• 9.373.561 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans en Tsjechisch

Releasedatum: 18 juli 1996

Plot Mission: Impossible

"Expect the impossible."

Jim Phelps en zijn elite-team bereiden in Praag een minutieus plan voor om een computerdiskette met de identiteit van de Amerikaanse spionnen uit de handen van de vijand te houden. Het team, bestaande uit Ethan Hunt, Phelps' mooie vrouw Claire, Sarah Davies en een elektronische expert, weet dat een diefstal gepland is op een ambassade-gala in Kiev.

Ethan Hunt

Max Mitsopolis

Drunken Female IMF Agent

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Goeie film. Maar het 2e deel vond ik toch spectaculaider om te zien. Ondanks dit toch een goeie film is. Toppie !!!

avatar van spuit11

spuit11

Een leuke actie/thriller met een spannend verhaal, alleen dat gedoe met die TGV en de helikopter vodn ik allemaal wat overdreven.

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Leuke film, goede actie, goed verhaal, goede acteerprestaties, en eigenlijk op alle punten beter als bijv. een film zoals James Bond

avatar van JoeCabot

JoeCabot

In James Bond zit iets meer humor. Voor de rest heb je wel gelijk.

avatar van argus

argus

Redelijke actie-film, maar meer waard als thriller. Grappige plotwendingen zorgden daarvoor.

Knarf Kenobi schreef:

...eigenlijk op alle punten beter als bijv. een film zoals James Bond...

Welke van de 20? Laten we maar zeggen : doet niet onder voor een doorsnee JB-film. Ik vond Tom Cruise niet slecht acteren. En Emmanuelle Béart vond ik best een leuke actrice om te zien, ze deed het ook goed in deze film als Claire. Verder had Jean Reno weer zijn stoere heldenrol te pakken, nu als Krieger. In Godzilla had hij ook al zo'n soort rol. De film lijkt misschien moeilijk te volgen, maar de vraag blijft voortdurend : wie is de mol? 3½

avatar van lizard

lizard

3,5

Een nieuwe klasieker ik heb hem twintig keer gezien ofzo en nu gaat ie wil een beetje vervelen

avatar van RemyBl

RemyBl

Leuke popcorn actiefilmpje van Brian de Palma. De score is onvergetelijk. De rest is lekker wegsnacken, wat dus in de vergetelheid zal raken. De scene waar Ethan Hunt inbreekt in CIA netwerk blijft leuk om naar te kijken.

avatar van Black Power

Black Power

Leuke film maar wel een tikkie verwarrend, maar als je Vanilla Sky hebt gezien dan is dit nie verwarrend, hoor!!!

Leuke film en erg geinig dat Tom Cruise aan een touwtje naar beneden gaat!!!!!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Begrijp niet helemaal waar deze film verwarrend zou moeten zijn, vrij interesante en goede actiefilm. Met wat memorabele scenes.

Zeer de moeite waard om eens een actie film van een wat hoge niveau te zien.

3,5

avatar van sju

sju

voorspelbaarheid maakt deze film niet minder plezierig. originele (soms wat ongeloofwaardige) stunts maken een vermakelijke film. Beart kon mij alleen niet overtuigen met haar acteren. Maar het blijft een soort James Bond: je accepteert het verhaal en kijk een lekker eind weg.

3,5 *

avatar van stefkuh

stefkuh

kHeb al betere actiefilms gezien dan deze, maar deze blijft toch leuk. Het acteerwerk viel goed mee, de stunts waren leuk. **1/2

avatar van Diesel

Diesel

Badalamenti schreef:

(bijna) meesterweerk van De Palma. Bepaalde scenes zijn zo sterk dat ze niet onderdoen voor Hitchcock !

Klopt. De Palma speelt met het genre en het resultaat is een spionage thriller van de aller bovenste plank.

avatar van twg

twg

de Palma zet weer een film met meesterspannende scenes neer zoals we gewend zijn. Goed acteerwerk en een goed verhaal. Alleen deachtervolging in de tunnel was een beetje te, had niet gehoeven.
voor de rest een goede spannende thrilller. Geen meesterwerk maar zeker de moeite waard.

3,5 sterretjes

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Een best wel goede actiefilm, met op zich wel een goed verhaal, alleen sommige gebeurtenissen zijn nogal verwarrend, en moeilijk te volgen (vooral in het begin). Maar verder gewoon goede actiemomenten. Bovendien een best wel spectaculair einde! *** (3 sterren) voor de actiemomenten (gebeurtenissen).

Desondanks toch de moeite waard!

avatar van D-ark

D-ark

echt zo film die je gezien moet hebben

Met een geweldige Cruise en de geweldige stuk in dat FBI-kantoor

3,0

avatar van code9

code9

Degelijke thriller met perfect uitgekiende actiemomenten. Vooral de inbraak bij de CIA is een juweeltje. Dat je de film goed moet blijven volgen maakt het kijken alleen maar plezieriger (en interessanter). Wat wel jammer is, en wat al eerder genoemd is: de nogal onwaarschijnlijke helicopter-achtervolging in de Kanaaltunnel. Ondanks dit minpuntje toch een fijne film. 4*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Deze was wel erg goed, 4 jaar geleden gezien maar ik herinner me dat ie echt wel leuk was.

in ieder geval beter dan die shitvervolg

4,0

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Deze week in bij het nieuwsblad op zaterdag voor maar 7 euro te koop. Ga hem zeker halen.

avatar van otherfool

otherfool

Superieure spionage/actiefilm van De Palma. Lekker sfeertje, mooi opgebouwd, leuke twists. De scene met Reno en Cruise in de CIA is een klassieker. Beter dan dit wordt het in het genre denkelijk niet.

4,5*.

avatar van daanos;

daanos;

naaah wel een gienige film opzich, heb me niet verveeld

maar.... ik vond bijvoorbeeld die scene met die helicopter in die tunnel een beetje nep maja... dat vind ik ;')

3***

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Vermakelijk, meer niet..

avatar van BlueSword

BlueSword

wel een vette spionenfilm, had er wel iets meer van verwacht maar deel 3 vind ik toch veel beter.

er zaten wel aardig goeie en bekende stukken in, zoals met die lasers.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

wel vermakelijk, maar verder een rommelig verhaal. Het was mij ook niet duidelijk wanneer Ethan nu wel of niet meer wist dan de kijker.

avatar van Waku

Waku

Deze eerste Mission Impossible blijft naar mijn mening nog steeds de beste.

avatar van thunderball

thunderball

Toen ik 'm destijds ben gaan zien viel ie toch een beetje tegen of zoals toen in de Veronica stond:

voor een actiefilm zit er wel verdomd weinig actie in

maar om ook nog even de Revue (die ik toen luid lachend op de leeszaal van de bieb zat te lezen) te citeren:

een film waarin Emilio Estevez al binnen het half uur vermoord wordt kan geen slechte film zijn! lol

ja ik heb een goed geheugen!

Wat mij betreft: 4 sterren!

avatar van 606

gewoon goede actiefilm 4 sterren

avatar van luoqi

luoqi

eindelijk weer eens een top film,

ik heb echt van genoten

avatar van Waakvlam

Waakvlam

Waku schreef:

Deze eerste Mission Impossible blijft naar mijn mening nog steeds de beste.

Sluit ik me helemaal bij aan!

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Hele vette film, super spannend, zeer goed verhaal, alhoewel de actie soms wat onrealistisch is, 4 sterretjes. De beste van de drie, hoewel deel 3 dicht in de buurt komt.

avatar van Skrean

Skrean

De eerste blijft toch het beste, de actie, de missie.

Een echte spionage thriller die zich voor een deel afspeelt in landen zoals frankrijk , engeland en een deel in het oostblok vind ik altijd prachtig om te zien. Zoals the bourne identity en the saint. brian de palma heeft een hele mooie manier om een film te schieten.

er wordt helaas wel te veel met andermans gezichten gesold. Maar dat kan verder de pret niet drukken.