• 9.384.374 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Donnie Wahlberg, Franky G en Glenn Plummer

Releasedatum: 5 januari 2006

Plot Saw II

"Oh yes... There will be blood."

Detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) onderzoekt een bloederige moord en het gevoel bekruipt hem dat Jigsaw, de moordenaar die een spoor van lichamen en lichaamsdelen achterliet, weer actief is. Hij krijgt snel gelijk. Deze keer heeft Jigsaw niet twee mensen opgesloten, maar maar liefst acht personen die elkaar niet kennen en niet weten wat hun onderlinge connectie is. Ze zullen alleen kunnen overleven wanneer ze hun verstand gebruiken. Dat geldt ook voor Matthews, voor wie de tijd steeds meer begint te dringen.

John Kramer / Jigsaw

Obi Tate

avatar van RustyRyan

RustyRyan

Halcyon schreef:

Een film puur en alleen op opbrengsten of verlies gaan beoordelen zou een beetje simpel zijn, niet?

Dat hoor je mij niet zeggen, maar dit is wel een meetbaar instrument om te bepalen als een film succesvol is geweest ja of nee. Puur alleen meningen gebruiken is niet echt objectief. Natuurlijk moet je meerdere aspecten erbij betrekken om tot een "conclusie" te komen voor die flop top 3, maar aangezien ze de financiele resultaten er niet eens bij betrekken is het natuurlijk onzin om te zeggen of een film geflopt is of niet.

avatar van Halcyon

Halcyon

RustyRyan schreef:

Hier heb je wel een punt.

avatar van nickey

nickey

een hele goede film kan niet wachten op deel 3. ver heug me er al op

avatar van mitch3ll

mitch3ll

iets meer gore minder vernieuwend maaar gaa deel 3 wel kijken

avatar van Materny

Materny

Prachtig, en vondt het einde nog zelfs beter als bij deel 1.

De spelletjes van Jigsaw slaan weer in als een atoombom, wat ook wel gezegd kan worden van Jigsaw himself ( Bell ).

Hij speelt toch echt wel een ijzersterke rol, maar ik ken hem alleen van Saw 1&2 en van Season 2, -24- dus weet ik niet of hij echt een geweldig acteur is.

Kan niet wachtten op deel 3 !!!.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Beetje door borduren waarbij de scenes in het huis wel leuk zijn.

avatar van xangadix

xangadix

Een hoop geweld, geschreeuw en ophoesten van bloed. Ik was het al gauw zat, hoewel er een paar leuke vondsten op het gebied van filmsadisme te zien waren.

avatar van DaviS

DaviS

saw 1 was 10x beter dan deze

maar alweer een onverwacht einde. hoe krijgen ze het toch voor elkaar

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Materny schreef:

Prachtig, en vondt het einde nog zelfs beter als bij deel 1.

Schitterende grap, terwijl ik er eigenlijk niet om mag lachen

Maar goed, inderdaad wat speelt die acteur sterk! en wat een GE-WEL-DIG motief!

avatar van SiSsY bOY

SiSsY bOY

Zeker geen top 250 notatie waard deze film. Ik vind de saw hype een beetje tever gaan. Het wordt weer tot op de bodem uitgemolken om er maar weer zoveel mogelijk geld aan te verdienen.

Scream was toentertijd ook zo'n hype en ik vraag me dan ook af hoe hoog die film had gestaan als moviemeter in die tijd bestaan had.

Erg cliché dit verhaal en zoals bij de meeste sequels haalt dit tweede deel het imago van het eerste deel omlaag. Saw II niets meer dan een achterhaald actie thrillertje.

avatar van Drishti

Drishti

SiSsY bOY schreef:

Saw hype? Na 2 films? Oke, ik geef toe, ik hou ook al heel erg van deze films, en kan ook niet wachten tot het volgende deel, maar dat wil nog niet zeggen, dat ze er alleen geld aan willen verdienen. De films zijn gewoon meesterlijk (1 nóg véél beter dan 2) en dat ze er geld mee verdienen, so be it. Als ze maar doorgaan met het maken van mijn lievelings films

avatar van Doom

Doom

Blijf het gewoon een erg slecht argument vinden. Alsof vervolg delen alleen maar gemaakt worden voor het geld. Tuurlijk komt er geld bij kijken, maar zeker niet meer of minder dan bij een eerste deel. (over welke film we het nou ook hebben.)

In Saw II is zelfs meer geld ingestoken dan deel 1, dus dat het uitgemolken wordt met de meest goedkope troep etc is pure onzin. In de filmwereld speelt geld nou eenmaal een belangrijke rol, maar zeg nou eerlijk, waar niet?

Dus of het nou deel 1 of deel 10 is, wat maakt het uit. Wat is het verschil? Niks! Dus in jullie termen spreken, laten we Saw maar eens flink uitmelken want bij bevalt deze reeks wel. Net zoals Halloween, Nightmare On Elm Street etc.. Heerlijk!

avatar van thunderjong

thunderjong

Ik vond de film nog zeer vermakelijk. Ondanks dat het misschien niet zo 'orgineel' is als deel 1 zitten er toch zeer verrassende wendingen in. Iets minder dan deel 1, maar zeer de moeite waard. En vergelijkingen als Cube e.d. ... ik vind het in deze film toch zeer anders overkomen en het gaat minder om de gruwel!Acteer werk is wel iets minder strak.

Ik geef 3.5 *

avatar van Hanne

Hanne

Ik vond deze film heel goed. Beter als de 1e. Ook het einde hier was heel verassend en dat maakt een film toch veel leuker.

4,5**

avatar van Werwolf

Werwolf

Het begin had ik gezien en dat begon meteen klasse! Hetzelfde als bij Saw, waar ik het begin goed vond, maar erna de film steeds minder interessant vond, tot het einde wat weer heerlijk was!

Nu kwam het niet door verveling, maar ik had geen tijd om verder te kijken, binnenkort toch maar eens doen.

Wie weet scoort deze beter dan de eerste film..

avatar van the rainking

the rainking

Waar ik deel een vergezocht doch onderhoudend en vernieuwend vond kon deel twee me niet echt boeien.

Flauw script, niet altijd even goed acteerwerk

2,5

avatar van TOthehulk

TOthehulk

deel 1 was duidelijk beter! maar dat betekend in mijn ogen niet dat dit een slechte film!

***

avatar van Anakin01

Anakin01

Nou schijnt ook al een derde te komen..

Heb de poster al ergens gezien, maar zijn denk ik nog vage ideeën..

avatar van werry

werry

ik vind het echt een slechte film.. film..

deel 1 was daarentegen super!!

avatar van huizepius

huizepius

geweldig deze film!! Iets meer bloed als deel 1 dat zeker wel, maar vond het meer dan de moeite waard! top gewoon!!

avatar van john constantine

john constantine

Goeie film, alleen soms het gevoel alsof ik naar Mindhunters 2 zat te kijken. Maar voor de rest is de film zeer vermakkelijk. Kijk uit naar deel 3!!!

avatar van Mierelier

Mierelier

Deze doet zeker niet onder voor het eerste deel!

Gaaf gewoon, heb de hele tijd geboeid zitten kijken

Deze krijgt ook 4 wel verdiende sterren

avatar van denwilly

denwilly

Weet iemand soms wanneer deze film gereleased word

want ik kan echt niet wachten op dit 2de deel

avatar van mauritsje

mauritsje

had er veel meer van verwacht!

ik vond hem ook totaal niet eng.

geen verhaal maar dat komt dat ik saw I niet gezien heb.

toch nog wel 3 *

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Redelijke film, hoewel ik deel 1 qua verhaal maybe toch net ietsjes beter vind.

Het einde van deze film is weer een raadsel..het zag erna uit dat een 3e deel ook wel op de proppen komt

avatar van pie18

pie18

Super film net niet goed genoeg als deel 1. Maar weer over troffen. deel 1 kreeg een dikke 5 van mij deze een 4.5

avatar van black_shadow

black_shadow

Ik hou normaal gesproken niet echt van sequels, maar deze saw II is echt de moeite waard opnieuw zitten er verrassende scenes in en deze film lijkt me ook bloederig dan de eerste film.

avatar van Relschopper

Relschopper

Verassende scenes? Kom op... het einde is redelijk verassend. Maar aan de andere kant ook weer niet, als je je enigzins in Jigsaw en saw 1 verdiept hebt..

Het is wel een goede, spannende film..

avatar van SSeagal

SSeagal

Relschopper schreef:

Het is wel een goede, spannende film..

Ja Jij wist meteen dat zijn zoon in de kluis achter de agent zat en dat die vrouw samenwerkte met Jigsaw en dat de beelden niet live waren enz.., knap hoor

avatar van kiekeboe

kiekeboe

als de film zo hoog zit , wat willen julie dan zien , saw 2 is

gewoon bangelijk net als deel 1 , en geloof me beter dan de saw filmen , ik denk niet dat het er veel zijn. zaag wat meer over hostel dat is pas een flop , mijn mening. voor mij zeker voor horror!!!! 5 sterren net als wolf creek.

mensen die graag voor horror zijn !!! zeker kijken.