• 9.380.134 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

raymonb

vond hem erg goed

avatar van Evy949

Evy949

De beste van de 4 saws vanwege het verrassende einde! Overigens zeer goed geacteerd en leuk decor

Evy949 schreef:

Inderdaad de beste van de vier, maar je kunt die andere drie niet ontnemen dat ze ook een verrassend einde hadden

avatar van Stapler

Stapler

Ik vond het een goede film.

Maar nummer 44 alltime? en de beste horror ooit?

Get real!

avatar van robinho180

robinho180

Ik vond het een hele goede film. Alleen jammer dat elk nieuw deel steeds minder werd.

avatar van boeliebab

boeliebab

whahahaa dat deze uberhaupt in de top 250 staat... laten we maar denken dat het om de nieuwigheid gaat dan... goed verhaal. had zeker prima film kunnen zijn, maar wat een belabberde acteerprestaties zeg. dit haalde voor mij de gehele film totaal onderuit. alleen dat punt is me dan ook bijgebleven en dat zegt genoeg.

Joyy

gisteren nog gekeken, toch een meesterlijke film in het horror/thriller genre

uiteraard volledig met korel zout te nemen zoals het het genre betaamt

nochtans, ondanks de bij vlagen erg slechte acteerprestaties, maar door de diepere lagen in het verhaal en een open einde wat smaakt naar meer, een 4

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Echt een uitstekende horror film. Het verhaal is perfect en je wordt helemaal de film "ingezogen". Volgens mij gaat dit echt een klassieker worden

avatar van speedfreak

speedfreak

vond het gewoon een grappige film, maar om deze in de top 250 te zetten, en dan nog op zo'n hoge plaats? onzin, zo goed was hij nu ook weer niet

brabusRUS

Is het niet meer een thriller?

boeliebab schreef:

Tja, je hebt een goed verhaal en het vooruitzicht op een prima film. Je budget is echter maar 1 miljoen dollar. Wat doe je dan, het script weggooien of toch met het beperkte budget het maximale eruit proberen te halen.

avatar van osscar20

osscar20

aardige film, goed verhaal ook. leuk om te zien hoe Dr. Lawrence Gordon en Adam uiteindelijk met elkaar te maken hebben.

avatar van Faabiejaxx

Faabiejaxx

Ik snap niet wat er nou zo amuserend is aan het martelen van mensen. Ik vind het zeker geen slechte film als ik het objectief bekijk. Maar een plaats in de top 50, van alle films die ooit gemaakt zijn, hoort niet. 3,5 ster

avatar van sabsabsab

sabsabsab

mwah horror ik vond het meer gewoon alleen een trhiller met al die history's enz best een mooi verhaal en mooi gemaakt enz maar zo eng naah dat viel wel mee

osscar20 schreef:

Sterke verklaring voor je stem van 5,0 :S

avatar van film_kaza

film_kaza

boozebelly schreef:

Volgens mij gaat dit echt een klassieker worden

Daar komen we niet omheen...

" I Wanna Play A Game" is al een erg bekende film-quote.

avatar van Legan

Legan

Jeauhan schreef:

Vind dat ze daar toch zeer aardig in geslaagd zijn...

Meer dan aardig in mijn opinie, daar waar vele anderen, zelfs met een veel groter budget, in falen.

avatar van darkjaap

darkjaap

gister weer herkeken bij een vriend en vond hem gelijk alweer tegenvallen.. Als je echt als een strenge jury gaat kijken van is hij goed mist hij een paar zware regels zoals een film hoort te zijn..

het verhaal zit erg onlogisch in elkaar en er gebeuren zoveel dingen dat je vergeet waar het echt over gaat.. Voor de rest waren de acteurs prima in vorm een klein maar goed pluspuntje.

* * *

avatar van masterjar

masterjar

Jeauhan schreef:

Vind dat ze daar toch zeer aardig in geslaagd zijn...

geheel met je eens.tis niet de beste ooit gezien,maar vond het zeker de moeite waard om te kijken.vond het ieder geval spannend genoeg.en het verhaal steekt zeker mooi in elkaar.

brabusRUS

Leuke film. Alleen de scene waain de voet wordt afgezaagd erg ongeloofwaardig is. Het is namelijk onmogelijk om langzaam een voet af te zagen met zaag. Je valt flauw van de pijn

Maar zeker kijken waard.

Joyy

naja, zo zijn er wel meer zaken, zoals dat de zaag in de hoek geworpen wordt na het afzagen van de voet, en er geen druppeltje bloed aanzit, ach kniesoor, ook weer niet te veel gaan mierenneuken bij dit soort films

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

ik vind dit een beetje een gehypte overgewaardeerde film hij is zeker niet slecht maar 44?

avatar van The Last

The Last

Belachelijk die plaats bovenaan in de top. Blijkbaar vinden de meesten de horror van tegenwoordig (onterecht) veel beter en het einde weergaloos (alsof het nog nooit beter is gedaan). Om maar te zwijgen over de rest van de film... (acteren, montage, cinematografie).

Nee hoor, ik vind dit geen horrorfilm, eerder een documentaire van hoe je een horrorfilm niet moet maken (of uit hoort te zien).

Geef mij maar het 2e deel, die bewijst tenminste beter z'n status als 'gore horrorfilm'. En is nog spannender ook.

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

het eerste deel is ook geen horror vind ik

brabusRUS

Dit is gewoon een thriller.

The Last schreef:

ik wist niet dat er bepaalde maatstaven waren die bepaalden hoe een film wel gemaakt 'hoort' te worden

het leuke aan een horrorfilm vind ik dat het best wat crappy in mekaar mag steken

je weet dat het allemaal klinkklare onzin is, het hoort erbij

de saw reeks komt in het rijtje horrorfilms die er toe doen de laatste 2 decennia behoorlijk goed vanaf

avatar van K@i

K@i schreef:

Verschrikelijk

Ik dacht naar een spannende ontvoerings film tekijken

blijkt het gewoon een ziekelijk horror film tezijn

Ik zou zeggen, kijk hem nogmaals met het feit dat je een het een "ziekelijk horror film" vind. Wie weet vind je hem dan leuker

avatar van Baksteen

Baksteen

soboer schreef:

Zou op in de top 250 nu op nummer 44 komen te staan.

Wow, voorspelt hij ook even 3 jaar van te voren.

avatar van The Last

The Last