• 9.372.961 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans en Tsjechisch

Releasedatum: 18 juli 1996

Plot Mission: Impossible

"Expect the impossible."

Jim Phelps en zijn elite-team bereiden in Praag een minutieus plan voor om een computerdiskette met de identiteit van de Amerikaanse spionnen uit de handen van de vijand te houden. Het team, bestaande uit Ethan Hunt, Phelps' mooie vrouw Claire, Sarah Davies en een elektronische expert, weet dat een diefstal gepland is op een ambassade-gala in Kiev.

Ethan Hunt

Max Mitsopolis

Drunken Female IMF Agent

avatar van Jordy

Jordy

De film is nogal een rommeltje. Goede en mooi-gefilmde momenten (zoals de klassieke scene waarin Cruise aan een touw uit dat rooster hangt) worden afgewisseld met zeer slechte momenten. Het verhaal is onsamenhangend, en niet al te spannend. Je hebt ook af en toe een beetje het idee naar een mislukte James Bond film te kijken. De goede momenten in de film zorgen er toch voor dat ik de film 3 sterren geef.

avatar van dttom

dttom

Vond er niks aan.

avatar van neo

neo

ingewikkeld verhaal en een paar zeer spannende actie scenes.hoewel er niet zoveel actiescenes zijn word dat helemaal goed gemaakt in de climax.De truc met de maskers is ook wel leuk.jammer dat in deel 2 deze truc te vaak werd gebruikt.4 sterren

avatar van vic

vic

deze film is van de meester van thrillers van deze tijd brian da palma en ik vond hem erg goed. ik heb hem een hele tijd geleden gezien en ik denk nog steeds aan bepaalde scenes die er in zitten.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Moeilijk te volgen, rommelige actie film, die toch nog wel redelijk spannend was en een paar mooie scenes had, 3 sterren omdat hij nergens echt uitblonk.

avatar van jackie

jackie

Redelijke actie film. Maar na deel 2 gezien te hebben vond ik deze goed.

avatar van Hitman

Hitman

Ik vond het gewoon een aardige film. Hij krijgt dus 3 sterren van mij...

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Goeie actiefilm met veel spanning, alleen vond ik hem soms een beetje verwarrend. Maar toch goede actieen goede opbouw.

avatar van jeroentje125

jeroentje125

leuke actie film. Gewoon een goede film. Ik heb me vermaakt 3*

ik ben het totaal niet met jordy eens al je zo'n film een mislukte james bond film vindt moet je james bond films toch maar eens gaan kijken dan zie je dat het niet de zelfde film is.

Ik vind de film erg strak net zoals m.i:2(mission inbossible 2) heel strak maar ik zie het verschil tussen een mission imbossible en james bond

avatar van tom

tom

Gaat af en toe wel over the top, maar het is gewoon leuk vermaak voor een avondje als je gewoon ff leuk en filmpje wil kijken. Twas wel een beetje vaag af en toe

avatar van aburefan

aburefan

vond het verhaal beetje verwarrend af en toe maar dat word gecompenseerd door een paar erg stoere en spannende scenes zoals je die weinig ziet

avatar van tess

tess

Zeer goed verhaal; heel spannend. En natuurlijk Tom Cruise, he? Ja, echt heel gave film!!

avatar van EmDee

EmDee

Prachtige scene uit de film

roda

dit is een waardeloze film,alle elementen wat de serie uit de jaren 60 en 80 zo leuk maakte hebben ze omzeep geholpen.

als ze zo nodig een film willen maken moet ze de originele cast ook terughalen,peter graves ziet er nog hetzelfde uit als in de serie uit eind jaren 80 begin 90,net zo als thaao penglis en die donkere gast(ben de naam kwijt)en jane badler,dus dat had makkelijk gekund.

nu zit je bij deze film opgescheept met die tom cruise wat zoiezo al ongeloofwaardig is.

komt erbij dat de film een slecht verhaal heeft en maar weinig aktie bevat.

o.5 sterren

roda schreef:

komt erbij dat de film een slecht verhaal

Tja, de Die Hard films hebben tenminste een goed, origineel en briliant verhaal en zijn erg geloofwaardig

roda

ja ,veel beter als mission impossible daar moet je het toch mee eens zijn. die hard films bevatten tenminste een verhaal en bruce speelt mclane op een zeer geloofwaardige manier.

roda

en trouwens waarom betekent standaard en cliche films(niet dat die hard films dat zijn) meteen dat ze slecht en niet onderhoudend zijn,jullie zijn veel te kritisch op sommige films.

trouwens zelfs de veronica gids geeft die hard 1 en 3, 5 sterren.

roda schreef:

Niet dat ik zo'n grote MI fan ben, maar ik ben het absoluut niet met je eens. Waar MI af en toe nog wat diepgang en een verrassende wending in het verhaal probeert te zoeken zijn de Die Hard films (deel drie iets minder, en dat is m.i. ook meteen de beste) recht toe recht aan 13 in een dozijn verhaaltjes. Neemt niet weg dat die films vermakelijk zijn, maar echt bijzonder is het absoluut niet.

roda schreef:

jullie zijn veel te kritisch op sommige films.

zoals jij dat hier ook bent, ik probeer het dan nog wat te nuanceren, maar jij strooit meteen met 0,5's. (is verder je goed recht, maar zeg dan niet dat anderen te kritisch zijn)

trouwens zelfs de veronica gids geeft die hard 1 en 3, 5 sterren.

Daar heb ik nog nooit veel waarde aan gehecht.

avatar van Wouter

Kom op zeg. Qua actiefilms komen ze niet beter dan de eerste Die Hard. Persoonlijk vond ik de derde de minste (Die Hard moest zonodig verpuplfictiond worden...), maar dat de eerste geniaal is lijkt me duidelijk.

Wouter schreef:

ik zeg niet dat het een slechte film is. In het genre helemaal niets mis mee... ik geef alleen aan dat het verhaal weinig om het lijf heeft.

avatar van haagseharry

haagseharry

Jammer dat zo'n film gemiddeld 1 maal per half jaar op een Nederlandse zender te zien is.

avatar van cornelis

cornelis

Agony schreef:

ik geef alleen aan dat het verhaal weinig om het lijf heeft.

Oneens. Ik vind Die Hard 1 een mooi en sterk verhaal. Veel mensen denken dat dat niet kan omdat het een actiefilm is. Of vinden dat je actiefilms alleen maar binnen hun genre kan beoordelen. Ook oneens dus.

avatar van renske

renske

Ik heb het laatste uur gezien vanavond en vooral heel hard zitten lachen. Wat een belachelijke film!! Wel mooie décortjes. Goh wat is die Cruise toch saai. Ze kunnen 'm net zo goed onzichtbaar maken. Is misschien nog wel spectaculairder ook .

avatar van Macmanus

Macmanus

Ach kom op, de scène dat ze kraak maken is een meesterlijke scène, ik zat op het puntje van mijn stoel toen ik die zag (wel knap als je weet dat ik niet op een stoel zat )

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Jeetje, wat is dat een rommelwerk zeg. Dat gedoe met al die maskers en verraad. Alleen de scene met die inbraak was leuk. Die scene met die helikopter achter die TGV was zeer slecht. Tom Cruise is uitermate saai. Net zoals Renske zegt, hadden ze hem beter onzichtbaar kunnen maken. 1,5 ster.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

U-96 schreef:

Nou, nou... Wat zijn jullie allemaal negatief. Het is absoluut geen meesterwerk nee, maar ZO slecht was ie toch ook weer niet?

avatar van jasper

jasper

de palma heeft dat effect op veel mensne, schijnt.

avatar van gotti

Gisteren weer gezien, maar hij viel toch wel wat tegen. De orginele serie heb ik ooit een keer een tijdje gevolgd op tv. Die is toch iets leuker, grappiger en orgineler. Deze film was wel vermakelijk om op een gegeven moment werd het me iets teveel van het goede. 2,5*