• 9.379.636 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

John Kramer / Jigsaw

avatar van decsss

decsss

Rubenkl schreef:

Saw 3 vond ik veruit het slechtste deel, al heb ik 4 nog niet gezien. 3 zit juist het minste verhaal in, gewoon serie lugubere scene's zonder dat je binding krijgt met de hoofdpersonen. Ik zou juist deel 1 of 2 adviseren dus het zal je wel gewoon niet liggen

Ik kan je 4 wel aanraden om te zien, daar komt het verhaal ook weer in terug. Ik ben het met je eens qua deel 3 dat was zo luguber dat het meer een comedie werd

darkjaap

nou het liet zien hoe die gasten uit deel 1 bij het spel betrokken werden zegmaar niet dat dat erg boeiend was om te zien maargoed.. en verder vond ik het wel goed bedacht bij deel 3 dat die jeff echt geconfronteerd werd met de dood van zijn zoon dus wel degelijk verhaal.. maar ok dit was even off-topic

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

prachtige saw de 1ste. Werkelijk heel mooi maar de 3de en 4de vind ik maar niets !

avatar van Gert P

Gert P

606 schreef:

1 euro in de grabbelbak

waar dan

Dacht de mediamarkt in Zwolle.

Blokker heeft die akties en Free record shop ook 5 voor 10 euro.

Zitten goede films tussen.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Doodzonde van dat verschrikkelijk neppe einde van de film wat gewoon simpelweg onmogelijk is als je logisch nadenkt, voor de rest een hele goede film met veel spanning maar dat einde jongens komop... dat verpest de hele film eigenlijk dat hadden ze wat mij betreft heel anders moeten aanpakken.

Als je de laatste minuut wegdenkt is het een hele goede film.

3* omdat het einde het voor mij toch min of meer verpest heeft...

avatar van a-rdaa

nicenicenice ^^

idd. ^^

avatar van ®Tc

®Tc

Deze film blijft me toch verbazen. Vanaf het begin tot het einde zit je aan je scherm gekluisterd door de sfeer en je krijgt er een geweldig einde bovenop. Enige minpunt zijn de acteerprestaties van sommige acteurs.

4,5

avatar van DeRaij

DeRaij

fantastisch einde van een geweldig spannende film

bij deze saw draait het ook niet om het verschrikkelijke geweld, het plot is hier ook goed, dat vind ik bij de overige saw's stukken minder

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Grappig maar totaal niet eng

avatar van Scratt

Scratt

Geslaagde horrorfilm met een interessant einde.

Zonder enige twijfel de beste uit de reeks. De pitch was nog fris en het ziekelijk verhaal was nog best aannemelijk(hoewel alles vergezocht is in dit soort films) in vergelijking met zijn afschuwelijke opvolgers.

De soundtrack vind ik misschien nog het strafste aspect, maar de abnormaal hoge notering, de belachelijke vergelijking met Se7en en de hele hype er rond zal ik nooit begrijpen.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

goeie horror film goeie moord ideeen hier had hannibal wel een puntje aan kunnen zuigen

avatar van ZIGGQ

ZIGGQ

de gerne horror is totaal niks voor mij maar meegezogen door de blablabla hype

ben ik hierin meegegaan

om met een ijskoude kermis terug tekomen

avatar van Resh

Resh

ik wil deze film zoooooooooo graag te gek vinden maar tog voel ik helemaal geen kick ofso ervan misschien omdat ik deel 2 eerder gezien hebt vind ik dit veel minder eng en alles. Het einde vond ik vooral egt goed en alles is heel goed in elkaar gezet maar tog vind ik dit geen topper hoewel ik saw in het algemeen het beste horror vind.

avatar van MovieEter

MovieEter

Deze film is goed ziek.

darkjaap

verhoogt naar 4 sterren want heb hem vanmorgen weer herkeken puur omdat het verhaal echt origineel is en toch maar goed geacteerd is en anders is dan die hollywood crap

50 is mischien een net iets te hoge plaats maar een 150 ofso zou wat eerlijker zijn

avatar van sabsabsab

sabsabsab

hard

avatar van douwens

douwens

Een van de origineelste horror/ thrillers van de laatste jaren. Saw bewijst dat je met weinig middelen een prima intelligente en bloedstollende film kunt maken. Stop twee mannen in een onguur uitziende badkamer en het spel kan beginnen! Je wordt als kijker van het kastje naar de muur gestuurd en blijft tot het verrassende einde op het puntje van je stoel zitten!

Maar zoals zoveel goede films, gaat ook de Sawreeks ten onder aan het succes. Waar deze film het nog doet met de illusies over op hande zijnde gruweldaden, gaat de rest van de sawreeks echter ten onder aan gore smakeloze geweldsporno. Daarnaast zijn de marteltuigen me in de vervolgfilms iets te ingenieus en ingewikkeld, waardoor het allemaal een stuk minder realistisch is geworden.

douwens schreef:

ja ok maar als je goed kijkt wordt er ook vaak ingezoomd op bewegende tandwielen etc en dat vond ik dan zo tof van saw dat ze overal wel een verklaring voor hebben voor zowel het verhaal als de martelingen

avatar van Shermine

Shermine

Geweldige film!! Iets slecht kan ik er niet over zeggen.

avatar van GinolaEHV

Saw IV (2007)

Alternatieve titel: Saw 4

Saw V (2008)

Alternatieve titel: Saw 5

Bestaat hier geen derde deel van? Het gaat van 2 naar 4...

avatar van gotti

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Waarom vindt -ie die niet dan, als ik zoek op 'Saw'? Dan krijg ik nl. het resultaat, als in mijn post hierboven.

avatar van AHWA

AHWA

Dat kun je beter hier aankaarten:

super films allemaal van 1 t/m 4

avatar van Tharoy

Tharoy

Opgehypte troep. Dat mensen dit leuk vinden.

avatar van douwens

douwens

Tharoy schreef:

Opgehypte troep. Dat mensen dit leuk vinden.

Ben ik het gedeeltelijk met je eens. De eerste film is namelijk gewoon een goede film. De rest vind ik ook een beetje uitgemolken en in tegenstelling tot de eerste film wordt daar niet veel overgelaten aan de (gruwelijke) illusie, maar wordt je rechtstreeks geconfronteerd met de gruweldaden van Jigsaw en co.

darknessss

deel 2 zit niet zo veel spanning en deel 4 is een beetje na geaapt van 3 maar het blijfen super films alleen ze maken het niet meer zo orgineel

avatar van -Wijnand-

-Wijnand-

Hoe grappig is dat moment wanneer Jigsaw op zijn driewieler aan komt rijden wel niet.

darknessss

jigsaw rijd niet op zijn driewieler :S

dat is zijn pop van vroeger toen hij kind was