• 9.160.722 stemmen

Rambo: Last Blood (2019)

Actie / Thriller | 89 minuten / 101 minuten (alternatieve versie met lange openingssequentie)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 89 minuten / 101 minuten (alternatieve versie met lange openingssequentie)

Alternatieve titels: Rambo V / Rambo V: Last Blood

Oorsprong: Verenigde Staten / Spanje / Bulgarije

Geregisseerd door: Adrian Grunberg

Met onder meer: Sylvester Stallone, Paz Vega en Óscar Jaenada

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 september 2019

Plot Rambo: Last Blood

"Everyone has one more fight in them"

Om verder te leven in anonimiteit heeft John Rambo (Sylvester Stallone) zich na zijn laatste missie teruggetrokken op een ranch in Texas. Hij leidt een rustig leven, tot de dag dat de kleindochter van een goede vriendin wordt ontvoerd door mensenhandelaren. Vastbesloten haar te redden vertrekt John naar Mexico, waar hij belandt in de heftige wereld van de sekshandel en zich genoodzaakt voelt om opnieuw naar zijn wapens te grijpen. Dat zet vanzelfsprekend kwaad bloed bij het Mexicaanse kartel, dat vanaf dat moment op niets anders zint dan wraak. John zal al zijn vaardigheden uit het verleden moeten gebruiken om dit gewelddadige kat-en-muisspel te overleven.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag herbekeken, ditmaal op Blu-ray!

Goed laatste deel van de Rambo serie, dit deel heeft eigenlijk niets meer met Rambo te maken, maar het is meer een soort film in de stijl van de ''Taken'' films met Liam Neeson, waarin hij ook zijn ''(pleeg) dochter'' moet zien te bevrijden uit mensenhandelaars en pooiers.

Leuke gevechten tussendoor en zeker het laatste half uur was spectaculair met al die kogels, explosies, schietpartijen en boobytraps, toen kwam de echte Rambo weer naar boven!

Ook veel bloed zien we dan..

Al met al zeer vermakelijk laatste deel al hij wel minder is dan zijn voorgangers.

avatar van The Oceanic Six

Als je kort achter elkaar Rambo 4 en 5 bekijkt, dan kun je teleurgesteld raken over het trage en vrij lang bloedeloze tempo van deze voorlopige afsluiter, maar je krijgt wel een mooi verhaal dat de reeks op zich prima zou kunnen eindigen.

Waar Rambo 4 pure geweldsporno was, neemt deel 5 wat meer de tijd om Rambo menselijker neer te zetten met zijn band met de oude dame en haar dochter die hij in huis heeft genomen en een hele hechte band mee heeft. Ik vond dat wel wat hebben, maar uiteindelijk wacht je toch op een geweldsexplosie. Die komt er pas echt in het laatste kwartier, maar dan gaat alles wel erg fijn weer los al voelt het wel een beetje als een r-rated versie van Home Alone. Ik zie Rambo toch liever in de jungle en de bossen los gaan op soldaten. Stallone blijft wel op geweldige wijze deze iconische rol vertolken.

Van mij mag er nog zeker een zesde film komen, maar zo niet dan is dit een prima toetje van de reeks.

3,5* blijft staan

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

The Oceanic Six schreef:

Van mij mag er nog zeker een zesde film komen,

Dat kan niet meer. Daar is Sly echt te oud voor.

Kan je allemaal grappen over bedenken, maar de werkelijkheid zou die nog inhalen ook.

Dat kan niet meer. Daar is Sly echt te oud voor.

Met hem eens in dit geval.

Dat vind jij, maar de meeste dus duidelijk niet.

Waarom niet, Tuurlijk kan hij dat.

Kijk is wat hij neerzet in deze film.

Dan snap ik niet je vier sterren geeft.

Dat kan niet meer. Daar is Sly echt te oud voor.

Ik snap je punt, maar je kan ook de rol wat aanpassen. In deze vijfde film zie je Stallone ook niet meer rennen en 1 tegen 1 gevechten hebben. Maar een wapen gebruiken kan hij nog wel.

teigertje schreef:

Met hem eens in dit geval.

Dat vind jij, maar de meeste dus duidelijk niet.

Waarom niet, Tuurlijk kan hij dat.

Kijk is wat hij neerzet in deze film.

Dan snap ik niet je vier sterren geeft.

Omdat Stallone richting de 80 jaar gaat. Zo vreemd was zijn opmerking niet.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

The Oceanic Six schreef:

Er is een filmserie (James Bond) en een televisieserie (Doctor Who) waarin het titelpersonage regelmatig van acteur veranderd. Beide reeksen hebben daar een oplossing voor gevonden. James Bond gewoon door op tijd een ander te casten, al dan niet met succes, en Doctor Who door een SF-trucje.

Zoiets kan werken, maar dan moet je dat niet na al te lange tijd doen. Bij Rambo kan dat niet meer. Het had misschien 30 jaar geleden echt wel gekund. Is nu niet voor te stellen, maar dat James Bond ooit door een ander dan Sean Connery gespeeld zou worden was ooit ook niet voor te stellen.

Hetzelfde euvel heeft de MI:Impossible-reeks van Tom Cruise. Cruise speelt die rol al zo lang, dat het niet meer anders kan.

Overigens heeft het bij Mad Max wel gewerkt, toen Tom Hardy Max werd. Maar dat was dan omdat er al dertig jaar geen film meer gekomen was rond die man.

Ik zie niet in hoe dat bij Rambo kan werken. Dezelfde oplossing als bij Rocky, waar de reeks min of meer is overgegaan in Creed, dat werkt ook niet.

The Oceanic Six schreef:

Omdat Stallone richting de 80 jaar gaat. Zo vreemd was zijn opmerking niet.

Niet vreemd.

Maar Sylvester Stallone kan dat waarmaken.

Met gemak.

ILDIB

Moet de snelste genezing van een diepe snee ooit zijn.

avatar van Basto

Basto

ILDIB schreef:

Moet de snelste genezing van een diepe snee ooit zijn.

The Substance nog niet gezien zeker?

Dat kan niet meer. Daar is Sly echt te oud voor.

Yup, te oud en ongeloofwaardig voor echte 1to1 combat. Die laatste van Clint Eastwood (cry macho) was ook treurig om aan te moeten zien.

ILDIB schreef:

Zo zie je maar, hoe smaken verschillen.

Gelukkig maar.

Volledig mee oneens twee ijzer sterke films, beide films op hun eigen manier.

✌️

teigertje schreef:

Zo zie je maar, hoe smaken verschillen.

Gelukkig maar.

Volledig mee oneens twee ijzer sterke films, beide films op hun eigen manier.

✌️

Ho, ik vond stallone in deze nog wel geloofwaardig, juist omdat ie niet teveel kansloze acties uitvoerde. Dat wat ie deed kwam goed over. Alleen moet ie dus niet een tandje meer gaan doen zoals hieronder gevraagd werd.

Eastwood was gewoon treurig, kon amper lopen maar moest wel wat actiescenes doen, vreselijk.

ILDIB schreef:

Rambo last blood is een spectaculaire en meedogenloze aktie film.

Het is de bedoeling gewoon een spectaculaire film te vertonen, en niet of het realistisch is.

Maar als jij het zo ervaart en daar meer van verwacht, dat kan.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Graaf Machine schreef:

Vind die Tom Hardy echt zo'n saaie man (even losstaand over of het een goed acteur is) en zo ook hier, ik had me zelf geen saaiere acteur voor kunnen stellen dan hem om de rol van Mad max op zich te nemen. Ik begrijp heel goed dat het personage wat hij moet neerzetten ook wel een beetje stille wateren diepe gronden type is, maar Mel Gibson heeft en had charisma, en dat heeft deze Hardy echt nul komma nul.

Daarnaast ben ik met je eens dat Stallone al behoorlijk oud is, maar de acties die hij in deze film doet zijn in theorie nog wel te doen voor een opa. Het is niet zo dat hij nog steeds met ontbloot bovenlijf door de jungle van Vietnam rent.

avatar van DVD-T

DVD-T

Wacht.... Wat?

Waar heb ik naar zitten kijken. Ik weet niet echt zeker of dit een Rambo film was. Het lijkt wel of de hele essentie van een Rambo film is gestript. Er lag misschien nog ergens een script, daarop is de stempel Rambo gedrukt. Enkel de laatste 15-20 minuten waren wat ik van een Rambo film verwacht.

Het duurt erg lang voor het verhaal een beetje vorm krijgt. De plot is interessant. Alleen wordt er hier te weinig mee gedaan. Ik dacht op den duur dat ik naar een heel andere film keek. Behalve het slot, heeft de film gewoon te weinig actie om te blijven vermaken. In de slot acte worden we op onze wenken bediend. Het ziet er allemaal erg goed uit. Het mist alleen een doel, behalve dan om wraak en om zo "gory" mogelijk te zijn. Ik had gewoon het gevoel dat in John Rambo, de actie het verhaal meer diende. Ik kon hier niet zo veel mee en ik voelde er ook niet iets bij. En als ik er geen gevoel bij heb, is een film voor mij niet geslaagd.

avatar van AngelicV

AngelicV

Film is een overkill aan wraak gekoppeld aan ditmaal vrouwenhandel. Goede zaak dat dit item wordt aangehaald, daar dit nog steeds over de gehele wereld plaatsvind en een mensonterend gebeuren is. De wraak van Rambo op de gebeurtenissen worden doorgetrokken in extreem geweld, waarbij de link naar de Vietcong en hun tunnels en booby traps duidelijk maakt wat een Vietnam veteraan moet hebben doorstaan. Er wappert in het eindshot geen Amerikaanse vlag aan het huis en dat geeft ook al een duidelijk signaal af. Wat mij betreft 1 film te ver. Bij Rambo "Birma" was 't een goede afsluiting geweest als een veteraan, door zijn eigen land ondergewaardeerd, zijn leven vindt in Thailand.