• 9.377.215 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans en Tsjechisch

Releasedatum: 18 juli 1996

Plot Mission: Impossible

"Expect the impossible."

Jim Phelps en zijn elite-team bereiden in Praag een minutieus plan voor om een computerdiskette met de identiteit van de Amerikaanse spionnen uit de handen van de vijand te houden. Het team, bestaande uit Ethan Hunt, Phelps' mooie vrouw Claire, Sarah Davies en een elektronische expert, weet dat een diefstal gepland is op een ambassade-gala in Kiev.

Ethan Hunt

Drunken Female IMF Agent

avatar van timburton

timburton

Erg slechte film.

Had leuk kunnen zijn, want het verhaal is tamelijk goed.

Daarom is de oude Mission Impossible ook veel leuker.

Het punt waarom De Palma de film heeft verkracht is omdat ze die Amerikaanse meelbal van een Tom Cruise hebben gebruikt als Phelps. 1 sterretje voor deze flop. (Hollywood op zijn clichèst en slechst)

avatar van Tarkus

Tarkus

De eerste van de 3 uit de serie.

Het is de minst goede van de 3 ook, maar toch ook niet zo dat het een snertfilm zou zijn, integendeel.

De film leunt nog het meeste aan tegen de oorspronkelijke tv serie, met Jim Phelps (gespeeld door Jon Voight) die ook in de serie voorkomt.

Het verhaal zit goed in elkaar en ook de actie is prima, al is de helikopterscène op het einde wel zeer ongeloofwaardig. Maar laat dat de pret niet drukken.

Dit is gewoon een goede actieprent om niet te veel bij na te hoeven denken.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Het is geen slechte film, maar ik had het toch beter verwacht. Wel goede muziek en leuk geacteerd. Ook prima verhaal, maar ja.. In een actiefilm altijd zeer neppe stukken. Zoals de helicopter aan de trein in die tunnel was wel overdreven. De scene dat Cruise met een kabel naar beneden gaat voor dat bestand was erg goed gemaakt. Maar wel een vrij goede film. 4*

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Ik vond het meer een spionnagethriller dan een actiefilm. Wel een topper. 4 sterren.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Een 3.5 voor deze fim, het gehalte "impossible" lag iets te hoog.

De film kent een erg sterk verhaal, en staat bol van de leuke actiescenes, maar zoals zo velen gaat ook bij mij de helikopterscene in de kanaaltunnel veel te ver. Helemaal als je bekijkt dat de werkelijkheid totaal niet strookt met de getoonde beelden. Zo is de kanaaltunnel lang niet breed genoeg zodat hier de rotorbladen van een helikopter in zouden passen, en in de film is te zien dat de kanaaltunnel een tegemoetkomende trein passeert, maar dit is onmogelijk gezien de kanaaltunnel uit twee afzonderlijke tunnelbuizen bestaat, voor iedere richting een. Ook de special effects van de helikopterscene zijn niet groots, maar ook zeker niet slecht, dit laten we dan ook maar in het midden.

Maar dan hebben we ook meteen het grootste minpunt aan de film opgenoemd, want voorderest zit de film zeer goed in elkaar, en ook de vertolking van Cruise is van voldoende niveau. Mijn persoonlijke topper Ving Rhames speeld de rol van "computernerd". Deze rol zou hij uiteindelijk in alle Mission Impossible films op zich nemen, evenals hij in andere films dit soort rollen speeld. Ik vind Rhames hier uitermate voor geschikt, en dit is ook zeker een pluspunt.

Verder is de scene in de kluis geniaal uitgewerkt. Dit is absoluut het hoogtepunt van de film. Al zit er wel een onwaarheid in, want wanneer Krieger Hunt loslaat doordat hij een rat in het aircosysteem spot, zou Hunt zeker de grond moeten raken gezien de tijd dat Krieger loslaat, dit is echter niet het geval, Hunt raakt de grond ternauwernood niet. Een onmogelijkheid als je het mij vraagt.

Al bij al is de film alleraardigst, en is het jammer dat De Palma veel geld en tijd in de actie met de kanaaltunnel heeft besteed. Als hij hier een ander script op had losgelaten had de film zonder twijfel nog veel beter gescoord dan nu het geval is. Een 3.5 waarbij het vervangen van de helikopterscene door iets anders zeker een 4.0 of misschien zelfs een 4.5 zou hebben opgeleverd.

avatar van martinovitch

martinovitch

Ik vind dit de slechtste van de trilogi

avatar van Gerritj

Gerritj

Tijdens de intro was van mening dat ik naar een film van 007 zat te kijken.

Ik weet niet waarom ik eerst deze film ongezien als waardeloos aan de kant heb gezet. Onbegrijpelijk, want nu ben ik enthousiast.

In dit soort films komen altijd scenes voor die ongeloofwaardig zijn, maar wel leuk voor de sensatie.

Een film hoef niet altijd realistisch te zijn. In bijvoorbeeld alle Bond films komen scenes voor als hier met de helicopter I like it.

Ook de onvoorziene gedaantewisseling van 1 van de hoofdpersonen kwam voor mij totaal onverwachts.

4,5

avatar van helleke

helleke

Ik ben niet echt onder de indruk van deze film,zat wat ingewikkeld in elkaar.

Die scene met de helikopter in de TGV-tunnel was wel ferm bij het haar gegrepen!!!

Niet alles moet exact te verklaren zijn maar zoiets kan toch echt niet.

2,5 sterren

avatar van skipy05

skipy05

goede film, niet overdreven actie. 4*

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Vergeten op deze film te stemmen.

Goeie film met een goeie Cast en niet te vergeten:'Goeie Muziek'!

Vooral het hoofdthema van Lalo Shifrin was echt geweldig tijdens de film en bood dat extra tintje wat het nodig had.

avatar van Infected_

Infected_

Vond ik nog een redelijk goede actie film. Heb 2 & 3 liggen maar nog niet bekeken dus kan nog niet oordelen of ze beter zijn of niet.

avatar van Blur

Blur

Ik ben intertijd in de bioscoop in slaap gevallen.

Later op DVD is begrijpelijk waarom. Tussen de actiescenes door, is er geen doorkomen aan, met die blaaskaak van een Cruise.

avatar van The Oceanic Six

Uitstekende actiefilm. Sowieso ben ik wel liefhebber van de M: I films. Tom Cruise zet hier een sterke rol neer als een soort 2e James Bond. Het verhaal was goed genoeg en de aanwezige actiescene's hadden genoeg spektakel. Dit is typisch zon film waar ik de scene's die wat over the top zijn voor lief neem. Dat weet je bij dit soort films en dus moeten we niet zeuren. Cruise is buiten het feit dat ie een raar mens is wel een erg goede acteur. Je kan hem niet snel op slecht acteren betrappen.

3,5* voor M: I deeltje 1.

avatar van Poppe

Poppe

Wat een actiefilm, gaat in een razend tempo voorbij. Verveeld nooit! De twist is ook aardig, maar ietwat voorspelbaar. Heb genoten! Tom Cruise op zn best..

avatar van Michael_deNiro

Michael_deNiro

inderdaad een goede actiefilm. Cruise speelt voortreffelijk.

leuk verhaal, goed eind.

zeker een 4.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Jammer dat de clue er te dik bovenop ligt. Naar het einde toe wat te overdreven stunts. Lekker om een keer op zondagmiddag te kijken, maar het lukt me maar niet om dit soort films écht spannend te vinden.

avatar van niethie

niethie

Het is alweer jaren geleden dat ik dit filmpje voor het laatst zag, ik kan me er niet echt veel meer van herrineren behalve dat het een aardig modern James Bond achtig- spionage trilletje was en daarnaast natuurlijk de memorabele score, ik houd het- voorlopig op een magere-

avatar van film88888

film88888

De beste MI film uit de reeks, en een echt zeer knap werkje van Brian De Palma.

Ik vond juist Tom Cruise in één va zijn beste rollen ooit in de MI films!

Jon Voight vond ik ook al zo geweldig acteren, en de film had wel mooie suspence op sommige vlakken.

De special effects op het einde vond ik ook weer heel mooi gedaan, en de actie door heel de film zat goed, en de film had wel een echte snelheid daarom vond ik dat de film snel gedaan was.

4,0 sterren.

avatar van Car-freak

Car-freak

Geweldige film, Cruise zijn beste rol samen met War of the Worlds!

avatar van desteven007

desteven007

Leuke spionage-thriller met Tom Cruise, in het begin deed het mij een beetje denken aan Bond films, de scène met de HST vondt ik wat overdreven, maarja het is dan ook een actie-film.

avatar van Zinema

Lekkere en sterke aktiefilm die door DePalma's regie net dat beetje meer krijgt. Een soort James Bond maar dan iets hipper. Goed.

avatar van gauke

gauke

Eerste deel weer eens bekeken. Blijft steeds weer superspannend en duizelingwekkend.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Leuke film heb hem pas geleden gekeken en vond het een prachtverhaal met goede actie. Ook Tom Cruise speelt geweldig en Jon Voight speelt ook wel goed.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een klassieker in het genre van de actie-thriller.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Lang geleden alweer dat ik deze voor het laatst zag, mooi dat hij vanavond op televisie te bezichtigen is. Kwam er een tijdje geleden ook pas achter dat Emmanuele Beart hierin speelt.

avatar van wibro

wibro

Geen onaardige thriller, ook weer niet direkt bijzonder. Mooie special effects, niet overdreven veel actiescenes. Mooie fotografie van o.a. Praag. Kan er dus mee door.

Waardering; gemiddeld 3,0*

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Aardige actiefilm, die echter nergens boven het gemiddelde uitsteekt.

Het verhaal is erg mager (en nergens heel boeiend) en de acteerprestaties zijn oke, maar niet meer dan dat (Jon Voight, te weinig in beeld, steekt er boven uit).

Actiescènes zijn wel aardig, maar dat zorgt er niet voor dat dit direct een goede actiefilm is. Die Hard (alle 4 de delen) is eigenlijk op alle vlakken beter dan deze film.

3*.

avatar van rayman

rayman

Stem verlaagd naar 2.5

avatar van Tun-89

Tun-89

Ik vond deze film wel aardig maar niet geweldig,
ik weet niet waarom maar ik had meer verwacht,
en ik was toch niet zo onder de indruk.
opzich wel goede actie film maar soms wat ingewikkeld en
saaie momentjes.
Mooie special effects, mooie plaatjes van Praag.
Tom vond ik niet al te best, soms wat overacting.
De scene dat Cruise met de kabel naar beneden gaat, vond ik briljant, dat is een filmmoment die je onthoud. De scene met de helikopter in de tunnel, vond ik iets te ongeloofwaardig.

De Theme Song is beter dan de film zelf.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Het blijft nergens op slaan dat een vertrouwd gezicht uit de serie, ineens de badguy wordt. Het is alsof je A-Team the movie maakt en Hannibal zich ineens tegen de rest keert.