• 9.378.163 stemmen

Horror | 94 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Eli Roth

Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson

Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits

Releasedatum: 2 maart 2006

Plot Hostel

"Welcome to your worst nightmare."

Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.

Deanfromhell

Saw is zoveel kindser, zoveel absurder dat alle delen van zaagje bij elkaar nog niet de impact hebben van een Hostel 1 of 2 naar mijn mening.

als je in dit hok zit en dan aan dit touwtje trek gaat dr een boor in je hoofd tenzij je je piemel afknipt want daar zit een sleutel in die de deur open doet zodat je de bom kan uitschakelen die aan de tepel van je zusje vast zit en je hebt er 10 seconden voor

Hostel is sferisch, ziek en legt het accent in tegenstelling tot wat veel mensen blijkaar denken, veel meer op sfeer, opbouw, beelden.

gore is niet talrijk en louter functioneel.

zeer goed

avatar van bollepeer

bollepeer

Deanfromhell schreef:

gore is niet talrijk en louter functioneel.

zeer goed

zoals jij saw formuleert, is opzich wel waar, maar in hostel meer sfeer dan in saw? zeker niet. maar bedoel jij nu ook dat je hostel gruwelijker vindt dan saw?

zeker.

daa rwaar saw doorde kinderachtige aanpak nergens onder je huid gaat zitten, vind ik he tidee achter Hostel zeer benauwend.

daarnaast vind ik nogmaals Hostel 1 en ZEKER 2 een zeldzame perfecte sfeer hebben die ion Saw 1 t/m .... volledig ontbreekt.

avatar van bollepeer

bollepeer

klopt hostel is zeer benauwend, maar bij saw krijg je zoon beklemmend gevoel, omdat je niet weet waar nou weer een handlanger van jigsaw opduikt, je hebt de constante dreiging van jigsaw en dat maakt saw zo sfeervol, maar we gaan een beetje off topic.

oh nog één vraag. saw kinderachtige aanpak?? beetje merkwaardige formulering. verklaar nader aub

Deanfromhell

als ik bij Hostel diep op Saw in ga, wordt er (terecht) door moderator ingegrepen.

is gewoon niet mijn reeks.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Kwam net toevallig de trailer tegen op youtube. Hoewel de film me niet echt aanstaat vind ik het wel een zeer geslaagd concept Zin om weer eens te herzien...

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Coole film

Veel tieten, walgelijke beelden, lekker spannend sfeertje

avatar van Horrorscreamer

Horrorscreamer

zeker een gewelddadige en vooral zeer een sadistische film.

De martel scènes zagen er zeer bloederig uit.

vond hem toch veel vermakelijker dan saw

avatar van Ducoz

Ducoz

Vrij leguber filmpje, ik weet dat het niet goed is, maar had al niets met het Oostblok maar blijf er nu nog verder vandaan..

avatar van PEN15

PEN15

Het Oostblok bestaat niet meer. Ook niet in deze film

puckb96

Wat een misselijke, legubere en sadistische film. De film begint als een soort soft pornofilmpje, maar daarna veranderd in een gore torture porn. Ik had hem verwacht als Saw, maar hij is nog tien keer zo erg als die. Onrealistisch verhaal (op ware verhalen gebeurd, eli roth message: droom lekker verder). Nee, ik vond dit tien keer niks. Mensen die van dit genre houden moeten ook Piranha 3D kijken. Ook net zo pornografisch en goor!

avatar van dominion

dominion

Piranha 3D was echt te gek maar dit filmpje is inderdaad zwaar kut.

dominion schreef:

Piranha 3D was echt te gek maar dit filmpje is inderdaad zwaar kut.

Nah, ik vond zelf Piranha 3D heel slecht. De film zelf was eigenlijk het pornografische tintje en het bloederige geweld. Nee, ook al was het allemaal grappig bedoeld vond ik het niks.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

dominion schreef:

maar dit filmpje is inderdaad zwaar kut.

Had je je ogen dicht, dominion?

avatar van dominion

dominion

Nee vond het totaal niet gruwelijk vond het juist slaapverwekkend in zekere zin.

De sfeer die in de film rondhing trok mij niet zo maar had laatst wat stukjes gezien van dit filmpje en het zag er opzich nog niet verkeerd uit dus misschien nog een keer proberen.

Had ook meer een Grindhouse film verwacht omdat het geproduceerd was door Tarantino.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Ongelooflijk. Eindelijk is met eigen ogen gaan zien waar iedereen zich nu zo druk om maakt. 'De versie die te schokkend was voor de bioscoop' stond er op de achterkant van het hoesje. Maar nu vraag ik me af wat was er dan zo schokkend?

Het laatste half uur is er eindelijk iets van gore terug te vinden in de film. Aangezien de film maar anderhalf uur duurt vind ik dat voor een horrorfilm bar weinig. Het begint als een schaamteloze seksfilm en houdt dat zeker 20 minuten vol.

Verder vind ik het weer slecht dat Amsterdam totaal niet is nagemaakt als Amsterdam en dat de Nederlanders gewoon weer is Duits spreken. Mensen toch, waarom nu altijd die fout?? Doe is wat meer onderzoek en zorg ervoor dat je film klopt!

Het acteerwerk vind ik niet slecht maar ook niet goed. Het hangt er een beetje tussenin maar dat is op zich ook geen probleem bij een horrorfilm. Daar verwacht ik ook geen Oscar-winnende prestaties van de acteurs. Dus dat vergeef ik de filmmakers.

Dan eindelijke de scenes in de fabriek. Ik zat er helemaal klaar voor en voor ik het wist, was het alweer voorbij. Erg jammer. Tuurlijk zaten er wel 'fijne momenten' in maar al met al viel het me gewoonweg erg tegen. Als je zo 'schokkend' bent als film, laat het dan ook zien.

Ik blijf teleurgesteld achter...

avatar van daxclusive

daxclusive

Ooit eens in de bioscoop gezien en vandaag herzien.

Het blijft wel een aardig horrorfilmpje, eng nee.. goor ja

Toch wel 3 sterren waard.

avatar van mnrk

mnrk

Cigarettes !! .... Dollar !! .... Bubblegum !!..

Dit blijft toch een varmakkelijke film van Eli Roth, de film bevat alles om gewoon lekker naar te kijken : mooie dames, smerige hak en snij praktijken, duistere locatie's.

Het acteerwerk was ook redelijk en gewoon goed genoeg voor deze film....

dominion schreef:

Tarantino is waarschijnlijk het enige goeie aan deze film, aangezien hij één van mijn favoriete regisseurs is

avatar van Fryce

Fryce

Leuke film, origineel verhaal en loopt lekker snel. Acteerwerk niet altijd even hoogstaand en de gruwel valt best mee. Al met al een dikke voldoende.

avatar van Neder0001

Neder0001

Zwaar underrated deze film...

Herziening.

Ik begin ineens steeds meer horrorfilms leuk te vinden. Deze dus ook.

avatar van marximaal

marximaal

Gruwelijke film die ik ongeveer 2 maanden geleden heb gezien.

Omdat verschillende scenes nog compleet op mijn netvlies staan werd het tijd om deze film te beoordelen.

Hierboven staan verschillende reacties die het hebben over; het begint als een sexfilm...

? daar snap ik helemaal niets van aangezien er helemaal niet zoveel bloot en volgens mij helemaal geen sex is te zien in de film. Alleen dan die griet die op de kop hangt

maar helaas was dat de lelijkste van het stel

avatar van 1311811

@marximaal: volgens mij heb jij het over Hostel II

avatar van marximaal

marximaal

_O^

ik heb ff gekeken maar je hebt helemaal gelijk

Moet ik deze ook maar gaan kijken

1311811 schreef:

@marximaal: volgens mij heb jij het over Hostel II

avatar van filmamator

filmamator

Degelijk verhaal dat pas goed uitpakt wanneer het eenmaal op gang gekomen is. Het eerste gedeelte van de film stelt weinig voor. Verder hadden ze echt beter stil moeten staan bij het accent dat de mensen over het algemeen in Amsterdam hebben, want dat kwam erg nep over.

Voldoende.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Op Play.com staat een box met daarin beide delen van Hostel. Er staat niet dat er subs op zitten. Echter, dat stond op de box van de Naked Gun-trilogie ook niet, en daar zitten zelfs NL subs op. Weet iemand of hier subs op zitten?

avatar van baskefresh

baskefresh

Deanfromhell schreef:

Haahaa wat een helden-opmerking _0-

GinolaEHV schreef:

Die box was eerst ook verkrijgbaar in Nederland. Maar die is nu onbeschikbaar. Tja, ik heb ze allebei al los dus hoeft niet.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Tien minuten bezig is deze film en nadat Eli Roth de kijker al heeft verveeld met zijn natte droom (wiet en hoeren in Amsterdam), wordt Hostel alsmaar ridiculer. Het is midden in de nacht, hartje Amsterdam waar de krekels tsjirpen (yeah right ) en onze twee hoofdpersonen schoppen stennis met de locals en snauwen elkaar toe in het Duits. Zelden zo'n suf begin gezien van de film en bereidde ik me voor op het ergste.

Maar de twee backpackers komen terecht in Slowakije (sowieso een veel sfeervollere en leukere setting dan dat afgezaagde Amsterdam) en dan duurt het niet lang meer voordat de horror eindelijk van start gaat. De film wordt gelukkig dan ook het aanzien enigszins waard. De sterkste scene is diegene waar die Luuk de Jong-look-a-like gemarteld wordt. Het is nogal gruwelijk en dat blijft de film daarna steeds. De kracht van al die gorigheid wordt wel steeds minder indrukwekkend. Conclusie: niet al te best.