• 9.109.960 stemmen

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

Releasedatum: 11 januari 1996

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Dolores Claiborne

"Sometimes, an accident can be an unhappy woman's best friend."

Dolores, een huishoudster, wordt ervan beschuldigd haar werkgeefster te hebben vermoord. Door deze gebeurtenis wordt ook de dood van haar man, 20 jaar geleden, weer opgerakeld. Haar dochter Selena, een succesvolle journaliste, ziet hierdoor haar eigen jeugd weer terug en komt dan ook achter de feiten rond het mysterie van haar vaders 'ongelukkige' dood...

Dolores Claiborne

Mr. Pease

Magistrate

avatar van Tiany

Tiany

Kathy Bates was fantastisch in "Misery" en Jennifer Jason Leigh in "Single white female", twee zeer goede thrillers, ik had dus een vermoeden dat dit weer een top film zou worden. De film was goed, maar iets minder dan ik verwacht had.

avatar van gauke

gauke

In deze spannende en sfeervolle karakterthriller stond de moeder-dochter relatie centraal. De scènes die zich in het heden afspeelden waren blauw en kil van kleur, terwijl in het verleden (via gestileerde flashbacks) de kleurstelling warmer en helderder was. De gehele cast speelde goed.

avatar van jippie2010

jippie2010

Een sterk drama met een rustige opbouw, waarbij het stukje mysterie zich beperkt tot een langzame ontrafeling van het verhaal. Een aantal ijzersterke scenes, met een onnodig clichématig slot. *4.0

avatar van notsub

notsub

Dolores Claiborne is en boeiende film die goed gebruikt maakt van flashbacks. Mede daardoor ontrafelt het verhaal zich op het juiste tempo, al blijven echte verrassingen uit. Het acteerwerk was prima en de film heeft geen zwakke momenten. Verder zit er voldoende diepgang in de karakters, maar het had allemaal net iets geraffineerder gemogen. Maar ik heb zeker met veel plezier gekeken naar deze film.

avatar van Karst

Karst

Lekkere trage thriller met prima acteerwerk van iedereen. Persoonlijk vond ik de scene met vader en dochter op de boot één van de naardere die ik de afgelopen tijd heb gezien.

avatar van MH040

MH040

Deprimerende film, zowel qua setting, kleurgebruik als karakters. Werkelijk íedereen is verbitterd en aanvankelijk onsympathiek. Vooral dat laatste zorgde ervoor dat de film geen prettige kijkerervaring maakte. Wel werd er overwegend goed geacteerd (op Joe na; opvallend slecht gespeeld) en ontrafelde het verhaal zich ietwat traag maar prima.

avatar van Supernatural

Supernatural

een hele goeie stephen king verfilming.zit een goed verhaal in.en ook goeie acteurs. kathy bates speelt het zeker weer super.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Prachtvertolking van Kathy Bates. Uitstekende actrice is me dat, hier en in de andere films die ik al van haar zag. Haar personages blijven me ook steeds bij, hoe klein haar rol ook soms maar was.

De film zelf was vrij goed, mooie sfeer- en decorschepping: grauw, grijs, afstandelijk, koel, deprimerend en troosteloos. Net als de personages in de film.

Weinig positieve dingen gehoord in de film. Elkeen verliest zichzelf wel in wrok, wraak of afgunst. Ook die Vera was uitstekend vertolkt.

Het verhaal zelf is ok, mooi uitgangspunt en de flashbacks zijn een enorm pluspunt. Leuk om hier met 'kleurvorming' te werken. Daarentegen vond ik het onderzoek wel maar pover. Nogal chaotisch en amateuristisch zelfs, als je het al een 'onderzoek' kon noemen... ook het einde toen ze werd voorgeleid nogzl simpel afgehaspeld, net een fait divers. Daar had ik meer van verwacht.

Leuk om naar te zien, fijne film dankzij Bates, maar geen toptop, gewoon voldoende.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Naargeestig en indringend. Door al die flashbacks om de dubbele whodunit (of liever gezegd did-she-or-did-she-not) te verklaren, de climactische "rechtbankscène" en de soms vrij gekunsteld aandoende accenten van Bates en Strathairn kwam de film af en toe nogal toneelmatig over, maar de spanning en het spel zorgden er toch voor dat mijn aandacht er de hele tijd bij bleef. Lekkere rol ook voor Judy Parfitt als Vera Donovan.

avatar van Movsin

Movsin

Kathy Bates vind ik schitterend acteren, Jenifer Jason Leigh is dat minder overtuigend, in dit duister familiedrama dat voor de helft met flashbacks is opgebouwd. In zijn geheel wat langdradig. Heel wat onverkwikkelijke scènes zoals de echtelijk disputen, niet zonder geweld, de trieste ervaringen van de jonge Selena met haar vader, de openingsscène...

Meeslepend, dat wel, maar toch geen aangenaam kijkstuk.

avatar van basssss

basssss

Eergisteren gezien, prachtige film! 4 sterren!

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Zomer, ergens in zuid Spanje. De zon schijnt volop en ik zit, na lange tijd, midden in het boek van deze film. Man, man, man, wat kan die King toch schrijven. Ik zie het hele verhaal voor me. Het boek wordt volledig verteld, als doorlopend verhaal, door Dolores aan een stel politie agenten. De woorden zijn zo schitterend beschreven dat elke zin leeft en vol is van - mag ik het zeggen, ja, dat mag ik: literatuur. Lang geleden dat ik de film heb gezien maar het gezicht, en het voorkomen, van Kathy Bates komen continu bij mij naar voren bij het omslaan van elk woord, zin, bladzijde. Wat heeft deze actrice dit personage van Dolores goed gespeeld !

Snel weer verder in het boek terwijl de zon het landschap opwarmt, de zwaluwen rondvliegen en alles schittert. Als ik thuis kom weer eens de film bekijken. Hier, gelukkig, geen zonsverduistering..

Wat een superfijn zeg. In het begin dacht ik, hoe gaat een film met twee vrouwen mij boeien? Daar was alleen Frozen River in geslaagd. Maar ik was er snel uit. De beklemmende sfeer op het eiland en het mysterie dat moest worden ontrafeld, deden mij aan de buis kluisteren. Zodat deze steengoeie film, wat mij betreft, in een adem met Shutter Island mag worden genoemd.

avatar van Paranoid_Fish

Paranoid_Fish

Wauw! Ik had deze vroeger al eens gezien, maar was het verhaal een beetje vergeten.

Nog eens bekeken en die film is echt goed! Op sommige momenten de tranen in de ogen gekregen.

Zeer goed geacteerd, geweldig verhaal, wat moet ik nog zeggen? Topfilm!

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

I say, "Shit, she may be ugly now, but you should've seen her when I was drinking!"

Meer dan behoorlijk drama naar een boek van Stephen King. Kan me herinneren dat de film bij uitkomst in '95 gretig binnen gehaald werd maar danig teleurstelde aangezien er geen eng moment in voor komt. Sterker nog, vond het destijds een uitermate saaie film, iets dat nu overigens wel anders is.

Drama in vele lagen, omtrent praktisch parallelle gebeurtenissen, de invloed en dreiging van het verleden en de vele vragen twijfels die er nog zijn. Uiterst degelijk wordt er terug gewerkt en komen er zelfs vergeten en verdrongen dingen boven. Heel spannend is het allemaal niet, doch verliest de film niet aan kracht en blijft het tot het einde onzeker hoe de vork nu daadwerkelijk in de steel zit.

Kunstig zijn de overgangen naar flashbacks te noemen die overlopen van kleur waar de realiteit grauw en somber is. Een aantal kunstige scènes strelen het oog zoals het silhouet van het huis tegen een bloedrode hemel, prachtig! Bates is meer dan prima maar ik vind persoonlijk Judy Parfitt op het einde als gefrustreerde en bijna valse bejaarde geniaal. Straitharn, een rol die hem niet gewoon is, doet het ook prima hoewel de eerste scène tussen hem en Bates, de aanloop naar de eerste klap die hij uitdeelt, nogal geforceerd en onwerkelijk.

Dolores Claiborne is een meer dan prima en goed geacteerd drama.

avatar van macrobody

macrobody

Goede film maar gedateerd. Kan me niet voorstellen dat de jeugd van tegenwoordig deze film snel zal opzetten.

avatar van Ziegler

Ziegler

Ik begrijp niet waarom deze film in de categorie 'mysterie' is beland.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

The King of Horror doet eens wat anders dan horror.... of toch niet? Want is het hele bestaan van Dolores Claiborne geen horror? De beledigingen van haar zuipende echtgenoot, de hardnekkige moordbeschuldigingen , een dochter die helemaal vervreemd is van haar moeder, een leven van twintig jaar ten dienste van een rijke aristocrate... De hele vraag in de film is of zij inderdaad haar echtgenoot en de oude werkgeefster heeft vermoord door deze als ongelukken te laten overkomen . Stukje bij beetje leiden (sterke) flashbacks, verdachtmakingen, twijfels, onthullingen, naar een tevredenstellende conclusie.

Bijzonder dat Stephen King dit boek toen geschreven heeft, want het heeft niet zoveel met al zijn andere werken te maken en lijkt een heel persoonlijk project. Kathy Bates is majestueus in haar rol als moegeleefde vrouw die alleen nog op enig begrip van haar dochter kan rekenen. Kreeg er echt rillingen bij. Een uitstekende film is dit.

avatar van numb nuts

numb nuts

snap niet dat ik deze film eerder heb gezien wel ff geduld hebben maar wat een mooie verfilming van steven king s boek

avatar van Amberke2016

Amberke2016

Prachtige film van een misbruikte vrouw en dochter. Wel heel kil qua kleur ook, alles ziet er even grijs en koud uit. Je voelt wel sympathie met de vrouw/moeder voor wat ze allemaal mee maakt ondanks ze zich heel onsympathiek opstelt. Ik hou van Kathy Bates. Prima actrice.