• 9.159.469 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Sean Penn, Tim Robbins en Kevin Bacon

Releasedatum: 23 oktober 2003

Plot Mystic River

"We bury our sins, we wash them clean."

Drie jeugdvrienden, Jimmy Markum (Penn), Sean Devine (Bacon) en Dave Boyle (Robbins), worden na jaren weer herenigd door de moord op Jimmy's oudste dochter. Sean is rechercheur geworden en onderzoekt de zaak. Ex-crimineel Jimmy zint ondertussen op wraak, terwijl de labiele Dave nog altijd worstelt met een trauma uit het verleden. Door deze omstandigheden wordt de onderlinge band van de drie op de proef gesteld, en oude wonden worden opengereten...

Jimmy Markum

Silent Ray Harris

avatar van frans123

frans123

cdman19800 schreef:
Ik begrijp nog steeds niet waarom Jimmy op het eind niet gearresteerd wordt voor de moord op Dan... Verder wel een prachtige film.

Dan heb je geen notie van "'vriendschap voor het leven: no matter what, my friend"...Btw hij heet Dave...geen Dan.

avatar van frans123

frans123

Indrukwekkende film met een ijzersterk verhaal. Een geweldige rol van Penn, en ook van Robbins in mindere mate.
Bacon in een gebruikelijke bijrol. Ik heb hem jaren geleden gezien en ik vind dat hij na herziening nog meer indruk op mij maakte - vanwege het acteren en de hele sfeer- Gelukkig heb ik een slecht geheugen en wist niets meer van het verhaal. Knap werk van Eastwood.

Note; Een misser vond ik het gedoe van Bacon met zijn vrouw, onnodig, voegt helemaal niks toe.. Daarom 4,5* en geen 5*.
ik heb geen moment gedacht dat Dave de dader zou kunnen zijn , dat kwam doordat Fishburne daar te veel nadruk op legde [spoiler[

avatar van Nekstwan

Nekstwan

Mystic River is een thriller die mij van begin tot eind heeft geboeid. Qua verhaalstructuur, -opbouw, -einde en acteerprestaties een absolute topper in dit genre. Het boek van Lehane is, zoals wel vaker bij verfilmingen, nóg beter. Ook Shutter Island is door Lehane geschreven.

avatar van Dayer

Dayer

Pittige film die uiteindelijk zuur en met een knoop in de maag eindigt. Het traditionele verloop van een thriller met het onderzoek naar een moord wordt compleet onderuit gehaald door trauma en onvoldoende of zelfs niet geheelde wonden. Minpunt is wat mij betreft de opheldering van de moord, dat eindpunt is toch wel vederlicht. Alles wat eerder komt met het verwerken van trauma en de verstoorde onderlinge relaties tussen de hoofdrolspelers staat veel sterker. Ook het ultieme einde waar dan eigenlijk blijkt dat het allergrootste slachtoffer misschien niet Jimmy, maar het verscheurde gezin Boyle is, is stevige kost. Niettemin een interessante en hele degelijke film van Eastwood.

avatar van la-witte

la-witte

Goeie film goed verhaal

avatar van atropine

atropine

Acteursfilm waarin de acteurs hier en daar een beetje uit de bocht vliegen. Sean Penn verkeert doorlopend in diepe emoties, een beetje teveel als je het mij vraagt, dat had best wat beter gedoseerd mogen zijn. Tim Robbins vertoont naarmate de film vordert overmatig bizarre trekjes die meer thuishoren in een gekke horrorfilm, en Kevin Bacon is vrij kleurloos aanwezig. .
De scene waarin Dave, buiten op het terras het verdriet van Jimmy aanhoort is ronduit meesterlijk. Op dat moment was ik er nog van overtuigd dat Dave de dader was van de moord op Jimmy's dochter. Een andere memorabele scene is aan het eind van de film als Annabeth haar onvoorwaardelijke vertrouwen in Jimmy uitspreekt ondanks zijn moord op een onschuldige jeugdvriend.

"Last night, when I put the girls
to bed, I told them how big your
heart was.

I told them how much you loved
Katie. Because you created her
and sometimes your love for her
was so big, your heart felt like
it was going to explode from
loving her.

I told them their daddy loved them
that much, too. That he had four
hearts and they were all filled up
and aching with a love that meant
we would never have to worry.

I told them their daddy would do
whatever he had to for those he
loved. And that is never wrong.
That can never be wrong. No
matter what their daddy had to do"

De plotselinge wending, niet Dave maar de beide jongeren zijn de moordenaars wordt een beetje afgeraffeld aan het einde van de film.
Al met al is Mystic River een onderhoudende film die enkele uitstekende, zeg maar geniale scene's kent. Jammer dat regisseur Clint, ondanks dat hij een topcast tot zijn beschikking had, geen vlekkeloze film heeft afgeleverd.

avatar van wezli

wezli

Ik kreeg deze film ooit -lang geleden- als tip, toen ik in een kroeg vertelde een filmliefhebber te zijn. Nou, deze film is juist voor NIET filmliefhebbers, maar wel voor mensen die bepaalde acteurs goed vinden (want die doen het redelijk), of voor diegene die een voorkeur hebben voor een 'onderhoudende' film (bij die term gaan bij mij de alarmbellen af, dan weet ik dat er een 'vermakelijke' film aankomt), of voor diegene die denken dat dit ook maar in de kleinste vorm overeenkomsten heeft met de magistrale Twin Peaks reeks.....