• 9.381.114 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Donnie Wahlberg, Franky G en Glenn Plummer

Releasedatum: 5 januari 2006

Plot Saw II

"Oh yes... There will be blood."

Detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) onderzoekt een bloederige moord en het gevoel bekruipt hem dat Jigsaw, de moordenaar die een spoor van lichamen en lichaamsdelen achterliet, weer actief is. Hij krijgt snel gelijk. Deze keer heeft Jigsaw niet twee mensen opgesloten, maar maar liefst acht personen die elkaar niet kennen en niet weten wat hun onderlinge connectie is. Ze zullen alleen kunnen overleven wanneer ze hun verstand gebruiken. Dat geldt ook voor Matthews, voor wie de tijd steeds meer begint te dringen.

John Kramer / Jigsaw

Michael Marks

Obi Tate

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Grappig vond ik trouwens de verwijzing naar een klassieker 'The last house on the left'

Dit was me idd ook opgevallen ja.

avatar van rising action

rising action

zero-nine schreef:

Net als deel I een heel verassende film. Maar zoals hier al eerder werd gezegd; de film mist de intensiteit van de eerste film. Ik kreeg het gevoel alsof de film iets te snel af moest zijn. Alsof er te weinig tijd was om de karakters in de film uit te diepen. In SAW I was er een prachtige chemie tussen Whannell en Elwes en dat maakte de film heel intrigerend. En in dit deel kreeg ik een beetje het idee dat de cast bestond uit van die "teenhorror-movie" acteurs bestond. Ook Dina Meyer als veels te knappe detective vond ik totaal overbodig en ongeloofwaardig.

Maar dit alles mocht de pret niet drukken. Ik heb weer met kromme tenen zitten kijken. En ben ook in dit deel weer aangenaam verrast door het bizarre verhaal wat naar mijn mening SAW II ook weer meer dan de moeite waard maakt.

SAW I kreeg van mij 4*, SAW II krijgt 3,5*.

Waarom staat bijvoorbeeld Saw dan wel in je top 10 en Hotel Rwanda niet?

avatar van steefwijnen

steefwijnen

vond de film een goed vervolg op 1 had gehoord dat de film in 28 dagen geschoten was knap werk

avatar van Jimske

Jimske

goede en spannende film! vond em beter als het eerste deel! er gebeurde gewoon meer in, en het einde vond ik totaaaaal onverwacht! ik heb echter toch nog een aantal opmerkingen:
die vrouw die vanaf het begin eigelijk gewoon meespeelde met het spel, en die jongen (de zoon) hadden toch ook dat gas ingeademd? hoe komt dat die vrouw dan niet dood is gegaan? is dat omdat zij in die put met naalden is gevallen en dat daar ook het tegengif inzat want zij had allerlei spuitjes in haar armen en benen steken (dus jigsaw wist dat die macho haar in die put ging gooien?) en eigelijk zat die zoon al de hele tijd in die kluis tijdens het gesprek? waarom kon hij dan niet schreeuwen en waarom kwam ineens die kluis tevoorschijn? die kluis die in dat huis stond was dat de kluis die ineens tevoorschijn kwam waar de politie zat?

hoe dan ook 4,5 ster!

avatar van Jonkster

Jonkster

Weet de sfeer van de eerste film erg goed over te nemen. Ook qua verhaal is het een directe opvolging van het eerste deel. Toen ik de film had gezien dacht ik dan ook even dat dezelfde regisuer erachter zat.

Allemaal iets minder verassend na zo"n eerste deel maar zeker creatief en vermakelijk genoeg. Een prima vervolg, 3,5*

avatar van tevelenco

tevelenco

Redelijk goed en nog sadistischer vervolg op SAW.

Maar sadistischer wil niet zeggen beter.

Het verhaal was natuurlijk niet meer zo orgineel als in deel 1.

En ook vond ik het verhaal en de personages wat minder goed uitgewerkt.

Spannend was hij wel.

En ook deze keer zaten er weer wat nieuwe sadistische vondsten in.

En ook dit deel sloot weer erg verrassend af.

Het nivo van deel 1 haalt hij zeker niet maar ik vond het toch een geslaagd vervolg

avatar van Damaster16

Damaster16

Super film gisteren gezien.

Echt weer een paar mooie acties, echt toppie.

Op naar deel 3, zit er nu al op te wachte.

Alleen was deel 1 wel iets beter, het verhaal was beter.

Maar wel 4 mooie *

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Ik was me de hele tijd aan het ergeren aan die detective. Ik kon hem echt niet anders zien dan een mislukte Jack Bauer

Voor de rest vond ik de film echt niet denderend. Mensen die op een originele manier doodgaan heb ik al gezien in de Final Destination-reeks en hoewel het wel een fijn einde was vond ik het verhaal ook niet veel soeps.

Misschien binnenkort eens Saw 1 gaan bekijken, wie weet kan ik dan meer respect voor het vervolg opbrengen.

BoordAppel

Buitengewoon dom om eerst deze film te kijken en dan pas deel 1.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Ben ik daarom buitengewoon dom? :s

Je wil dus zeggen dat mensen die deel twee voor deel één beoordelen beter direct moeten worden afgedaan als mensen die gewoonweg geen verstand hebben? Als ik een film wil zien dan zie ik de film, zonder me zorgen te maken of ik wel de nodige achtergrondinformatie heb.

BoordAppel

Jij bent niet buitengewoon dom maar je actie wel. Het is natuurlijk nooit slim om een deel 2 te kijken als je deel 1 niet gezien hebt. In Saw II zitten ook nog enkele spoilers voor deel 1 (en in de berichten hier ook) dus een deel van de verrassing zal al wel weg zijn.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Er zijn genoeg films waar het geen probleem is als je deel twee eerder zou zien dan het eerste deel.

avatar van Hesticus

Hesticus

dutchtuga schreef:

Dit was me idd ook opgevallen ja.

Ja op de site van saw 2 is helemaal mooi waarin hij zegt:,, Oh yes, there will be blood". Dat maakt je altijd toch wel even stil en denkt van 'dit is echt Jigsaw' geweldig dit gewoon!

avatar van feerles

feerles

deze film is gewoon super scarry, je moet het zelf gezien hebben.

avatar van tilki_

tilki_

moet je saw 1 gezien hebben om saw 2 te kijken? is het erg als je eerst het 2e dele kijkt en daarna het 1e deel?

alvast bedankt

avatar van Nyazzin

Nyazzin

om het te begrijpen is het beter om eerst saw 1 te kijken.

saw II is echt een top film, 1 minpunt was die macho waar ik me de hele tijd aan ergerde....

Naomi Watts schreef:

Zal best. Maar het is nooit aan te raden. Ik zie reacties al van mensen die LotR: TTT als eerste zien .

avatar van armando330

armando330

Ik vond SAW 2 iets beter dan de ook hele goede SAW

avatar van Robbobobbo

Robbobobbo

Heel goed vervolg. Sommige personages zijn niet echt serieus te nemen maar sommige ook weer wel. Maar zoals die kale die gewoon dingen doet wat zo voorspelbaar is. dat maakt de film iets minder maar toch weer hulde aan Leigh Whannel die ook zeker deel 3 moet gaan schrijven. Verheug mij er zeker op.

avatar van pimp-juice

pimp-juice

Zeer goede film ik kom er net vanaf goede spanning en geweldige scenes.... en weer een leuk plot... net als deel 1 ik zou zeggen 5 sterren... en laat deel 3 maar komen....

avatar van xpookyx

xpookyx

Ja ik had er eerst niet zoveel van verwacht ik hou meestal

niet van vervolg films maar deze Saw 2 vind ik echt wel

geslaagd. Niet om de acteerprestaties maar het verhaal zit net zoals bij 1 weer goed in elkaar.

avatar van airbus1

airbus1

Saw 2 is natuurlijk niet origineel meer. Maar toch hebben ze het verhaal wel op een hoger niveau weten te krijgen. Er zitten niet zoveel langdradige stukken in zoals in saw 1, en het is wat meer sadistischer. Ik heb me in ieder geval goed vermaakt met deze film.

3,5 ster

avatar van maurice74

maurice74

Het was zelfs al geen verrassing meer dat het einde van het tweede deel verrassend zou zijn. Vond het eigenlijk maar een redelijk aftreksel van het eerste deel en niet bijzonder. Drie sterren.

avatar van M21

M21

Ik vond het wel een goeie film. De spanning zat er wel goed in en ook het verhaal vond ik zeer vermakelijk. Het enige minpunt vond ik toch wel de acteerprestaties. Ik heb me soms echt lopen ergeren aan het slechte acteerwerk van de acteurs.

Jammer dat er niet een paar goede acteurs voor deze film zijn gekozen, had voor mij de film in ieder geval een stuk aantrekklijker gemaakt.

avatar van Spil

Spil

Deze valt voor mij in de categorie: "wel leuk"

Ik vond SAW 1 echt ontzettend sterk, juist doordat er weinig bloed in vloeide. De spanning kwam daar meer naar voren op het psychologische vlak... In deel 2 wordt een groot deel van de spanning weg genomen door de bloederige scenes wat ik jammer vind. Beetje over the top allemaal...

avatar van Moovey

Moovey

Gisteren in de bisocoop gezien. Waar Saw I nog zeer verrassend was, is dat er nu een beetje af.

Acteerprestaties waren in dit deel opnieuw niet echt sterk. Zowel Donnie Wahlberg als detective als de acteurs in het huis vond ik niet sterk.

Ook het feit dat de dame die in Saw I ontsnapt was aan de Jigsaw nu zijn werk gaat voortzetten vond ik nogal een anti-climax en een zwakke verhaallijn. Net als het feit dat die Xavier dat nummer uit zijn nek gaat snijden trouwens.

Verder was het een aardige film, maar ik vind de rating van bijna 4 sterren nogal overdreven hoog. Voor deel I vind ik dat nog terecht vanwege de verrassing van de sadistische Jigsaw spelletjes en de spanning die daar beter opgebouwd wordt.

avatar van V

V

Teleurstellend vervolg.

Saw was verfrissend en bevatte een geweldig sfeertje. Deze film weet echter, ondanks de sterke openingsscène, nooit het niveau van zijn grote broer te bereiken. Acteurs zwak, sommige scènes erg zwak (die scène van die gast in de verbrandingsoven ziet er niet uit) en het einde is echt een ongelooflijke anti-climax, te debiel voor woorden.

Saw II is zo nu en dan zeker vermakelijk met een aantal zieke opdrachten voor de 'deelnemers' van het spel. Denk aan de jongedame die door Xavier achteloos de put met gebruikte spuiten in wordt gelazerd, gruwelijk goed. Maar meer dan vermakelijk is de film helaas niet.

avatar van Guardian667

Guardian667

Mooie film,

net zoals in deel1 heeft de film een goede opbouw en een verrassend einde

Hoewel het altijd moeilijk is om een goede 2de deel te maken vind ik dat ze er aardig in zijn geslaagd

avatar van mister blonde

mister blonde

heb de film nog niet gezien, maar na het zien van de preview op MTV, denk ik ook niet dat ik hem nog wil zien. de stem op de tape, waarin ze te horen krijgen wat ze moeten doen, lijkt verdacht veel op Mr. Mad (of weet ik hoe die heet) uit Inspector Gadget. het plot lijkt wel erg gejat (van bijv. the cube) en op de decors (en acteurs) is flink bezuinigd. en dat alles heb ik af kunnen leiden uit 2 min.

avatar van V

V

mister blonde schreef:

de stem op de tape, waarin ze te horen wat ze moeten doen, lijkt verdacht veel op Mr. Mad (of weet ik hoe die heet) uit Inspector Gadget.

Verdomd, nu je het zegt.