Hostel (2005)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Eli Roth
Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson
Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits
Releasedatum: 2 maart 2006
Bekijk via Videoland
Plot Hostel
"Welcome to your worst nightmare."
Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.
Paxton
Vala
Yuki
The American Client
Zandadder
Heel rijke mensen die geen "prikkell" meer krijgen van het kopen van dure dingen. Verveling mondt vaak uit in slechte dingen opzoeken en dit gaat steeds verder en verder. Dit is dan wel een heel extreem voorbeeld. Maar de film 8mm is een goed voorbeeld.
Brabants
Hostel is een film waarvan ik erg heb genoten. Vooral het verhaal dat viel me niet tegen. Dacht dat het alleen wat simpele horror met vooral veel bloed zou zijn. Dit is echter niet het geval en daarom heb ik er kostelijk van genoten.
UmbraVitae
Ondergewaardeerde film. Vond de spanningsopbouw top, heerlijk sfeertje en heerlijk toch die Oostblokkers
john mcclane 2
Zogenaamd Amsterdam maar natuurlijk waren ze nooit daar.
Ook dat slechtste Nederlands en toen Duits, en dan die kamer met Nederlands vlaggetje en Amsterdam posters moest het laten lijken of het echt in Nederland was. Gelukkig verveelt de horror nooit.
bart007bond
Vroeger wow , maar nu super bloedeloze film.
Sinds ik de serie slasher gezien heb is elke horrorfilm ontzettend braaf.
Maar omdat ik het vroeger aardig vond 3.5*.
Vind deel 2 stukken beter.
Toch wel handig, zo'n Moviemeteraccount waarin ik kan zien dat het bijna 15 jaar geleden is dat ik Hostel voor de eerste en enige keer zag. Ik ben nu bezig met een grote horrorherziening met films uit deze eeuw en dus krijgt Hostel ook de kans voor een tweede beoordeling. Wel grappig om mijn mening van destijds te lezen, schijnbaar was ik toen niet zo heel veel op horrorvlak nog gewend want ik beweer ''zelden zulke walgelijke stukken te hebben gezien als in Hostel''. Maar daar zo meteen meer over.
Echt veel is me ook niet bijgebleven van Hostel, behalve dan het concept. En dat werkt ook nu nog goed, met een groepje geile Amerikaanse backpackers die in Europa willen neuken. Eli Roth schijnt dat wel interessant te vinden, want we kijken een klein half uurtje toch wel naar een enorme lading (behoorlijk sexy) tieten en konten van bloedmooie meiden. Je kan het clichématig noemen, maar als heteroman hoor je me niet klagen. Wel jammer dat ze weer het oostblok als filmlocatie nemen maar dan wel beweren dat het in Amsterdam is, inclusief uiteraard Duits geleuter. Natuurlijk valt er dus heel veel op de film aan te merken, maar de viezige en trieste sfeer in het laatste uur maakt wel goed dat het natuurlijk allemaal erg standaard is, dat het acteerwerk van vrij beperkt niveau is en dat de effecten natuurlijk wel opzichtig nep ogen. Wat dat betreft is er de afgelopen 15 jaar wel flink meer en beter getoond in horror.
De film is vooral erg matig op het vlak waar Hostel schijnbaar berucht om is, namelijk de martelingen. Het begint nog best geinig, maar eigenlijk is het al snel weer klaar en dan komen er nog maar korte en te softe momenten, zoals met het oog van de Japanse Kana. Dat was het enige echt vieze moment, al oogde (sorry..) het niet al te overtuigend. Overigens geen idee waarom hij terug ging om haar te redden, want zo goed contact hadden ze ook weer niet. Sowieso kent de film wel een aantal rare acties, maar daar is het dan ook horror voor. Het einde is nog wel weer vermakelijk, met het overhoop rijden van die oostblokchicks en de wraak op het stationstoilet.
Ondanks dat het een vrij beperkte film is, heb ik me ook nu wel weer vermaakt en ga ik deel 2 ook nog maar een nieuwe kijkbeurt geven. Eli Roth behoort zeker niet tot mijn favoriete horroregisseurs, maar een aantal van zijn films zijn tenminste nog wel vermakelijk.
3* (was 3,5*)
Het duurde idd heel lang voordat er iets gebeurde.
Het had geen sterk verhaal en ik wil graag weten waarom ze mensen afslachten maar zo te lezen krijg ik meer duidelijkheid bij dl. 2 morgen dan ook maar kijken.
Lekker goor ( mocht van mij ietsje meer ) geen hoogvlieger maar leuk voor een keer.
Ik lees je bericht toevallig, maar op zich krijg je een redelijk idee van wat ze daar doen met dat gesprek op het einde tussen Paxton en die kerel die mocht martelen en daar zwaar van genoot (die een pistool bij zich had en zich afvroeg of hij er lang of kort over moest doen). Het is gewoon vermaak voor rijke mensen die sadistisch ingesteld zijn en op deze manier zwaar over hun grenzen kunnen gaan. Wel een beetje een uitgekauwd concept ondertussen, dat voetvolk dient als gewelddadig vermaak voor de upperclass. Zijn nu wel tig films van.
Jeffffeey
Waardeloze film, snapte er in het begin niks van en het gaat alleen maar over seks en vrouwen die als object gezien worden. Kan ik minder dan 1 ster geven, dan doe ik dat bij deze film
Rob robson
Niet verkeerd,
Met prachtig Vrouwelijk schoon
Veel bloed, tempo is na de eerste helft vrij rap
In grote lijnen is dit natuurlijk zeer cliché en een B-film, maar als je houdt van het genre valt dit best nog mee. Ondanks de gruwelijke verminkingen blijft de film relatief braaf. Maar de cast valt voor dit soort films nog wel mee. Ik kan me voorstellen dat er een publiek voor is, en gezien de sequels is dat er ook. Met een regisseur als Eli Roth weet je ook op voorhand dat je geen Oscarmateriaal opzet.
De Amerikaanse Eli Roth laat ook wel zien hoe hij Europa (en dan vooral Oost-Europa) ziet. Het lijkt wel een voorlichtingsfilm om niet naar daar te reizen. Voor de meeste castleden is Hostel de best aangeschreven film uit hun palmares...
Rubie2208
Mjaa ..
Vond het wel erg matig hoor . Ben wel een fan
Van horrors en spannende thrillers , maar dit was het net niet voor mij.
Het verhaal begon erg tiener achtig met drank en seks en begon na 3 kwartier een beetje op gang te komen. Het begon na de 3 kwartier wel interessant te worden, Maar werd al vrij snel wat ongeloofwaardig vond ik zelf . Bij het einde met de bevrijding van de Aziaat raakte de film mij echt een beetje kwijt . Het voelde wat komisch en erg afgeraffeld.
De film wordt vergeleken met Saw als een klassieker , maar ik vond bij saw een tien keer beter sfeertje hangen dan bij deze film .
Wat een saaie film.
Word niet warm of koud van de "martelscenes".
Verschrikkelijk nep, snap niet als mensen hierdoor geshockeerd raken.
Is ook geen horror.
Horror is bovennatuurlijk.
Heel erg slappe film.
Wat een saaie film.
Word niet warm of koud van de "martelscenes".
Verschrikkelijk nep, snap niet als mensen hierdoor geshockeerd raken.
Is ook geen horror.
Horror is bovennatuurlijk.
Heel erg slappe film.
mjk87 (moderator films)
Heel mager. Het begint al met drie waardeloze acteurs die zelfs niet overtuigend kunnen schreeuwen en daardoor mist de film elke vorm van spanning, emotionele betrokkenheid en laat staan impact. Een enkel momentje gore is nog wel aardig, maar veel te weinig om de film echt te helpen. Dan zijn een paar aantrekkelijke vrouwen nog zo ongeveer de enige reden om te kijken. 1,0*.
soom
Amsterdam, motherfucker.
Iehhhh. Ik had me nog zielsveel voorgenomen om (eigenlijk) geen films meer te kijken met het dunste flintertje aan goorheid. > Fear Street 1-3, mijn hemel..<
Dus is het logisch dat ik dit ging kijken.
Ik zette het geluid voor het grootste gedeelte wel uit.
Minstens drie keer geprobeerd te ontcijferen wat die mensen in de club zeggen. Zelfs met het geluid zo hard als dat ik prettig vind, kwam ik er maar niet achter wat daar gezegd word. Het zal een of ander fantasie Nederlands zijn, vermoed ik dan ook.
Ik vind 'm op een bepaalde manier wel eng en ranzig. Maar wat goor betreft hangt ie zo'n beetje naast en tussen net genoemde Fear Street. Hij stijgt er niet boven uit.
Amsterdam, motherfucker.
Dus is het logisch dat ik dit ging kijken.
Ik zette het geluid voor het grootste gedeelte wel uit.
Wel tof dat je dit soort films kijkt, soom!
De Saw reeks is ook niet je ding, vermoed ik?
soom
De Saw reeks is ook niet je ding, vermoed ik?
Lovelyboy
Op het gokje mee genomen bij de kringloop, wat te verwachten wist ik niet echt van dit verhaal en deze regisseur. Een trailer bracht niet heel veel duidelijkheid en de door de trailer verwachte Gore viel eigenlijk nog best tegen.
Dipsticks on tour naar het schijnt, een drietal yuppen op pad in Europa om zoveel mogelijk drank en drugs te consumeren en vrouwen te scoren, nou...het zal, en potverdorie dat toch meer dan een half uur van de film op? Wat is dit voor slappe meuk? Waar is the blood, Gore and violence? Dat Hostel binnen het half uur op een onoverbrugbare achterstand staat is dan al een feit, zelfs als het dan even losbarst rondt Josh, want daarna vervalt de film toch weer in een hoop din en traag gedrag rondom Jay voordat die eindelijk het summum van de film bereikt, en dat is ook zomaar weer voorbij.
Het mag duidelijk zijn dat Hostel een vieze tegenvaller is hoofdzakelijk door de verhaal op pad die gaat over drie vrienden die in de situatie aldaar geraken. Dat terwijl ik verwacht had dat het verhaal meer centraal zou staan om wat de situatie betreft, wat daar gebeurt, de hoeveelheid, en waarom. En dat gebeurt deels ook wel maar is veel en veel te weinig. Dan zijn er de acteurs die toch allemaal wel erg slecht voor de dag komen. En eng is het ook niet te noemen, eerder komisch vooral dat Aziatische meisje met haar oog, en dat ziet er ook allemaal best slecht uit. Afijn, duidelijk, wat een flutfilm.
DiskjockeyEast
Het uitgangspunt is briljant maar wordt veel te traag en te oppervlakkig uitgewerkt. Haal het by far niet bij de eerste Saw films.
Het duurt ook veel te lang voordat het losbarst. Ik stoorde me ontzettend aan de scenes in Amsterdam, waar alle Nederlanders duits of een vaag gebrabbel spreken.... Doe ff onderzoek he.. Tarantino is nota bene een Amsterdam fan.... Blij ook dat die Oli als eerste gaat. Hij komt over als een van de bad guys uit de eerste Jackie Cham films.. zo slecht acteert ie... Nee.... gemiste kans..
Tegenvallende film over drie vrienden die door Europa trekken op zoek naar meiden en plezier. Aardig wat bloed en gore tijdens het laatste gedeelte. Maar daarvoor is de film rondweg saai (afgezien van het vrouwelijk naakt). Van een plot of verhaal is nauwelijks sprake (alhoewel een leuke plotwending tegen het einde).
Dentheman
Review Moviemeter horror challenge 2023: Ik weet nog dat de eerste keer dat ik deze zag, ik hem bizar vond, net als tijdgenoot "saw". Gore trekt mij niet echt, ik voel het vaak zelf plaatsvervangend en kan er soms letterlijk niet naar kijken. Afijn, sommige films moet je toch een keer gezien hebben, en deze dus 2x ivm het themaklassement. Het viel mij op dat er eigenlijk in die 1,5 uur vrij weinig gebeurd, je ziet meer tiet dan torture... Ook niet vervelend op z`n tijd!
Vicksel82
Heerlijke duistere , grauwe , misselijkmakende sfeer zit erin deze film.
In een donkere vochtige verlaten kelder tieners martelen, de juiste ingrediënten voor een avondje goede gore.
Eli Roth kan deze sfeer incl de onsmakelijke beelden geweldig neerzetten.
Vond dit echt een pareltje in het HorrorGenre en één van de grondleggers (samen met SAW) in een vernieuwd genre binnen de Horror.
Geen fantasie of spook verhalen maar keiharde realistische confronterende beelden waarvan de kijker een ongemakkelijk gevoel krijgt.
Na voor derde keer gezien te hebben blijft me deze film fascineren.

Hostel: Part III
2011

Hostel: Part II
2007

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Saw

[Rec]
Horror / Mockumentary, 2007

The Football Factory
Drama / Misdaad, 2004
bathroomseksamsterdam, netherlandseuropabordeelparanoiabratislava, slovakia machetesadismeslovakia ijslandbackpackermensenhandeldominatrixhorrorbedrogbloedvergietenbloedblood bathmercilessness slashermartelenprostitutiestrangulationbusiness card dobermaneye gouginghostel surgerymuggingtorture pornelite clubslovakiaamerican horror