• 9.374.502 stemmen

Horror | 94 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Eli Roth

Met onder meer: Jay Hernandez, Derek Richardson en Eythor Gudjonsson

Gesproken taal: Spaans, Engels, Tsjechisch, Japans, IJslands, Nederlands, Russisch, Slowaaks en Duits

Releasedatum: 2 maart 2006

Plot Hostel

"Welcome to your worst nightmare."

Drie jongens, twee Amerikanen en een IJslander, trekken door Europa. Tijdens hun reis wordt hen verteld over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpackers: Een "Hostel" in Slowakije waar het krioelt van de gewillige Oost-Europese dames. Wanneer ze op de plaats van hun bestemming aangekomen zijn, maken de jongens binnen de kortste keren kennis met aantrekkelijke dames uit Slowakije. Dus het feest kan losbarsten. Langzaam maar zeker komen de jongens erachter dat er méér aan de hand is dan zij denken.

avatar van Macmanus

Macmanus

Misunderstood

Na uur in de film zegt een Slowaakse vrouw dat de Amerikaan niet zo serieus moet doen. En kennelijk moeten sommige MMers dit advies opvolgen.
Hoewel lang geen meesterwerk toch erg leuk.

Het verhaal begint in Amsterdam. Nou ja Amsterdam volgens mij was het Praag, maar doe een heleboel fietsen in beeld en laten hoeren zien en niemand ziet het verschil. Oooo stoute Amerikanen hoe durven ze met die clichés te komen !¿ (Dat iemand hier over kan vallen ontgaat me totaal, het is zo over duidelijk express knullig gedaan dat je er alleen maar hard om kan lachen)
Dan gaan ze naar Slowakije om nog meer te neuken en te drinken, maar dat loopt iets anders dan gedacht… Erg goed om te zien dat Josh snel een kopje kleiner word gemaakt

Roth wacht wat lang met het martelwerk. Maar als het dan zo ver is, is het toch erg leuk. Lekker belichte kamers, sadistische mannetjes en Miike die nog even langskomt. (mag echt 1 zin opdreunen, maar had toch een beetje het gevoel dat hij met sommige scènes misschien wel iets te maken kon hebben.) Zoals mijn favoriete scène van de film wanneer het oog van het Japanse meisje er word afgeknipt

Hier en daar wat onevenwichtig, maar desalniettemin erg vermakelijk.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Vind de slechte reacties hier toch wat overdreven.

Als je dit met een flinke korrel zout neemt valt er nog heel wat te genieten. Er zitten behoorlijk wat cliches en fouten in ja maar ik wou dat meerdere regisseurs het zo aanpakten. Lekkere B-film met geslaagde humor. Moet wel zeggen dat het geweld en gore voor een goede score hebben gezorgd. Lekker ranzig op momenten. De scenes in het verlaten pand zijn een lust voor de horrorliefhebber. Een verbetering van Roth op Cabin Fever die af en toe toch iets te melig werd.

Erg leuke cameo ook van Miike.

avatar van stephan73

stephan73

Vroeger vond ik het heerlijk om naar bot geweld en extreem bloederige films te kijken van regiseurs als Lucio Fulci en Rugero Deodato, maar dit is echt ontzettende bagger..

Het "verhaal" is zo stompzinnig en vergezocht (en niet te vergeten voorspelbaar) dat ik het echt niet meer (en jammer genoeg ook niet minder) kan geven dan een halve ster!

Nogal saaie film.

Het begin was warrig. Hoop slecht acterende mensen met onmogelijke dialecten die de lul uithangen in Europa. Had erg leuk geweest waren ze allemaal mooi slachtoffer geworden van het Hostel setupje.

Tweede deel is dan iets geiniger, totdat laatste kerel weer moet ontsnappen met een hele hoop onnodige en saaie poeha als gevolg. Beetje meer gore en torture aub. Bedenk je een leuke setup en doe je er amper wat mee.

Kon mij maar weinig boeien deze film. Best saai, met enkele lichtpuntjes in het midden. 1*

avatar van Halcyon

Halcyon

Met Hostel is nog maar eens bewezen dat 32 jaar na datum de invloed van The Texas Chainsaw Massacre nog altijd immens groot is. En dat heeft die oude man in de zaal, die overigens ouder leek dan de drie overige bezoekers (inclusief mezelf) samen, ook geweten!
Hostel bouwt voort op ongeveer dezelfde ingrediënten en drijft ook verder op die groezelige, onheilspellende sfeer. Ook hier zijn het weer geile tieners die ten prooi vallen aan een macabere butcher die voor hen het nodige hak-, steek- en zaagwerk in petto heeft. Een gekend concept voor de horrorfanaten, doch in een nieuw kleedje gestopt en mede daarom een van de betere horrorproducties van de laatste vijf jaar.

Behalve wat semi-erotische scènes krijgen we de eerste drie kwartier niet veel te zien. De film kabbelt aan een gezapig tempo verder en Roth spendeert voornamelijk aandacht aan het motief van de protagonisten: een onstilbare drang naar seks. Het is dan ook die drang die hen naar het Oosten van Europa brengt alwaar ze enkele knappe meiden hopen te scoren. En toegegeven, die meiden zijn ook écht knap! Dat Oost-Europa is trouwens heel realistisch in beeld gezet dankzij de mooie, maar tegelijk verontrustende “Koude Oorlog-shots”; alsof de tijd er heeft stilgestaan. Vervallen gebouwen, grauwe steegjes, teruggetrokken bewoners, kinderbendes, … Erg efficiënt en sfeerversterkend allemaal.

En dan kan het spel beginnen… Wanneer de eerste mensen beginnen te verdwijnen en je met sporadische parallelshots te zien krijgt wat er met hen gebeurt een eindje verderop, wordt al snel duidelijk wat een luguber spelletje er gespeeld wordt met de toeristen: de rijke elite van over heel de wereld betaalt bakken geld aan een lokale undergroundorganisatie om onschuldige mensen tot de dood te mogen martelen in een onherbergzaam, vuil bunkercomplex. Weapons of choice? Een immens arsenaal aan gereedschap en medische apparaten, gaande van een kettingzaag tot een scalpel. Als dan ook nog blijkt dat de plaatselijke bevolking, politie en hotelbedienden bij dit macaber spelletje betrokken zijn weet je als kijker hoe laat het is: time for blood and dismemberment! Een veelbelovend en origineel verhaal dat strak is uitgewerkt en verder weinig onlogische verklaringen en plotwendingen nastreeft.

Het spijtige aan Hostel is dat het een film is die je niet snel een tweede keer zal zien omdat het horroreffect vooral ligt in de clou van het verhaal. Uiteraard zijn er de mooie meiden en de gore, beiden om van te snoepen, maar eens je de film gezien hebt weet je het allemaal wel. Het schokeffect zal bij een tweede kijkbeurt dan ook een pak minder zijn, lijkt mij. Desalniettemin een steengoede horrorfilm die absoluut niet mag ontbreken in m’n collectie.

avatar van otherfool

otherfool

Zwak en gemakzuchtig werkje dat teveel voor het naakt en te weinig voor de marteling gaat. De ontsnapping is ronduit sullig en echt eng wordt het eigenlijk nooit.

1,5*.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Vond Roth's Cabin Fever al weinig bijzonders, maar die film had nog enigszins zijn vermakelijke momenten hier en daar. Met zijn nieuwste horrorwerk bewijst Roth opnieuw echt fatsoenlijke horror neer te kunnen zetten. Wat een saai en vermoeiend filmpje was dit.

Het eerste deel van de film, of zeg maar gerust het eerste uur(!), lijkt vooral op één of andere goedkope, mislukte tienerkomedie. Een clubje irritante, eendimensionale flutpersonages die je het liefst in de eerste minuut dood ziet vallen, moeten ons vermaken. Het hele eerste deel van de film is dan ook bijna niet door te komen, zo futloos. Er gebeurt werkelijk níets, de humor is nergens ook maar wat grappig (een gevalletje Cabin Fever) en dan ook nog doen alsof dat taaltje Nederlands is? Ga iemand anders lastig vallen, Eli Roth.

Maar goed, dan komt het tweede deel van de film (oftewel het laatste halfuurtje) en dan beginnen de grote martelscènes. Je zou verwachten dat dit alles goedmaakt, maar ook dat is alles behalve waar. Sure, de scènes weten beter te vermaken dan die in het eerste uur, maar verder is het toch alles behalve bijzonder. Oké, een gereformeerde huisvrouw uit de Veluwe zal misschien even haar hoofd omdraaien bij bepaalde scènes, maar heb je een paar fatsoenlijke horrorfilms gezien, dan kun je niet anders dan veronderstellen dat dit gewoon matig is. Niet schokkend, niet ranzig en totaal niet boeiend. Tel daar het belabberde acteerwerk en het totale gebrek aan sfeer bij op en je krijgt een waardeloos project als Hostel.

1,5 hele krappe sterren.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Hij scheen goor te zijn, dat was hij ook, zij het op een totaal ander gebied dan ik voor ogen had. Het slaapverwekkende begin waar 3 jongens een internationale zoektocht ondernemen op zoek naar pussies doet niet onder voor een komedie zoals Euro Trip, alleen dan zonder humor. Het beeld was wel speciaal, de hoofdfiguren leken net uit een playstationspel te komen, maar dat kan ook aan mijn dvd gelegen hebben, die slechts 1/2 de deel van de breedbeeldtelevisie vulde, waardoor alles er wat opgepropter uitzag.

Het uitgangspunt van de film was aardig, alleen was de film nergens spannend en als er eens gore dingen aan de orde kwamen. Dan stond de camera meestal wel zo opgesteld dat je er vrijwel niets van zag. Verder verdwenen de hoofdpersonen soms als sneeuw voor de zon, wat de film niet boeiender maakte. De weg naar zo `n Hostel lijkt mij immers wel interessant om te zien. De laatste 15 minuten kwam er eindelijk wat vaart in de film en had hij nog enkele leuke wraakmomenten. 2,5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ik heb hem zonet gezien en ik vond het niet echt een goede film.

Hij was helemaal niet zo eng enzo. Alleen een beetje hakken en zagen(wat een geluid ) bij daglicht nog wel. Raar, en de meeste Horror-films spelen zich met dit soort situaties 's nachts af.

Maargoed....

Om te beginnen de (neppe) stad Amsterdam. Tsja, het was natuurlijk Praag en de Amsterdammers spraken Duits of een brommerig onverstaanbaar iets. (wel genant, en laat Tarantino ook een huisje hebben in Nederland, dan moet ie toch wel beslist weten dat bij geen Duits praten.)
Enne... let maar eens op bij die scene dat die drie herrie maken op straat voor hun hotel. Dan zie je een blauw straatbord, en weet je wat daar op staat: Precies: HERENGRACHT STRAAT. Hoe verzinnen ze het.

En natuurlijk word onze stad gezien door de Amerikanen als een hoeren/drugsstad. Stelletje domme yanks.

En die Nederlandse zakenman in die trein praate wel degelijk gebrekkig Nederlands het bleek nog een seriemoordenaar te zijn ook.

Maargoed de rest: zoals gezegt vond ik de film gewoon niet eng en amper spannend. Het was wel hard en schokkend af en toe. En waarom moest Josh nou dood? Ik vond dat zo'n vrolijke kerel die er wel mocht wezen. Enne zijn achillespezen werden door geneden. OOOEEEH was wel pijnlijk. Ook hard en smerig die scene dat bij die Japanse meid der oog eruit werd gebrand en dat Paxton die moordenaar neerschiet en dat de oog eruit hing en dat Paxton dat losknipte en dat er allemaal wit spul uit de oogkas komt en vooral dat dat meisje voor de trein springt omdat ze haar eigen verminkte gezicht uiteindelijk ziet

Die twee prustitues en die Nederlandse zakenman/massamoordenaar hebben het ook echt verdiend aan het eind.

Een middelmatige horrorfilm. Niet eng maar wel schokkend.

Een 2,5 maar hij leunt al tegen een 3 aan.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Bij mijn herziening van Hostel is mijn waardering voor deze film nog meer achteruit gegaan.

Wat een stomme film, vooral het begin en het thema 'geile vrouwen' kwam bij mij echt al heel snel de strot uit.

Totaal misplaatsend en vind het ook echt geen sfeer geven aan de film.

Het enige postieve is een wel leuke Jay Hernandez, en de plaats waar de martelingen werden gedaan had dan wel weer sfeer.

Maar echt, je kijkt zeker de eerste drie kwartier helemaal nergens naar, gewoon een triest stelletje geile mannen.

Is niet echt mijn ding zeg maar.

Verlaagt naar 1,5* (voor Jay en de sfeer bij de martelingen)

avatar van Theunissen

Zeer goede en originele thriller (dit vind ik geen horror). Het verhaal is best goed maar duurt even voordat hij opgang komt. Voordat hij op gang komt is er ook best veel te zien, voornamelijk mooie en blote vrouwen. Nadat de film op gang is gekomen is hij best wel spannend en spat de actie (letterlijk dan) van het scherm.

Het geweld (een aantal gore stukken) in deze film is best mooi verfilmd maar had van mij nog beter gekund. Het einde van deze film is overigens subliem.

avatar van Zinema

Na een tergend slecht en amateuristisch begin, geraakt de film plotseling toch in de juiste baan. En zo wordt de film redelijk tot goed naar het einde geloodst. Veel gore, een hype maar niet veel nieuws onder de horizon. Gemiddeld.

avatar van Shinobi

Shinobi

Wel een vermakelijke film om te zien. Ik had wel wat verhalen gehoord dat er best wel wat gruwelijke scènes in zaten, maar van wat ik zelf heb gezien viel dat best mee. Vooral in het begin leek het net op een soft porno film.
Maar wat betreft de martel scènes is het me echt reuze meegevallen, ik had wel erger verwacht.
Er zaten ook wel wat grappige scènes in, zoals Paxton die die 2 handlangers overrijdt en dat daarna de achtervolgers ze ook nog eens overrijden. En dat die kinderen geen snoep krijgen van die gasten en ze helemaal doodslaan.

Al met al geef ik deze film 3, 0 sterren.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Lekker smerige en ranzige film, maar ik heb het wel erger gezien. Het plot is niet super maar ik heb me prima vermaakt en het acteerwerk is niet eens zo slecht. Het camerawrk is goed en alles is prima in beeld gebracht. Inderdaad ook slecht dat er in Amsterdam geen Nederlands gesproken wordt, maar Duits.

3.5

avatar van thunderball

thunderball

Deze ook maar eens bekeken.

Deze en bv Saw zijn geen films waar ik een bioscoopkaartje voor over heb, maar wanneer ze op TV worden uitgezonden wil ik ze toch wel even bekijken.

Feitelijk ongeloofelijke flutfilm, maar voor het verhaal en het acteerwerk kijk je uiteraard dit soort films niet.

Bevatte een aantal behoorlijk ranzige en smerige scene's, die op zich wel vermakelijk waren, echter van enige spanning was nauwelijks sprake.

Eigenlijk was het behalve die paar genoemde scene's ook geen echte horror, meer een niet echt gelukte thriller.

Vaak te ongeloofwaardig om nog serieus te kunnen nemen (dat de hoofdpersoon gewoon ongezien door dat gebouw kan hollen en buiten aangekomen naar een auto kan sluipen, met die lui een paar meter verderop, tartte echt alle wetten van geloofwaardigheid).

Een vier, ofwel twee sterren is meer dan genoeg.

avatar van Nathan013

Nathan013

dit is een hele spannende film en ik zat er echt helemaal in. ik kan begrijpen dat mensen deze onmenselijk vinden, maar ik kan er tegen. zat op puntje van stoel zelfs 2e keer zien blijft leuk.

minpuntje is wel van Amsterdam dat ze niet eens Nederlands praten, mja.

vond acteerwerk gewoon geloofwaardig gedaan!

avatar van timburton

timburton

Max en Joep schreef:

dat vraag ik me ook een beetje af

de grootste kutfilm ooit lijkt me wat overdreven.

ik vond het eigenlijk een hele erge goeie film qua idee, sfeer, muziek, spanninsgopbouw

en dit was een van de weinige horrorfilm die CONSTANT een dreigende sfeer had.

dat zie je niet zo vaak

Klopt. Disaster Movie was erger. En Never Ending Story ook. ik kan soms een beetje tekeer gaan als ik teleurgesteld ben. Maar ik blijf bij het punt dat ik het een kutfilm vind. Bij mij (en ik zeg niet dat dat meteen voor iedereen moet gelden) moet er meer in zitten dan alleen spanning. Er moet iets in een film zitten wat echt iets geeft. De film raakt me niet. En ik weet verdomd goed dat dit ook niet de bedoeling was van Eli Roth. Maar dat is dan jammer voor Roth. Voor mij moet dat wel. Het is heus niet dat ik niet van Horror houd. 'Saw' vond ik erg goed. Het vertelde namelijk het verhaal over een gestoorde moordenaar die mensen eigenlijk wilt helpen, zodat ze na het ongeval hun leven dankbaar door leefden. Aangezien dat moordenaar aka kankerpatiënt die kans niet heeft gekregen. Daar zat originaliteit in. In deze film niet.

Overigens kan ik je een hele dosis films geven die constant spannend zijn. Alle films (op 'Straight Story' na) van David Lynch bijvoorbeeld.

avatar van Lune

Lune

Moow17 schreef:

Wat een verschrikkelijke, zieke film is dit zeg! Toch wel een van de ergste films die ik tot nu toe heb gezien.

Ik hou van goede horros, zoals The Sixth Sense of The Ring. Maar deze film heeft gewoon totaal geen inhoud. Voor mijn gevoel ging het alleen maar om het martelen en hier werd veel te uitgebreid op doorgegaan. Eigenlijk snap ik niet waarom ik de film heb uitgekeken, want ik werd er gewoon misselijk van. Ik kan ook niet begrijpen dat je zo'n verhaal kan verzinnen, het is gewoon te ziek voor woorden.

Verder vond ik het acteerwerk ook heel slecht.

Ik ben het helemaal met Moow17 eens. Het is inderdaad een "zieke" film. En het martelen is inderdaad het centrale punt van de film. Bij andere films waarin mensen voor hun leven moeten vechten zit er soms nog een duidelijk verhaal achter, bij deze film werd ik inderdaad alleen maar misselijk. Jammer...

avatar van Bottleneck

Bottleneck

orbit schreef:

en zo'n somber oostblokland, waar ze gewoon alles kan gebeuren.

Inderdaad, de locatie in dat grauwe Slowakije is perfect. Ik wacht ook nog steeds op moderne ranzige Russische horrors o.i.d. (of zijn die er al..?). Heb me best vermaakt bij deze film en het verhaaltje vind ik nog wel te pruimen.

Wel jammer dat het langzaam en flauw op gang komt met al die puberhormonen.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Tsja, ik vindt dit toch een beter dan gemiddelde Horrorprent !

Bij momenten erg "gore" en sinister.

Een dikverdiende 7/10.

Aanrader

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Het heeft even geduurd, maar dan toch eindelijk gezien en om maar meteen met de conclusie te komen: prima horror.

Knappe spanningsopbouw, aardige kills, leuk sinister motiefje en ook de goede foutheid van een horrorfilm is hier leuk verwerkt. Vond het eerlijk gezegd wel tergend dat hij nog terugging voor Kana, maar dat levert toch nog een leuke scène op. Voldoende 'grijns'-momenten, net als gruwelmomenten overigens. Met de gore zat het iig wel snor.

Verdient veel meer dan een 2,79 gemiddelde. 3.5*

avatar van Emma'

Emma'

Eens herzien vandaag. Veel gorigheid, bloed, lichaamsdelen, enz. Sommige scènes zijn bizar slecht, zoals de scène waarin Kana voor de trein springt. De scène waarin Paxton langs al die ruimtes wordt gesleept en je iedereen gemarteld ziet worden, vond ik wel een meevaller. Verhoogd van 1,5* naar 2*, omdat het me toch wel bleef boeien.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Ongelooflijk. Eindelijk is met eigen ogen gaan zien waar iedereen zich nu zo druk om maakt. 'De versie die te schokkend was voor de bioscoop' stond er op de achterkant van het hoesje. Maar nu vraag ik me af wat was er dan zo schokkend?

Het laatste half uur is er eindelijk iets van gore terug te vinden in de film. Aangezien de film maar anderhalf uur duurt vind ik dat voor een horrorfilm bar weinig. Het begint als een schaamteloze seksfilm en houdt dat zeker 20 minuten vol.

Verder vind ik het weer slecht dat Amsterdam totaal niet is nagemaakt als Amsterdam en dat de Nederlanders gewoon weer is Duits spreken. Mensen toch, waarom nu altijd die fout?? Doe is wat meer onderzoek en zorg ervoor dat je film klopt!

Het acteerwerk vind ik niet slecht maar ook niet goed. Het hangt er een beetje tussenin maar dat is op zich ook geen probleem bij een horrorfilm. Daar verwacht ik ook geen Oscar-winnende prestaties van de acteurs. Dus dat vergeef ik de filmmakers.

Dan eindelijke de scenes in de fabriek. Ik zat er helemaal klaar voor en voor ik het wist, was het alweer voorbij. Erg jammer. Tuurlijk zaten er wel 'fijne momenten' in maar al met al viel het me gewoonweg erg tegen. Als je zo 'schokkend' bent als film, laat het dan ook zien.

Ik blijf teleurgesteld achter...

avatar van filmamator

filmamator

Degelijk verhaal dat pas goed uitpakt wanneer het eenmaal op gang gekomen is. Het eerste gedeelte van de film stelt weinig voor. Verder hadden ze echt beter stil moeten staan bij het accent dat de mensen over het algemeen in Amsterdam hebben, want dat kwam erg nep over.

Voldoende.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Tien minuten bezig is deze film en nadat Eli Roth de kijker al heeft verveeld met zijn natte droom (wiet en hoeren in Amsterdam), wordt Hostel alsmaar ridiculer. Het is midden in de nacht, hartje Amsterdam waar de krekels tsjirpen (yeah right ) en onze twee hoofdpersonen schoppen stennis met de locals en snauwen elkaar toe in het Duits. Zelden zo'n suf begin gezien van de film en bereidde ik me voor op het ergste.

Maar de twee backpackers komen terecht in Slowakije (sowieso een veel sfeervollere en leukere setting dan dat afgezaagde Amsterdam) en dan duurt het niet lang meer voordat de horror eindelijk van start gaat. De film wordt gelukkig dan ook het aanzien enigszins waard. De sterkste scene is diegene waar die Luuk de Jong-look-a-like gemarteld wordt. Het is nogal gruwelijk en dat blijft de film daarna steeds. De kracht van al die gorigheid wordt wel steeds minder indrukwekkend. Conclusie: niet al te best.

avatar van jordandejong

jordandejong

Toch een puntje erbij.

Eli Roth's ondergewaardeerde Cabin Fever vond ik al geweldig en dit keer ging hij een hele andere kant op. Namelijk de kant van Saw en andere torture-porn.

Hostel neemt ruim de tijd om de characters te introduceren. Het ''Amsterdam'' gedeelte is wat knullig aangezien iedereen daar kennelijk Duits praat maar daar kan ik wel doorheen kijken.
Eenmaal aangekomen in Slowakije wordt het een heel stuk sfeervoller. Je ziet natuurlijk meteen al dat die chicks fout nieuws zijn maar ze zorgen wel voor wat leuke scene's .

De martelscene's zijn bruut en bevatte lekkere gore met als hoogtepunt dat oog dat hij eraf knipt waardoor er vervolgens allemaal geel pus uitkomt.
Ik was wel blij dat die Oli snel het loodje legde want man man wat was dat een irritante kerel.

Het einde is aardig maar dan moet je wel door wat onlogica heen zien te kijken. Het valt bijvoorbeeld op dat het de hoofdpersoon wel heel erg vaak mee zit in z'n ontsnapping. Maar ach wat geeft het....

Opnieuw een erg leuke film van Roth dus. Totaal anders dan Cabin Fever maar ook dit bleek hij te kunnen.

avatar van ibendb

ibendb

Eindelijk eens herzien.
Hostel stond in mijn gedachten als een zieke, saaie splatterfilm, maar nu ik de film nogmaals zie, valt 'ie nog mee. De gore is niet zo erg als ik me herinner. De enige scène die ik wel nog zal herinneren is dat met de sneden in de voeten. Verder duurt het erg lang tegen dat het verhaal echt begint. Het acteerwerk is best goed en de omgeving ziet er erg grimmig uit. 3*

avatar van FillumGek

FillumGek

En dan lees je je eigen comments terug van zeven jaar geleden... What was I thinking? Dit is namelijk helemaal geen slechte film. Hij scoort op een aantal punten juist uitstekend.

Het intro duurt best lang, maar als Nederlander ben je toch geboeid omdat een klein gedeelte zich in Amsterdam afspeelt. Veel drugs en hoertjes dus, maar geen één persoon die ook maar een beetje Nederlands spreekt. Zo jammer. De buitenlandse sfeer geeft een onbehaaglijk gevoel met de vreemde Oostblok accenten en onverstaanbare gesprekken. En je weet dat eigenlijk niemand te vertrouwen is.

De cast is, in tegenstelling tot wat ik zeven jaar geleden zei, goed. Het acteerwerk is gemiddeld, maar met enthousiasme en laat ik de mooie vrouwen, met name Barbara Nedeljakova, niet vergeten. Veel naakt ook in deze film, maar de troef komt toch in de vorm van gruwelijke marteling.

De make-up en special effects zijn erg goed, fascinerend ook om te zien hoe ze dat allemaal in elkaar flansen. De scenes in de oude fabriek zien er ontzettend smerig uit en geven het gevoel dat, mocht je de situatie overleven, alsnog sterft aan tientallen infecties. De soundtrack is ook best sterk en het verhaal is ook bovengemiddeld. In eerste instantie wilde Roth een documentaire maken over deze waargebeurde taferelen, maar toen het onmogelijk bleek besloot ie er maar een film van te maken.

Goede horrorfilmdus met een nare, vieze sfeer, party's, naaktheid en vooral veel torture porn.

avatar van red devil

red devil

Tsja....

Ik had deel 2 en deel 3 eerder gezien voordat ik deel 1 had gekeken.
Deel 1 heb ik net pas gekeken en die 2 delen erna ongeveer een jaar geleden.

Wat me bij staat bij deze films was de gore en bruutheid.
Dus vanzelfsprekend verwachten ik hetzelfde bij deel 1...

Tot mijn verassing vind ik deel 1 een beetje ... flauwtjes.
Ik vond de film wel goed maar de martelingen vielen me tegen..
Het duurde 40 minuten voordat ze met de 1st begonnen..
Bij deze 1st kill was eigenlijk niks te zien en dat viel me echt zwaar tegen.
Geluid af en toe van geschreeuw of wat snijwerk, maar het echte werk zag je niet.
Dit was eigenlijk bij de 2de persoon want bij de 1st zag je maar een heel klein stukje toen alles al gebeurt was, duurde misschien 15 sec en je zag niks van een marteling.

Bij die laatste gebeurde er eindelijk wat meer.
Dat vond ik een top stukje dat die vent een pistool op ze hoofd richt, ik zat toen te denken van yoh goos 'wees blij als hij je een kogel geeft' zonder lijden in 1 keer klaar.
En ja hoor die vent legt ze pistool neer en je hoort dat die gaat beginnen met een kettingzaag ' daar ga je '

Al met al is het een goeie horrorfilm... ik sta eigenlijk niet achter de woorden maar goed..
Zat nergens op het puntje van me stoel, was ook niet eng of zo en dat vind ik echt jammer.
Eerlijk gezegd vond ik hem gewoon tegenvallen.

Acteer prestaties waren goed , daar niet van.
Het verhaal was ook goed te doen heb me in princiepen nergens verveeld, al duurde het wel wat lang allemaal maar oke , dat hoort nu eenmaal bij de ' Hostel reeks '.

Ik had er meer van verwacht , dat sowieso.

1,5 punten voor de sfeer en het idee
1 punt voor de acteer prestaties
Wou eigenlijk 0,5 geven voor de kills en martelingen maar goed al met al toch een krappe 1

Greetzzzz

* Toch maar een halve puntje erbij gedaan

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik vond het een tegenvallende film. Ik heb ooit deel twee bekeken, en wat mij betreft is deel 1 het zwakst. De eerste scenes zijn kwalitatief pover, en de film bouwt eigenlijk nergens echt spanning op.

Het plot is misschien luguber en sinister, maar de uitwerking allerminst. *2,5