• 9.379.946 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

avatar van MoviePhreak

MoviePhreak

Shit.. haha vanaaf gezien.. echt geweldig.. wat heeft werken bij een bios toch voordelen:D:D... magoed.. ik had ut wel juist.. wie heeftut gedaan.. .... *schouderklopje*

avatar van xangadix

xangadix

Ik vond dit best een originele film, maar zó geweldig als hij hier wordt gevonden... nee. Daarvoor zijn er m.i. teveel plotgaten en onduidelijkheden.

avatar van arnieee

joeri15

arnieee schreef:

Echt een geweldige film, zeer verassende wendingen in het verhaal. 4½ *

Ben benieuwd naar deel 2

ik sluit me compleet bij je aan haha... oowk 4.5*, wat een gruwelijke maar geweldige film... haha... idd benieuwd naar deel 2!

avatar van gregory804

gregory804

Wanneer kan je saw huren in de belgische videotheken?

avatar van Niels_S

Niels_S

Leuke spannende en originele film. Helaas wel een beetje overgewaardeerd naar mijn mening. Maar in mijn ogen wel 4 sterren waard.

avatar van goldensabbath

goldensabbath

memorabele en zieke film!!! aanrader!!

avatar van Esteban

Esteban

Alle plotgaten, onlogische kronkels, lachwekkend slechte acteerprestaties en bellabberde montagetruukjes ten spijt, moet ik toegeven dat ik me geweldig geamuseerd heb. Al kwam het einde niet echt als 'n verrassing. Aan de overdreven hoge quoteringen te zien, werd het hoog tijd dat zo'n film de bioscoop binnenstormde.

***

avatar van V

V

Esteban schreef:

lachwekkend slechte acteerprestaties

Ik heb iets dergelijks al vaker gelezen bij deze film, maar ik vraag me dus echt af waarom. Welke acteur is nu echt zo walgelijk, dat het lachwekkend wordt??

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Heb er ook geen last van gehad, alleen Glover vond ik minder.

avatar van Horrorfanaat

Horrorfanaat

Geweldige film die je tot het eind op het puntje van je stoel laat zitten. Hopen dat deel 2 net zo goed is. 4,5 ster

avatar van DiGsAw

DiGsAw

mr_noname schreef:

DiGsAw bedankt voor je antwoord..: magoed.. het lijk erop dat het van mei naar juni is verplaatst :S

Moeten we nog langer wachten! zucht!....

He vriend moeten we nog langer wachten voor dat 2 uitkomt aah dat is wel balen maar ik weet nog wel een flim voor om effe te vermaken tot juni Street fighter 2 animated movie moet je die maar effe kijken tot saw2 uitkomt:) Laterz vriend

avatar van cherislee

cherislee

Ik vond dit een goeie film..Ik wil niet veraden, dus laat ik het op deze manier zeggen. Je moet goed luisteren naar wat ze zeggen. Op het einde zal je duidelijk worden waarom..

avatar van knaricus

knaricus

Vraagje waarom staat deze film niet in de toplijst van Moviemeter???

Recente films (van de afgelopen 2 jaar) komen niet in aanmerking voor de top 250, daarom staat de film in de 'top 100 recente films'.

avatar van teunz

teunz

Zeker een spannende film, maar de vergelijking die vaak gemaakt wordt met Se7en zie ik er niet echt in terug. Al met al is het een film die er voor zorgt dat je blijft kijken. 3,5*

avatar van mr_noname

mr_noname

DiGsAw schreef:

mr_noname schreef:

Ik ben een beetje verward.. :S komt hij nu echt dan eindelijk in de bioscoop?, eerst lees ik niet, dan wel, dan niet.. ?

Iemand de het zeker weet? Laat het me even weten

Saw is een van de beste films die ik ooit heb gezien..

er ging iets mis sorry maar wou effe zeggen hij komt binnekort in de bios weet alleen niet precies wanneer maar een ding Vette Film he laterzz

Moeten we nog langer wachten! zucht!....

--------------------------------------------------------------

Whatever!!?!, ik wacht wel op saw2

avatar van feyezuid

feyezuid

Sorry hoor, maar die Cary Elwes speelt zo vreselijk afschuwelijk slecht, dat ie heel de film verziekt. Ik ben echt geen zeikerd, maar met deze film wel.

Echt een heel goed verhaal, maar jammer dat hij het een beetje verziekt. Vooral aan het eind, die scene dat ie zo naar die andere toe kruipt, brrrrrrrrrr slecht.....

avatar van netraam

netraam

Ik vond het een goede film. Ondanks dat het met een laag budget is gemaakt, merk je daar niets van. Erg spannende thriller. Ik heb 'm op DVD gezien (engelstalig). krijgt 4 sterren van me.

avatar van cherislee

cherislee

Goeie film..idd goed luisteren en alles word je duidelijk...Ik heb echt over de film na moeten denken toe ie eenmaal afgelopen was:D..krijgt van mij een 4*

kelly

NL bioscooprelease: 9 of 16 juni.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

En inmiddels heeft heel Nederland de film al gezien en komt er geen hond naar de bioscoop, way to go .

avatar van Nightstalker

Nightstalker

BoordAppel schreef:

avatar van zoutzak

zoutzak

ik ga em gewoon zoals het hoort bij een film als deze voor het eerst op een zaterdagnacht in de bios kijken

avatar van SelmaDuim

SelmaDuim

Dan hoop ik voor jou dat er wat rustiger publiek zit dan toen ik hem in de bios zag.

avatar van stefan12

stefan12

in welke bioscopen draait hij al dan?

avatar van joeri15

joeri15

Net herzien, en hij blijft prachtig haha... oowk al weet je de oplossing al, echt superbenieuwd naar deel 2

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

In België is hij al uit de bioscopen.

Is er al een datum bekend voor de DVD-uitgave ?

avatar van darkcity

darkcity

Echt een superfilm geweldige donkere horrorsfeer, een beetje Cube meets Seven, de film is echt supereng wat was die pop eng zeg en in Adam's apartement waarbij dat 'monster' in de kast zat .
Heerlijk gruwelijk, supersuperspannend, geweldig verhaal echt een film waar je over na gaat denken en je zeker bijblijft en het eind wat een fantastische wending dat de echte killer al in de kamer voor hun neus ligt .
Een van de beste films die ik de laatste jaren gezien heb. 4.5 ster !

avatar van Jiraiya

Jiraiya

Ik heb deze film al een tijdje geleden gezien maar ik wou ook evne zegeg ndat ik het een vetet film vond en uitwacht op deel 2 4,5 van mij