• 9.380.400 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Amanda Young

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

N811

ik heb alleen deel 2 gezien en tijdens die film wilde ik de bios uitlopen, en niet omdat ik niet tegen die beelden kon, maar omdat ik het zo ongelooflijk domme en voorspelbare film vond. Vind ik dit wel dan wat?

avatar van film_kaza

film_kaza

Dit deel bestaat voor 3\4de uit flashbacks en eigenlijk alleen het einde was het kijken waard (als je niet stond te kijken van II). Dus ik raad het niet echt aan. Tenzij je grote intresse hebt in het verhaal + de spelletjes.

avatar van decsss

decsss

N811 schreef:

Dit is de enige die het waard is een goede film te noemen. De andere delen zijn ver beneden deze.

avatar van Minotaures

Minotaures

Het film op zich bevat geen verhaal en geen motief, het gaat nergens over behalve een psychopaat die graag spelletjes met mensen speelt, op een zeer geweldadig manier. Voor de rest verbaas ik me nog dat mensen durven te beweren dat het film ver beneden pijl is en alleen het einde goed is, zo werkt dat dus niet, om het einde te zien moet je het hele film zien, wat ik geweldig vind. Je moet het creativiteit van de spelletjes waarderen want die verzin je ook niet zomaar. Overigens is deel 2 goed, maar zeker niet beter nou heb ik helaas 3 en 4 niet gezien maar ik neem aan (zoals bij elke vervolg(en) ) dat het toch wel iets minder zal zijn, toch zou ik ze nog graag willen zien.

avatar van apolicum

apolicum

Geweldig vernieuwende film vond ik dit!

Samen met 4 de beste uit de reeks

avatar van donemans

donemans

film_kaza schreef:

Dit deel bestaat voor 34de uit flashbacks en eigenlijk alleen het einde was het kijken waard (als je niet stond te kijken van II). Dus ik raad het niet echt aan. Tenzij je grote intresse hebt in het verhaal + de spelletjes.

flashbacks zijn de moeite van t kijken niet waard ? kan me erg slecht vinden in je paar regels.

avatar van film_kaza

film_kaza

Niet echt. Het is vraai overbodig en erg saai als ik eerlijk mag zijn.

avatar van Legan

Legan

Een uitstekende horrorfilm en als ik eerlijk mag zijn, ben ik blij dat het gemaakt is.

8,0 uit 10 (4,0*)

avatar van Hando

Hando

Valt wel mee toch? Heel veel bleef immers buiten beeld.

avatar van jelri

jelri

prachtfilm, schitterende ideeen en verhaallijn

Ik vond het een goeie film. Er heerste veel spanning en er waren ook echt een aantal schrikmomenten. Acteerwerk was goed. Mooie beelden ook. Vond het wel erg om te zien dat gordon zijn voet wegsneed -> PIJNLIJK!!
Maarja het was een goeie film voor een zondagavondje.

4.5

avatar van deTuinman

deTuinman

erg jammer dat de film door de mainstreamers zover omhoog wordt geholpen

avatar van Santucci

Santucci

Ik vind dit een van de betere films uit het horror-genre. Glover en Elwes zijn fijne acteurs om naar te kijken en tillen het niveau van de film nog verder omhoog. Ik vond het verhaal zeer origineel en de uitwerking is prima, omdat je als kijker continu met spanning zit te kijken naar de gebeurtenissen.

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Ik weet nog dat het heel lang, maar dan ook heel lang, duurde voordat ik was overgehaald om deze film te gaan kijken. Heb nogal een zwakke maag, maar besloot hem uiteindelijk te gaan kijken (heb inmiddels deel 2 en 3 ook gekeken)

Deel 1 blijft echt het beste naar mijn mening. Het verhaal was gewoon ijzersterk en ze hadden echt iets met elkaar te maken! Deel 2 vond ik meer slachterig en ook psychologisch maar veel minder dan het 1e deel. En deel 3.. dat was naar mijn mening alleen maar slachten.

4.0

avatar van The Oceanic Six

Saw....wat een inpact maakte deze film op de filmwereld!

Een vriend van me had het er eens over voordat ie nog uit moest komen terwijl ik als filmfan hem niet eens kende. Zal wel een standaardhorrorfilmpje met wat martelen zijn dacht ik toen ik de titel hoorde.

Nou, het resultaat is verre van dat. Twee dingen vallen op aan de film. Het uitstekende, enorm sterke plot dat echt met een big bang eindigd. Zelden ben ik in een film zo voor de gek gehouden en van het goede spoor afgezet als bij Saw. Briljant! Diep respect voor de bedenkers..

Het andere aspect dat zo opvalt is natuurlijk de vele gruwelijkheden. Het is niet eens het moment zelf maar meer het feit dat de ''slachtoffers'' de kans hebben om zichzelf te redden en mogen tonen wat ze daarvoor over hebben. Sommige keuze's zijn echt heel ziek en bizar, maar daar hou ik wel van. Een enge creap als Jigsaw past ook heel goed in de donkere sfeer van deze film.

Ongelooflijk dat deze film een low budgetfilm is. Maar hiermee is wel aangetoond dat een inovatieve en bijzondere film ook met weinig geld gemaakt kan worden, zolang je maar zorgt voor een sterk script en een goede uitwerking. Voor mij heeft Saw de cult-status bereikt. Geweldige topfilm!

Ik verlaag wel de stem van 5 naar 4,5* ster. Er zitten natuurlijk wel een paar schoonheidsfoutjes in de film.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

wat een film, wat een verhaal! Degene die dit verhaal bedacht heeft is toch gewoon 'geniaal'... Helemaal niet voorspelbaar en zo'n doordacht verhaal... I love it! prachtige acteerprestatie's, om nog maar te zwijgen van de maker van deze film! ook al is het niet helemaal mijn genre, toch een 4,5, deze moet je gezien hebben!

avatar van martinovitch

martinovitch

Eindelijk heb ik deze film gezien. ik heb ze in de verkeerde volgorde gezien.

Ben begon met met nummer 3, 4, 2, 1 dat is de volgorde waarin ik ze heb gekeken.

Best goed eerste deel 4*

N811

haha, dit soort rotzooi op nr 42.

Ik beoordeel een film op entertainment en dan geef ik dit nog net een voldoende 3.0. Maar ik kan niet begrijpen dat mensen dit geniaal vinden. Ik hoor eigenlijk alleen maar mensen die geen verstand van films hebben hierover positief. Hollywoodtroep is het gewoon. Soms niks mis mee, maar verdient echt geen hoge waardering.

avatar van wwelover

wwelover

Overschatte film. TUurlijk orgineel gedaan en lekker ranzig. Maar meer dan een 3.5* is hij zeker niet waard.

wwelover schreef:

Vind ik nog hoog wat je geeft.

En ranzig???? Ik vond het allemaal erg meevallen hoor.

avatar van afca_fanatic

afca_fanatic

N811 schreef:

haha, dit soort rotzooi op nr 42.

Leg is uit dan ? Ik vond hem namelijk wel origineel en al helemaal omdat het een low-budget film is. Je kan met veel geld mooie dingen neer zetten kijk naar 10.000 BC (nog niet gezien) maar scheint een niet al te povere film te zijn. Saw krijgt van mij 4* vooral omdat ik de film op een moment zag dat ik er eigenlijk nooit van had gehoort. Entertainment zat er zeker ook wel in, heb me de hele film vermaakt van de spanning. Maar misschien ben ik ook wel volgens jouw iemand-die-geen-verstand-van-films heeft. Maar dat heb jij wel met je 22 jarige leeftijd, ciao.

avatar van Killagame

Killagame

Egt een goede film, goed verhaal, goed geacteerd

4,5

avatar van The Oceanic Six

wwelover schreef:

Het gaat niet geheel om de ranzigheid, dat is meer voor deel 2, 3 en 4. Het gaat om het briljante verhaal en de originaliteit van de film.

avatar van decsss

decsss

Ajax&Litmanen1 schreef:

Vind ik ook vandaar dat deze ver stijgt boven de andere delen.

avatar van Lady_Movie

Lady_Movie

Wauwwwww..

Ten eerste heél goed geacteerd door alle acteurs/ actrices !

Heel origineel verhaal en prachtig uitgewerkt !

alles leek zo écht !

Ik heb echt met plezier gekeken.

Inhoud was echt goed !

een 5.0 !

afca_fanatic schreef:

Ergelijk voorspelbaar.

Het idee is leuk hoor en doet me aan japanse zooi denken. De uitwerking is gewoon slecht.

avatar van Reticulated

Reticulated

Een film waarvan je in de eerste minuut er al in zit, goed gedaan!

avatar van FILMMETER

FILMMETER

Echt een meesterlijke film met een briljant verhaal. Je zit af en toe echt van 'huh?', maar dat is nou het beste...

En dan het einde... Dat is het grootste 'huh?!' moment

avatar van FILMMETER

FILMMETER

En vooral natuurlijk omdat het een low-butgetfilm was, chapeau!

avatar van Jeauhan

Jeauhan

FILMMETER schreef:

En vooral natuurlijk omdat het een low-butgetfilm was, chapeau!

Dat weet ik ook flink te waarderen aan deze film. Met weinig geld, zonder dat je kunt flirten met een all-star cast toch zoiets neerzetten.

Daarnaast hou ik persoonlijk erg van films waarbij op het einde blijkt dat je een beetje op het verkeerde been (lekkere uitdrukking bij deze film) gezet bent.

Ik hoop eigenlijk dat ze nog een deel van deze film gaan maken met daarin Richard Dean Anderson in de rol van MacGyver, die had zich toch wel uit die ruimte weten te redden denk ik...