• 8.849.308 stemmen

Met onder meer: Giovanni Lombardo Radice, Danilo Mattei en Lorraine De Selle

Gesproken taal: Spaans en Italiaans

Releasedatum: 20 januari 1983

Plot Cannibal Ferox

"Banned in 31 countries!"

Een groep studenten gaat de Colombiaanse jungle in om het tegenbewijs te halen over volksstammen die kannibalisme uitvoeren. Op een ongelukkige wijze komen zij in aanraking met drugdealers die hun vaderlandse slaven martelden omdat ze niet genoeg produceerden. Een van de drugdealers verkrachtte en vermoordde een meisje. Haar stam neemt op monsterlijk wijze wraak op de buitenstaanders door ze in gevangenschap te houden, te martelen, doden en zelfs op te eten.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van nathaniel177

nathaniel177

Dacht dat ik cannibak holocaust keek, bleek deze te zijn?

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Een classic. Bevat die vuige sfeer die alleen italianen kunnen maken. Vind ik leuk. Ik heb de Shameless bluray gezien waar wat animal cruelty uit is geknipt - Niet alles. Ik hoef de complete uncut versie niet perse te zien. Ik denk dat ik dit een mooie tussenoplossing vind. Het plot is een soort uitgeklede cannibal holocaust en soms ligt het er wel erg dik bovenop dat het gejat is. Geen probleem voor mij, je kijkt dit soort films niet voor het plot... wat ben ik blij dat dit soort films nog te kijken zijn, want het blijft genieten met die italotrash films. Flikker op met je cinematografie, acteerwerk en inhoud.

avatar van umbra

umbra

Duidelijk naar Cannibal Holocaust gekeken, maar daar kan deze niet aan tippen, al blijft dit uitermate leuke kannibalenfilmpje, ik hou van het genre, die setting, hoe enkel Italianen het kunnen brengen, lekker vatsig en politiek incorrect. En Giovanni Lombardo Radice en Lorraine De Selle uit La Casa Sperduta nel Parco (1980) leuk weerzien.

avatar van shugenja

shugenja

Lekker filmpje hoor. Ja natuurlijk, de acteurs zijn echt bedroevend slecht. De muziek kon ik me wel een beetje aan irriteren. Die glamour deuntjes bij de scenes in de stad waren wel grappig maar dat is volgens mij de bedoeling niet. Je ziet gewoon willekeurige straten maar vergeleken met dat aarsgat van de diepe jungle is zelfs een tochtige steeg in een stad nog een bakermat van beschaving.

Het ligt er allemaal dik bovenop met de subtiliteit van een baksteen maar maakt het uit? Nee man, ik heb mij prima vermaakt. Er is een lange aanloop waarin er weinig gebeurd, die toch niet begint te vervelen. Volgens mij gaat het niet zo zeer om de spanning maar meer om je als kijker op een verkeerd been te zetten en vragen te krijgen. Dat lukt wel, wat is er gebeurd in het dorp? Waarom doen de inboorlingen zo raar? Gaan ze gered worden, of worden ze opgegeten. Dit allemaal vanwege de ene vraag die speelt in het hoofd van de excuus geleerde in dit geheel; kannibalen bestaan niet. Ze komt bedrogen uit.

Wel zo fijn overigens dat ze een sletje meeneemt die helemaal niks anders in de jungle te zoeken heeft dan naar bed te gaan met zo veel mogelijk mannen. En dan krijg je er zo een pareltje van een dialoog bij waarin de anderen zich afvragen waarom ze eigenlijk mee is? Tja dat blijkt ook weer een kapstok te zijn om seksscenes, naaktheid en andere plotelementen aan op te hangen. Ik denk dat dat uiteindelijk deze film gewoon wat minder maakt. Het acteren, de gebeurtenissen en de dialogen. Het is allemaal niet zo vloeiend, logisch en natuurlijk als bij cannibal holocaust. Maar duidelijk net zoals in een porno film bedoelt om bloed geweld en naakt aan elkaar te lijmen. Vooral het bloed en geweld komt hier best uit naar voren. Het naakt daar is wat te weinig van naar mijn smaak. Alles bij elkaar gewoon een prima kannibalen filmpje. Knap geschoten met een erg minimale crew maar dat hindert niet. Dus heb je zin in een portie gore troep? Een lekkere vette MC DOnalds gore burger dat is Cannibal Ferox!