• 9.380.540 stemmen

Rambo: Last Blood (2019)

Actie / Thriller | 89 minuten / 101 minuten (alternatieve versie met lange openingssequentie)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 89 minuten / 101 minuten (alternatieve versie met lange openingssequentie)

Alternatieve titels: Rambo V / Rambo V: Last Blood

Oorsprong: Verenigde Staten / Spanje / Bulgarije

Geregisseerd door: Adrian Grunberg

Met onder meer: Sylvester Stallone, Paz Vega en Óscar Jaenada

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 september 2019

Plot Rambo: Last Blood

"Everyone has one more fight in them"

Om verder te leven in anonimiteit heeft John Rambo (Sylvester Stallone) zich na zijn laatste missie teruggetrokken op een ranch in Texas. Hij leidt een rustig leven, tot de dag dat de kleindochter van een goede vriendin wordt ontvoerd door mensenhandelaren. Vastbesloten haar te redden vertrekt John naar Mexico, waar hij belandt in de heftige wereld van de sekshandel en zich genoodzaakt voelt om opnieuw naar zijn wapens te grijpen. Dat zet vanzelfsprekend kwaad bloed bij het Mexicaanse kartel, dat vanaf dat moment op niets anders zint dan wraak. John zal al zijn vaardigheden uit het verleden moeten gebruiken om dit gewelddadige kat-en-muisspel te overleven.

avatar van DoctorMovie

DoctorMovie

Prof voetballers stoppen rond hun 32e, burgemeesters en ministers houden de eer aan zichzelf en nemen ontslag maar opa Stallone gaat rustig door op een allang uitgerangeerd concept blijkbaar niet beseffende dat het gewoon zielig word.

Wat een slechte film ! Het verhaal is vanaf het begin al zo voorspelbaar, het acteren lijkt helemaal nergens op en het afgeraffelde einde is werkelijk tenenkrommend en dat nog met een Doors nummer op de achtergrond, beschamend. En daar zit de oude Rambo dan in zijn schommelstoel op zijn varanda schorrend mompelend zijn bitterheid te verkondigen, het is een triest gezicht. Beste meneer Stallone hou er nou toch eens mee op voort te borduren op iets wat allang geweest is en dan bedoel ik de eerste Rambo film, First Blood, die natuurlijk de beste is in deze Rambo reeks. Deze zoveelste Rambo film getuigd niet van enige creatieviteit en is een dertien in een dozijn film met futloos acteerwerk en een voorspelbaar verhaaltje want Rambo gaat natuurlijk niet dood stel je voor. Ik verwacht ook niet dat deze film lang in bioscoop zal draaien ik denk zelfs dat de nulletjes en ééntjes van de digitale projectoren en servers ook wel genoeg hebben van dit soort slaapverwekkende wraak films, alleen de kassa zal nog wel blijven rinkelen.

avatar van huiguh

huiguh

Zonder enige verwachting gekeken, en viel me niet tegen.

Standaard verhaaltje, van Taken gejat (die overigens stukken beter was) maar alles is prima in beeld gebracht.

Lekker tempo, harde actie en prettige speelduur.

avatar van Leno

Leno

Matig vervolg op het erg vermakelijke vierde deel, waarin Stallone met de lompe actie min of meer Rambo opnieuw uitvond. Met het origineel heeft het al heel lang niets meer van doen, maar old school actiefilm was de film zeer geslaagd.
In deze film gaat het echter mis. Na de goedkoop ogende beginscène krijgen we een voorzichtig opgebouwd verhaal waarin Rambo een praatgrage suikeroom is van een jonge meid en d'r moeder (?). Dit stelt natuurlijk niets voor waarbij we alleen maar aan het wachten zijn op de actie. Als het dan eindelijk zover is blijkt Grunberg zich geen raad hiermee, gezien de warrige actiescènes waar eigenlijk geen touw aan vast te knopen is. Plots blijkt er 1 over, de grote slechterik natuurlijk, waarbij de laatste kill zo knullig is opgebouwd dat de verrassing weg is en Stallone zelf ook niet lijkt te weten wat ermee aan te moeten..

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Tien jaar nadat het gelijknamige boek van David Morrell uitkwam, verscheen in 1982 de controversiële film First Blood in de bioscopen. Het verhaal raakte destijds in de Verenigde Staten een gevoelige snaar over getraumatiseerde veteranen die dienst hadden gedaan in Vietnam en die door de maatschappij uitgekotst werden. Hoofdpersonage John Rambo is zo’n veteraan en op doortocht belandt hij in het kleine dorpje Hope. De sheriff ziet hem als uitschot en geeft hem een lift tot buiten het dorp, maar niet veel later keert Rambo terug waarop hij wordt gearresteerd. Als vervolgens zijn oorlogstrauma opspeelt, begint een oorlog met de lokale politie. De film bleek een groot succes en een vervolg kon niet uitblijven. Toch bracht deze Rambo: First Blood Part II ons in 1985 iets wat het publiek nog niet eerder had gezien; een actiefilm vol testosteron en adrenaline. De opzet was compleet anders dan de eerste film. Waar First Blood nog een realistische setting had, ging dat voor het vervolg flink overboord. Ook deze film werd in succes en in 1988 werd dit nog eens dunnetjes over gedaan in Rambo III. Daarna werd het lang stil rond de eenmansoorlogsmachine. Het zou uiteindelijk maar liefst twintig jaar duren voordat Rambo in 2008 terugkeerde in de bioscopen. De film werd vol scepsis ontvangen, vooral met oog op de op dat moment al de respectabele leeftijd van Stallone, maar de film was verrassend sterk en vooral ook een stuk bloederiger dan zijn voorgangers.

Nog eens elf jaar later is daar dan een nieuw vervolg, dat terwijl Stallone in 2010 nog liet optekenen: “I think Rambo’s pretty well done. […] He went home. But for Rambo to go on another adventure might be, I think, misinterpreted as a mercenary gesture and not necessary. I don’t want that to happen.” Het bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan en Stallone meldde eerder dit jaar op het Filmfestival van Cannes zelfs dat als Last Blood een succes zou blijken, hij de rol van Rambo waarschijnlijk nogmaals zou gaan spelen. Maar goed, zover is het nog lang niet. Het verhaal voelt daarnaast ook niet aan als een echte Rambo-film, maar eerder als een soort variant van Taken waarin de hoofdpersoon het moet opnemen tegen een Mexicaanse drugskartel. Het lijkt ook niet echt een goed teken dat regisseur Adrian Grunberg met deze film zijn regiedebuut maakt. Gelukkig keert Sylvester Stallone wel weer terug in de huid van zijn legendarische karakter John J. Rambo, maar de rest van de cast is vrijwel onbekend. Vooraf was er dan ook niemand die een gat in de lucht sprong toen het nieuws naar buiten kwam dat deze film aanstaande was. Dat veranderde niet toen de eerste beelden van teasers en trailers werden vrijgegeven, maar goed, eerlijk is eerlijk, dat was ook het geval met Rambo uit 2008. Toch is het wellicht illustratief dat het plot voor deze film eigenlijk al bedoeld was voor zijn voorganger, maar er toen voor werd gekozen om dit toch maar niet te gebruiken.

“I’m your worst nightmare”, het is een quote uit Rambo III en dat is eigenlijk precies wat Rambo: Last Blood is geworden; een werkelijkheid geworden vrees. Afgezien van het geforceerd gebruiken van de First Blood-tune raakt de gehele film namelijk kant noch wal. De identiteit van Rambo kan je met de jaren sowieso al je vraagtekens bij zetten, maar iets van die identiteit van de eerdere Rambo-films ontbreekt hier volledig. Het grootste probleem is echter nog wel dat Last Blood gewoonweg geen goede film is. Als de film geen Rambo-film was geweest was het simpele verhaal, voorzien van werkelijk ieder denkbaar cliché, ook storend geweest. Een meisje loopt weg op zoek naar haar vader, wordt afgewezen en valt in handen van mensenhandelaren; tijd voor actie, veel meer is het niet. Dat Rambo haar redder in nood is (uiteindelijk is hij dat dus niet, maar goed), is dan ook vooral goed nieuws voor het meisje en eigenlijk niet voor de filmliefhebber. Wat opvalt is dat het onverwerkte oorlogstrauma totaal naar de achtergrond is verdwenen voor deze film, dat terwijl dit juist in elke Rambo-film nog de boventoon voerde. Ook is het geweld nog explicieter en harder dan in de voorgaande Rambo-films. En dan is daar het eindgevecht, dat plaatsvindt op de, met tientallen boobytraps bewapende, ranch van Rambo, waar ook nog eens kilometers tunnels onderdoor blijken te lopen. Alles gaat in deze finale volledig over de top en dat maakt de film er helaas niet beter op. Sterker nog, alles heeft eerder een lachwekkende uitwerking dan dat je kan rekenen op een heerlijke actie/wraakfilm.

Rambo: Last Blood is de slechtste film van de Rambo-franchise en heeft eigenlijk totaal niets meer te maken met de getraumatiseerde oorlogsveteraan van weleer. Werkelijk elk denkbaar cliché wordt uit de kast getrokken en het is erg duidelijk dat de makers zich vooral hebben gefocust om de film zo expliciet en gewelddadig mogelijk te maken. Waar de vorige Rambo-film daar opvallend genoeg nog mee weg kwam, werkt dat hier toch vooral op de lachspieren. Er wordt nog wel gepoogd om het Rambo-gevoel en een gevoel van nostalgie los te weken bij de kijker door de tune van First Blood door de boxen heen te laten schallen, maar eigenlijk is dat deze ronde de enige connectie die je met Rambo kan maken. Stallone heeft al aangegeven dat als deze film een succes wordt er nog meer Rambo-films gemaakt zullen worden, maar een eerste blik op de ontvangst weet ons hier wellicht voor te behoeden. Wie hoopt op een spetterende finale wordt ook teleurgesteld. We belanden in een haast horror-achtige setting, waarbij men gerust van een hoeveelheid gore kan spreken die je in een bovenmatige horrorfilm op dat vlak nog niet aantreft. Het maakt Rambo: Last Blood tot een teleurstellend laatste avontuur en voor een fijne avond vol actie kan je beter een van zijn voorgangers opzetten met Rambo in de titel. First Blood kunnen we beter buiten beschouwing laten, want die film blijft in alle opzichten ver uit zicht.

avatar van DeKoning.

DeKoning.

Actie op z’n best. Beter wordt het niet.

Zonder twijfel de beste Rambo film van de hele reeks. Stallone op zijn hoogtepunt. De actie is werkelijk fenomenaal en de CGI draait op volle toeren. Magnifiek! Dit is pas Cinema.

Prachtig dat Stallone met “Last Blood” zijn kroon op de reeks heeft gelegd. En dat op zijn leeftijd. Je moet het maar durven.

5* sterren! ?

avatar van bart007bond

bart007bond

Gezien met collega's, waar ik nu strijd mee heb omdat ik hem geweldig vond.

Geen rambo film zegt men.

Totaal mee oneens.

A : de tunnels en de boobytraps (hoe meer Vietnam wil je het krijgen).

B : de messen en de boog.

C : de zen toestand van Rambo die hij had in 3 en 4.

Hij praat wat meer, maar daardoor merk je ook welke trauma's de beste man heeft opgelopen.

We zien Rambo als oude, getormenteerde man die door het leven getekend is.

Ik heb genoeg actiescènes gezien, waarvan de voorloper op de grande finale mij erg deed denken aan Old Boy.

Dat Rambo in leven gelaten word is toch wel heel duidelijk (niet om ze tot slachtvee om te toveren, maar om de hardheid van de badguys te tonen).

Logisch dat Rambo ook niet kan winnen in een brawl for all, vond ik ook niet erg.

Hij wist al dat ie in de val liep, de beste man is niet gek, maar was de enige manier om erachter te komen waar zijn "nichtje" was.

Een eerdere scene deed me erg denken aan The Raid (mes/been, heerlijk bruut hier).

Ik voelde bij een bepaalde scène, tragiek ten top, het verdriet van de beste man.

Vind Stallone, net als Jackie Chan op zijn best als hij verdrietig is, je gelooft wat je ziet.

Dan de grande finale, hardcore zonder aanziens des persoons en met een meedogenloze rambo.

Heerlijk zieke actie.

Dan nog dat een boel mensen zich afvragen, hoe weten ze toch waar ie woont : word toch heel erg duidelijk in beeld gebracht.

Misschien iets minder actie,maar de beste man is getroubleerd en probeert zolang mogelijk zen te blijven tot het breekpunt (deel 1 liep ook niet over van de actie).

Concluderend, een echte rambo film, inktzwarte scenes (vooral de scenes met de slavinnen) en een droevig kijkende Stallone die wederom laat zien wat voor goed acteur hij is en was.

Zal me denk ik vergissen, maar dacht in een flits Jason Statham als slachtvee te herkennen.

avatar van bart007bond

bart007bond

En dan vergeet ik nog de herkenbaarheid van de muziek.

Als iets rambo is, is het de muziek wel.

avatar van Phantasm

Phantasm

De film komt wat te graag op gang, maar daarna is het genieten geblazen, zoal we gewend zijn van de Rambo films. Goeie aktie ´s en een lekker tempo.

avatar van GTAKevin023

GTAKevin023

Heel gaaf. Goed van Sylvester Stallone om op zijn leeftijd nog net zulke spannende Rambo film te kunnen spelen als hij vroeger deed. Heb weer genoten in de bioscoop.

avatar van Metalfist

Metalfist

Juanito Rambo!

De Rambo reeks blijft een reeks die tot de verbeelding spreekt. Begonnen met First Blood als een intelligent verhaal rond een Vietnam veteraan die terug komt en zijn draai in de maatschappij niet meer vind om met Rambo IV compleet door te draaien qua geweld waarbij de rondvliegende lichaamsdelen niet geschuwd worden. Het is een reeks met hoogtepunten en dieptepunten, maar ik blijf wel een zwak hebben voor de eerste 3 delen. Met Rocky bewees Stallone dat hij een personage waardig ouder kan laten worden.

En dan is het maar de vraag of hij dat ook met de Rambo reeks kan. Ik krijg er in ieder geval een gemengd gevoel bij omdat de Rambo vibe gewoon weg is. Nu is dat iets dat ik ook al wel met het vierde deel had (ik wijt het voor een groot stuk aan het gemis van Colonel Trautman) maar dit is gewoon een dertien-in-een-dozijn actiefilm die perfect in het rijtje past van bijvoorbeeld The Last Stand. Geef Rambo een andere naam en je behoudt gewoon exact dezelfde film en dat is toch erg jammer. Langs de andere kant, het blijft wel een vermakelijk deel. Een soort van Home Alone voor Vietnamveteranen en hoewel de opbouw misschien iets te traag is - toch zeker voor een film die uiteindelijk maar afklokt op nog geen 90 minuten - is het wel genieten wanneer Rambo compleet losgaat op een stel drugsdealers. Het plot hangt dan ook met haken en ogen aan elkaar maar juist die climax maakt het uiteindelijk allemaal nog wel waard.

Plus, je hebt nog altijd Sylvester Stallone natuurlijk. Ondertussen is die al vooraan in de zeventig en hij stond hier voor een grotere uitdaging dan met Rocky omdat het personage nog effectief ass moet kicken. De climax bewijst dat hij dat nog steeds kan en wat is het dan ook zo enorm zonde dat hij zich in de eindmontage nog laat verleiden tot een knieval voor nog een sequel.. Het had veel mooier geweest als hij Rambo gewoon waardig had laten sterven in zijn schommelstoel. Wel tof om Paz Vega nog eens in iets terug te zien, altijd een zwak voor gehad sinds Lucía y el Sexo, al is het hier maar een kleine bijrol. Het is verder vooral de grote Stallone show en de bad-guys in de vorm van Sergio Peris-Mencheta (Hugo) en Óscar Jaenada (Victor) stellen een beetje teleur maar weinigen zullen er zich aan storen vermoed ik.

Het niveau van het eerste deel wordt nergens bereikt, maar als ik eerlijk ben was dat met de andere delen ook al niet het geval. Het is in ieder geval wel een mooiere afsluiter van de reeks dan Rambo 4 en van mij mag het hier dan ook gaan stoppen. Stallone blijft indrukwekkend maar qua plot rammelt dit wel langs alle kanten. Stoort dat? Goh, niet zo hard maar het knaagt wel.

Kleine 3.5*

avatar van DDT

DDT

Leno schreef:

1 tis wel de 5e Rambo film he,de film noemt Rambo V last blood duhh

2 die andere vrouw is niet dat meisje haar moeder e , was je aan het slapen ofzo want ze spreken over de moeder in de film???

avatar van roger queen

roger queen

niet gezien lykt my een geen rambo film you started a war not my

avatar van GeertVG

GeertVG

Ik vond de Last Blood film niet slecht maar ook zeker geen topper. Vooral omdat het plot beetje cliché is. Beetje zoals al de films ook van JCVD " haal het meisje en red haar " Qua actie zeker geen tekort en Rambo herkenbaar. Als je houd van actie is hij altijd een aanrader.

avatar van mariobustamente2

mariobustamente2

Dit hoort thuis in de categorie bagger. Wat slecht zeg !. Ik verstond bij tijd en wijlen geen bal van wat die Rambo allemaal zei vanwege de lipfillers in zijn lippen.

What's next ? Rambo VI waarin John Rambo het op zijn 91ste het op gaat nemen tegen marsmannetjes ?

avatar van wimaroca

wimaroca

DoctorMovie schreef:

Een beetje respect voor Mr. Stallone mag wel,hij speelt al 10

tal jaren zo,en daar heeft ie patent op op zo'n films,iedereen die 'm na wil doen is kansloos,maar hij mag dit!!

Let op spoilers aub.

avatar van imagic

imagic

Met stip de slechtste Rambo van de hele reeks. Als je van deel 1 tot en met 4 wel een goed gevoel overhield zou ik me niet aan deze uitvoering wagen. een paar minuten actie die eigenlijk nergens op sloeg. Was first blood 5 sterren waard dan is last blood nog geen 1 ster waard. een halve ster voor de moeite.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"You started this. I’ll end it. I’m going to tear you apart, and this is what it feels like."

Ook al is de film zo standaard als de pest! Genoten tot en met! Totaal andere setting, ja waarom ook niet. Gewoon lekker verstand op nul en checken die handel. Zaten veel scenes tussen waarbij ik tegen mezelf zei: hatsikidee! Dat kan niet anders dan pijn doen! Het gegil en geschreeuw gaf mij voldoende bevestiging! Prima afscheid van Rambo. Stallone je bent een baas!

*** ½ van mijn kant voor 'Rambo: Last Blood'.

avatar van kathmandu

kathmandu

Vnd 'm zeker niet slecht. Had alleen wat beter ge-edit kunnen worden zodat de finale beter tot z'n recht kwam (dat was een beetje te gehaast).

Ik hoop alleen wel dat Sly nu echt stopt want z'n kop is niet meer om aan te zien.

avatar van max cady

max cady

Wat hierboven ook al gezegd wordt, de finale moest in een kleine 15 minuten er even vlot doorheen. Wél het leukste gedeelte van de film wat mij betreft. De rest van de film viel enigszins tegen én voelde beslist niet aan als een "rambo-film". Had toch de originele Rambo theme-song gebruikt van Jerry Goldsmith dán had je er gelijk een ander gevoel bij gehad. Gemiste kans als je het mij vraagt ..

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Dit had gewoon helemaal geen Rambo aftreksel moeten zijn of genoemd mogen worden.

An sich zitten er stukjes harde actie tussen (met een vergrootglas zoeken in het donker maar ze zijn er), maar veel te veel slap gezeik heeft de overhand. Dat de ouwe veteraan een mol is geworden, leuk voor het einde.

Ophouden met het vernietigen en uitmelken van iets wat goed is begonnen, en weg met die oude knarren. Wat krijgen we hiernaast?; The Termirollator 25 met in de hoofdrol Schwarzenegger aan de prednison.

Het is een keer klaar!

Een vijfje, meer kan ik er echt niet uitpersen.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Deze film heeft niets meer met de Rambo films te maken. Het is een harde wraakfilm, waarin de actie veelal meedogenloos is. Heb mij er prima mee vermaakt en daar gaat het om. Een 3.0

avatar van boemboem27

boemboem27

eerste 3 kwartier van de film gebeurd er niet veel.

laatste stukje is eigenlijk als vanouds,volop boobytraps etc zoals we van Rambo gewend zijn.

dan begint pas de aktie/wraakfilm.

simpel verhaaltje natuurlijk,maar dat mag de pret niet drukken.

voor de echte Rambo liefhebber een echte must.

voor een 73 !! jarige Stallone echt niet slecht...dit kan menig aktieheld niet nadoen.

avatar van filmkul

filmkul

Met de verwachting een ouderwetse Rambo te zien, is dit een beetje een lichte teleurstelling. Het laatste kwartier begint het er pas een beetje op te lijken echter maar voor hele korte duur. Verwacht dus niet dat het 80 minuten van de 90 knallen geblazen is. Wanneer je die gedachte wegstopt, blijft er een wat donkere sobere maar wel spannende hetzij hersenloze wraakfilm over met een knallende finale. Sly weet ondanks zijn leeftijd goed te overtuigen als Rambo en sluit de reeks, niet als film, maar als acteur waardig af. 3.0

avatar van Frankie Boy

Frankie Boy

Ik ben echt wel een fan van Sylvester Stallone, maar deze Rambo V is gewoon niet goed. Weinig origineel, slecht geacteerd, voorspelbaar en alleen naar het einde toe waren er vette kills, maar dat was het en daar moet Rambo V het schijnbaar ook van hebben. Sly kan veel en veel beter. Jammer. Een gemiste kans wat mij betreft.

avatar van AniSter

AniSter

Ik wist waar ik aan begon toen ik naar deze film ging: het nieuwe en spectaculaire van de eerste Rambo film, die ik destijds ook in de bioscoop heb gezien, verwachtte ik echt niet bij deze vijfde. Terzijde: Stallone heeft voor mij maar een goede reeks films gemaakt, nl. de Rambo serie (sorry collega's, Rocky vind ik geen z*k aan). Met dat alles in mijn achterhoofd heb ik ook bij deze film prima genoten. Voor mij een topper!

avatar van Spoelworm

Spoelworm

Ik zie dat Trump nog niet ver is met zijn muur,al die gewapende heren die maar eventjes heen en weer de grens oversteken.

Het schoot wel door mijn hoofd. Als je je bedenkt dat terwijl wij lekker even een filmpje kijken elders dergelijke zaken daadwerkelijk gebeuren , daar mogen ze van mij daar best een Rambo naar toe sturen .

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Sommige noemen dit vermaak. Ik ook, maar dan wel leedvermaak. Het is ergens gewoon sneu. Zo af en toe vond ik het zelfs nog leuk ook, maar betrapte me erop dat ik er om zat te lachen. De klap op de vuurpijl vond ik wel zo aan het eind van de film als je Stallone hoort praten. Of ja, praten nou net. Hij probeert zwoel wat te brabbelen met een bijna onverstaanbare stem. En volgens mij vind hij zich zelf ook nog heel geweldig ook zoals hij acteert. Maar van acteren heeft Stallone het nooit moeten hebben. Een Oscar voor beste acteur zal er voor hem wel niet in zitten. Dus, stop nu maar met actiefilms want geloofwaardig gaat het ook niet meer worden.

Ondanks dat het best negatief klinkt heb ik er toch best wel om kunnen lachen.

avatar van Basto

Basto

• 11971 berichten

mcdaktari schreef:

Een Oscar voor beste acteur zal er voor hem wel niet in zitten.

Toch is hij er twee keer voor genomineerd geweest. Maar van Peter Finch (Network) viel lastig te winnen.

Voor zijn rol in Copland had hij er wat mij betreft ook wel een verdient. Vergis je niet Stallone kan prima acteren. De rol van Rambo zette hij in de eerste twee films zo overtuigend neer dat velen denken dat de acteur en het personage dezelfde zijn.

Neemt niet weg, dat ik vind dat hij hier het personage een verkeerde kant op heeft laten gaan.

avatar van Lysander

Lysander

Mooie en vooral Harde afsluiter van de Rambo reeks.

avatar van blackwolves

blackwolves

Rambo last blood de held zijn laatste gevecht. ik altijd een fan geweest van deze acteur en sommige waren niet slecht bedoel sommige rambo films de eerste is men aller favoriete film. oke had mijn twijfels over deze film maar ondanks dat het de laatste is en voor zijn leeftijd toch wel erg genoten van de film. prima verhaal moet je natuurlijk bekijken met u verstand op nul maar voor de rest neen geen klagen genoeg actie en spanning om te genieten er zit geen moment van verveling is deze film. deze hoort toch ook bij de goede rambo films al is hij nu geen militair of zo meer hij liet niet over zich geen rollen een voor een tot de laatste man. dank Stallone voor je jaren dat we mogen genieten hebben van je films. ben eens benieuwd wat zijn andere collega's met deze leeftijd er van zullen terecht brengen. nu eens bekijken naar zijn konkurrent terminator