Rambo: Last Blood (2019)
Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 89 minuten / 101 minuten (alternatieve versie met lange openingssequentie)
Alternatieve titels: Rambo V / Rambo V: Last Blood
Verenigde Staten / Spanje / Bulgarije
Geregisseerd door: Adrian Grunberg
Met onder meer: Sylvester Stallone, Paz Vega en Óscar Jaenada
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 september 2019
Bekijk via Videoland
Plot Rambo: Last Blood
"Everyone has one more fight in them"
Om verder te leven in anonimiteit heeft John Rambo (Sylvester Stallone) zich na zijn laatste missie teruggetrokken op een ranch in Texas. Hij leidt een rustig leven, tot de dag dat de kleindochter van een goede vriendin wordt ontvoerd door mensenhandelaren. Vastbesloten haar te redden vertrekt John naar Mexico, waar hij belandt in de heftige wereld van de sekshandel en zich genoodzaakt voelt om opnieuw naar zijn wapens te grijpen. Dat zet vanzelfsprekend kwaad bloed bij het Mexicaanse kartel, dat vanaf dat moment op niets anders zint dan wraak. John zal al zijn vaardigheden uit het verleden moeten gebruiken om dit gewelddadige kat-en-muisspel te overleven.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Rambo: Last Blood (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Víctor Martínez
Male Hiker
Becky
Brabants
Rambo: Last Blood is een uiterst zorgvuldig einde van een heerlijke reeks. Deze film heeft emotioneel alles wat je ervan verwacht. John Rambo heeft hierin het platvorm wat je kunt verwachten. Het past bij zijn fase in het leven. Prima film. Dit genre heeft Sylvester Stallone eigen gemaakt. Je moet wat in je mars hebben wil je dit als acteur/regisseur willen kunnen evenaren.
mixmaster
Man, man, man.....wat is dit jammer zeg, dat je zo'n bagger film maakt als laatste deel van een legendarische reeks als Rambo.
Onbegrijpelijk maar waar, deel 1 t/m 4 zijn een mooi en schitterend verhaal waarin Rambo geheel tot zijn recht komt, helaas moest dit gedrocht de reeks afsluiten.
Rambo onwaardig !!! eeuwig zonde en onbegrijpelijk van Sly .
ken1976
Rambo......damn.....ben uit 1976 en in de jaren 80 was ik echt fan van Rambo. Echte jeugdsentiment !!!
Helaas is ook Rambo niet onverslaanbaar, want vadertje tijd heeft zich toch goed op de man ingeleefd.
De onverslaanbare Rambo is een oud mannetje geworden. Zelfs de botox kon hem niet meer redden. Stallone komt daardoor ook niet meer echt over.
Maar goed...Het verhaal is aktievol, dus ik heb me wel vermaakt met de nodige aktie.
Stallone blijft altijd de Rocky en de Rambo.
Heb wel respect, dat hij ons nog probeert te vermaken met zijn films, op zijn leeftijd....
4 sterren op de film, die eigenlijk niet in de schaduw van Rambo mag staan!!
Omdat ik uit de beginjaren 70 kom, ben ik al mijn hele leven opgegroeid met Rambo (Rambo Pantserbeits heb ik daarentegen nog nooit gebruikt
) en de eerste film (met slechts één dode) uit de reeks heb ik destijds (1982 of 1983) op de lagere school gekeken bij een vriendje die hem gehuurd had op VHS (in het tijdperk dat de meeste videorecorders nog een bovenlader hadden) en de tweede uit de reeks heb ik op de middelbare school gezien in de bioscoop (daar verheugde ik me destijds op). De derde uit de reeks weet ik niet meer precies hoe ik die gekeken heb (vermoedelijk heb ik die zelf gehuurd) en de vierde uit de reeks heb ik destijds gekocht bij Albert Heijn (bij de pindakaas afdeling) en hetzelfde geldt voor deze afsluiter. Toch blijft het in de tijd van remakes, reboots en prequels altijd de vraag of "Last Blood" ook echt John Rambo's zwanenzang zal zijn.
De bloederige en harde actiefilms over commando en Vietnamveteraan John Rambo (Sylvester Stallone) blonken nooit uit in subtiliteit, maar gingen meestal wel altijd ergens over. Zo behandelde "First Blood (1982)" de moeizame thuiskomst van Vietnamveteranen en PTSS (oftewel posttraumatische stressstoornis), speelde "Rambo: First Blood Part II (1985)" zich af in Vietnam, speelde "Rambo III (1988)" zich af in Afghanistan (waar de Russen destijds nog zaten, van 1979-1989) en ging "Rambo (2008)" over mensenrechtenschendingen in Myanmar en leek hij eindelijk een happy end tegemoet te gaan, maar niets is minder waar.
Want In "Last Blood" krijgt de inmiddels op leeftijd zijnde John Rambo (die teruggetrokken op een ranch in Texas leeft met een goede Mexicaanse vriendin en diens dochter, die hem "Uncle John" noemt, en daar o.a. paarden traint) het aan de stok met een Mexicaanse bende mensenhandelaren (die de dochter van zijn goede vriendin hebben ontvoerd en welke ze willen gaan inzetten voor de prostitutie), maar helaas durft de film niets over de wereld van vandaag de dag te zeggen. En dan zijn de extreem gewelddadige actiescènes (met name in de laatste 15 minuten met een aantal creatieve vallen, wat wel wat wegheeft van een Skyfall-achtige finale) ook nog eens vrij zouteloos en voorspelbaar. Het uit het lichaam trekken van een bot bij de Mexicaanse mensenhandelaar El Flaco (Pascacio López), mocht er overigens best wezen.
In dit vervolg ligt namelijk de nadruk op Rambo's emotionele staat en dat element liet men in de vorige sequels maar al te graag wijselijk links liggen ten faveure van keiharde actie. Verder is het plot (o.a. vergelijkbaar met de goede Actie / Thriller film "Taken (2008)") simpel, zit het verhaal vol met clichés, zijn de eerste 35 minuten tenenkrommend slecht en heeft het verhaal van de eerste tot de laatste minuut (het verhaal opent met een reddingsactie) een zeer voorspelbaar verloop. Oftewel het weet allemaal niet te boeien en te vermaken (ik heb me eerlijk gezegd best vaak geërgerd aan bepaalde situaties), laat staan dat het ergens spannend wordt.
Het leukste is misschien nog wel de melodramatische afscheidsmontage na het einde, waarin Stallone's beste Rambo momenten uit alle films in slow-motion de revue passeren en daarna zie je hem nog even zwaar gehavend wegrijden op een paard. Dus John Rambo gaat in ieder geval niet dood in deze laatste Rambo film en of dit dan ook echt de laatste Rambo film is, is dan ook de vraag, maar gezien de leeftijd van Sylvester Stallone (inmiddels 73 jaar) en zijn uiterlijk (en dan doel ik vooral op zijn hoofd) is het wel verstandig.
Dan kom ik ook gelijk uit op de cast, want buiten Sylvester Stallone zien we verder de toch niet onbekende Paz Vega (die vroeger een Spaanse schoonheid was, zie o.a. de Drama / Romantiek film "Lucía y el Sexo (2001)"), maar haar rol als verslaggeefster / onderzoekster Carmen Delgado stelt echter bitter weinig voor. Degene om wie dit verhaal draait, te weten Yvette Monreal (in de rol van Gabrielle, die in Mexico opzoek gaat naar haar vader en daar van een koude kermis thuiskomt), vond ik zeer irritant en dat ze op een gegeven moment doodgaat (vanwege de vele drugs die men haar heeft toegediend), vond ik ook niet erg. Dat was natuurlijk wel jammer voor John Rambo (die dan uit is op wraak) en haar moeder Maria, gespeeld door Adriana Barraza.
De slechteriken waar Rambo mee moet afrekenen in dit verhaal zijn overigens de broers Victor Martínez en Hugo Martinez (die de baas is), gespeeld door Óscar Jaenada en Sergio Peris-Mencheta, en daar rekent hij zeer hardhandig mee af
Zo wordt Victor Martinez o.a. onthoofd (de onthoofding zelf is helaas wel niet te zien) en bij Hugo Martínez (die ook wraak wilt nemen) wordt op het einde zijn hart eruit gesneden met een mes (daarvoor is hij ook al geraakt door vier pijlen, die hem vastzetten tegen de houten muur van de schuur).
Al met al een teleurstellend afscheid van een iconische filmheld, die een veel betere afscheidsfilm verdient dan deze dertien in een dozijn Actie / Drama film.
P.S. wel leuk om te weten is dat John Rambo fan is van de Amerikaanse rockband (met psychedelische melodieën en poëtische teksten) "The Doors", want tijdens de laatste 15 minuten durende keiharde actie, zet hij het nummer "Five to One" van hun op via een grote luidspreker.
Corcicus
Toch goed gelachen en hartelijk genoten van deze film. Rambo gaat tekeer als een berzerker, hakt er op los en fileert zijn vijanden als forellen. De Azteken kunnen er nog wat van leren. Dat hij op een namiddag of wat een fort bouwt met talloze Vietcong gangen, loopgraven en boobie traps nemen we erbij voor lief.
Waku
Lekker bruut en geweldadig. Rambo V is de ultieme wraakfilm. Niet meer en niet minder. Het laatste gedeelte van de film is een soort "Home Alone" voor volwassenen. Maar dan met grof geweld. Ik heb mij prima vermaakt. Mocht opa Stallone toch nog een 6e maken ( wat ik echter niet verwacht gezien de compilatie aan het eind) ben ik ook weer van de partij??3.5*
Rodger
Prima einde van de Rambo reeks..
De eerste 2 waren nog de beste.. maar ok..
Jammer dat deze niet in de jungle afspeelt..
3.0 ***
Leander112
Een halve ster voor de explosies op het eind voor de rest de slechtste film die ik dit jaar gezien heb.
pindope
Rambo is afgesloten, helaas niet waarmee in in stijl waar ik mee ben opgegroeid.
Dit viel behoorlijk tegen.
Dit had meer een verhaal voor Bruce willis geweest. Ik had toch gehoopt dat hij in een geruillia oorlog terrecht zou komen, met alle icoonische Rambo dingen, en dat die in styl zou worden afgesloten.
De film zelf... vo d het tegenvallen.
7nightwing7
Mooie afsluiter van deze reeks. Heb genoten van het begin tot eind. 73 jaar en er dan nog zo uitzien. Doe dat maar eens na. Alle ingrediënten waren voor mij aanwezig in deze film. Wraakfilm zoals ik het graag zie. Rambo heeft de tand des tijds ook niet goed doorstaan. We worden allemaal ouder. Zo ook mijn jeugdheld.
DoctorMovie
Een beetje respect voor Mr. Stallone mag wel,hij speelt al 10
tal jaren zo,en daar heeft ie patent op op zo'n films,iedereen die 'm na wil doen is kansloos,maar hij mag dit!!
Let op spoilers aub.
Ik heb meer respect voor acteurs die er een punt achter zetten omdat ze het gevoel krijgen saaie sequels te maken alleen maar voor geld. Ik vind dat meneer Stallone z'n beste tijd gehad heeft met die Rambo onzin.
DoctorMovie
Een beetje respect voor Mr. Stallone mag wel,hij speelt al 10
Let op spoilers aub.
Ik heb meer respect voor acteurs die er een punt achter zetten wanneer ze beseffen inhoudsloze sequels te maken alleen maar voor geld. Je houd van Stallone of niet, heeft weinig met respect te maken, ik heb meer respect voor m'n buurman die zes dagen van de week moet werken om z'n gezin te onderhouden. Ik vind dat Stallone z'n "beste" tijd gehad heeft met onzin films als Rambo. De enige film waar ik Stallone in waardeerde is Cop Land voor de rest heb ik het altijd een weinig kleurrijke acteur gevonden.
Left4Dead
Heel goed verwoord, heb maar weinig films gezien waarin Stallone laat zien een goede acteur te kunnen zijn. Dan moest het bijna een script voor hem geschreven zijn.
En daarbij ben ik het eens dat de koek eens op is, ik heb dit ook al eens eerder hier geschreven. Dit geld niet alleen voor Stallone maar ook Schwarzenegger en al die oude gasten die serieus denken nog een echte actiefilm te kunnen gaan maken. Als die gasten dat zelf niet realistisch meer kunnen beoordelen dan maar door ons als kijkers die graag serieus genomen worden.
- 11964 berichten
Pardon? Stallone kreeg tweemaal een Oscarnominatie voor zijn rol als Rocky en met Rambo zet hij in de eerste films ook een sterk, zelfs iconisch personage neer. Dat hij verder vrijwel enkel gecast werd in de rol van meer stripachtige personages maakt m natuurlijk geen slecht acteur. Copland maar ook zijn voice acting rol in Antz tonen het tegendeel aan.
En in deze film is het veel meer het script en de regie waar het de mist in gaat. Al kan ik me ook slecht vinden in de ontwikkeling van Rambo naar praatgraag vaderfiguur.
xxERWINxx
Vandaag bekeken, weer een heel ander soort Rambo dan we gewent zijn, dit keer lijkt het een beetje op de films van Taken van Liam Neeson, toch is dit een vrij brute film, vooral tegen het einde aan.
Hij begon nogal rustig, maar eenmaal op gang werd hij wel beter.
Ik had liever een Rambo in de jungle weer gezien, dit was een totaal andere film.
Toch vond ik het een goede vermakelijke film! Niet beter dan de andere delen, want Rambo 1 t/m 4 waren beduidend beter.
coumi
Laatste rit, als we het moeten geloven, wat mij betreft vooral uit eerbied goed voor een kleine voldoende, maar samen met het mislukte derde deel wel één van de minste uit de serie. Eerste deel van Last Blood is het enorm wennen dat John Rambo John Rambo niet meer is. De zwijgzame iconische actieheld van 35 jaar geleden heeft nu de haartjes keurig geknipt, de haarband ingewisseld, laat zijn blote bast niet meer zien en blijkt ook nog behoorlijk babbelziek te zijn. Een gezicht met rimpels en botox, een man die zich gewillig uncle John laat noemen en een heus bezoek aan de disco helpen ook niet mee voor de nieuwe beeldvorming. Het verhaal lijkt meer op een niet gebruikt script voor een Taken 4, begint tam met meer emotie en incidentele spanning dan actie, wat in het laatste half uur op een onevenwichtige manier weer gecompenseerd wordt met de een na de ander vet aangezette en behoorlijk gruwelijke actiescène. Met de beste wil van de wereld niet goed te noemen dus deze film, maar echt vervelend wordt het niet. Gewoon een ongecompliceerde, bijna hersenloze actioner die dankzij de X factor van de bejaarde Stallone wat meer lijkt dan de B film die het eigenlijk is.
Antonev
Toch wel teleurstellend om te zien dat John Rambo zó oud geworden is. In alle andere delen had hij een onoverwinnelijke uitstraling, in dit deel oogde hij zwak. John Rambo die geen vuistgevechten meer aangaat, teleurstellend.
Dan het verhaal zelf. Rambo wordt ditmaal persoonlijk geraakt. Men probeert het eerste deel zwaar en dramatisch aan te laten voelen. Dit lukte deels, maar ik vond het een gemis dat de band tussen Rambo en het meisje nauwelijks uit de verf kwam. Ik had in ieder geval niet het idee dat ze erg close waren.
Na de dramatische gebeurtenissen worden we getrakteerd op een sluitstuk vol vuurwerk en actie. Zelfs dit voelde niet helemaal lekker aan. Het leek er op dat men met 20 minuten keiharde actie het eerste uur probeert te compenseren.
Links en rechts best vermakelijk, maar het voelde toch wel als een ‘moetje’.
Vreemd. De signalen waren er talrijk. Samen paard rijden met lange gesprekken, Rambo die voor haar op kwam toen haar moeder boos was, Rambo die haar toegang tot zijn tunnels gaf voor een feestje, Rambo die geloof ik aan gaf haar als een dochter te zien. Rambo die direct naar Mexico vertrok om haar te zoeken. Hoeveel momenten zoek je?
bart007bond
Helemaal met Ajax eens.
Kan trouwens niet wachten op de blu-ray om deze nog eens te kijken.
Antonev
Ik zeg niet dat de momenten er niet waren. Ik zeg dat het niet uit de verf kwam. Ik vond het nogal slap aanvoelen. John Rambo stond er vooral bij als een houten plank. Straalde echt geen enkel gevoel uit.
steventje
Zoals velen hier met Rambo opgegroeid, van de foto's op de kermis tot de lokale VHS zaak.
Van het origineel first blood blijft niet veel meer over, maar dat was ook bijna 40j geleden !
Het vervolg was meer en meer actie, een typisch verschijnsel van de jaren 80. Hoe meer explosies, hoe spectaculairder ! Zou me niets verbazen moest er tijdens het Reagan tijdperk geld gegeven worden aan films die Amerika in een positief daglicht stellen na hun gruwel in Vietnam.
Verder naar Rambo 3, waar ook de Russen weer de slechterikken zijn. Een aardig vervolg op 2 maar de jus is er een beetje uit.
Rambo 4 was misschien een herademing maar er bleef nog minder over van het origineel dan de vorige 2, die ook al mijlenver weg stonden, behalve Stallone zijn uiterlijk. Hij wordt er ook niet jonger op. Ik heb me toch geamuseerd bij deel 4.
Het laatste deel, misschien een deel te veel. De Rambo look is helemaal weg en het idee van revenge sprak me dan toch wel aan al hebben we het al een dozijn keer gezien in andere films. Het is ook gruwelijker in beeld gebracht maar dat stoorde me niet.
Rambo is nu helemaal afgegleden van de getraumatiseerde veteraan naar de spierenbundel die met een bazooka op een mug zou schieten om er toch maar van af te zijn. Enkele korte flashbacks is nog het enige dat er naar verwijst. Het verhaal heeft langs geen kanten nog met Rambo te maken. Waarschijnlijk begonnen met een te kort script om het dan aan te vullen met pagina's van Taken en Home Alone. De man is oud geworden en teert op zijn ervaring als veteraan voor een wraakactie.
De film is vrij doorsnee omdat het verhaal niets meer met Rambo te maken heeft. We krijgen gelukkig nog de nodige actie te zien. Met dit 5e deel kan de reeks mooi afgesloten worden. De franchise is moe geworden, het wordt tijd dat Rambo van de nodige rust geniet.
Porta
Sly gaf de wereld Rocky en Rambo, zij leven voor eeuwig voort. Ik buig diep voor Stallone.
Graaf Machine
Huh, alleen omdat hij twee filmtypetjes bedacht heeft? De wereld gaat kapot aan stupiditeit.
- 11964 berichten
Hij heeft natuurlijk niet twee typetjes bedacht, maar twee personages en deze vervolgens zodanig neer weten te zetten zodat ze uitgegroeid zijn tot iconen van de 20e eeuw. Heeft vrijwel niemand m na gedaan.
Harrison Ford misschien met Solo en Indy, maar die halen het niet bij Rambo en Rocky.
- 11964 berichten
Dan moet je de eerste Rocky en Rambo nog maar eens kijken. Zeker de eerste zet hij een echt persoon van vlees en bloed neer. Een rol waar hij ook een Oscarnominatie voor kreeg.
Ze zijn pas in de vervolgfilms tot karikaturen gevormd.
Graaf Machine
Ze zijn pas in de vervolgfilms tot karikaturen gevormd.
Daar dacht ik naderhand ook aan, maar ik gaf jou de eer het te melden. Ik ben het wel met je eens.

Rambo
2008

Rambo III
1988

Rambo: First Blood Part II
1985

First Blood
1982

Sylvester Stallone ziet mogelijke opvolger voor zich: 'Misschien is hij te knap om Rambo te zijn'

Pathé Thuis trapt actie af met 'Rambo: Last Blood'

The Game Changers
Documentaire, 2018

Rambo
Actie / Thriller, 2008
post-traumatische stress-stoornisarizonamensenhandelvervolgfather figurelast standhorse ranchmexican american border revenge plotmexican cartel