• 9.373.625 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans en Tsjechisch

Releasedatum: 18 juli 1996

Plot Mission: Impossible

"Expect the impossible."

Jim Phelps en zijn elite-team bereiden in Praag een minutieus plan voor om een computerdiskette met de identiteit van de Amerikaanse spionnen uit de handen van de vijand te houden. Het team, bestaande uit Ethan Hunt, Phelps' mooie vrouw Claire, Sarah Davies en een elektronische expert, weet dat een diefstal gepland is op een ambassade-gala in Kiev.

Ethan Hunt

Max Mitsopolis

Drunken Female IMF Agent

avatar van Joe-K

Joe-K

Erg vette film, denk toch wel de beste van de 3. Gewoon een lekkere wegkijk actiefilm. 3.5*

avatar van papaEd

papaEd

Net maar weer eens uit de kast gehaald vanavond lekker kijken.

avatar van Schuco

Schuco

Gewoon een top actie film, eigenlijk wel een klassieker voor mij. Het beroemde deuntje, de inbraakscene, goede stuntscenes, de gadgets. Het merendeel van deze film klopt gewoon, hij kijkt gewoon lekker weg. Ook de acteerprestaties zijn zeer ok.

*4.0

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

prachtige scenes.

en geweldig acteer werk.

geweldige actie en goed om een zaterdagavond te vullen .

ik geef hem 3.5

avatar van Doom

Doom

Zwaar matige actie film met weinig spanning en afschuwelijke bombastische (James Bond-achtige) muziek. Elke actie scène komt de muziek weer terug. Afschuwelijk. Het verhaal is verder vrij moeilijk om te volgen, de twist in de film is aardig en onverwachts maar dit kan Mission: Impossible niet redden. De hi-tech snufjes van Ethan Hunt zijn lachwekkend en de actie scènes kunnen geen moment boeien.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Ik vind het hier nog wel mee vallen, in 2 wordt het pas echt erg.

avatar van Kouros

Kouros

de beste uit de reeks,

een 4,0

avatar van Barcel

Barcel

Wel gaaf.. maar het verhaal is niet echt goed.. hopelijk is deel 2 nog veel beter...

avatar van hollandpride

hollandpride

ik vond hem wel goed maar deel 2 is spectaculairder dus deze een 3,5

avatar van Saldek

Saldek

Ik vind juist het verhaal in de eerste interessanter dan de nadruk op actie die wordt gelegd op de andere delen. Bij deze film mag je nog je hoofd gebruiken, bij deel twee en drie moet ik me aan me stoel vasthouden om te zorgen dat ik vanwege het overmatige gebruik van effects en actie niet ervanaf geblazen wordt. De eerste blijft voor mij gewoon de beste. 3,5

avatar van Brotherband

Brotherband

sommige stunts wel een beetje erg impossible, bijv. die als die helicopter ontploft en dan vliegt Tom zo naar die trein toe.. maar verder goed, ingewikkeld verhaal.

3,5***

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Vette Actie-thriller. Met lekker spannende scénes, alleen ik het minpuntje is dat het plot ingewikkeld was.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Leukste Mission Impossible deel tot nu toe goed verhaal .Niet voorspelbaar 3 sterren. Soms allemaal erg overdreven

avatar van P8rb

P8rb

gewoon lekker actie, niks op aan te merken.

3,5

avatar van Martinator

Martinator

de enige leuke mission impossible film

avatar van Kricky

Kricky

Gaaf deze film, met ook goeie rollen van John Voight en Jean reno, goed verhaal.

Toppie

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Gave film. Actie is zeer goed, verhaal is vermakelijk en de acteurs spelen goed. Sommige scenes zijn zeer spannend.

4* omdat het zo ontzettend amusant is. Ondergewaardeerde film. Het tweede deel is veel slechter, het derde deel is weer wat beter maar nog steeds minder dan deel 1,

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Lekkere snelle actiefilm!

Het verhaal zit goed in elkaar, al had ik al wel een vermoeden wie erachter het hele gebeuren zou zitten.

Het acteerwerk is degelijk tot goed. Maar dat mag je ook wel verwachten met namen als Cruise, Voight, Rhames, Reno en Scott-Thomas ( Al zat zij er jammer genoeg niet heel lang in! )

De film heeft een aantal enerverende actie scenes waarbij ik denk aan de eerste volledige missie, waar ze uiteindelijk in de val worden gelokt . Maar ook de scene waar Cruise op zijn kop hangend de NOC lijst uit de computer in het CIA gebouw weet te stelen. En als laatste natuurlijk de scene op de trein. .

Ben benieuwd naar de volgende twee delen.

avatar van Salto

Salto

Deze vind ik de beste van de drie, omdat het zo lekker mysterieus is wat heel goed past bij een geheim agent.

avatar van maerk

maerk

Een van de betere actiefilms met een uitstekend verhaal en een hele goeie Tom Cruise.

4,5 ster.

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik snap de hele hype niet rondom deze film (en deel 2).

Ik vind dit soort films bout.

Cijfer: 2

avatar van ILDIB

ILDIB

Cruise overacteert zoals gewoonlijk in deze film, wat zwaar ten koste gaan van het niet zo beroerde totaal

avatar van Saldek

Saldek

Leuke film, beslist. En een ieder is vrij om te denken wattie wilt van Tom Cruise, maar ik heb helemaal geen probleem met hem. De film zelf, het verhaal e.d. vind ik klasse. Ik heb de film al een aantal keer gezien, maar blijf me storen aan de overmatig overdreven actiescene die zich afspeelt bovenop en voor op de trein. Deze avond wassie weer eens op t.v. maar voordat die ene scene begon voelde ik het al borrelen en zette ik de t.v. met spoed uit. Actiescenes worden zowiezo vaak overdreven. Daar ontleent de film zich als creatief medium uitstekend voor. Maar een gevecht van man tot man dat zich afspeelt op de voorruit van een trein die met een waarschijnlijke snelheid van een 150 km/u voortraast, nee, daar kan ik niet tegen. misschien ligt het aan een weinig vermogen voor fantasie, so be it. Voor mij is het die scene die de kwaliteit van de film met een doodsklap reduceert naar een 2,5. Zoals ik zei: leuke film.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

leuke actie film

maar het begint wel ietsje te vervelen na de vijfdekeer

avatar van MASTERS

MASTERS

Brotherband schreef:

3,5***

hehe weet niet waarom maar moest wel lachen om die zin.

En nog verdomd gelijk ook!

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Goede actiefilm dit. Ik vond ook dat op het einde die stunts wel iets TE waren. Dat op die TGV-trein bijvoorbeeld dat kan toch gewoon in de verste verte niet hoor maar goed hij kijkt wel lekker weg

avatar van Shinobi

Shinobi

Leuke actie film om te zien met uiteraard die meesterlijke scène waarin Cruise aan een kabel naar beneden gaat om wat bestanden te jatten van de CIA.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

avatar van killerfreak

killerfreak

leuke actiefilm met een goed spelende Tom Cruise. Vooral de scène waar ze dat bestand uit de kluis stelen is heel goed gemaakt. Toch zijn de stunts af en toe té overdreven om een realistisch beeld te krijgen. De film krijgt van mij een 6.5je, of in MM-taal 3*

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Prima actie film, waar ik iets hogere verwachtingen van had.

Cruise zit goed in zijn rol, en het verhaal steekt goed in elkaar.

De bijrollen van Reno en Voight zijn ook uitstekend, net als de vakkundig geschoten actie scene's.

3,5.

avatar van DragQueen

DragQueen

Gave actie/thriller met de nodige technische snufjes en spannende momenten. een goede cast verder met cruise, reno, voight en rhames. zij vertolken hun rollen goed. het verhaal is goed uitgewerkt ,en er zitten zat wendingen in om het interessant te houden. vermakelijke film vol met actie. de volgende delen zijn in mijn ogen trouwens beter dan deze eerste. 3,5 sterren.