• 9.250.861 stemmen

The Diary of Ellen Rimbauer (2003)

Horror / Thriller | 88 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Craig R. Baxley

Met onder meer: Lisa Brenner, Steven Brand en Kate Burton

Plot The Diary of Ellen Rimbauer

Het kersverse huwelijk tussen Ellen en de schatrijke oliebaron John Rimbauer loopt tijdens huwelijksreis al grote schade op. Als ze weer thuis zijn, betrekt het echtpaar het landhuis Rose Red. Helaas wordt Ellen niet echt gelukkig in hun nieuwe huis. John neemt het niet zo nauw met de huwelijkse trouw en Ellen beseft dat ze in een verstandshuwelijk is beland. Als ze zwanger wordt van hun eerste kind gebeurt er iets wat het leven op Rose Red voor altijd verandert. John's maîtresse verdwijnt spoorloos vlak voor de ogen van Ellen. Ook andere bedpartners van John verdwijnen spoorloos en het lijkt net alsof Rose Red haar favoriete bewoonster een handje probeert te helpen.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

April Rimbauer (5 yrs)

Adam Rimbauer (6 yrs)

avatar van charmed one

charmed one

ik vond de film wel aardig maar rose red vind ik stukken beter maar deze hoord er voor en het verhaal van rose red komt er eigenlijks na

avatar van angel-eyes18

angel-eyes18

Heb me geen moment verveeld met deze film...gewoon goed

avatar van Gothica

Gothica

Wat een prachtige film was dit. Vrijwel de hele film kippenvel gehad. Niet eng, maar heel mysterieus en heel puur. Super verhaal en niet zo overdreven, echt een grote aanrader! Absoluut een van de beste films die ik ooit gezien heb, ook geweldig acteerwerk en mooie kleding.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Ik heb me hier echt doorheen moeten worstelen. Wat een vreselijk saaie kost!

Het kon me echt geen seconde boeien, en schrikmomenten heb ik - in tegenstelling tot de bewering op het dvd hoesje - al helemaal niet beleefd. Flinke tegenvaller!

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Rose Red heb ik nooit gezien, wel kreeg ik deze DVD van The Diary of Ellen Rimbauer enkele jaren geleden op DVD. De film maakte destijds al weinig indruk op mij, maar ook bij deze 'herziening' vond ik er maar weinig aan.

De setting is geweldig, en zoals iemand hier zei kun je de film zien als een kostuumdrama. Dat is nou niet mijn favoriete 'genre', en al snel deed ik de film met The Others vergelijken. The Others was helaas véél beter, en deze film valt in het niets.

Het acteerwerk in deze film is dan wel prima, en echt saai wordt het gelukkig nergens. Echt slecht ook niet. Echt eng helaas ook niet.

Het is op zich dan wel weer een subtiele horrorfilm met een aardig sfeertje middenin. Aan het gemiddelde van Rose Red zal dit vast een stuk minder zijn, maar die zag ik nooit.

Zoals gezegd komt er iets te laat spanning in de film, en is het dan al gauw over met de pret. Ook was het af en toe toch wat moeizaam te volgen, maar je verveeld je tegelijkertijd ook eigenlijk geen moment.

Ik weet het niet, nog net een voldoende dan maar?

avatar van knusse stoel

knusse stoel

In tegenstelling tot o.a. "jaspertje3", hebben wij ons wel vermaakt met deze film.

Ik vermoed dat degenen die het niets vonden teveel gefixeerd zijn op bloederige horror en indien dat zo is, dan zit je inderdaad te kijken naar een film die dit niet biedt.

Zoals ik al zei, wij vonden het een fijne film, een goed verhaal en ook nog eens goed gespeeld.

Kingwaardig!

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Baxley heeft al heel wat goede verhalen prima verfilmd, dit keer weer een verhaal van King. Dit werk een aantal jaren terug al eens gezien en was destijds echt niet onder de indruk. Maar je wordt ouder en je smaak staat bloot aan verandering, misschien dat deze prent me nu wel kan pakken.

En inderdaad, meteen zat ik er middenin. De spellen die gespeeld worden en de mystieke sfeer trekken vanaf de eerste minuut volledig je aandacht en houden deze klemvast. Het acteerwerk is zeker prima te noemen en overtuigend, door de cast wordt het een behoorlijk mysterie. Je leeft mee met Ellen en weet dat haar nog heel wat staat te wachten.

Prima vermaak waarbij het einde helaas een halve punt soupeert en dan ben ik nog soepel. Het einde was simpelweg belachelijk te noemen.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Duidelijk minder dan de miniserie.

Als prequel story is de film erg informatief, maar als horror faalt The Diary of Ellen Rimbauer. Het oogt allemaal als een matig Amerikaans kostuumdrama over de echtelijke ruzies tussen Ellen en haar man, beide weinig sympathieke karakters. Het bovennatuurlijke element blijft hier onderbelicht.

Uiteraard verdwijnen er personen, maar de effecten blijven beperkt tot schaduwen en gefluister. Spannend wil het geen moment worden. De locatie lijkt dezelfde als in de serie en is perfect gekozen, al wordt er te weinig mee gedaan. De ontknoping is teleurstellend, zeker als je de serie al hebt gezien.

Mocht je de serie willen kijken, kijk dan eerst deze film. Anders gewoon overslaan. 2,5*

avatar van Boeikens

Boeikens

Vrij sfeervolle prequel van Rode Red maar in vergelijking hiermee toch weer een stuk minder.

Acteerwerk is best goed en het verhaal loopt vlot en onderhoudend maar geeft nooit dat mysterieuze creepy gevoel weer van bij Rose Red. Ook "de grote verdwijntruc" vind ik maar pover uitgewerkt net als het eerder matige einde.

avatar van Supernatural

Supernatural

een mooie prequel op rose red.maar natuurlijk lang zo goed niet als rose red.maar je komt nu wel wat meer achter het verleden.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Stoffig RTL4-drama pretendeert spookhuis-horror te zijn. Blijkbaar de tweede keer dat Baxley het Rose Red verhaal denkt te moeten verfilmen. Gezien de speelduur ben ik alles behalve geïnteresseerd in wat deze matige pulp-regisseur van Rose Red (2002) wist te bakken. Ben überhaupt geen fan van Stephen King verfilmingen. Het meest interessante lijkt me dan nog zijn vroege werk ( o.a Action Jackson (1988) en Dark Angel (1990) ). Ellen Rimbauer moet het helaas doen met een oerdegelijke (lees: saaie) klassieke opzet met weinig opsmuk. Art direction is nog wel op orde en het huis is wel degelijk sfeervol, maar door de doorsnee regie wordt dat zelden optimaal benut. Flauw bovennatuurlijk kostuumdrama.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt geweldig allemaal, hoezo horror????? Daar heb ik weinig van meegekregen.