Amityville 1992: It's About Time (1992)
Horror
91 minuten
geregisseerd door Tony Randel
met Stephen Macht, Shawn Weatherly en Megan Ward
De familie Sterling krijgt van een onbekende man een oude klok en ze geven het pronkstuk een plaatsje in de woonkamer. Helaas weten ze niet dat de klok afkomstig is uit het legendarische Amityville-huis en dat er een gevaarlijke vloek op rust.
TRAILER
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

Jezus dat duurt lang

Na zoveel jaar nog eens gezien te hebben blijft deze toch goed vind ik, en soms waren er wel smerige scene's, maar dat nog door de beugel kunnen.
de namen van de cast zegt me niks, maar sommige ervan vond ik toch wel redelijk acteren, en het plot vond ik wel leuk gevonden *De klok* van het behekste Amityville huis. Dit had nog wel iets.
3,5
Is dit toevallig de film waarin zo'n vrouw haar dode herdershond ineens ontdekt? Die film heette naar mijn mening enkel It's About Time en werd een hele tijd geleden ooit op RTL 4 uitgezonden.
Yup, in deze komt inderdaad als ik het mij goed herinner een herdershond voor.
Heeft allemaal niet zoveel meer te maken met het origineel. Wat snelle referenties naar het huis en de mythe, maar ook zonder die zou deze film volledig op zichzelf kunnen staan. Zelf de vliegjes zijn er niet meer, al hoor je ze nog wel even.
Aardig slecht acteerwerk en het eerste uur gebeurt er niet al te veel, maar wanneer het serieus begint fout te gaan in het huis wordt het wel wat leuker. Vooral de beelden van de klok achter de muur zijn wel leuk, ook typisch early 90s.
Veel stelt het allemaal niet voor uiteindelijk, maar het is wel lekker vlot en bevat een aantal leuke scenes naar het einde toe.
Daniel Licht heeft een erg interessante soundtrack voor de film die, hoe kan het ook anders, met verschillende klokkengeluiden, tikkende radertjes en dreigende klappen een extra feel aan de film geeft.
Geen onaardige toevoeging binnen de Amityville serie
De personages zijn vaak lekker stereotype, maar dat zorgt voor een aantal toffe personage, zoals de metalhead Rusty (gespeeld door Damon Martin). Over het acteerwerk heb ik niet veel te klagen, want dat was best goed.
Ook de special fx (gore) is van verrassend goede kwaliteit en zorgt voor een aantal toffe scenes.
Verder is dit gewoon een lekker ouderwetse horror (vooral het begin met de onweersbui) die erg fijn wegkijkt.
Voornamelijk gekeken omdat Tony Randel nog maar kort daarvoor het geweldige Hellraiser II had geschoten. Niet zo toevallig dat ze daarmee ook op de poster mee proberen te scoren. Stiekem hoop ik dat er nog wat leuks zit tussen net voor écht prutswerk zoals Fist of the Northstar, maar nee mispoes. Al vanaf het moment dat Jacob thuis komt met die antieke klok, en dat is helemaal aan het begin, heb ik het gevoel dat het helemaal nergens meer over gaat. Alsof ik naar zo'n verdomde La Casa witchery/ghosthouse film zit te kijken. En die vond ik nog boeiender ook. Het einde van de film tegen de verwachting in verrassend en die afsluitende uitspraak erg treffend. Het is echter veel te magertjes om een kijkbeurt te rechtvaardigen.