• 9.373.198 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans en Tsjechisch

Releasedatum: 18 juli 1996

Plot Mission: Impossible

"Expect the impossible."

Jim Phelps en zijn elite-team bereiden in Praag een minutieus plan voor om een computerdiskette met de identiteit van de Amerikaanse spionnen uit de handen van de vijand te houden. Het team, bestaande uit Ethan Hunt, Phelps' mooie vrouw Claire, Sarah Davies en een elektronische expert, weet dat een diefstal gepland is op een ambassade-gala in Kiev.

Ethan Hunt

Max Mitsopolis

Drunken Female IMF Agent

avatar van renske

renske

Ik heb het laatste uur gezien vanavond en vooral heel hard zitten lachen. Wat een belachelijke film!! Wel mooie décortjes. Goh wat is die Cruise toch saai. Ze kunnen 'm net zo goed onzichtbaar maken. Is misschien nog wel spectaculairder ook .

avatar van gotti

Gisteren weer gezien, maar hij viel toch wel wat tegen. De orginele serie heb ik ooit een keer een tijdje gevolgd op tv. Die is toch iets leuker, grappiger en orgineler. Deze film was wel vermakelijk om op een gegeven moment werd het me iets teveel van het goede. 2,5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Deze was wel erg goed, 4 jaar geleden gezien maar ik herinner me dat ie echt wel leuk was.

in ieder geval beter dan die shitvervolg

4,0

avatar van otherfool

otherfool

Superieure spionage/actiefilm van De Palma. Lekker sfeertje, mooi opgebouwd, leuke twists. De scene met Reno en Cruise in de CIA is een klassieker. Beter dan dit wordt het in het genre denkelijk niet.

4,5*.

avatar van thunderball

thunderball

Toen ik 'm destijds ben gaan zien viel ie toch een beetje tegen of zoals toen in de Veronica stond:

voor een actiefilm zit er wel verdomd weinig actie in

maar om ook nog even de Revue (die ik toen luid lachend op de leeszaal van de bieb zat te lezen) te citeren:

een film waarin Emilio Estevez al binnen het half uur vermoord wordt kan geen slechte film zijn! lol

ja ik heb een goed geheugen!

Wat mij betreft: 4 sterren!

avatar van Shinobi

Shinobi

Leuke actie film om te zien met uiteraard die meesterlijke scène waarin Cruise aan een kabel naar beneden gaat om wat bestanden te jatten van de CIA.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

avatar van killerfreak

killerfreak

leuke actiefilm met een goed spelende Tom Cruise. Vooral de scène waar ze dat bestand uit de kluis stelen is heel goed gemaakt. Toch zijn de stunts af en toe té overdreven om een realistisch beeld te krijgen. De film krijgt van mij een 6.5je, of in MM-taal 3*

avatar van Zinema

Lekkere en sterke aktiefilm die door DePalma's regie net dat beetje meer krijgt. Een soort James Bond maar dan iets hipper. Goed.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Tom Cruise hangend aan een touw en dan nèt boven die vloer . Het moment van een okeeje actiefilm, die tegen het eind onnodig dom wordt.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Deze film heb ik wel vaker gezien.. Maar toen ik merkte dat ik er nog niet op had gestemd, liet ik het ook maar even zo totdat ik hem herzien zou hebben. Opzicht is dit een vermakelijke actiefilm, die bijna net de mist in gaat vanwege het toch iets té lange speelduur. De film mocht best wat korter zijn, en hier en daar zaten wat stukken die ik soms niet erg goed begreep, maar dat stoorde (gelukkig) niet. Tom Cruise zit gewoon geweldig in zijn rol, en dat stuk dat hij aan het touw hangt te bundelen vlak boven de vloer is echt een geweldige scene. Ook een compliment voor de muziek.

avatar van huVILEub

huVILEub

Erg leuke spionnenfilm. Is wat verouderd maar nog steeds erg leuk. Blijft boeiend tot het eind.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Herziening. Weet niet waarom eigenlijk, had er gewoon zin in.

Conclusie daarvan is dat hij me stukken minder bevallen is, alsnog vermakelijk, maar zeker niet de topper die ik er ooit in zag.

avatar van AGE-411

AGE-411

Verschrikkelijke film

Hier en daar lijkt het op een sfeervolle actiefilm uit de jaren 90, maar die sfeer wordt dan door de klunzigheid gewoon neergehaald: Belachelijke en te ingewikkelde plotwendingen. Het aantal fouten en onwaarschijnlijkheden valt niet te tellen, en de acteurs zijn wandelende karikaturen en de dialogen zijn niet bijzonder tot zeer slecht.

Het einde is gewoon dieptreurig. Een thalys die rijdt zonder bovenleidingen? Een helikopter in de eurotunnel? Cruise die door die explosie weer op de trein wordt geblazen?

VERSCHRIKKELIJK BELACHELIJK.

Het leek werkelijk op een goedkope B-film.

Te veel minpunten om op te schrijven. Sterk aan geërgerd.

avatar van schram101

schram101

Aardige actieprent dit eerste deel van de Mission Impossible serie. Deel twee en drie zijn echter wel beter maar dat doet niets af aan de sfeer en beleving van deze. Sowieso door de ultracoole soundtrack zit je natuurlijk zo in de film en dat blijft ook wel een beetje zo. Nergens wordt het echt goed of spannend, maar is dat nou nodig? Zeker de scene in de [spoile] kluis is ontzettend stoer en ook het einde mag er wezen.

AGE-411 schreef:

Belachelijke en te ingewikkelde plotwendingen.

Dit ben ik wel een beetje met je eens. Maar..

.. ga je me echt vertellen dat je je hieraan ergert in een Mission Impossible film? Dat kun je toch niet menen..

avatar van Denzz

Denzz

Aardige actiethriller van De Palma! Cruise is een geschikt acteur voor z'n rol, maar topprestaties levert hij nu ook weer niet af. Het verhaal steekt volgens mij nogal simpel in elkaar maar het kan er door.
Maar 'Mission: Impossible' bevat volgens mij toch wel een paar aardige scènes zoals met de zweetdruppel bijvoorbeeld. En de eindscène is ook wel erg bombastisch en knap gedaan. Dit maakt 'Mission: Impossible' volgens mij tot één van de betere actiefilms en daarom verdient die toch nog een dikke 3.5* .

avatar van Theunissen

Gewoon een heerlijke actief thriller met natuurlijk een iets over dreven verhaal. Veel scenes zijn spectaculair (soms iets overdreven maar dat paste wel goed bij het verhaal) en de film weet te boeien van het begin tot het einde en is zelfs regelmatig spannend. De cast was goed gekozen en Tom Cruise deed het als Ethan Hunt zeer goed en leuk. Maar persoonlijk vond ik Jean Reno nog het best en zag Emmanuelle Béart er natuurlijk heerlijk uit.

De scene waar ze Inbreken en de kluis kraken was geweldig en zeer spannend.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Misschien was dit in 1996 een leuke film. Ik zat me nu vooral te ergeren. De special effects waren slecht en sommige scene's echt belachelijk en ongeloofwaardig. 2 voorbeelden:

De scene met de zweetdruppel in de kluis. Jean Reno laat dat touw vieren omdat hij die rat wil doden en houd Tom Cruise dan nog net boven die vloer vast. Dan krijg je een scene die redelijk lang duurt en dan denk ik: "waarom tilt Jean, Tom niet gauw omhoog"? Dat duurt en dat duurt. Dan komt die man die daar werkt weer richting kluis en dan kan Jean hem ineens wel meteen omhoog tillen!

Dan die scene met die helikopter in die trein. Dat is allemaal nog tot daar aan toe, maar dan laat Tom die heli ontploffen en dan vliegt hij ff door de lucht terug op die trein! Jaaa tuurlijk!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik moet zeggen dat ik deze film in de bioscoop veel indrukwekkender vind dan thuis voor de buis. Er zitten behoorlijk was goede actiescène's in en ook qua spanning en sensatie zit het wel goed. Alhoewel sommige scène's wel erg ongeloofwaardig overkomen zoals de tunnelscène. Maar dat weet je nou eenmaal met actiefilms. Vooral bij de scène waarin ze in de kluis inbreken en hij op zijn kop boven de diamant hangt zat ik op het puntje van mijn stoel. Maar ik moet wel zeggen dat deze scène's nu wat gedateerd over kunnen komen.Tom Cruise komt niet helemaal sterk over als bijdehande beroepscrimineel en tough guy.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Degelijke actiethriller die bij vlagen spannend is en gelukkig niet geheel voorspelbaar. De cast is prima, vooral Tom Cruise en Jon Voight acteren goed. De scène in het CIA-hoofdkwartier is zonder meer het hoogtepunt van de film.

avatar van Spetie

Dit blijft toch wel een lekkere actiefilm.

Tom Cruise is niet voor elke rol weggelegd, maar een rol als deze voert hij toch haast moeiteloos goed uit. Brian de Palma maakt van deze film een waar spektakelstuk, dat het nodige vermaak biedt en garant staat voor een hoop actie. Vooral de scène, waarbij Cruise de vloer niet mag raken, is inmiddels toch wel een klassieke scène geworden. Daarnaast bevat de film nog wel meer mooie actie, veel vaart en een lekker verhaal vol complotten, bedrog en andere spionage-elementen. Soms is de film iets overthetop, maar aan de andere kant hoort dat ook wel een beetje bij een film als deze.

Naast Cruise is er een degelijke rol weggelegd voor Jon Voigt, die de teamleider speelt van het team waarin Cruise zijn opdrachten uitvoert. De leukste rol is echter weggelegd voor Ving Rhames, die een grappige computerexpert speelt, iets dat je niet direct van hem zou verwachten als je hem ziet. Tenslotte heeft de film nog een fijne herkenbare soundtrack. Ook niet zo raar als je weet dat Mullen en Clayton deze verzorgd hebben, want die staan sowieso garant voor kwaliteit.

Erg vermakelijk dus.

avatar van david bohm

david bohm

Herzien en een halve ster erafgehaald. Vooral het begin van de film vind ik zwak. Als het team elkaar omarmend zo'n beetje de liefde verklaard, dat zie ik een collega spion als Jason Bourne of James Bond niet doen. Het is duidelijk, de film neemt zichzelf niet al te serieus. Het is ruim anderhalf uur spionnetje spelen waar we naar zitten te kijken. Het plot is samen te vatten als 'wie is de mol.' Redelijk vermakelijk om te zien maar niet sterk.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens herbekeken en hij blijft toch goed. Vooral de scène in de kluis (aan die kabel) blijft spannend

Jammer genoeg dat die scène met de TGV wel niet echt kan, want in 1 tunnel kan er maar 1 trein en in de film kruisen ze elkaar

'k vond ook iedereen goed gecast en nog een boeiend verhaal.

avatar van wwelover

wwelover

Vrij tegenvallende film moet ik zeggen. Ik ben een liefhebber van Tom Cruise en houd ook van dit genre films, echter MI kon mij zelden echt boeien. Ok Cruise doet het meer dan uitstekend, maar echt van veel meer hoeft de film het niet te hebben. Er zitten enkele sterke scenes in, zoals de inbraak bij CIA. Maar ik vond het allemaal een beetje onnodig overdreven. Ben overigens wel benieuwd naar deel 4. Die zal ik vast nog wel in de bioscoop zien.

avatar van The Oceanic Six

Nadat ik recent Mission: Impossible 4 in de bios zag bedacht ik me dat ik van de voorgangers niet al te veel meer herinner. En dan vooral deel 1 en 2 die ik echt al een eeuwigheid niet meer heb gezien. Een ideaal moment voor de herziening dus.

Mission: Impossible zit nog best goed in elkaar. Het lijkt nogal op James Bond, maar dan serieuzer en met nog meer over de top gaande momenten. Soms erg leuk (geweldige scene, die computerinbraak bij de CIA!), soms zo overdreven dat het stoorde (de helicopter die aan de TGV hangt). Maar overall best wel de moeite. Dat komt ook doordat de cast me wel beviel. Cruise is gewoon solide als Ethan Hunt. Beetje humorloos en droog is hij wel, maar goed. Voight en Rhames deden het ook prima. Zeker Voight vind ik echt een prima acteur.

Wat me stoorde waren de special effects op het einde met de helicopter/TGV scene. Zag er niet uit, zeker de ontploffing waarbij Cruise weer op de TGV werd gesmeten. Zeker wel een smetje op de film die verder best wist te vermaken. Vergeleken met deel 4 is deze film trouwens wel erg serieus. Ik zie het liever wat luchtiger, aangezien de hele reeks toch pretentieloze, vermakelijke flauwekul is.

3,5* blijven staan.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Heb deze prent nog eens opnieuw bekeken en blijf bij m'n eerste mening, misschien een kleine aanpassing.

De minst goede van de 3 is niet helemaal juist, het is een goede actieprent zonder twijfel en zeer zeker geen snertfilm.

Naar aanleiding van de verschijning van de 4de film deze eens opnieuw bekeken, ditmaal op blu-ray.

Heb niets te wijzigen aan mijn eerdere commentaren, alleen dat de beelden en geluid op het BD-schijfje natuurlijk van nog betere kwaliteit zijn.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Toch wel een mooi gestileerde avonturenfilm, zowel in beeld als in dialogen.

Mede door de score vind ik het wel een fijne sfeer hebben.

Gewoon prima amusement, niets meer en niets minder.

avatar van baspls

baspls

Mooie film. Goed Geacteerd, Mooie Effecten. Leek wel of ie uit 1986 kwam inplaats van 1996, in tegenstelling tot veel andere films uit de 90's word Mission: Impossible niet verkloot door overmatig CGI gebruik. Goede en zeer vermakelijke film.

avatar van Mr_Mephisto

Mr_Mephisto

Na lange tijd nog eens deftig herzien.
Het begin van de film en de daaropvolgende intriges creëren een spannend sfeertje; vooral de Praagse setting is geslaagd. (Het was deze zomer een fijne verrassing toen ik in diezelfde stad op de Karelsbrug botste, waar een auto ontplofteen Cruise de trappen op liep.)
De meest memorabele en nog immer spannende scène blijft die van in het CIA-gebouw, zoals gauke hierboven vermeldt. Helaas wegen voorspelbaarheid en over-the-top actie ook door in mijn beoordeling. Het einde is een lachertje.

Herziening.

Maar dan wel een héél late. Toen de film voor het eerst op TV kwam ooit gezien (ergens rond '98 dan?), maar nooit afgekeken toen denk ik. Meeste scenes kende ik nog wel, maar van die treinscene herinnerde ik me niks meer.

Heeft de tand des tijds niet al te best doorstaan. Een aantal scenes blijven leuk (de kraak uiteraad, ook meteen de meest iconische, maar ook het begin in Praag is fijn), maar een hoop zaken komen tegenwoordig nogal muf en afgezaagd over. De vele twistjes zijn te doorzichtig, de finale belachelijk en de tussenstukjes gewoon saai, ondanks een hoop extra Frans acteertalent.

De Palma's regie viel me toch ook een beetje tegen. Normaal iets opvallender en zwierderiger, hij houdt het hier wat mij betreft veel te braaf. CG is verder érg slecht, dat helicoptertje kon écht niet, gelukkig beperkt De Palma het tot een paar scenes, zodat het niet de hele tijd stoort.

Heeft veel van z'n glans verloren. Op z'n hoogtepunt een vlot spionagefilmpje, maar teveel dalletjes en pijnlijke momenten om nog écht te entertainen.

avatar van Insignificance

Insignificance

Spy fun met een onvergetelijke tune en heel wat minder schwung dan ik me herinnerde. Was ook alweer vergeten dat De Palma deze op z'n palmares heeft staan. Eentje met een aangename stijl, al laat zich dat eigenlijk alleen voelen wanneer het zich in met name nachtelijk Praag afspeelt. Samen met de diefstal van de NOC lijst het beste segment van de film.

Niet dat dat nu zo spannend is, maar de stilte spreekt wel aan. Verder toetert Elfmans score alsof het een lieve lust is en daarna wordt het allemaal stilaan minder. De film verkeert zelfs in een wak wanneer Voight weer opduikt. Beroerd onderdeel, Czerny heeft een wel erg lullig rolletje en de Palma's afsluitende over the top actie is het aanzien echt niet (meer) waard.