Tom Cruise, wat heerlijk dat hij gewoon er in blijft! De film is niet speciaal beter wanneer deze meneer er in zit maar, het maakt wel een totaal plaatje. Tom Cruise is er al sinds deel één dus ik vind het gewoon super leuk om te zien dat hij terug blijft komen, echt een plus punt! Philip Seymour Hoffman deed het overigens ook niet slecht net zoals Ving Rhames . Ook leuk om Simon Pegg erbij te zien. Toch wel één van mijn favoriete komedie acteur!

Het verhaal is nog niet zo erg spannend maar, hij blijft wel leuk om te volgen. Het concept vond ik daar in tegen wel erg gaaf en typisch een concept wat echt onder de naam Mission: Impossible valt. Iets wat ik bij deel drie erg miste en bij deel één al wel zag! Ik heb de film nog op DVD maar, hij staat toevallig ook op Netflix dus heb ik hem maar via Netflix gekeken!

3.5* (0,5* verlaagt).