menu
zoeken in:
avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Geen grap.

Martin Koolhoven is lyrisch over deze film:

Wouter schreef:
In het buitenland kwam ik regisseurs en vooraanstaande filmjournalisten tegen die beweerden dat het hier om een meesterwerk ging en ik moest daar hartelijk om lachen. Maar okay; Miller bleek eerder ook tot geniale dingen in staat, dus waarom zou ik de film niet kopen?
Ik wist niet wat me overkwam. De beste film die ik in tijden heb gezien. Wat een prachtfilm. Het zou me ernstig verbazen als deze film over een paar jaar niet een gigantische cultstatus heeft.
*****

Wouter schreef:
Een meesterwerk. Van de week weer aan een aantal mensen laten zien wiens monden openvielen. Misschien wel de meest ondergewaardeerde film van de jaren negentig.

Wouter schreef:
Alles klopt aan de film. En wat een lef. Vanaf het eerste moment dat de gedragen stem de voice over doet weet je dat je in goede handen bent. Miller doet dingen die je nevernooit zou verwachten in een familiefilm en het werkt ook nog. Het verhaal, de art direction, de fenomenale regie, de geweldige dialogen, ik kom superlatieven tekort. Ik vertel het het een ieder en iedereen reageert (net als ik) wat lacherig. Maar van de week liet ik de film weer zien aan een cameraman en een scenarioschrijver en ook hun bek viel open.
Gaat dat zien.

Wouter schreef:
Een van de beste films van de afgelopen 25 jaar. Ik zeg het maar nog een keer.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Club Egzotik stopt, Koolhoven krijgt nieuw podium - Stadsgids - PAROOL

Koolhoven krijgt wel een ander programma in Eye. De maker van Brimstone en Oorlogswinter zal elke maand een avond vertellen over films en oude scènes en trailers vertonen. De eerste editie van De Keuze van Koolhoven is eind maart. De kaartverkoop voor de laatste editie van Egzotik gaat komende week van start.


Vanavond in Studio K in Amsterdam, met een K-Talk met Gawie Keyser en Martin Koolhoven:
Urban Jungle in /K: The Warriors (1979) - Studio/K - studio-k.nu

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
De Keuze van Koolhoven

(afbeelding)

Eén keer per maand, op donderdag: De Keuze van Koolhoven. De filmer en onstuitbare cinefiel zal met het hem kenmerkende enthousiasme vertellen over alles wat film de moeite waard maakt. Iedere maand aandacht voor wat Koolhoven fascineert, met acteurs, filmmakers, speciale gasten en publiek. Een of twee films op de rol, biertje on the side, klaar voor een verfrissende duik in het cinematografisch verleden, begeleid door de flux de bouche van de regisseur met de vrolijk stampende cowboyboots!

De eerste aflevering van De keuze van Koolhoven tackelt de archetypische spaghettiwestern met een voorstelling van Once Upon a Time in the West oftewel C’era una volta il West.
Koolhoven staat stil bij het paradepaardje van de italowestern met de beroemde score van Ennio Morricone en het dwingende acteerwerk van Henry Fonda, Charles Bronson, Claudia Cardinale en Jason Robards.

21 mrt 2019 19:30 uur

De Keuze van Koolhoven: A Night in the West bij EYE Film in Amsterdam | EYE - eyefilm.nl

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)

(afbeelding)

Imagine - De Keuze van Koolhoven: Night of the Thugs + Gunga Din bij EYE Film in Amsterdam

EYE schreef:
Filmer en onstuitbare cinefiel Martin Koolhoven (Oorlogswinter, Brimstone) neemt met De Keuze van Koolhoven een verfrissende duik in het cinematografisch verleden. Voor Imagine koos Koolhoven een zeldzame klassieker over een sekte: Gunga Din (1939, George Stevens), een high-adventure spektakel naar een gedicht van Rudyard Kipling.

Gunga Din (1939)

Onderdeel van Imagine Film Festival 2019, De Keuze van Koolhoven
11 april 20:00 uur

Imagine - De Keuze van Koolhoven: Night of the Thugs + Gunga Din bij EYE Film in Amsterdam

avatar van scorsese
geplaatst:
leuk. De kijk van Koolhoven live.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:

(afbeelding)

Na de première van Jaws (1975) durfde niemand nog de zee in, leek het. Spielbergs nagelbijtende thriller over de krachtmeting tussen een slechtgehumeurde witte haai en de sheriff van een vriendelijk vakantieplaatsje aan de Amerikaanse oostkust, werd dé klassieker over de angst van de mens voor onderwater-predators.
Geen wonder dat bij zoveel serieuze waardering even later de eerste spoofs en rip-offs verschenen. Martin Koolhoven breekt een lans voor regisseurs die aan de haal gaan met het werk van voorgangers, licht het werk toe van Joe Dante (Gremlins, Gremlins 2, tv-serie Splatters) en vertoont hilarische fragmenten uit films die een genre apart vormen: de Jaws-rip-offs.

Orca (1977)
Piranha (1978)

18 juli- 19:00

De Keuze van Koolhoven: Night of the Jaws Rip-Offs bij EYE Film in Amsterdam | Eye - eyefilm.nl


avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
Martin Koolhoven: ‘Het klinkt arrogant, maar ik snap film’ - HP/De Tijd (betaalartikel)

HP/De Tijd schreef:
Martin Koolhoven (50) ging bijna failliet aan de voorbereidingen van zijn succesvolle film Brimstone. Maar de markante regisseur is alweer aan de slag met zijn volgende grote filmproject, dat speelt in het turbulente naoorlogse Jakarta. En deel twee van de tv-hit Kijken met Koolhoven is in de maak. ‘In Nederland kun je geen films maken als je netjes binnen de lijntjes kleurt.’

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)

(afbeelding)

De Keuze van Koolhoven: Night of the Vampires bij EYE Film in Amsterdam | Eye - eyefilm.nl

Eye schreef:
Deze maand tackelt Koolhoven het genre van de vampierfilm met The Lost Boys, een horrorfilm van Joel Schumacher met Jason Patric, Kiefer Sutherland, Corey Haim, Jami Gertz en Dianne Wiest.
Voor Night of the Vampires heeft Martin Koolhoven gekozen voor de film The Lost Boys. Regisseur Joel Schumachers finest hour was deze gelikte tienerhorrorfilm. Vampieren met matjes, kitscherige drumbeats: ja hoor, dit is een eighties mainstream interpretatie van de genrefilm.
Centraal staan twee broers die net in het kustplaatsje Santa Cruz zijn komen wonen en vermoeden dat de lokale groep hangjongeren bestaat uit vampiers. Voorafgegaan door Martins favoriete scènes uit het vampiergenre.

22 augustus 19:30

koop tickets

avatar van mikey
geen double bill?

mikey schreef:
geen double bill?

Dat gebeurt heel af en toe met twee hele korte films.
Anders duurt zo'n avond te lang, met dat uur vooraf.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
De Keuze van Koolhoven: Night of the Blind bij Eye Film in Amsterdam | Eye - eyefilm.nl

Eye schreef:
Met dit keer de claustrofobische thriller Wait until Dark, waarin we de tegendraads gecaste publiekslieveling Audrey Hepburn tegenkomen in de hoofdrol.
Het bioscooppubliek van de jaren zestig kende Hepburn vooral van rollen in romantische komedies als Breakfast at Tiffany's (1961) en natuurlijk de met Oscars overladen musical My Fair Lady (1964). Slimme zet dus van producent (en acteur) Mel Ferrer om Hepburn, zijn toenmalige echtgenote, als het slachtoffer te casten in een film waarin ze als blinde vrouw in haar eigen appartement geterroriseerd wordt door drie indringers.
Voorafgaand aan de film bespreekt Martin Koolhoven een aantal films en scènes waarin een blind personage een belangrijke rol speelt.

Koop tickets voor 24 oktober 2019 19:30

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
De kijk van Koolhoven krijgt een 'vervolg' in het theater:

De Filmkrant schreef:
De reacties op De kijk van Koolhoven waren zo goed dat filmmaker Martin Koolhoven zijn tv-programmaformat naar het theater brengt. De regisseur van Brimstone zal onder de titel Klassiekers met Koolhoven filmcolleges geven. Er staan voorstellingen gepland in veertien steden, waaronder Eindhoven, Leiden en Zaandam.

bron: Filmkrant nieuwsbrief

Reserveer kaarten

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)

(afbeelding)

De Keuze van Koolhoven: Night of the Ghosts bij Eye Film in Amsterdam | Eye - eyefilm.nl

Eye schreef:
Is er een klassieker horrorgenre te vinden dan het spookverhaal? Geen locatie zo uitgewoond als een spookhuis, zou je zeggen. De Spanjaard J.A. Bayona trok zich er niets van aan en maakte met El Orfanato een van de beste gothic horrorfilms van de afgelopen twintig jaar.
In het vorige decennium legde de Mexicaan Guillermo Del Toro met The Devil's Backbone (2001) en Pan's Labyrinth (2006) de basis voor een new wave van Spaanse fantastische films. Del Toro was als executive producer ook de drijvende kracht achter Bayona's El orfanato, een psychologische horrorfilm in de lijn van het ook al succesvolle The Others (2001) van Alejandro Amenábar.
Vooraf aan de film kun je griezelen met Martin Koolhoven die een aantal scènes en trailers met spoken laat zien.

Koop tickets voor 14 november 19:30

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)

(afbeelding)

De Keuze van Koolhoven: Lucio Fulci Night bij Eye Film in Amsterdam | Eye

Eye schreef:
Regisseur en onstuitbare cinefiel Martin Koolhoven vertelt in De Keuze van Koolhoven over alles wat film de moeite waard maakt en in het bijzonder over de rijke geschiedenis van de genrefilm. Geen betere ode aan de Italiaanse rip-off cinema van de jaren 70 dan een vertoning van Lucio Fulci's beruchte Zombie Flesh Eaters en de documentaire Fulci for Fake.
Zelf beschouwde horromaestro Lucio Fulci zijn films als visuele poëzie, want 'wanneer je grenzen overschrijdt, ontstaat poëzie'. Grenzen worden inderdaad ruimschoots verlegd in Zombie Flesh Eaters, zij het op nogal prozaïsche wijze. Een zombie die na eerst in gevecht te zijn gewikkeld met een topless duikster een hap uit een haai neemt, levert in ieder geval een sterk staaltje gruwelcinema op.
Ook te zien is Fulci for Fake (Simone Scafidi, 2019), de eerste biopic over Lucio Fulci, met niet eerder vertoonde beelden.

koop tickets voor 12 december 19:15

Gast
geplaatst: vandaag om 00:23 uur

geplaatst: vandaag om 00:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.