• 9.372.182 stemmen

The Amityville Playhouse (2015)

Horror | 99 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Amityville Legacy / Amityville Theater

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: John R. Walker

Met onder meer: Monèle LeStrat, Linden Baker en Kennie Benoit

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Amityville Playhouse

"Inspired by true events from America's most notorious town"

Na het tragische overlijden van haar ouders ontdekt Fawn Harriman dat ze een theater erft dat in Amityville staat. Samen met drie vrienden besluit ze om er het weekend te overnachten om het theater eens goed te kunnen bekijken. Ondertussen gaat een leraar van haar graven in het verleden van het plaatsje. Hierdoor komt hij tot een angstaanjagende ontdekking.

Fawn Harriman

Victor Stewart

Rev. Simon Randall

avatar van Clapboy

Clapboy

Leuk zo'n spin-off tussendoortje van Amityville. Hierna op naar Amityville the awakening.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Vooral die slissende sssjinees was geweldig. Lekker geïnteresseerd gespeeld ook door de rest van de cast. $350.000 aan budget; waar is het heen? Walker is gewoon géén competente regisseur en dat maakt hij pijnlijk duidelijk. Verschrikkelijk onafgewerkt, met name wat betreft de montage en sounddesign. Slordige overgangen, plotselinge dipjes in volume. Puur en alleen het resultaat van het hebben van 0,0 feeling voor film. Studenten-werk, maar als mid 40er ben je dat station al even voorbij..

avatar van alugana

alugana

Moest nul sterren een optie zijn, deze is een uitstekende kandidaat. Het komt niet verder dan een zwak afstudeerproject van een filmstudent.

avatar van Clapboy

Clapboy

Viel tegen na het aardige Amityville asylum.

Slecht geacteerd door sommige cast leden, maar vond de hoofdrolspeelster ok.

Verder gebeurde er weinig maar het had wel sfeer.

Voor een keertje te zien wel te doen, niet de slechtste uit de franchise dat niet.

avatar van Phantasm

Phantasm

Dit noem je horror??? Misschien de laatste 5 minuten, dan hoeft het voor mij niet meer, over het geheel gebeurt er maar weinig, zonde van je geld om deze d.v.d. te kopen. Sla maar gerust over.

avatar van Sparkle

Sparkle

Ik heb deze film gezien toen ik ziek was, echt beroerd? Ik had iets nodig om met verstand op nul te kunnen kijken en daar leek deze perfect voor. En bij wonder: de film beurde me op! De acteerprestaties, verhaal, camerawerk... alles was nog beroerder dan dat ik me voelde.

Levensles geleerd: Hoe beroerd je je ook mag voelen, er zal altijd iets in de wereld zijn dat nog beroerder is!

avatar van Shadowed

Shadowed

Ach.

Nog een toevoeging aan de Amityville-reeks, die ooit als ordinaire spookhuisfilm begon. Toen was het kwalitatief nog wel aardig. De beelden waren zelfs nog weleens spannend en het was ook een totaal andere film dan alles wat 20 tot 30 jaar later uitkwam. Tegenwoordig is het vooral een excuus om goedkope rommel te marketen.

The Amityville Theatre is daarin niet echt anders, want het is vooral een nogal ellendige boel. Een aantal kinderen die allemaal stuk voor stuk slecht acteren wandelen met hun saaie persoonlijkheden een verlaten bioscoop in. Alhoewel het conceptueel gelukkig geen gebeuren is dat zichzelf naar de letterlijke ruimte beweegt, weet het gegeven nooit echt te prikkelen.

De bioscoop kent wat sfeervolle beelden. Vond vooral de droomsequentie met de paars getinte entertainmentzaal een geslaagde scene, maar buiten die schaarse hoogtepunten is dit vooral een vermoeiende zit. Ook een nogal kaal gedecoreerde zit trouwens, want visueel zit er werkelijk niets bij dat leuk wil zijn. Ook de bedreigingen of geesten of whatever voelen ongeïnspireerd aan.

Ondertussen moet de liefhebber hopelijk weten dat de recentere films nog weinig te maken hebben met waar het ooit begon. Het zou je maar overkomen, een iconische en beruchte misdaad die uiteindelijk eindigt in een filmuniversum met wel 30+ films die allemaal van slechte kwaliteit zijn. Deze film doet het allemaal geen eer aan, en markeert zowat alle minpunten af die goedkope rotzooi als deze kan hebben. Makkelijk te skippen dus.

avatar van koalaM

koalaM

Staat nu op Netflix (11.23) Gewoon overslaan, uitermate zwakke acteurs en heel zwakke film. 0.5 is 0.5 teveel.