• 9.378.696 stemmen

Halloween (1978)

Horror / Thriller | 91 minuten / 101 minuten (extended cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 91 minuten / 101 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: John Carpenter's Halloween

Geregisseerd door: John Carpenter

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Donald Pleasence en Nancy Kyes

Releasedatum: 23 mei 1979

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Halloween

"The Night He Came Home!"

Halloween 1963. De 6-jarige Michael Myers neemt een mes uit de keukenla en loopt de trap op, waar hij zijn oudere zus vermoordt. Hij wordt daarna opgenomen in een psychiatrische kliniek. Hij is nu 21 en er moet bepaald worden of hij vrijgelaten mag worden. De dokter die zich al die jaren met hem bezighield vindt dat Michael nooit vrij mag komen. Maar Michael wacht het onderzoek niet af en ontsnapt. Hij keert terug naar huis waar hij doorgaat met moorden tijdens Halloween.

Dr. Sam Loomis

orbit

• 12092 berichten

Soeperman87 schreef:

Schrikbarend...

Da's zoiets als zeggen dat je cacao-fantasie lekkerder vindt dan overheerlijke reep cote d'or, of maltpils lekkerder dan een ijskoud glas jupiler

avatar van matthijs_013

matthijs_013

orbit schreef:

Tuurlijk niet... het is uiteindelijk in beide films nog broer en zus tegen elkaar, waarvan beide de broers zieke psychopaten zijn

avatar van 606

zeker wel een goede horror film steken zonder na te denken.

mooi jaren 70 film

avatar van Kisje

Kisje

Zeer goede film, zelfs de vervolgen, blijven eng! Jamie Lee Curtis speelt het ook zeer goed...

avatar van pampie

pampie

weet iemand waar je dit deel kan kopen

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ik heb hem gewoon voor 5 euro bij de frs gekocht, ncluis bonusmateriaal, waaronder een heel informatief interview met de cast en John Carpenter

dutchtuga

Die lelijke uitgave van indies zeker in 4:3?

avatar van Skyper

Skyper

Ik had Halloween op hele vroege leeftijd gezien en ik vond hem toen echt doodeng. En dat kwam mede door het muziekje.

Als ik nu het Thema weer luister krijg ik nog een ongemakkelijk gevoel. Best grappig eigenlijk.

avatar van pumpkin

pumpkin

ik ben een hele grote fan van halloween ik geef die film ook een 5.0 maar wat ik wilde vragen is waar kun je die 16:9 versie kopen heb hem wel op de pc maar wil graag een dvd ervan hebben

bedankt alvast

Gammala

Zeer spannende film , vooral op het einde.
Heb me er mee vermaakt, het middenstuk vond ik een beetje matig.
Pas vanaf de eerste moord op de babysitter werd het spannend.

Zeker voor zo'n oudere film zonder échte special effects kan ie nu toch gewoon mee draaien met de moderne horror films.

Vooral het mooie ademhalen van Michael Myers, je ziet hem niet in het beeld , maar je hoort hem wel

Mooi gedaan , triest van de vervolgen , dat hadden ze nou juist niet moeten doen.

De avond (nacht) heb ik me er prima mee weten te vermaken

Eeeeeeeeeeeeen.............(tromgeroffel).......4

avatar van Halcyon

Halcyon

Gammala schreef:

Vond Halloween 2 nog goed meevallen eerlijk gezegd.

avatar van Doom

Doom

Daarnaast wordt Halloween 4: The Return of Michael Myers ook enorm onderschat. Het is in mijn ogen dan ook het beste vervolg deel uit de Halloween reeks.

Gammala

Maar als je nagaat hoeveel vervolgen er nog meer op zijn gemaakt, dan zijn er maar 2 goede vervolgen

avatar van Doom

Doom

Daar heb je inderdaad gelijk in. De meeste vervolgen zijn zeer standaard en onder de maat.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

En weer een remake

Regisseur:Rob Zombie

dutchtuga

Laat dat nou een remake zijn waar ik behoorlijk naar uitkijk. Zombie rocks!

mikey

Nou ik ben niet benieuwd zeg. Zie ook Psycho!!!

dutchtuga

Dat is absoluut niet te vergelijken. Zombie is een regisseur met het hart op de juiste plaats op horrorgebied. Die zal hier echt geen run off the mill remake van maken. Een regisseur die samen met Aja en misschien Marshall en Roth voor mij de toekomst van Horror zijn. Zie The Devil's Rejects en House of 1000 corpses en je begrijpt wat ik bedoel.

mikey

Ja die ken ik allemaal niet. Verder kan ik me even geen goeie remake voor de geest halen. En al helemaal niet van een klassieker!

Ik kan het me voorstellen dat je een gemiddelde film met een uitstekend concept een herkansing geeft dmv een neiuwe poging. Maar van Halloween

Hills Have Eyes

Dawn of the Dead

Nosferatu

The Thing

The Blob

Invasion of the Body Snatchers

Texas Chainsaw Massacre

.....

Goede remakes bestaan wel hoor

mike schreef:

Hills Have Eyes - ken ik niet

Dawn of the Dead - die was echt veel minder!!!

Nosferatu - vond ik niet

The Thing - owkee owkee geniaal

The Blob - uit 88? die was wel leuk maar niet sterk

Invasion of the Body Snatchers - die was geniaal

Texas Chainsaw Massacre ken ik niet

The fly was ook goed.

Ben wel benieuwd naar black christmas.

dutchtuga

Klopt. Dus het kan ook goed als er een bekwame regisseur achter zit. Heb dus alle vertrouwen in deze remake.

avatar van dr channard

dr channard

Rob Zombie... PFFFFFF

avatar van Reinbo

Ik heb ook vertrouwen in Rob Zombie, hoop dat hij er een totaal eigen film van maakt.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wel een leuke film, maar vond het niet zo heel spannend.
Oke de sfeer was goed, en Jamie Lee curtis was ook wel lekker bezig.
Maar ik vond Micheal helemaal niet eng overkomen, alleen het begin als klein jochie als je hem daar ziet staan, dat vond ik wel een eng gezicht
Maar de sfeer was wel goed aanwezig, en het verhaal was ook wel oke.

avatar van shaquille

shaquille

pumpkin schreef:

bedankt alvast

free record shop

avatar van Die Romantic

Die Romantic

Dit is absoluut één van m'n lievelingsfilms.

Je kan zien dat de slashers van nu er door zijn geïnspireerd maar ze halen belange niet de spanning van deze film.

Halloween heeft alles wat horror nodig heeft; duistere decors, angstaanjagend camerawerk (filmen vanuit het standpunt van Michael), enge moorden waarbij het niet draait om de hoeveelheid bloed maar om de spanning.

De film lijkt 'echt' op de één of andere manier, dat is iets wat ik bij moderne slashers mis; tegenwoordig kunnen er niet genoeg special effects aan bod komen waardoor heel de sfeer niet meer eng is. De vele remakes van de klassiekers zijn daar voorbeelden van.

5.0* uiteraard

avatar van Macmanus

Macmanus

4e: Te doen.

Slashers zijn aardig kijkvoer. Maar er moet dan toch wel lekker worden geslacht. En dat valt hier wel heel erg mee. Het eerste uur is best geinig alleen waarneer dacht Meyers te beginnen?
Uiteraard moet er spanning worden opgebouwd, maar hij had toch wel een paar nutteloze karakters een kopje kleiner kunnen maken? En zo spannend was het allemaal niet eerlijk gezegd.
En als die dan eindelijk begint met moorden is het wel erg netjes. Beetje gewurgd. En zo nu en dan gestoken. Het gehijg is cool en Meyers is verder wel een aardig karakter maar ik had het spannender verwacht.

3* Beetje het zelfde verhaal als bij Friday the 13th, leuk als trip back in time maar verder niet veel meer. Zombie je hebt mijn goedkeuring voor een remake

Gammala

Alle slash/horror films in die tijd leken op elkaar.

Eentonig, maar wel leuk ... maar dat maakt niet uit.

Het is gewoon vermaak !

Gammala schreef:

Paar mooie domme blondines die angstaanjagend wegrennen en struikelen over een treinbaan van hun 3-jarig neefje ...!

Dat kan ik me niet meer herinneren.

Alle slash/horror films in die tijd leken op elkaar.

En dit schrijf je bij het 'origineel' bovendien