• 9.380.511 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

avatar van mrstean

mrstean

Dit t/m deel 3 blijft gewoon goed maar vanaf deel 3 daalt de kwaliteit en het verhaal zwaar.

Toch blijft deel 1 de beste natuurlijk ik geef nog even een stem en klaar .

avatar van Psolitsa

Psolitsa

En toen kwamen de andere delen .

In ieder geval, het gore gehalte hierin valt reuze mee, wat voor mij de film NOG beter maakt.. Het verhaal klopt, de acteerprestaties zijn van goed niveau EN: de film blijft een tijdje hangen.

Als je deze film voor de eerste keer kijkt, zal je er zeker een paar dagen mee in je hoofd lopen (dat had ik dan althans).

De gruwel is realistisch en enigzins emotioneel neergezet in deze film. ( Hetgeen ik miste in andere delen... Dit is de enige SAW waarin je een band krijgt met de slachtoffers ).

avatar van Dridge

Dridge

Eindelijk eens gezien en oh,oh wat een tegenvaller.

Vond Dr. Lawrence Gordon bij tijd en wijle erg beroerd acteren.

verder gewoon een erg matige film met hier en daar ook wel leuke elementen.

avatar van jipt

jipt

Dridge schreef:

Vond Dr. Lawrence Gordon bij tijd en wijle erg beroerd acteren.

Het is gewoon slecht acteren, pas maar op, in deel 2 is het acteerwerk nog beroerder.

avatar van Pink_killer

Pink_killer

ziiieeeeeekkk

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Beste deel van de Saw-reeks in mijn ogen. Niet veel smerigs maar wat een ijzersterk verhaal! Ook naar mate je verder in het verhaal komt, wordt het steeds meer duidelijker wat Dr. Gordon en Adam met elkaar te maken hebben. Ja, dit vind ik echt een fijne film om te zijn, met name door het sterkte verhaal. (iets wat in de vervolg-delen mist)

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Geweldige film, geweldig verhaal. Het verhaal was onverwacht, ik had nooit kunnen voorspellen dat degene die daar lag Jigsaw was. Goede acteerprestaties en je zag ook nog eens wat bloed, gewoon een dikke 5.

avatar van The Almighty

The Almighty

Wat een goede film. Geweldig verhaal, lekker onvoorspelbaar en origineel. Goede acteerprestaties en camerawerk. Ik heb genoten!

avatar van Siem Shady

Siem Shady

Psolitsa schreef:

Anyway , goede film, en kijken maar! (Voor wie hem nog niet gezien heeft )

Helemaal mee eens!! ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden!

avatar van jacobz

jacobz

Toch gewoon 5* voor de originaliteit. Duidelijke het beste deel. De zaagscene is legendarisch.

avatar van Robin Manu

Robin Manu

Psolitsa schreef:

Anyway , goede film, en kijken maar! (Voor wie hem nog niet gezien heeft )

helemaaaaal mee eens!! 2de persoon die het niet kan verwoorden!!

avatar van gukker

gukker

Eindelijk Saw eens gezien. Best een leuk filmpje hoor, een erg leuk concept een een goede cinematografie, maar is dit een top 250 film?

Nee, zeker niet, daarvoor is het acteerwerk lang niet goed genoeg en laat het script heel wat steken vallen. Zeker, de ontknoping van het verhaal kwam erg onverwachts, maar ik had verwacht dat er onderweg meer puzzelstukjes voorbijkwamen. Nu kwamen er de eerste 70 minuten namelijk alleen maar vragen die in de laatste 20 minuten veels te snel en haastig beantwoordt werden. De aftiteling kwam in mijn ogen te snel. ik vond het einde te open en dat is jammer, maar ja, ze moesten nog andere SAW delen kunnen maken.

En over wat hierboven beschreven is: Ik kreeg zeker géén band met de slachtoffers. Misschien als het acteerwerk beter was geweest en als er dieper op de personages was ingegaan...

avatar van Metaalhoofd

Metaalhoofd

ziek vind ik dit niet (bijna geen bloed naar mijn mening) maar dat geeft niet, want deze film is toch wel geniaal. ik zat van begin tot einde op het puntje van mijn stoel, met als hoogtepunt die scène waarin hij zijn been afzaagt, en natuurlijk het geniale einde nog

avatar van killer13

killer13

de beste van de hele reeks. origineel en ziek, de legendarische zaakscène zal ik nooit meer vergeten

avatar van puckb96

puckb96

Oh, de eerste Saw film blijft toch wel echt de aller beste! In deze film is het een hele puzzel. Ook niet zo bloederig, want vanaf Saw III worden ze wel echt gore! Hoewel ik vind dat, als horrorfan, ik deze ook nog best wel gaaf vindt. Maar toch minder! Saw 1 bevat veel psychologische verhalen en de hele puzzel moeten worden ontrafeld. Iets wat ze, eigenlijk al bij Saw II vergeten zijn, en natuurlijk moet je als echte Saw fan wel de steelbook editie hebben van de films. Nou in 1 woord: Saw is gewoon legendarish met een onvoorspelbaar einde!!!

avatar van Kevin13

Kevin13

Herbekeken en toch drastisch verhogerd. Acteerwerk zit goed, de spanning is volop aanwezig ook als je al weet hoe het in elkaar zit. De verhaallijn van Danny Glover vind ik nog steeds overbodig en slechts tijdvullend. Het verhaal rond Lawrence en Adam is dan veel leuker om te volgen. Deze 2 spelen het ook zeer sterk. Daar blijf het dan bij. De MTVstijl weet me nog altijd niet te bekoren, zal dat ook nooit doen trouwens. Maar dit deeltje heeft toch een paar goede scenes maar een echte topper zal het nooit worden. 3.0*

avatar van hangtangding

hangtangding

Erg spannnend, goed acteerwerk, goed verhaal. Het is niet alleen maar simpelweg moorden of vermoord worden, er zit een sterk verhaal achter, wat ik zeker wel waardeer bij horror films.

avatar van Jdy

Jdy

Hele leuke film, goed verhaal.

Nu ik deel II en III en VI heb gezien ben ik van mening dat deze de beste is.

avatar van Shaky

Shaky

Geweldige film. Het was een hele opluchting om in het horrorgenre weer eens een goede film te zien.

Zonde dat het nog vele, mindere, vervolgen kreeg.

avatar van Thom1994

Thom1994

Nog steeds een van de weinige horrorfilms die écht spannend en op sommige momenten eng was.

Ik vind het nog steeds er knap dat ze zo'n goede horrorfilm hebben neergezet. Naast Saw is Final destination ook een van mijn favorieten, aangezien deze ook een origineel verhaal heeft weten te creëren.

Hij behoort dus tot de toppers van zijn gènre, en verdient deze plek in de Top 250.

avatar van Soldier-Joey

Soldier-Joey

Deel 1 blijft altijd nog het beste.

avatar van Riddierid

Riddierid

Ja, hij was wel leuk... maar niet eng... oplichters xD... lekker vies maar niet eng... verder was het verhaal wel leuk maar ga ik geen deel 2 kijken omdat ik daar te lui voor ben

avatar van Thom1994

Thom1994

Te lui zijn om een film te kijken. Ik wist niet dat dat mogelijk was..

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Je moet inderdaad wel helemaal naar je dvd-speler lopen en er een schijfje in doen. Maar goed, de rest van de Saw-films zijn toch niet zo heel erg goed, dus misschien is het maar beter voor hem ook

avatar van Poppe

Poppe

Saw is op veel vlakken een standaard horror/thrillertje.. Wat Saw onderscheid is toch wel de ontknoping..

avatar van Rizz

Rizz

Poppe schreef:

Die ben ik vergeten doordat ik al die delen door elkaar haal
Wat was het ook alweer? Haha xD

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Heel erg goede film!

Lang gewacht vooraleer ik deze film zag omdat ik niet echt een horrorfan ben (al begint dat geleidelijk aan te kantelen).

Moet zeggen dat deze film me vanaf het begin gepakt heeft en me niet meer heeft losgelaten tot het einde. De spanning, het mysterie, de dodelijke vallen...alles valt uiteindelijk op z'n plaats en klopt als een bus.

Visueel ook erg mooi. De grauwe vuile badkamer is natuurlijk het perfecte toneel voor een zieke geest en diens spelletjes.

Ook het verhaal is erg boeiend. Het was al vrij snel duidelijk dat die Zep of niet de echte Jigsaw was of op z'n minst een of ander hulpje was aangezien er toch iemand anders die stroomstoten moest toedienen. Was die derde dode (nou ja) man eigenlijk volledig uit het oog verloren.

Erg goeie film die me doet twijfelen of ik ook de volgende delen ga zien.

avatar van jasper1991

jasper1991

film was wel boeiend maar ik acht het toch onrealistisch hoe die jigsaw is neergezet.

financieel zou het op zich wel mogelijk zijn, je weet nooit wat die man voor achtergrond heeft.

het in je hoofd halen echter om 6 mensen spelletjes tegen elkaar te laten spelen en al die ruimtes die hij gebruikt, alle wapens/vermommingen; al die middelen en tijd die hij gebruikt heeft lijken me toch wat schrijnend om je manie en sadisme te vervullen.

in het echte leven zijn dergelijke psychopatische mensen nog niet eens tot een tiende gekomen aan al zijn overgave en kapitalen.

bij deze film moet je eigenlijk je hersens even opzij zetten en gewoon genieten van alle actie die er plaatsvindt en de creativiteit en verbeelding van de regisseur.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Nou ja, hij is terminaal ziek, dus een echt ander doel heeft hij ook niet in zijn leven. Kan me ook wel voorstellen dat hij daarom al zijn geld stopt in dit 'project' van hem. Maar je moet het wel goed wíllen praten, inderdaad.

avatar van jasper1991

jasper1991

Karl van H. schreef:
is hij terminaal ziek? waaruit zou dat dan moeten blijken?
niet dat ik mijn gelijk wil halen maar heb ik totaal niet meegekregen