• 9.379.560 stemmen

Rambo: Last Blood (2019)

Actie / Thriller | 89 minuten / 101 minuten (alternatieve versie met lange openingssequentie)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 89 minuten / 101 minuten (alternatieve versie met lange openingssequentie)

Alternatieve titels: Rambo V / Rambo V: Last Blood

Oorsprong: Verenigde Staten / Spanje / Bulgarije

Geregisseerd door: Adrian Grunberg

Met onder meer: Sylvester Stallone, Paz Vega en Óscar Jaenada

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 september 2019

Plot Rambo: Last Blood

"Everyone has one more fight in them"

Om verder te leven in anonimiteit heeft John Rambo (Sylvester Stallone) zich na zijn laatste missie teruggetrokken op een ranch in Texas. Hij leidt een rustig leven, tot de dag dat de kleindochter van een goede vriendin wordt ontvoerd door mensenhandelaren. Vastbesloten haar te redden vertrekt John naar Mexico, waar hij belandt in de heftige wereld van de sekshandel en zich genoodzaakt voelt om opnieuw naar zijn wapens te grijpen. Dat zet vanzelfsprekend kwaad bloed bij het Mexicaanse kartel, dat vanaf dat moment op niets anders zint dan wraak. John zal al zijn vaardigheden uit het verleden moeten gebruiken om dit gewelddadige kat-en-muisspel te overleven.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Heb de versie gezien met de lange opening . Voegt helemaal niks toe . Raar .

Maar goed , dit was een puike actie film . Recht toe recht aan .

En ik ben dol op actie films , en Rambo is een actie icoon die zijn weerga niet kent

Rambo de naam alleen al is zoiets als Madonna. Iedereen weet wie het is .

Genieten dus , alleen miste ik soms het echte Rambo “ gevoel “ .

De jungle en woestijn dus .

Hoe dan ook prima actie film .

avatar van Jomo

Jomo

Verstand op nul film... best vermakelijk als je het n beetje als een karikatuur bekijkt. 2.5 alleen omdat het stalone is, JCVD of Segal in de hoofdrol dan was het een 1.5

avatar van cdman19800

cdman19800

"Taken" maal 1000. Lost al mijn verwachtingen in!

avatar van james_cameron

Voornaamste probleem van deze vijfde en laatste (?) film uit de reeks is dat het niet aanvoelt als een volbloed Rambo-film. De plot, de personages, de emoties... het is het allemaal net niet. Afgezien daarvan geen onverdienstelijk aktiewerkje, met een aardige opbouw en een behoorlijk explosieve en bloederige finale. Jammer dat één en ander wat anoniem aanvoelt, met een komen en gaan van inwisselbare bad guys. Samen met deel drie de minste Rambo-film.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

In deze Rambo gaat er nog weer es een schepje bovenop qua hardheid en bloederig geweld.

Is Stallone ondanks zijn leeftijd weer lekker explosief bezig, ook letterlijk trouwens. Hoe oppervlakkige

kost best fijn kan wezen. De allereerste (First Blood) blijft naturlijk de beste.

avatar van zoutzak

zoutzak

Hoogtepunt vond ik de actiescène op The Doors' Five to One

avatar van Thomas83

Thomas83

Als je door Creed even dacht dat Sylvester Stallone toch kan acteren brengt deze film je wel weer terug op aarde. Ik vind het op zich wel een plus als een film als deze niet direct vol met actie wordt gestopt, maar om dan allemaal sentimentele scènes met een mompelende Stallone en andere veelal matige acteurs in de film te proppen is ook weer niet de juiste keuze. Al helemaal niet als de dialogen en personages ook nog zo hemeltergend slecht zijn. Het hele verhaal zelfs. Pure onzinnigheid hoe dat meisje in de problemen komt.

Ik heb ook alweer een tijd niet zo'n onhandig geschreven film gezien. De film hamert er op een klungelige manier bij de kijker in wat voor een getraumatiseerde Vietnamveteraan wel niet is. Zo'n personage als de journaliste had ook net zo goed niet in de film kunnen zitten. Last Blood is gewoon een heel botte en ongenuanceerde film, die in de 80's meer op zijn plaats zou zijn geweest. En geweld hoort bij een film als deze, maar hoe vermakelijk het in het slotstuk nog is, ik vond het ook wel tamelijk bizar om naar al die martelingen en sadistische kills te kijken in een film waarin luchtigheid totaal afwezig is. 2.0*.

avatar van numb nuts

numb nuts

eindelijk het einde,stallone rust maar,genoten en lekker grof.

toch niet het einde zittend in de stoel?

of rijdent op het paard ?

denk wel dat je nog 1x terug komt en dan zal ik je weer kijken.

avatar van toontjelager

toontjelager

beetje hersenloze actie , de actie was wel ok maar daar houdt het voor mij op , het verhaal kwam dan ook totaal ongeloofwaardig over met matig acteerwerk . Het vet is van de soep , geniet van uw pensioen zou ik zeggen .

avatar van chrisace

chrisace

Dat deze film nog 3 steren krijgt tjee !! Vondt dit toch wel de domste en meest voorspelbaarste film van rambo tjee heb wel gelache dat wel maar nee dit was echt niks

Sorry... Actie kills en kaboems waren goed. Het verhaal tja... Viel mij tegen, had er zeker meer van verwacht.

avatar van quator

quator

Het verhaal was aardig de acties hier en daar wat overdreven. Eigenlijk past de film niet in de reeks. Maar een goede afsluiting van de Rambo reeks.

avatar van Noodless

Noodless

Och...niks mis mee met dit simpel wraakfilmpje waarin Rambo vaststelt dat terug thuiskomen niet wil zeggen dat de oorlog voorbij is. Zowel in zijn hoofd als in de werkelijkheid wordt hij weer geconfronteerd met het onrecht, misdaad en gewelddadigheid. Aardige bloederige scènes en kills. Rambo zet je maar in je zeteltje en geniet van het heden en verleden. 6/10

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Vette Rambo film, die er lekker op inbeukt. Heb me hier wel mee vermaakt. En Stalone is best nog sterk in z'n rol, ook zoveel jaar later.

avatar van TheManWithNoName

TheManWithNoName

Deel 1 bijna 40 jaar geleden!!! Sly, held!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Minste. Voelde voor mij ook niet aan als een Rambo film. Tegen een drugskartel, dat is eerder iets voor een generieke actiefilm. Echt origineel vond ik het niet en alles was al vanaf minuut één ultra voorspelbaar. Die ondergrondse gangen, de jonge dochter die zal sterven , etc. Alles is ook weer lekker simplistisch zoals hoe Mexicanen afgeschilderd worden bvb. Pogingen tot het menselijk maken falen hard. Dat is iets waar elke Rambo film ambities mee had, maar enkel de eerste film slaagde daar in. In de volgende films wilde men enkel zo grof mogelijk geweld tonen. Ook dat maakt een Rambo film, dat is waar, maar wanneer hij met een mes het hart van de kartelleider uitrukt geloofde ik het personage niet meer.

Moet je kijken voor de actie, maar verder voegt het niks toe aan de vorige films.

avatar van RobertKR

RobertKR

Kneiterhard, dat is ie wel.

Maar het Rambo gevoel zat er inderdaad niet in. Misschien als hij zich door de jungles van Mexico had moeten banen om een kartel uit te roeien had het meer in de saga gepast.

Ik heb zo'n gevoel dat dit eigenlijk geen Rambo script was, maar een Bullet achtig vehikel van Sly (die ik best leuk vond, trouwens). Hij en Arnold hadden toen die comeback, met films als Last Stand, Bullet to the head, Escape Plan etc... die vond ik stuk voor stuk wel leuke guilty pleasures. Rambo 5 past een beetje in dat straatje.

avatar van scorsese

Matige film waarin John Rambo weer in actie moet komen als een nichtje van hem in levensgevaar is. Een mager verhaaltje met ook belachelijke dialogen. Uiteraard een flink portie bruut geweld. Sylvester Stallone is niet de jongste meer, maar komt er vanwege zijn fysieke gesteldheid en rijke actie-verleden nog best mee weg. Ondanks de korte lengte duurt het te lang voordat het goed op gang komt. De finale is nog wel vermakelijk, maar meer dan 2.5 sterren zit er niet in.

RikkieD

Zeer vermakelijke film, op zich best een standaard verhaal, en ik vind dat het best leuk in elkaar steekt. Ik heb alleen bij die grove actiescenes zo een enorme lachbuien gehad. Het is zo leguber dat het gewoon lachwekkend is. Beetje hetzelfde gevoel als bij een Steven Seagal film, die zijn meestal ook onbedoeld grappig. Leuk hoor, aanrader voor degene die van actie houdt.

RikkieD schreef:

Zeer vermakelijke film, op zich een standaard verhaal, en ik vind dat het nog best leuk in elkaar steekt. Ik heb alleen bij die grove actiescenes zo een enorme lachbuien gehad. Het is zo leguber dat het gewoon lachwekkend is. Beetje hetzelfde gevoel als bij een Steven Seagal film, die zijn meestal ook onbedoeld grappig. Leuk hoor, aanrader voor degene die van actie houdt.

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

chrisace schreef:

Hell no, en rambo 3 dan??

avatar van Alexander1900

Alexander1900

Je kunt de dvd en blu-ray nu kopen. Morgen krijg ik het binnen. Ik ben benieuwd.

Eigenlijk de beste Rambo na de 1ste.

avatar van Kondoro

Kondoro

“I've lived in a world of death. I've watched people I've loved die. Some fast with a bullet, some not enough left to bury. All these years I've kept my secrets, but the time has come to face my past. And if they come looking for me, they will welcome death. I want revenge. I want them to know that death is coming. And there's nothing they can do to stop it.”

De twee ouwe rotten uit het vak komen beiden weer terug met hun oude vertrouwde franchise. Zeker spreek ik hier over Stallone en zijn Hollywood tegenstander ‘Arnold’ (hoewel ze waarschijnlijk vrienden zijn). Beiden series blijken nog in tact maar beiden heren laten wel zien dat ze oud worden, te oud. Ook Stallone heeft hier en daar zijn nukken, verrassend wel de meest conditionele acteur met deze leeftijd volgens mij, althans zo komt hij wel over. Hij heeft het nog in zich, en dat kunnen we wel zien maar het besef is er dat hij nu gewoon te oud is, nu nog zien of hij het wil toegeven. Tot zoverre is dit de laatste uit deze franchise maar, met alles hebben we gezien: zeg nooit, nooit.

Deze film is heerlijk. Ik heb zelf de langere versie gezien die met een 101 minuten toch lekker weg kijkt hoor. Maar voor mij gevoel had de langere tijdsduur geen nodige bijdrage bij deze film, het blijft een standaard actiefilmpje zo op het eerste gezicht. De film komt op gang, soms wat moeizaam door zijn bombastische opening scene. De introductie van de karakters is leuk maar, soms verwarrend. Ik heb me er wel mee vermaakt en die Yvette Monreal blijft een mooi ding.

De cast is vermakelijk, de ster is uiteraard de inmiddels 73 jarige Sylvester Stallone die er blijkbaar nog wel wat plezier mee beleefd. In de huid van John Rambo is hij vertrouwd, en dat weet hij. Er is uiteraard ook niemand anders die zo’n rol nog kan vertolken, het blijft een beetje classic. Nou, ik had het al over Yvette Monreal die het zeker leuk doet en voor de rest kent de film geen cast van personen die eruit springen.

Het verhaal daar draaide het uiteraard om. En het was leuk maar wel héél kalm en vooral cliché op veel stukken zoals we het kennen en dat maakt het wel echt oud en vertrouwd. We volgen John Rambo op zijn Ranch in Texas waar hij woont samen met een vrouw (blijkbaar haar vrienden) en Gabriëlle (wat blijkbaar haar dochter is) maar door het hele ‘Uncle John’ gebeuren raakte ik nogal verward. Rambo leeft een rustig leven, teruggetrokken maar erg rustig. In zijn wijde omgeving lijkt het soms wel een moderne western met prachtige landschappen en het paardrijden was mooi om naar te kijken, een heerlijk gevoel. Tot op de dag dat Gabriëlle haar vader op gaat zoeken en dit totaal uit de hand loopt. Gabriëlle word ontvoerd door een Mexicaans kartel die voornamelijk bezig is met prostitutie en mensenhandel.

En vanaf dat moment leeft Rambo weer. Rambo besluit namelijk vervolgens richting Mexico te gaan om Gabriëlle op te halen. Waar hij in confrontatie komt met het kartel die hem even een pak rammel geven. Hij besluit terug te komen, pakt het hoerenhuis aan en neemt haar mee waarna ze overlijd in de auto. Hij sint naar wraak, vermoord één van de bazen van het kartel waarna er een heuse oorlog ontstaand bij zijn ranch en dan word het allemaal wel weer heerlijke Rambo stijl, waar ik wel van kon genieten.

Maar het was allemaal te laat, de actie kwam laat, de concentratie zakte heel snel weg en de film had zeker geen charmes meer. De film kakte daarom behoorlijk in, wist eigenlijk al constant van ter voren wat er aan zat te komen en dat is jammer, de film kon niet verrassend uit de hoek komen.

Ik zelf geef wel een pluspuntje om het einde, het slot, de Grande Finale. Waar Stallone zijn ranch in een heuse puzzeltocht heeft gewikkeld met veel boobytraps, het leiden in zijn grotten was een succes, bracht de spanning weer even terug in de film en het werd weer interessanter. De spijkerluiken, de saw-off shotgun waarmee hij hoofden uit elkaar blies, messen die gezichten doorboorden en noem maar op, de film kent zeker een bloederige strijd en door deze gore werd de film wel leuk.

Helaas moeten we vanaf nu dan toch afscheid nemen van het personage ‘John Rambo’. En hoewel hij niet dood gaat zit het er gewoon op. Acteur en legendarische personage hebben een respectabele leeftijd bereid en het is echt tijd om er een punt achter te zetten. Het einde was dan wellicht niet zo knallend en spectaculair als gehoopt, het was een leuke afsluiter en daarom is voldoende gezegd.

PS. Wat ook wel mooi was, was tijdens de aftiteling waar we Rambo van begin tot het einde nog eens mogen mee maken met enkele scenes en hoewel het geen jeugdsentiment is kreeg ik wel een beetje kippenvel. Einde van een tijdperk.

avatar van Pestiis

Pestiis

RikkieD schreef:

Het is zo luguber dat het gewoon lachwekkend is.

OK, I'm in!

avatar van Pestiis

Pestiis

De sterf-scene in die auto, waar John een verhaal verteld tegen Gabrielle. Maar die zelf niet meer bij machten is om te reageren en na het laten van een traan, haar laatste adem uitblaast... Die scene en de daarop volgende paar minuten, zorgden bij mij ook wel ff voor een brok in m'n keel.

Verder vond ik het einde, met die aaneenschakeling van actie, toch best geslaagd en liefhebbers van GORE komen met dit eindgevecht, ook wel aan hun gerief!

Al met al een best puik filmpje!

Pestiis schreef:

OK, I'm in!

Laat maar weten of je mijn mening deelt

avatar van NRT

NRT

Puur qua actie was het weer uitstekend en dat is het belangrijkste bij een actiefilm. Toch miste ik wat voeling met gabrielle, maar ook met de bad guys. Daar mochten ze iets meer tijd voor nemen en beter uitwerken. Dat speelt meer op de emoties en dat is nodig bij wraakfilms. Kijk maar naar Taken.

avatar van Tarkus

Tarkus

37 Jaar na de eerste film is er deze laatste.

En ik vind het een waardige afsluiter van de ganse reeks.

Het kwam wel allemaal een beetje traag op gang, maar eens hij het meisje terugvind wordt het allemaal wat spannender en vooral veel actievoller.

Het laatste half uur is puur de echte Rambo actie die we kennen uit de vorige films, veel geweld, veel bloed en een fantastische slotscène van de wraakactie.

Ik heb nu alle 5 films na elkaar bekeken en heb me met geen enkele van deze films verveeld hoewel ik de eerste vier reeds enkele keren had gezien.

Dus prima slot van de reeks, en een pluim voor Stallone dat hij op zijn leeftijd nog zulke actiefilms kan maken!!

Ik zou zeggen meer van dit, maar dat zal er wel niet van komen... al weet je natuurlijk nooit !!

avatar van DBTim

DBTim

Stallone kan het nog steeds! Het voelde echter wel als een doorsnee actiefilm met Rambo er in. Verhaal heeft niks om handen. Speelduur is wel prima zo en laatste half uur maakt veel goed!