• 9.370.985 stemmen

Mission: Impossible III (2006)

Actie / Thriller | 126 minuten

Genre: Actie / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / China

Geregisseerd door: J.J. Abrams

Met onder meer: Tom Cruise, Ving Rhames en Philip Seymour Hoffman

Gesproken taal: Duits, Engels, Italiaans, Mandarijn, Tsjechisch en Kantonees

Releasedatum: 3 mei 2006

Plot Mission: Impossible III

"The mission begins 05:05:06."

Geheim agent Ethan Hunt wordt vastgehouden. Hij dreigt te worden neergeschoten voor de ogen van zijn vrouw. Het begin van een kat-en-muis-spel, waarbij Hunt alle special agents die hij vertrouwt, nodig heeft om zichzelf én zijn vrouw te redden.

Ethan Hunt

Luther Stickell

John Musgrave

Lindsey Farris

Zhen Lei

Benjamin 'Benji' Dunn

L. luchtloper

Ik ga er vanavond naar toe, yes, eindelijk!

Voor de mensen die misschien in de Minerva-Maastricht werken: Ik ga bier meesmokkelen in mijn jas.

olivier

Tweede maal gezien en zelfs verhoogd naar 4*. Heel veel meesterwerken heeft dit filmjaar nog niet voortgebracht en momenteel alleen nog maar teleurgesteld geweest door de meest verwachte films ('volver', 'marie-antoinette', 'syriana',..) ; alleen de blockbusters lijken meer dan alle verwachtingen waar te maken. Vreemd jaar, geweldige cruise! Abrams heeft prachtig werk geleverd!

djelle

Komaan olivier, jij met zo'n 'verfijnde' filmsmaak (althans, zo wil je het duidelijk laten merken) geeft dan de meest lelijke film uit het mainstream-aanbod 4 sterren?!

djelle schreef:

ik ben het verrassend genoeg met hem eens (olivier dus, niet djelle)

avatar van thunderball

thunderball

En Luchtloper hoe vond je de film en lekker gedronken?

avatar van falangchokdee

falangchokdee

dit is wel DE film v/h jaar; geweldig actiespektakel, Cruise rules the world --> inderdaad als je ziet hoe immens gek ze op hem zijn hier in Azie en een merchandise waar je gek van wordt

L. luchtloper

Ik vond hem best tegenvallen in vergelijking met de andere delen . Het verhaal was minder, ik kan me irriteren aan verhaallijnen waarin de actieheld zijn vrouwtje en de wereld moet redden en de badguy moet verslaan.

Daarnaast vond ik de actie veel minder goed in deze film. Alleen de scènes op de brug met de straaljager vond ik sjiek. Wel dom dat dat gevechtsvliegtuig simpel kan worden neergehaald met een machinegeweer en dat de inslag op Hunt's wagen maar zo klein was . Wel mooie stunt overigens. Zo'n jump over een beschadigde open brug vind ik ook super .

Maar voor de rest vond ik hem tegenvallen

2,5 ster.

thunderball schreef:

En Luchtloper hoe vond je de film en lekker gedronken?

Ik had me gruwelijk vergist die dag . Ik dacht dat die nog zou draaien om 21.00u. maar de laatste voorstelling was 18.30u. Embarrassing , ben ik maar gaan poolen met een blikje in mijn jas. Ik ben vanavond geweest, wel om 18.30u. zonder blikje

L. luchtloper schreef:

James Bond

Maar voor de rest vond ik hem tegenvallen

2,5 ster.

het is geen echte straaljager maar dus een "kleine" die op afstand bestuurbaar is... en hij hd niet zomaar een machinegeweer maar een ding met blijkbaar nogal speciale munitie dat waarschijnlijk met gemak door licht pantser heen vreet

L. luchtloper

dat verklaard al veel, maar goed, het verhaal van MI:2 en voornamelijk de actie was beter.

L. luchtloper schreef:

Het verhaal van MI:2 vond ik om eerlijk te zijn vele malen slechter. Dat was doodsimpel: ik heb een virus, jij moet het medicijn pakken...owja...ik heb ook nog je vriendin.

Dan is MI:3 wat interessanter omdat het eigenlijk geen groot verhaal heeft, het verhaal ontwikkelt zich gedurende de film. Aan het begin is het doel nog om die agent te redden wat later dus aanleiding zal geven tot het ontvoeren van Hoffman. Echter daarna is het doel van de film het vinden van de "rabbitfoot" en het wraak nemen op wederom Hoffman . Alleen al doordat na de 1e minuut het verhaal niet vast ligt vond ik de film veel aantrekkelijker.

De actie vond ik ook aantrekkelijker omdat er minder van die verschrikkelijke "arrogante Haaaai ik ben tom cruise met lang haar en ik wil op mn motor rijuh" stunts. Moet telkens aan Rik denken als ik die film zie

avatar van gideonvdb

gideonvdb

op naar mission: impossible IIII

davidov schreef:

Misschien heb je gelijk .

Ha ha die rikopmerking

"Ik ben Rik en ik wil op mijn motor rijden"

djelle schreef:

geeft dan de meest lelijke film uit het mainstream-aanbod 4 sterren?!

Maar ik vind het verrukkelijk entertainment?

Ben je nu vriendelijk of net niet?

djelle

Heeft niks met vriendelijk of niet vriendelijk te maken, ik stel alleen maar vast. Voor verrukkelijk entertainment moet je bij Woo zijn.

djelle schreef:

De Woo-versie vond ik echter wel dikke crap om eerlijk te zijn... Even off the record: dat van verfijnde smaak: hoe cynisch was dat bedoeld mijn beste?

djelle

Om niet off-topic te raken, beantwoordt ik je wel even via PM.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

ik vind dit deel beter dan deel II maar waarschijnlijk als woo dit deel had geregisseerd dan was het nog beter dan ie nu al is.

(helaas zullen we dat nooit weten).

avatar van frederique89

frederique89

*3,0

Vrij goed. Maar niet wat we gewoon zijn van MI I. MI I zal waarschijnlijk wel nooit overklopt worden. Maar ook geen waardeloze film. Ik vond hem goed genoeg voor te zien.

avatar van Skrean

Skrean

Goede film, overtreft het eerste deel niet, wel het tweede.
de aktie is daarentegen niet te evenaren. misschien door the island.
Vooral de scene op de brug en sling shot boven op de wolkenkrabber. Jammer dat felicity zo raar aan haar eind komt. (staar in haar oog).
mi3 is goed amusement 4 sterren

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Een film die in ieder geval in elk opzicht beter is dan deel 2. En ook een film die tijdens de film zelf de hele tijd super spannend is en daardoor geslaagd. Maar helaas is de film ook nooit zo goed als deel 1 en bevat hij te weinig memorabele scènes om hem lang te onthouden of vaak te herzien.

Het grootste minpunt van de film is het gebrek aan supercoole aktiescènes. Hij heeft geen enkele aktiescène die anders is dan anders, het blijft allemaal bij het gebruikelijke schietwerk en dan niet eens supergoed uitgevoerd. Ook erg hinderlijk is het einde... Je zit de hele film in een donkere film waarbij je ervan uit gaat dat er echt mensen kunnen sterven, maar uiteindelijk blijkt het toch allemaal weer gewoon goed gekomen te zijn met cliché muziek en cliché-e beelden van de stad..

Wél goed is de duistere toon van de film, vanaf het begin van de film heb je het gevoel dat Ethan (Mathew) Hunt hier niet ongeschonden door gaat komen en als de slechterik zegt dat hij hem en zijn vriendin gaat vermoorden komt dat eng geloofwaardig over.

Een ander minpunt is de 'konijnenpoot' waar het allemaal om draait want wel 'Impossible Mission' voert Ethan Hunt deze film nou eigenlijk uit? 3.5*

avatar van Marcellos

Marcellos

Ongeloofelijk maar waar, ik heb deze film in de bioscoop gezien.

Maar in een privé voorstelling in de bios

De waarheid het was warm en voetbal was bezig iedereen zat thuis en ik met vriend in bios

met 2 man in 1 zaal

konden zitten waar we wilden konden doen wat we wouden

Maar was vermakelijke film en einde was niet slecht 4,0

avatar van alexis

alexis

mi3 is beter dan 2 maar minder dan 3, 1 was origineel 3 minder, waar 1 een lopend verhaal had ontbrak dat in 3. de actie in 3 was welk goed, en de high tec snufjes ook.

ongecompliceerde fun ***

avatar van thunderball

thunderball

Dus MI3 is beter dan 2 maar minder dan 3????

avatar van IcU

IcU

Marcellos schreef:

iedereen zat thuis en ik met vriend in bios

met 2 man in 1 zaal

konden zitten waar we wilden konden doen wat we wouden

Dan heb je zeker niet veel van de film gezien..?

avatar van Spookje

Spookje

Zeer vermakelijke film, erg kunstig gemaakt met behoorlijk veel spanning. Absoluut een aanrader!!!

avatar van Film Pegasus

Een goei script schrijven was blijkbaar helemaal een mission impossible... Gelukkig is dat bij deze Mission Impossible reeks niet het belangrijkste. Hier draait alles rond de actie en dat mag gezien worden. De film is een leuke actiefilm geworden die voor liefhebbers wel de moeite is om te zien.

Regisseur Abrams moet nog wel veel leren, want af en toe maakt hij er een rommeltje van. Volgens mij had dit met een andere regisseur veel beter geworden. Hij geeft ook de personages minder inhoud dan in de vorige films was. Ligt ook aan het script dat meer aandacht besteed aan actie en nog minder aan een verhaallijn en karaktervulling.

Een aanrader zou ik het niet noemen, misschien hadden we toch beter Miami Vice gekozen... Maar het is wel eens leuk als je een actiefilmpje wil kijken. Deel 1 en 2 waren beter.

avatar van x_soumia_x

x_soumia_x

Was wel leuk,,

maar niet in mijn top 10 ofzo

3,5

avatar van little_lOve

little_lOve

Ik ben op aanraden van mijn ouders en broertje naar deze film geweest. Ze zeiden tegen me dat ik deel 1 en 2 niet gezien hoef te hebben. Ik geloof dat dat wel waar was, heb alles begrepen. Maar de film zelf vond ik ietwat tegen vallen. Ik vond het het camerawerk af en toe superslecht. Bijvoorbeeld met die ontploffing op de brug. Voor mijn gevoel werd het uit tien opzichten gefilmd en de hele tijd overgeschakeld. Terwijl er maar 2 of 3 echt goede opzichten waren Voor de rest idd. het standaard verhaaltje met ik heb dit, dus jij moet dat doen. Op zich was het best een aardige film, niet extreem goed of slecht. Over het acteerwerk heb ik niks te klagen: Tom Cruise deed het niet slecht en Phillip Seymour Hoffman al helemaal niet. 3 sterren in totaal

(misschien moet ik toch maar eens deel 1 en 2 gaan kijken)

avatar van katoheyvaert

katoheyvaert

De Mission Inposible.. Waren alledrie geslaagt!!

Maar hij was deze keer te lang en vervelend ..

In het geheel veel hij wel mee ! daarom een 2.0