• 9.380.115 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

avatar van Autopapieren

Autopapieren

Mooie film, die ranzige kleder of wat het ook is, is een vette filmlocatie.

avatar van Autopapieren

Autopapieren

Creasy_Bear schreef:

Waardering voor deze film daalt naar een 0,5. Het idee van die man die daar levenloos ligt, is nageaapt van Silence of the lambs

[edit Madecineman; spoiler voor Silence of the Lambs verwijderd.]

Vreemde redenatie.

avatar van X.MagnuM

X.MagnuM

Heerlijk orginele film!

Ik heb deze film al minstens 5X gezien en hij verveelt nog steeds niet.

avatar van Bitking

Bitking

Ik heb deze film vandaag pas gekeken, omdat ik niet goed dierf naar te kijken omdat vele mensen beweerden dat deze film erg griezlig is... wel, ik noem deze mensen die dat beweerden dikke broekschijters, want deze film is echt niet eng en ook helemaal niet goor! (voor kinderen zal het wel eng en goor zijn natruulijk) Sommige stukjes waren wel beetje goor, maar ook niet om te zeggen van 'ik kan daar niet naar kijken'.

Enige wat ik leukste vond aan deze film is het einde. Grootendeels was vertelselen wat ervóór is gebeurt voordat ze in de badkamer terecht gekomen waren. Ik heb eigenlijk wel wat spijt dat ik deze film gewoon niet eerder had bekeken..., want nu loop ik achter met deze film reeks die vele mensen de 4 delen al hebben gezien.

Ik geef deze film een 3 , omdat ik toch veel meer had verwacht. Dit de schuld door de (foute) reacties die ik heb gehoren gekregen van vrienden, familie, etc.

avatar van deccol

deccol

Slecht acteerwerk, slecht verhaal, matige karakters. Enkele stukjes waren nog wel spannend en het einde was onverwacht, maar verder is dit een vrij onzinnig prul waarvan het me een raadsel is hoe die aan zulke hoge beoordelingen komt.

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Joyy schreef:

het gebruik van acteurs in een film is ook al eerder gedaan

Overdrijven is ook een kunst. Het hele idee achter het plot van Saw, is gewoon nageaapt. Kan mij iemand uitleggen waarom die het hier niet mee eens is? I.p.v. zinloze opmerkingen maken hierover.

avatar van Joyy

Joyy

overdrijven maakt duidelijk

ik veroordeel het feit dat ikweetniehoeveel al eens eerder gedaan is ook niet, er is niets mis mee, het is wellicht zelfs onontkoombaar, alles is nl al gedaan

de kunst is het hergebruiken, andere context , andere draai aangeven,etc, en daar is de film imo in geslaagd

als je films alleen bekijkt vanuit het oogpunt of het origineel is kan je net zo goed geen enkele film meer bekijken

overigens is je enige onderbouwing van na-apen gebaseerd op die ene scene van 2 minuten in de hele film

snijd nie echt hout wel?

avatar van Pim1993

Pim1993

Goldenskull schreef:

Aan je minpunt te lezen heb je verder geen delen uit de Saw-reeks gezien, dit minpunt wordt later enigszins gerelativeerd, vooral in deel (4 en) 5. Verder vind ik zelf dat soort kleine dingen niet zo storend, maar ik snap het wel als anderen dat wel vinden, aangezien ik zelf ook wel eens met de meest gestoorde argumenten kom aanzetten

Ja ik weet het vele flashbacks komen terug in de latere delen waar meer duidelijkheid wordt gegeven en dat klopt ook wel maar toch ik liet me meeslepen in de film maar dat had verbeterd kunnen worden als ik me niet stoorde aan zo'n puntje als je dat begrijpt. Ik vond het net niet goed genoeg voor de 5,0 sterren helaas en dat kwam mede daardoor.

avatar van Pim1993

Pim1993

Trouwens toch nog inderdaad even een aanpassing aan het cijfer mede door de reactie van Goldeskull op mijn minpunt. Ik heb inderdaad extra strak opgelet in de delen 4 en 5 en er zit zeker een kern van waarheid in!!

dat maakt het toch allemaal een mooi geheel

4,5 *

avatar van magaal

magaal

Absoluut het beste deel van heel de reeks tot nu toe !

echt genoten van dit deel, beetje late reactie aangezien ik de film al bijna 4 jaar terug heb gezien, maar ik was net bezig met 5 en dacht: nu ga ik deze ook ff langs !

Geniale film, punt uit.

avatar van dmnqdeluxe

dmnqdeluxe

Ik vindt het meerendeel van de tot nu toe uitgekomen SAW films niet echt eng maar eerder ranzig/vies/goor hoe je het ook wil noemen.

avatar van finalman

finalman

Wie alle saw-delen gezien heeft, zou ik graag eens verwijzen naar deze topic, zou een boeiend discussie zijn. Nogmaals: wie ze allemaal gezien heeft ( deel 1 tot 5) (het is voor de spoilers)

dit is een geweldig begin van de saw-reeks. Deze film is heel erg mmisterieus en je hebt geen idee waar het over gaat. het einde is verassend. een 4.5

avatar van Oskitz

Oskitz

Verreweg het beste deel van de nu al bekende saw reeks, ik vind het zo jammer dat het niveau per deel minder wordt, al was dit na het zeer goede eerste deel wel te verwachten. De overige saw films vind ik voor hun genre zeker niet slecht maar komt niet in de buurt bij de eerste 2, voornamelijk het eerste deel dus, films.

avatar van dammit

dammit

goede film

avatar van nathalie22

nathalie22

finalman schreef:

££

Hij zal wel doodgebloed zijn onderweg strompelend naar buiten :d

Ik denk eigenlijk niet dat dat er iets tot doet wat er met die dokter gebeurd is. Ik lig er in ieder geval niet wakker van

avatar van nathalie22

nathalie22

deze film blijft toch het beste einde hebben

avatar van Suuziejj

Suuziejj

Geniaal deze saw films.

Veel mensen zeiden dat de films echt heel eng waren, maar dat vind ik dus echt niet!

O echt leuk!

avatar van Don MN

Don MN

Suuziejj schreef:

Geniaal deze saw films.

O echt leuk!

Als het een horror-film is en je vind 'm niet eng, wat is dan het leuke aspect eraan?

avatar van Joyy

Joyy

dat ie leuk is

ik vind het ook geen horror, verre van, maar wel zeer vermakelijk

avatar van Don MN

Don MN

the_klootzak schreef:

Deze film wordt wel heel erg gewaardeerd op deze site.

Normaal bezoek ik ook alleen films de me aanspreken, gezien de hoge notering heb ik hier ook eens een kijkje genomen. Veel mensen zijn idolaat ervan.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Don MN schreef:

Films zijn in het algemeen niet eng, op een enkeling na, en daar is saw ook niet voor, het draait om de spanning.

En spanning is hier zeker, daarom vind ik het in ieder geval een film die een hoge score ook echt verdient.

Vermakelijk, en spannend, goede horror dus.

avatar van jirachi03

jirachi03

Het is zo gruwelijk dat ie niet eng meer is.

avatar van Dieterrr

Dieterrr

had wel meer verwacht is niet echt eng

wel onverwacht einde

avatar van gipspoot

gipspoot

Ja ik hou niet echt van die filmpjes waarbij het haast centraal staat hoe vreselijk mensen worden gemarteld en vermoord. Maar goed opzich zit er best wel sfeer in de film en een erg verassend einde. 3 ster dan maar (gulden middenweg)

avatar van Alpha X

Alpha X

zwaar overrated. leuk bedacht maar crap uitgewerkt.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Leuk weetje: er word in een van Engelands top pretparken een achtbaan met het thema Saw gemaakt. Saw - The Ride in Thorpe Park is 's werelds eerste achtbaan met een thema gebaseerd op een horror film. Ik als achtbaanfreak weet dat soort dingen natuurlijk weer.

Attractie: http://rcdb.com/id4162.htm

Trailer: YouTube - THORPE PARK 2009 Coaster: SAW - The Ride

Maar laten we niet al te offtopic gaan.

avatar van SuperErt

SuperErt

Beste horror film aller tijde. Verhaal steekt super in elkaar.

een fantastiche film is dit! en goed geacteert vind ik.

niet te veel moorden, ik dacht dat er veel meer bloed aan te pas kwam.

van mij een 5* dit is de beste horror film die ik al heb gezien