• 9.372.704 stemmen

Amityville: A New Generation (1993)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: John Murlowski

Met onder meer: Ross Partridge en Lala Sloatman

Plot Amityville: A New Generation

"Terror Has a Reflection All its Own."

De fotograaf Keyes krijgt van een oude zwerver een antieke spiegel cadeau. Hij neemt het ding mee naar huis en geeft het aan zijn vriendin, een kunstenares die op het punt staat een overzichtstentoonstelling te geven. Helaas is de spiegel afkomstig uit het legendarische Amityville-huis en drijft iedereen die er lang genoeg in kijkt tot waanzin.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Anatraxa

Anatraxa

Nog eentje van de goede Amityville films in de reeks, de film mag gerust gezien worden hoor, als jullie het vervolg willen opvolgen op de eerste Amityville Horror film moeten jullie de Amityville "Evil Escape" eerst zien, dan Amityville " It's About Time " en dan pas volgt deze verfilming.

Wanneer komt deze nu eens op dvd voor ons landje, hij staat al op DVD, maar enkel niet met Nederlandse ondertiteling, waarom ?

avatar van Waku

Waku

Een van de (on) officiele vervolgen..

Er zijn er een hoop gemaakt.

Deze is niet een van de slechtste maar heeft weinig nieuws onder de zon te bieden.....

toch een voldoende

avatar van Just_Ash

Just_Ash

Ik vind dit vervolg een stuk slechter dan de vervolgen Its about time en Dollhouse!

gebeurt veel minder in, en is absoluut niet spannend.

avatar van michael myers

michael myers

ik vind de beste vervolgen gewoon the amityville horror 1979 natuurlijk als je de remake mooier vind kan je die ook bekijken als de eerste dan amityville 4 the evil escapes dan amityville it's about time dan a new genaration en dan dolhouse

avatar van A.J

A.J

Deze vond ik wel wat saai er gebeurd heel weinig...het verhaal is allemaal zowat hetzelfde als amityville 4 the evil escapes,1992 it's about time en dollhouse.2,5 sterren

avatar van film88888

film88888

Weer een niet zo best deel uit de reeks, en er gebeurt ook weer niet veel. Alleen het einde wordt dan wel weer beter, maar dat helpt de film niet recht te houden.

Een 2,5 zoals de meeste Amityville films.

avatar van *kelly*

*kelly*

Ik had verwacht dat deze film spannend zou zijn, aangezien je van "The amityville horror" zo'n goede dingen hoort. Amityville: the next generation was nu niet bepaald een spannende film.De cast viel wel mee en eigenlijk het verhaal op zich was niet slecht, maar wel de schrikmomenten die er bijna niet waren. Het enige echte akelige was in de kelder.

----------->3*

Onboeiend.

Meer een drama dan een horrorfilm dit. Vent die op nogal onnozele manier met z'n verleden geconfronteerd wordt en daar erg gewichtig over tracht te doen. Tracht, want acteren is hem niet geleerd.

Toch echt een serie die geen absoluut geen vaste grond kent. Elke keer gaat het weer een andere richting uit. Ironisch genoeg wordt de hele curse deze keer in gang gezet door een dakloze. Tot zover de vloek van het huis.

Je ziet het huisje af en toe nog in de spiegel verschijnen. Dat en wat brak aangeplakte achtergrondinfo, daar moet je het mee doen in deze Amityville.

Verder dus zwak drama en een aantal redelijk povere horror scenes. Visueel wou het er nog wel eens een verdwaald aardig shot inzitten, maar die zijn echt zeldzaam.

Onzinning vervolg dat als losse film ook absoluut niet veel te bieden heeft. Snel vergeten.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Helaas weer een matig deel. Na het constante begin, begint de Amityville-reeks nu toch wel erg onsamenhangend aan te voelen. Ik had helemaal niets met de setting en het wereldje van de stadse kunstenaars. Ook bevat de film veel te veel drama en wordt horror naar de achtergrond geschoven. Hopelijk wordt het laatste deel weer wat beter.

avatar van Zinema

Karig klad.

Na een enigszins aardig begin zit de klad er al snel in. Ook een nieuwe generatie, een flat en wat onsamenhangend geneuzel - wat moet refereren aan het originele verhaal - weet niet te vermaken. Zelfs niet als pulp. Ook blaxploitation-ster Roundtree voegt bar weinig toe aan dit zoveelste belachelijke deel uit de ellenlange horrorreeks, waarin de gore karig gezaaid is.

Matig.

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Na de enge lamp en de enge klok nu de enge spiegel eens bekeken. Is wel de minste van die drie ja. Wel grappig dat de acteur uit American werewolf in London er in zit. Heb hem geloof ik nooit meer in een andere film gezien. Nu het enge poppenhuis nog bekijken en dan hebben we het weer gehad.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regelmatig wijken langgerekte horrorreeksen steeds meer van de basisformule af en A New Generation vormt daar als zevende deel geen uitzondering op. Ondertussen zijn we op het niveau belandt waarin het oorspronkelijke spookhuis enkel in visioenen en spiegelbeelden verschijnt, dus veel gegriezel zal de liefhebber op dat vlak niet beleven. Het eerste halfuur van deze film is niettemin best vermakelijk, vooral omdat Julia Nickson best degelijk acteert. Spijtig dat ze na een halfuur alweer om zeep wordt geholpen en dan krijgt Ross Partridge vervolgens de voorkeur. Al snel daarna verzandt de film in een soort psychologische karakterstudie, maar niet eentje die ergens boeiend wordt. De flashbacks rekken de tijd op en de horror blijft opvallend beperkt, pas helemaal in de laatste 10 minuten komen de noemenswaardige momenten weer voorzichtig om de hoek kijken. Je roept natuurlijk moeilijkheden over jezelf af wanneer je een horrorfilm sterk laat leunen op acteurs/actrices die niet zo best staan te acteren.

fotograafshotgunreligion and supernaturalkwaadaardigamityville horroramityville