• 9.380.119 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

avatar van Pandabanana

Pandabanana

Deze film is best een toppertje! Veel wendingen in het verhaal. En de flashbacks maken het spannend... Er zitten veel goede dingen in deze film. Lekker spannende film en je blijft er inderdaad over nadenken. Wachtend op volgende deel, jaa

avatar van Dstalker8

Dstalker8

Ik heb hem all een paar weken op DVD, keb hem een paar keer gezien Super film. heel spannend, het einde vonnik heel onverwacht.

4,5

avatar van Fat Bastard

Fat Bastard

Na alle remakes van oude Horrorfilms en Amerikaanse versies van Japanse Horror is deze film gewoon een verademing, niet vernieuwend maar wel weer eens iets anders.

4 sterren van mij.

avatar van Flad

Flad

Geweldige film.

Het suggestie wat er gaat gebeuren maak het spannender..

See your self

echt aan aanrader!

*****

avatar van Ella

Ella

Dit is echt een aanrader, wat een superfilm Hierbij is Jeepers Creepers2 , Hide and Seek en alle andere films die recent zijn uitgekomen peanuts.

Deze moet je gezien hebben.

avatar van bosch

bosch

'k Heb de film gister in België gezien.

Mooie film, prachtig einde.

avatar van Fatal3rr0r

Fatal3rr0r

Groot release verschil tussen US en hier, volgens mij hebben tig mensen deze film al gezien, ik zelf weken geleden al..

avatar van markiemark123

markiemark123

Ik vond het een goede, spannende film en ben heel benieuwd naar deel 2.

avatar van tesmo

tesmo

Ik had deze film zo graag se7en sterren willen geven

errug goed gedaan, doordacht en gedetailleerd.

avatar van iivan

iivan

markiemark123 schreef:

Ik vond het een goede, spannende film en ben heel benieuwd naar deel 2.

komt er een deel 2 dan?

avatar van mr_noname

mr_noname

iivan schreef:

komt er een deel 2 dan?

Ja zeker, ik dacht ergens oktober 2005..

Maar of hij zo goed wordt als deel 1? dat vraag ik me nog af..

5* sterren , beste horror/thriller in tijden!

avatar van Niels_S

Niels_S

Deze film scoort hier beduidend beter dan op IMDB. Op IMDB is het gemiddelde 7,5. Wat me vooral opviel:

Aged 45+ 432 6.9

Males aged 45+ 371 6.9

Females aged 45+ 53 5.7

Zouden ze de film te eng voor hun kinderen vinden ?

Ik moet hem trouwens nog kijken, leef erg naar deze film uit.

Niels_S schreef:

Aged 45+ 432 6.9

Males aged 45+ 371 6.9

Females aged 45+ 53 5.7

Zouden ze de film te eng voor hun kinderen vinden ?

Nee, zij hebben de belangrijkste stukken uit het plot al in redelijk wat andere films gezien, in tegenstelling tot tieners .

avatar van TeubY

TeubY

kheb hem in paar maanden terug zitten kijken en was erg onder de indruk, ok echt schrik momenten zitten er niet in maar het verhaal en de spanning is van het begin tot het eind top. Ik zag dat er al gewerkt wordt aan saw2 ik ben erg benieuwd

4 sterren voor deze

avatar van Tanja83

Tanja83

Monsterlijk goede film, met bizar psychologisch thema erin verwerkt.

Helaas vond ik dr Gordon (Elwes) niet overtuigend acteren en deed zijn gezicht mij steeds denken aan zijn rol in Robin Hood: Men in Tights.

Ook vond ik Potter niet in de film passen als dr Gordons vrouw.

Verder heb ik genoten van minuut 1 tot het einde; maar ik ben toch van mening dat er meer in had gezeten (vooral qua casting / muziek-stemmingmaken; maar dit doet niets af aan het verhaal: dit is top)

avatar van Sproggle

Sproggle

Ik vond het een goede film. Maar toch zijn er een aantal zwaktepuntjes volgens kenners waar ik me overigens niet echt aan stoor. Bijvoorbeeld hoe kan een persoon die stervende is aan een hersentumor 8 uur lang stil blijven liggen op de grond zonder dat iemand merkt dat je niet dood bent. En van alle moorden die hij had uitgedacht hadden de mensen niets met elkaar te maken en nu ineens allemaal wel?
Alsnog ik vond de film wel cool.

avatar van gekke soip

gekke soip

ik vond het een hele goede film, die goed in elkaar zat

en een heel goed en origineel verhaal bevatte

avatar van Stuurloos

Stuurloos

Deze film moet ik echt zien!

avatar van Miss////

Miss////

Super film... al een tijdje geleden dat ik em had gezien. Spannend, eng, verrassend, goed... Een film die eindelijk echt iets waar maakt. Dialogen goed, spanning vanaf het begin. Psychologische dilemma's waar je als mens nooit hoopt me te maken te krijgen. En ondanks dat ie zo eng was, heb ik als bange schijnterd toch de hele film gekeken! Heb niks aan te merken, zonde alleen dat ie nu pas in de bios komt. 5 sterren

avatar van J.R.

J.R.

Wat een film!! ik heb hem al een tijd terug gezien maar zal deze niet snel vergeten.. Soms vraag ik me af of er bij de film makers van zulke films geen steekje los zit, maja ik had in iedergeval een avondje waarbij ik toch vastgekluisterd zat aan de televisie. De haren stonden recht overeind op m'n rug bij het doorzagen van z'n been wat een heerlijk geluidje kreeg je daarbij te horen.

De beste horror/thriller sinds een hele lange tijd.!

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Vanaf juni in de bioscoop

468 stemmen

gemiddelde: 4,15

heerlijk, dat zegt gewoon genoeg (over de kwaliteit)

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

komt wel erg laat hier in de bioscoop is allang uit in amerika

avatar van Hanne

Hanne

Leuke film. Absoluut niet voorspelbaar, er gebeurde dingen die ik niet had verwacht.

Ja, dat heb je wel meer als een film niet voorspelbaar is

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik ben echt zwaar benieuwd naar deze film

avatar van lawnMower

lawnMower

Samen met 'The Cube' de beste horror die ik ooit gezien heb. De film heeft je meteen in z'n greep vanaf scene 1. En wat een subliem einde! Jammer dat er een 2e deel komt, ze zullen veel uit de kast moeten halen om dit te overtreffen.

avatar van miak

miak

iki heb um thuis liggen, ga um vanaaf kijken... we zullen zien

avatar van LaZzaNoVa

LaZzaNoVa

mensen deze film is 5 sterren waard....deze film moet je gewoon zien...de film verveelt geen enkele minuut....hij mag zeker wel in de top 10...

avatar van masterview

masterview

ja super gave film, keek lekker weg ............niet al teveel horror mooi gedoseerd idd verrassend einde .......... waarmee je alle kanten op kan.....dus richting deel 2 dan maar.............

Goeie film ook van mijn kant een aanrader