• 9.371.614 stemmen

Met onder meer: Alexander Petrov, Vinzenz Kiefer en Irina Starshenbaum

Gesproken taal: Duits en Russisch

Releasedatum: 4 juli 2019

Plot T-34

"Fast And Furious On Tanks"

1941. Tweede luitenant Ivushkin is net afgestudeerd aan de Academie en wordt naar het front gestuurd. Daar moet hij een zelfmoordmissie beantwoorden - met een T-34-tank en een kleine bemanning moet hij voorkomen dat een dozijn nieuwe Duitse Wehrmacht-tanks een nabijgelegen dorp aanvalt. Wonderlijk genoeg slaagt hij erin, maar wordt helaas toch gevangen genomen. 1944: Ivushkin is gedurende drie jaar gevangen in een Duits concentratiekamp. De Wehrmacht wil zijn elitetankleiders trainen met behulp van gevangen Sovjet T-34-tank. Ivushkin krijgt het eerste commando aangeboden, samen met zijn oude bemanning. Hij is het daarmee eens, maar alleen omdat hij een gewaagde en goed geplande ontsnapping plant.

avatar van boemboem27

boemboem27

Eindelijk weer eens een oorlogsfilm waar de Duitsers gewoon Duits praten en de Russen Russisch.

Geen verkeerde film ,

Vond die slowmotions van het inslaan van de granaten wel mooi gemaakt.

Maw het kijken waard allemaal.

avatar van Waverick

Waverick

Mooi gefilmd, alleen vond ik het verhaal niet erg geloofwaardig overkomen. Hoe ze op een gegeven moment ook 'uitrusten' van hun ontsnappingstocht en diverse etenswaren bij de bevoling van het stadje weten te bemachtigen...

Wel het kijken waard. 3 sterren.

avatar van joolstein

joolstein

Prima Russische Tweede Wereldoorlog actiefilm met een Hollywood-blockbuster uitstraling. Een film waarin een Russische T-34 tank en zijn bemanning centraal staan. Gemakshalve kan je de film opdelen in drie delen; de missie met een T-34 tank die een dozijn Duitse Wehrmacht-tanks moet zien te stoppen, het overleven in een Duits krijgsgevangenkamp en tankoefeningen georganiseerd door de Duitsers, waarbij de Russische gevangenen worden gebruikt als ‘sitting ducks'. Het is natuurlijk geen grote verassing, hoe deze oorlogsperikelen zullen aflopen? Maar uiteraard wordt je heerlijk getrakteerd op veel spannende actiescènes. Daarbij is ook zichtbaar CGI gebruikt, niet altijd even overtuigend maar zeker niet verkeerd. Super gave effecten van het afvuren en inslaan van kogels in slow-motion. Al werd dat naar verloop van tijd ook wel een doorzichtig trucje. Het acteerwerk is degelijk en de personages spreken alle hun eigen taal en het was er goed gevonden dat als er Duits gesproken dat dit werd vertaald door een tolk, die beide kanten op vertaalt. Minder was dit ook een liefdesverhaal opleverde. Maar het was verder een uitstekende Russische oorlogsfilm.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Luudje10 schreef:

Wat ik wel grappig vond is dat de Duitse granaten op de Russische tank gewoon afketste

Dat is nou net waar de T-34 tank om bekend stond. In de 2e WO bleek de T-34 onverwacht goed te zijn. Het schuine pantser ervan kaatste granaten probleemloos af. De Duitse standaard 37 mm PAK's hadden geen enkel effect.

avatar van Kondoro

Kondoro

jarno1975 schreef:

Wel even bronvermelding van Wikipedia erbij zetten .

avatar van JW182

JW182

Prima film, wel over de top allemaal, maar stoorde me hier niet eigenlijk.

De acteurs zien er ook Russisch en Duits uit net als hun gesproken taal.

avatar van Capablanca

Capablanca

Leuke en onderhoudende film. mits je het met de geloofwaardigheid niet al te nauw neemt. En de verplichte romance was ook wat overbodig.

avatar van Capablanca

Capablanca

Kondoro schreef:

Wel even bronvermelding van Wikipedia erbij zetten .

avatar van Alathir

Alathir

Goede actiefilm over WO II van Russische bodem. De actie is wel mooi in beeld gebracht, de tactieken en de technieken tijdens een tankgevecht. Erg knap vond ik die shots vanuit de lucht, waarschijnlijk met drones gemaakt, om een overzicht te krijgen van waar de tanks zich bevonden. Ook de inslagen van de anti-tank ammo werd in slowmotion en met een special effect gebracht. De acteurs waren goed, al is het een beetje jammer dat er weinig karakterontwikkeling was. Dat viel ook al tegen in Panfilov 28. Een 3.5* door de goede actie.

avatar van wibro

wibro

Geen onaardige Russische oorlogsfilm met wel een sterk romantisch vleugje. Dan heb ik het natuurlijk over die dame Anya die toch zeker niet onaantrekkelijk oogde. Ze speelde ook mee in de Russische muziekfilm Leto (2018) ook best wel een mooie film dat zich afspeelde in het Leningrad van 1981.

Wat het verhaal van T-34 betreft moet ik er wel bij zeggen dat geloofwaardigheid je er niet te veel in moet zoeken. Integendeel zelfs. Als de Duitsers destijds zich net zo lieten verrassen als in deze film dan waren ze in Rusland in 1941 niet ver gekomen. Ik zie dit daarom ook meer als een avonturenfilm met een sterk Hollywood gehalte. Niet slecht maar ik geef toch de voorkeur aan Russische oorlogsfilms die meer op feiten zijn gebaseerd.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

T-34 is een film die leuk opent, maar al snel terugzakt naar een oorlogsfilm die zo weinig creativiteit toont dat het pijnlijk begint te worden. Het zal wel aan mij liggen, maar als je een oorlogsfilm die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog zo standaard en normaal neerzet, dan vind ik dat soms tegen het respectloze aanzitten.

Het is verder wel heel snel duidelijk wie de goedzakken en schurken zijn. Sidorov is daar dan ook weinig subtiel in. Alle Russen zijn hier goedhartige helden en bijna alle Duisters zijn gemene schurken. Natuurlijk waren de Duitsers rondom die tijd geen lieverdjes, maar dat ze allemaal zo waren zoals in T-34 lijkt me sterk. Het is in ieder geval best opvallend.

Acteerwerk is verder niet bijzonder en van enkele acteurs / actrices zelfs beroerd. Iedereen speelt een karikatuur en voelen nooit aan als realistische personages. De actie is tevens ook van Hollywoodniveau. De slowmotionbeelden van de tankgevechten zien er leuk uit, maar de actiescenes waarin wapens zitten zijn erg beroerd en sloom geschoten.

Cool is deze film vaak ook niet echt, en na een vermakelijk eerste halfuur kakt de film in naar een (soort van) standaard registratie van de concentratiekampen. Op hardheid wordt echter nauwelijks ingegaan, de moeilijke en confronterende onderwerpen worden volledig geskipt en clichés vliegen om je oren, waarvan de 1 irritanter is dan de ander.

Normaal vind ik onrealistische stukjes film niet storend, maar in dit genre verwacht je wel een bepaalde lijn van realisme. Daar heeft Sidorov echter lak aan, en trouwens ook aan afwerking en schrijfwerk, want die zijn echt niet in orde. Gelukkig dat het eerste halfuur en de finale nog de moeite waard zijn qua visuele look en actie, want verder vind ik dit een nogal simplistische film volgepropt met ongeloofwaardige personages en onrealistische gebeurtenissen, die tot 112 minuten (geen 139) gerekt moeten worden.

avatar van mirjo 2

mirjo 2

Dit had een topfilm kunnen zijn, ware het niet dat de Russen hier net zo chauvinistisch te werk gaan als Hollywood in veel Amerikaanse films. Een storende overvloed aan ongeloofwaardige acties ( met als dieptepunt de pauze voor biertjes en kleren tijdens de vlucht) doet afbreuk, maar desondanks blijft er genoeg verteerbaars over.
Zoals al opgemerkt is het verfrissend dat voor de belangrijkste Duitse rollen ook echt Duitsers zijn gebruikt en niet spastisch pratende Russen.

avatar van Phantasy

Phantasy

Hmm ja, wat zal ik over deze film zeggen? Qua actie valt er genoeg over in te vinden. De slowmotions vond ik - in tegenstelling blijkbaar tot veel andere reviewers - erg tof en origineel gedaan. Vinzenz Kiefer in de rol van Klaus Jäger speelde erg goed (met baard zag ie er nog stukken beter uit haha). Helaas verliep de film veel te onrealistisch. Ik begon mij hier kapot aan te ergeren en werd hierdoor gelijk pro Nazi's. Hierbij speelde ook niet mee dat de Russische bemanning regelmatig irritant over konden komen; in hun conversaties, gedrag, et cetera. De diverse locaties waren wel erg mooi weergeven; qua visuele aspecten was de film dus zeker niet verkeerd. De romantiek was minimaal; had op deze manier nog beter weggelaten kunnen worden. Zeer groot pluspunt was dat de Duitsers Duits praten en de Russen Russisch.

Resumerend: Veel goede actiescènes en mooie visuele aspecten, echter lag het realisme factor bedroevend laag. Net zo laag als in de film Fury..

3/5