• 9.378.811 stemmen

The Amityville Horror (2005)

Horror | 89 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Andrew Douglas

Met onder meer: Ryan Reynolds, Melissa George en Jesse James

Releasedatum: 21 juli 2005

Plot The Amityville Horror

"What happened over the next 28 days has never been explained."

Op 18 december 1975 trekken George en Kathy Lutz met hun kinderen in hun nieuwe huis in Amityville, New York. Helaas wordt hun droom een nachtmerrie als zij enkele weken later worden geterroriseerd door de geesten van de ouders van moordenaar Ronald DeFeo.

avatar van Sl0ppetje

Sl0ppetje

ik heb op internet gezocht en dit verhaal blijkt niet echt gebeurd te zijn.

het was alleen maar een fabeltje om onder hypotheekverplichtingen uit te komen.

kijk maar hier:

avatar van gsusboy_tibor

gsusboy_tibor

hij is echt super goed

ik zal hem wel nog een keer willen zien

avatar van stan

stan

Het verhaal is wel waar gebeurt, de familie voor de familie Lutz is echt uitgemoort en ook doordat stemmen tegen hem zeiden dat hij dat moest doen. Dat van de familie Lutz is ook waar alleen is er ongeveer 40 % bijverzonnen

stan schreef:

En waar heb jij deze informatie gevonden want moet zeggen ben wel echt benieuwd of deze nu waargebeurd is of niet.

Had wel gehoord dat het niet de volle 100% waar gebeurd was maar las hier dan enkele dagen geleden dat het toch niet waar gebeurd is,dusja zou graag weten waar je deze info hebt gevonden want vond het goeie film dusja.

Rianneke_Dan

ja deze film is wel eng maar ik denk dat dat vooral ook komt omdat t waargebeurd "schijnt"te zijn!

Rianneke_Dan schreef:

Dat weten we niet zeker want de ene beweerd van wel de andere weer van niet en zou echt graag weten of het waar gebeurd is ofniet en je leest beetje vanalles maar duidelijke feiten eigenlijk niet tot hier toe spijtig genoeg.

Dead01 schreef:

Ja dat blijft waarschijnlijk een mysterie...

wel jammer trouwens.

maar omdat veel mensen denken dat het echt gebeurd is word het verhaal ook gelijk spannender, mensen zitten te kijken met een idee van dat is een eng waargebeurd verhaal terwijl dat maybe niet eens zo is.

Sommige mensen gaan ook niet zo diep in op films zoals wij dat doen .

avatar van Remi

Remi

Maar het is wel leuk om je zo te verdiepen, ik doe het zelf ook

Hoe heten die mensen die dat ook al weer niet doen... Normale mensen toch?

avatar van munchkin

munchkin

Beste horrorfilm die ik in lange tijd heb gezien. Ryan Reynolds die toch vooral komisch kan zijn verbaast mij net zo positief als Ashton Kutcher destijds in Butterfly Effect.

Laat Michael Bay en kornuiten nog maar een paar oude horrors recycelen want na deze en Texas Chainsaw smaakt het naar veel meer

Rianneke_Dan schreef:

Ja dat blijft waarschijnlijk een mysterie...

wel jammer trouwens.

Sommige mensen gaan ook niet zo diep in op films zoals wij dat doen .

Vind dat je vollekomen gelijk hebt,als ik deze zag en op het laatste zeiden ze dan van waargebeurd was de film nog beter vond ik,natuurlijk dan hoor je van het is niet waar dan van maar zoveel percent,vind het spijtig dat er niet echt duidelijkheid komt maar als ik iets van laat ik het hier wel weten,want vond dit een goeiespannende film:-)

Dead01 schreef:

Jah het is een spannende film met een zeer goed verhaal maar datgedoe van of het waargebeurd is ja of nee maakt t wel weer een beetje anders!! ik zal eens verder informeren of het waar is....

• 1977 stemmen

Oke,soom heeft ook al wat opgezocht maar we zijn tot het resulataat gekomen dat de ene zegt waar en de andere nie.

Als ik eens wat meer tijd heb ga ik denk ik eens zien in de bib,moest ik iets weten laat ik het zeker weten want ben dus duidelijk niet alleen dat wilt weten of het waar is;-)

avatar van hosternokke

hosternokke

vind het een afgezaagd verhaal met weer eens een keer een soort spook huis erin waarin allemaal dingen gebeuren die eng zouden moeten wezen.

En dat het verhaal echt gebeurd zou moeten zijn staat tegenwoordig ook onder elke film.

slechte film ondanks het goede acteer werk.

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Altijd als er weer van dit soort movies uitkomen, (huis waar een vloek over heerst met allemaal enge stemmen erin enz) altijd meteen er een grote hype eromheen waardoor ze vaak tegenvallen.

Ik vond deze wel aardig ofzo maar verder niet echt bijzonder.

Uiteraard weer een remake maar dat terzijde.

avatar van renoow

renoow

Heerlijke griezelfilm waar je tenminste nog een beetje bij na moet denken. Daar hou ik wel van! 4*

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Opzich wel erg voorspelbaar, en je weet wel wat er gaat gebeuren. Stoort eigenlijk geen moment en je wil de film echt afzien vanwege de spanning. Prima vermaakt, af en toe geschrokken, dus 4 sterren.

avatar van Linn

Linn

Rianneke_Dan schreef:

Waar ga je dat informeren dan? overal op internet staan verschillende verhalen net even herzien en het blijft een van de beste Amerikaanse horrorfilms van de afgelopen tijd dus mijn 3,5 blijft staan

Linn schreef:

Wil weten of het waargebeurd is of niet maar aangezien ik ziek ben nog niet echt veel buiten geweest.

avatar van Anakin01

Anakin01

Brrrrrr...Ik ben hier ff wel bang van geweest hoor!

Ben natuurlijk maar 12 Maar toch, ben niet snel zo bang zoals ik bij deze film was.

Waarom zijn mensen hier zo bezorgd over dat waargebeurd of niet gedoe? Vind dat de film niet veranderd hoor...of ik dat nu weet of niet, ben er natuurlijk wel benieuwd naar.

De film vind ik spannend, actievol en mysterieus: *** 1/2

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Niet slecht, eigenlijk. De film is van tijd tot tijd redelijk spannend, bevat een aantal aardig effectieve schrikmomenten en de special effects zijn van tijd tot tijd ook prima. Daarnaast wordt er ook redelijk geacteerd, hoewel alleen Reynolds echt goed acteerwerk laat zien.

Het is des te jammer dat bepaalde momenten roet in het eten gooien. Zo dachten de makers blijkbaar dat de vijf personages, die deel uitmaken van het gezin Lutz, niet interessant genoeg waren om 90 minuten te vullen en werden er een aantal nutteloze, saaie personages bij gehaald. Ik doel hiermee op de pastoor, wiens rol naar mijn mening absoluut geen toevoegende waarde heeft gehad, en met name die sexy babysitter.

Maar verder was Amityville Horror best in orde; een prima genietbaar en nog best sfeervol horrorfilmpje. Oké, wat mij betreft had er toch minstens één lid van het gezin het loodje mogen leggen, maar dat mocht niet zo zijn.

3 sterren.

avatar van metaledje

metaledje

net op dvd gekocht en gezien voor de 3e keer,deze film staat gewoon te laag,hij moet 4 sterren minimum hebben,vind deze beter dan de meesten geesten gezeik films,beter dan the haunting,the grudge,the sixth sense bij elkaar..die 3 zijn wel goed maar is saai na de 2e keer kijken en dat heb ik bij deze film niet!!!

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

Clicheverhaal, maar toch vind ik deze erg goed uitgewerkt. Of het verhaal nou waargebeurd is of niet doet niets toe of af aan deze film. 4*

avatar van DiDa

DiDa

The Amityville Horror is geen slechte horrorfilm, maar brengt ook absoluut niets vernieuwends...

Zoals iedereen al weet is dit een remake van de originele Amityville Horror. Deze heb ik nog niet mogen aanschouwen, dus de vergelijking tussen de nieuwe en de oude versie kan ik niet maken. Wel kan ik zeggen dat deze versie als horrorfilm best goed te verteren is.

De hoofdrolspelers zijn goede acteurs en spelen gelukkig niet van die irritante standaard horror scream-queens. De rest van de film (schrikeffecten, sfeer, verhaal) zijn jammer genoeg wel weer cliché. En dat is eigenlijk hetgeen wat de film toch minder maakt. De film bevat best redelijk goede schrikeffecten en als horrorfilm komt hij best goed uit de verf, maar als het om originaliteit gaat laat de film daar toch zijn kansen liggen.

Verder vondt ik het jammer dat de film afloopt met een sisser. Ik begrijp wel dat de makers zich aan het waargebeurde verhaal willen houden, maar met een slap einde als dit stel je toch veel horrorfans teleur. Het is best ironisch dat juist het einde niet cliché is en misschien maakt dat de film ook wel een stuk beter. Het is maar net hoe je dit opvat. Maar voor mij was het net een beetje te droog...

The Amityville Horror is een vermakelijke horrorfilm die niet onder hoeft te doen voor zijn genregenoten. Alleen hebben we dit soort horrorfilms nu wel genoeg gezien. Het blijft allemaal veel te cliché. Ook het einde van de film liet me met een leeg en teleurstellend gevoel achter. Maar gelukkig zijn er nog mensen zoals Neil Marshall die wel met vernieuwende horror op de proppen komen. Daarom ga ik nog maar een keer genieten van The Descent....

2.5 ster

dacht in 1e instantie: weer zo'n cliché verhaal. Toch vond ik het geen slechte film, spannend en er zaten goede schrikeffecten in.

avatar van rondh

rondh

De film is misschien voorspelbaar, maar dat maakt med deze film niet uit. Ik vond het wel 1 van de betere horrorfilm van de laatste jaren. Veel schrikeffecten, en, net zoals in veel horrorfilms, veel enge geluidjes, wat de film best eng maakt.

Misschien een leuke link van de echte moord: http://www.crimelibrary.com/classics3/amityville/

avatar van Tarkus

Tarkus

Best wel goede horrorfilm, al vond ik de eerste versie beter. Deze versie is natuurlijk beter gezien de vooruitgang die men heeft gemaakt op het gebied van special effects, en dat is in visueel opzicht niet te versmaden. Maar of dit verhaal, zoals op de hoes, in het begin en op het einde van de film wordt beweerd, dit verhaal echt waar is... daar heb ik mijn twijfels over hoor...

Ik vind het gewoon een goede horrorfilm voor wie een goed uurtje wil griezelen. Want meer dan een goed uur is het niet en geen 90 minuten zoals op de hoes vermeld, de film duurt 85 minuten waarvan de laatste 7 minuten worden besteed aan de aftiteling. Wat ik persoonlijk nog altijd veel vind voor een kleine productie.

avatar van mafiaferzeti

mafiaferzeti

Moet dit nou een horror voorstellen? Ik heb op geen enkel punt moeten schrikken. Ik hoopte nog dat er op het eind iemand dood zou gaan, maar nee hoor iedereen blijft in leven. Het leek meer op een actie/drama film. Echt een slechte film vondt ik het. 1,5 sterren

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een aardige thriller, waarin Ryan Reynolds verrassend goed acteerd.

Jammer van het gezapige einde.

Spannende film jaa, ook al is het wel/niet waargebeurd vind het al eng genoeg

avatar van code9

code9

Vrijwel alles van The Amityville Horror valt te kwalificeren als 'redelijk': het scenario, de acteerprestaties, de spanning, de schrikeffecten. Geen uitschieters, noch naar boven, noch naar beneden. In dat opzicht valt zelfs het wat zwakke einde nog binnen die marge.

Heel even doet Ryan Reynolds aan Jack Nicholson denken in The Shining - maar dan ook maar héél even. Zelfs deze vergelijking máken is op het randje, want Nicholson in The Shining torent hier mijlenver bovenuit.

Maar Reynolds doet het verder (jawel) redelijk.

Hier past maar één beoordeling bij: